2 haftalık bebeğim sürekli emmek istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı.

benim bebeğim ilk aylar öyle değildi emzikle uyuyordu. ben olsam emzik denerdim şimdilerde öyle yapıyor beni emerek uyuyor şimdi bile perişanım o günler öyle olmasını düşünemiyorum allah yardımcınız olsun

Ben de emmiyor diye yoruluyordum hayat çok garip Allah bagislasin daha çok minnak yorgunluğunuz sadece emme kaynaklı değil alışma sürecinden de olabilir benim öyleydi adimi unutuyordum
Ah ah gerçekten herkesin derdi o kadar aynı ama o kadar başka…
Bende memeyi tutturmak için yalvarıyorum ağlıyorum sanki beni ağlarmışcasına…
Çocukta haklı süt yokki…
Doğumdan sonra ilk emzirmem o kadar güzeldi ki bence emzirmek çocukla arada ki en büyük bağ çok keyif almıştım
Şimdi elimde mama veriyorum çok şükür o da yetiyor ama emzirmek bambaşka…
Keşke beni de 24 saatin 10 saatini emmekle yorsaydı…

13 aylik emzik kullanmadık biberon yok...
Vee halen yani doğan gibi geceleri 1 saat geçiyor mizmizlaniyor göğsümü tutunca susup uyuyor yatağına koyuyorum aynı döngü sabah kadar 6.30 da da ayakta bende çok uykusuzum yorgunum ama büyüyecek ve bugünleri çok özleyeceğim bunu düşünüp yorgunluk atıyorum

Dusunun ki sicacik, hicbir uyaranin olmadigi su dolu bir ortamdan aniden cikip bir suru anlam veremediginiz ses, goruntu, dokunsal uyaranlarla dolu, cok daha soguk ve cigerlerinizin havayla temas ederek yandigi bir ortama geciyorsunuz. Bagirsaklar ve beslenme konusu ayri bir dert zaten.. Aklinizda ne bir kelime, ne bir anlam icerikli bir sey var. Yorumlanamaz ve dehset verici.. yani bebekler ilk haftalarini dehset duygusu ile gecirirler ve en tanidik gelen sey sizsiniz onun icin. Yapabilecegi tek sey de emmek ve aglamak. Sureci asabilmek icin caresizce yontemler gelistiriyor bebeklerde bu yuzden. Yasadiklariniz cok normal sizinle guvende hissediyor, gazi falanda olur muhtemelen cunku kilo alimi oldukca fazla yani beslenmesi bol bol masallah. Doktorunuza gaz konusunda aniden ciglik atarak uyanma gibi davranislar gozlemlerseniz probiyptik icerikli (myflor gibi) yenidogana uygun gaz damlalarini sorabilirsiniz. Memeden ayirdiktan sonra caktirmadan gogsunuze yatirarak memesiz ve guvende hissiyatina alistirmayi deneyebilirsiniz. Yavas yavas alisacaktir. Omru guzel olsun.

Ohooo 2 haftada pes etme yol çok uzun :)
Bebeğiniz normal

Biz de ayni durumu yasadik emin olun ne biberon ne emzik.. emzik niyetine beni kullaniyordu iste ne zaman memeden kesildi cok sukur kendi kendine uyumaya ve gece deliksiz uyumaya baslafi fakat bu 2 yilimi aldi. Size sabirlar diliyorum.

Yaa kiyamam size bliyorum sizi cok iyi anliyorum. Ayni surecten gectim. Annem de esim de cok yardimciydi fakat meme bende olunca mecbur bi yere kadar yardim edebildiler bibeton emzik istemedi en basindan beri. Emzik niyetine cok cok beni emdi iki yil. Gecicek merak etmeyin siz de biliyorsunuz. Allah'ım kolayliklar versin..

Bebekler memeyi anneye yakın olmak için kullanır. Belki de beşikte yalnız uyumak istemiyor. Sizin kucağınızda rahat ediyor. Kucağınızda olmak için yapıyor. İkinci neden ise gaz mide de değil bağırsakta olabilir. Karın masajı yapın, yüz üstü yatırın tepinmesini sağlayın. Gazlı bebekler de memeye düşkün oluyor.

Ben neredeyse 6 yıldır emziriyorum 3 çocuk:) bir gün of demedim. Ki gece uyumuyorum desem yeridir kızım bazen dişten vs çok kalkıyor. Daha 2 haftalık oy o nasıl kendini sizden uzaklaştırsın ki? Dünyaya adapte olması size güvenli bağlanması lazım. Evet biliyorum zor ama sevmeye bakın derim. Ne güzel sütünüz de bol çünkü emdikçe süt gelir.
3 ay dayanın sonrası biraz daha rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…