- 24 Mart 2020
- 9.901
- 35.576
- 32
Ne kadar da benben kendimi bildim bileli diyette olduğum için
pasta tarzı şeyleri çok yaparım.sütlü tatlı vs.diyet bozuyo bizi işte :)Ne kadar da ben
Ben mutfağı çok seviyorum terapi gibi geliyor her şeyi denemek istiyorum özellikle pasta üzerine olan şeyleri. Hatta pastacılık kursuna gitmeyi çok isityorum. Cream puff diye bir pasta varmış onu öğrendim ilk defa duydum onu denemek isityorum mesela
Seninki daha kötü olmuşben de unuttum,yedik.ertesi gün aynı şeyi yine yaptım
İnşallah yaparsam paylaşırım biraz zahmetli ama tadı güzel olacağa benziyorpasta tarzı şeyleri çok yaparım.sütlü tatlı vs.diyet bozuyo bizi işte :)
ama ben tatlı,pasta yediğim gün başka bişey yemiyorum anca dengeleniyor.sağlıksız ama :)
aaa denesene lütfen,ben de şimdi duydum.güzel bişeye benziyortarifinden ben de yaparım
Büyük olarak haşlama yufkayı 4 el böl öyle haşla ve suyuna bol yağ koy öyle yapışmıyor.Bana da su böreği zor geliyor. Açmadan ziyade haşlama işi. Hazır su böreği yufkasından denedim beceremedim.Tat olarak fena değildi ama görüntü outO yüzden açarak yapmayı denemedim. Pratik yolu olsa da denesem.
Bende seni yenerimYaa nevroş elalisi yeniyordum niye orta yol buluyon
Sen geç başlamışsın ben 15 yaşında mantı gözleme yapıyordumBende de durum aynı.. 22 yaşında aşure yapmaya başladım.. hamur işini saymıyorum bile.. halamın gelinleri 40 yaşında daha yapmamışlar düşün..
Benimde kızlar her şeyi yapabilirler:)Annemde gurbette olduğu için o da her şeyi öğrendi küçük yaşta.. baş yardımcıları da biz olunca küçük yaşta öğretti bize her şeyi.. anam canım anam
Yarasına basma o ikinci bildirim ile kaybettinereee yeniyon yaaa nereeeeee kaç madalyan var senin
ramazan sofrası kazandın mı sen hiç
Aynen bende öyle yapıyorum:)Cnm benim annem saolsun orta yolu buldu.. bak bize iş yapmayı öğretti ama sorumluluk yüklemedi.. keyfif alarak yaptık.. mesela hamur açmak için her şeyi hazırladı bizi çağırdı gelin diye.. halıları balkona attı hadi gelin yıkayalım.. kek falan gösterdi yaptırdı.. bizde de merak vardı.. öğrendik şükür..
Bende az kaldı öyle olacağımNe ablam var ne de küçük kızkardeşim tek kızım ben
Görümceler,kardeşlerimin eşleri hep benden bekliyorlar.Ablam olsaydı kesin O da benden beklerdi
Profiterol ün daha zorupasta tarzı şeyleri çok yaparım.sütlü tatlı vs.diyet bozuyo bizi işte :)
ama ben tatlı,pasta yediğim gün başka bişey yemiyorum anca dengeleniyor.sağlıksız ama :)
aaa denesene lütfen,ben de şimdi duydum.güzel bişeye benziyortarifinden ben de yaparım
Kız ben aşureye 22 de başladım ama onun dışında 11-12 yaşında kek gözleme yapıyordum kız.. annem baklava yaparken oturturdu.. küçük 40ları biz açardık büyütme onda..Sen geç başlamışsın ben 15 yaşında mantı gözleme yapıyordum
Benim kız yok oğlanlara öğreniyorum.. hamur açıyorlar sarma mantı kapatıyorlarBenimde kızlar her şeyi yapabilirler:)
Oğlum bile yapıyor
Benim de yemek yapmam sofra hazirlaman gözükmez yemeğe herkes oturur ben vc ye girerim göze batar hayır ben hazırlayıp giriyorum kardeşim yiyip içip giriyor o göze batmıyoramaaannn madalya takan yok neden uğraşayım
şaka bi yana ailem sağolsun hiç eksik etmedikleri için,ben kendimi bildim bileli diyette olduğum için hamur işine hiç saldırmadım :)
ben hep bulaşık yıkayan,ortacı oldum ailemde
Ben 3 senedir tarhana yapıyorum ama burda da öyle herkesin eti sütü peyniri kaynanadan geliyor herkes maaşını yatırım yapıyorhiç şaşırmam yaparsınmaşşallah arkadaşıma on parmağında on marifet
ne uğraşcam yaa baksınlar,madem doğurdular
ben de utancımdan tarhana salça vs yapmaya başladım son yıllarda
Mesela ben bugün tereyağ yaptım suyundan da çökelekBende o eski kafadayım ama etrafımdakilere söylüyorum sanada söyleyeyim
Şimdi büyüklerimiz hep bizimle olmayacak veya yapamıyacaklar:)Bunlar bir kültürdür.Diğer nesillere taşınacak:)
Bizimde damatlarımız, gelinlerimiz olacak, çocuklarımız gelecek ne yapacağız:)
Hem annelerimiz, babalarımız birazda biz yapalım yesinler:)
Bence öğrenmek lazım:)
Benim kafada kimse yok
Ellerine sağlık bende yapıyorumMesela ben bugün tereyağ yaptım suyundan da çökelek
Pilava koydum bakalım nasıl olacakEllerine sağlık bende yapıyorumÇocuklar kahvaltıda yiyor
Bazlama veya lavaş yap ona sür içine çökelekPilava koydum bakalım nasıl olacak
yoğurdun kaymağıyla lavaş var yaaaaBazlama veya lavaş yap ona sür içine çökelek