Yöresel Tarif 2.Hafta İftar Sonrasına Pınar Labneli Tatlılar Yarışması

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz "İftar Sonrasına Pınar Labneli Tatlı" hangididir?

• Ankete Katılan
    494
  • Anket Kapalı .
ben kendimi bildim bileli diyette olduğum için
Ne kadar da ben :KK19:
Ben mutfağı çok seviyorum terapi gibi geliyor her şeyi denemek istiyorum özellikle pasta üzerine olan şeyleri. Hatta pastacılık kursuna gitmeyi çok isityorum. Cream puff diye bir pasta varmış onu öğrendim ilk defa duydum onu denemek isityorum mesela :hamarat:

Ne kadar da ben :KK19:
Ben mutfağı çok seviyorum terapi gibi geliyor her şeyi denemek istiyorum özellikle pasta üzerine olan şeyleri. Hatta pastacılık kursuna gitmeyi çok isityorum. Cream puff diye bir pasta varmış onu öğrendim ilk defa duydum onu denemek isityorum mesela :hamarat:
pasta tarzı şeyleri çok yaparım.sütlü tatlı vs.diyet bozuyo bizi işte :)
ama ben tatlı,pasta yediğim gün başka bişey yemiyorum anca dengeleniyor.sağlıksız ama :)
aaa denesene lütfen,ben de şimdi duydum.güzel bişeye benziyor 😍 tarifinden ben de yaparım

ben de unuttum,yedik.ertesi gün aynı şeyi yine yaptım :KK70:
Seninki daha kötü olmuş :eek:
pasta tarzı şeyleri çok yaparım.sütlü tatlı vs.diyet bozuyo bizi işte :)
ama ben tatlı,pasta yediğim gün başka bişey yemiyorum anca dengeleniyor.sağlıksız ama :)
aaa denesene lütfen,ben de şimdi duydum.güzel bişeye benziyor 😍 tarifinden ben de yaparım
İnşallah yaparsam paylaşırım biraz zahmetli ama tadı güzel olacağa benziyor 🤗
Dengeleme işi mantıklı onun üzerine calisayim ben 😄👍

Bana da su böreği zor geliyor. Açmadan ziyade haşlama işi. Hazır su böreği yufkasından denedim beceremedim.Tat olarak fena değildi ama görüntü out😜O yüzden açarak yapmayı denemedim. Pratik yolu olsa da denesem. 🤦‍♀️
Büyük olarak haşlama yufkayı 4 el böl öyle haşla ve suyuna bol yağ koy öyle yapışmıyor.

Cnm benim annem saolsun orta yolu buldu.. bak bize iş yapmayı öğretti ama sorumluluk yüklemedi.. keyfif alarak yaptık.. mesela hamur açmak için her şeyi hazırladı bizi çağırdı gelin diye.. halıları balkona attı hadi gelin yıkayalım.. kek falan gösterdi yaptırdı.. bizde de merak vardı.. öğrendik şükür..
Aynen bende öyle yapıyorum:)

amaaannn madalya takan yok neden uğraşayım :KK70:
şaka bi yana ailem sağolsun hiç eksik etmedikleri için,ben kendimi bildim bileli diyette olduğum için hamur işine hiç saldırmadım :)
ben hep bulaşık yıkayan,ortacı oldum ailemde :KK70:
Benim de yemek yapmam sofra hazirlaman gözükmez yemeğe herkes oturur ben vc ye girerim göze batar hayır ben hazırlayıp giriyorum kardeşim yiyip içip giriyor o göze batmıyor :KK70:

hiç şaşırmam yaparsın 😍maşşallah arkadaşıma on parmağında on marifet :nazar:

ne uğraşcam yaa baksınlar,madem doğurdular :KK45:
ben de utancımdan tarhana salça vs yapmaya başladım son yıllarda :KK70:
Ben 3 senedir tarhana yapıyorum ama burda da öyle herkesin eti sütü peyniri kaynanadan geliyor herkes maaşını yatırım yapıyor :KK70:

Valla insan gurbette çok şey öğreniyor dediği gibi Nevreste Nevreste nin bak bu sene tarhana bitti yapmamıştım

Mecbur kaynanadan istedim hazirlarda aynı tadı bulamıyorsun madem habersiz iftara geliyor tarhana getirsin demi ama :KK53:

Bende o eski kafadayım ama etrafımdakilere söylüyorum sanada söyleyeyim:KK70:
Şimdi büyüklerimiz hep bizimle olmayacak veya yapamıyacaklar:)Bunlar bir kültürdür.Diğer nesillere taşınacak:)
Bizimde damatlarımız, gelinlerimiz olacak, çocuklarımız gelecek ne yapacağız:)
Hem annelerimiz, babalarımız birazda biz yapalım yesinler:)
Bence öğrenmek lazım:)
Benim kafada kimse yok:KK70:
Mesela ben bugün tereyağ yaptım suyundan da çökelek:süslü:

X