Ama işte kimse kimsenin kızına ev bırakır mi ne güzel kendi kızına ev alıyor adam başka bir adamın çocuklarına neden bıraksın ki eviKız olan sizin eski eşten çocuğunuz muydu ?
Kuzenim ortak bebeğe düşündüğü için çok sevinçli söyledi.Dedim senin kızlara kalmasın diye sana yapmiyor, kızlar zaten ev istemez dedi..
Bu arada onlar imam nikahlı,siz konu sonunda sormuşsunuz diye belirttim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2. Evlilik sürecim
- Konu Sahibi kadermibu
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Evet pardon ben direkt kızının üstüne yaptığını atlamışım. Bizimki oğluna emanet etti ya kızımın geleceğini ben takıldım onaAma niye aşağılanmış hissetsin ki eşine diye düşünerek değil zaten kızına diye düşünerek kızına ev alıyor kizin üstüne yapıyor kendinin diğer çocuklarıyla bile ortak yapmazken evi eşinin eski evliliğinden olan çocukları neden ortak etsin ki adamın hiç bişeydi değiller çünkü
Sapla samani karıştırmamak lazım
Sizin kafanız karışmış bence şüpheye düşmüşsünüz ve olaylar kafanızda fazla büyümüş ortada belki böyle kötü bir niyet de yok ama içinize kurt düşmüş bir kere
- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Tl olarak hesap edersen birliktw çalışmamızdan edindiğimiz sermaye 3 milyon filanSiz bu şirkete kaç tl koydunuz
- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Yok bizim ortak çocuğumuz. Ayrıca benim de ilk eşimden bir kızım var. Bu arada çocuk 18 yaşımdan küçükken direkt üstüne nasıl alınıyor. Bak alınıyorsa kesin eşim biliyordur ama aldığını kızımıza diyip şirketin üstüne yapıyor.Kız olan sizin eski eşten çocuğunuz muydu ?
Kuzenim ortak bebeğe düşündüğü için çok sevinçli söyledi.Dedim senin kızlara kalmasın diye sana yapmiyor, kızlar zaten ev istemez dedi..
Bu arada onlar imam nikahlı,siz konu sonunda sormuşsunuz diye belirttim
- 22 Mayıs 2013
- 2.025
- 5.971
- 358
Ekonomiden, şirket yönetiminden bihaber yorumlara şaşırdım açıkçası.
Arkadaşlar konuda kaçırılan nokta şu ki; taraflar birlikte çalışarak şirketi bir noktaya getirmişler. Ben öyle anladım. Kadın evde çorba pişirip akşam kocasının gelmesini beklememiş neticede.
Bu kapsamda tabiki de çocuğunun da olsa mal paylaşımına birlikte karar verilmeli. Konu sahibine yine ev araba verilir belki o önemli değil. Önemli olan fikirlerinin sorulması ve ortak karar verilmesidir. Adamın bahşettiği bir şey yok, konu sahibinin kazanımları var.
Arkadaşlar konuda kaçırılan nokta şu ki; taraflar birlikte çalışarak şirketi bir noktaya getirmişler. Ben öyle anladım. Kadın evde çorba pişirip akşam kocasının gelmesini beklememiş neticede.
Bu kapsamda tabiki de çocuğunun da olsa mal paylaşımına birlikte karar verilmeli. Konu sahibine yine ev araba verilir belki o önemli değil. Önemli olan fikirlerinin sorulması ve ortak karar verilmesidir. Adamın bahşettiği bir şey yok, konu sahibinin kazanımları var.
- 22 Mayıs 2013
- 2.025
- 5.971
- 358
Bence bir avukatla görüşün.Yok bizim ortak çocuğumuz. Ayrıca benim de ilk eşimden bir kızım var. Bu arada çocuk 18 yaşımdan küçükken direkt üstüne nasıl alınıyor. Bak alınıyorsa kesin eşim biliyordur ama aldığını kızımıza diyip şirketin üstüne yapıyor.
- 15 Nisan 2017
- 13.373
- 15.815
- 298
Aslında mallar karı kocaya ortak olsa, çocuklar da kendi öz anne ya ds babasına düşen kadarını bölüşse.. Kadinin da emeği var ise o evde sırf karşı tarafın çocuklarına gitmesini istemez.Ama işte kimse kimsenin kızına ev bırakır mi ne güzel kendi kızına ev alıyor adam başka bir adamın çocuklarına neden bıraksın ki evi
Kuzende adamın emeği,kuzen daha üç yıldır hayatında
- 15 Nisan 2017
- 13.373
- 15.815
- 298
18 yaşından küçük olanın üzerine kayıt olmaz diye biliyorum ben de..Yok bizim ortak çocuğumuz. Ayrıca benim de ilk eşimden bir kızım var. Bu arada çocuk 18 yaşımdan küçükken direkt üstüne nasıl alınıyor. Bak alınıyorsa kesin eşim biliyordur ama aldığını kızımıza diyip şirketin üstüne yapıyor.
Kızımız dediği sizin kendi kızınız mı ?
- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Ya bişey sorcam şimdi erkek kazandığımda şu sorduğunuz sorunun cevabı kesinlikle hayır olur. Gerçekten samimiyetle soruyorum kadın da çalışıp kazandığında eşinin önceki evliliğinden çocuklarınında ortak çocukla miras paylaşmasını istemezse kadın neden malcı mülkçü o çocukların hakkını yiyen olur? Genel bir yargı var böyle . Ben öyle düşünmüyorum her çocuk eşit olmalı bence . Mesela benim eşim ilk evliliğinden çocukları ve eski eşine 18-20 milyon liralık mal mülk bırakmış. Şimdi ortak çocuğumuzun üzerine diye aldığı gayrimenkulu bile oğluna emanet ediyor.Ama o başka bir konu, haklı değil mi orda adam? siz olsanız bir ev alıp eşinizin eski çocuklarının da bu evi sizin çocuğunuzla paylaşmasını ister misiniz?
- 16 Haziran 2011
- 14.943
- 62.948
- 798
Ekonomiden, şirket yönetiminden bihaber yorumlara şaşırdım açıkçası.
Eski konularında eşinin işkolikliğinden , çok çalışmasından yakınmış sıklıkla. Burada konu sahibesinin ne iş kolunu ne de katkı payını belirleme şansımız yok.
Ortada bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorsa mahkemeye başvurur ; sermayeye katkı , çalışma, hakediş çıkar ortaya. Tabi şirket kuruluş yapısı , çocukların üzerine açılan şirketler okuyana acaba dedirtiyor. Mahkemeye gitmiyorsa mali müşavir raporunda çıkar şirket raporu, kar zarar dağılımı.
- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Aslında zaten kanunen tam da dediğiniz gibiAslında mallar karı kocaya ortak olsa, çocuklar da kendi öz anne ya ds babasına düşen kadarını bölüşse.. Kadinin da emeği var ise o evde sırf karşı tarafın çocuklarına gitmesini istemez.
Kuzende adamın emeği,kuzen daha üç yıldır hayatında
- 15 Nisan 2017
- 13.373
- 15.815
- 298
O zamsn mal kaçırmaya giriyor eşinizin yaptığıAslında zaten kanunen tam da dediğiniz gibi
İşte evlilik sözleşmesi yapacaksin bu gibi şeyler için
- 22 Mayıs 2013
- 2.025
- 5.971
- 358
Eski konularında eşinin işkolikliğinden , çok çalışmasından yakınmış sıklıkla. Burada konu sahibesinin ne iş kolunu ne de katkı payını belirleme şansımız yok.
Ortada bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorsa mahkemeye başvurur ; sermayeye katkı , çalışma, hakediş çıkar ortaya. Tabi şirket kuruluş yapısı , çocukların üzerine açılan şirketler okuyana acaba dedirtiyor. Mahkemeye gitmiyorsa mali müşavir raporunda çıkar şirket raporu, kar zarar dağılımı.
Şirket bilançosunun konuyla hiçbir ilgisi yokki. Onlar mali konular..
Önemli olan ticari sicil kaydı ve imza sirküleri gibi şeyler. Detaylara ben de hakim değilim. Avukata gitmesi gerek konu sahibinin.
- 1 Kasım 2012
- 11.296
- 25.877
- 798
- 35
Bende 19da evlendim 20de bosandim35 yaşındayım.
Benim ilk evliliğim 18 yaşımdan 23 yaşıma kadar sürdü. Ve olgun bir yaşta değildim ki zaten eşim sürekli bir işte çalışmazdı. Yani kıt kanaat geçiniyorduk. Mal mülk değil eve yumurta zor alıyorduk bilmem heralde tecrübe etmeden anlayamıyorum.
Benimkide bir hataydi ailevi sorunlardan kacisti
Ikinci evliligim icin 9 yil bekledim
Ayni maddi durumda olabilecegim ayni seyleri yasamis oldugum birisi olsun diye
Evlenirken acik ve net oldum
- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Bu aynı eşimin altındaki arabaya ben dersem sana araba aldım buna benzer. Ki ben evde oturup çorba pişirenin bile ortak hakkı olduğuna inanıyorum. Sonuçta ev sorumluluklarını çpcukların bakımlarını erkekler yapsa kadınlarda geçindirir eviEkonomiden, şirket yönetiminden bihaber yorumlara şaşırdım açıkçası.
- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Evet bilançonun konuyla ilgisi yok. Belki şu yapılabilir çocukların şirket sermayesini oluşturmak için bir geliri yok denilebilir ama çoktan 2. Bir şirket kurup oraya aktarma planı yapılmış bileŞirket bilançosunun konuyla hiçbir ilgisi yokki. Onlar mali konular..
Önemli olan ticari sicil kaydı ve imza sirküleri gibi şeyler. Detaylara ben de hakim değilim. Avukata gitmesi gerek konu sahibinin.
- 16 Haziran 2011
- 14.943
- 62.948
- 798
Şirket bilançosunun konuyla hiçbir ilgisi yokki. Onlar mali konular..
Tüm konu mali zaten. Bu konunun içinden forumda yazarak çıkılmaz zaten. Adamın ilk evliliğinden reşit oğlu ve kızı üzerine açılan şirket ve alınan mal asıl tartışma konusu.
- 16 Aralık 2020
- 3.907
- 7.838
- 108
bu konularda çok bilgim yok fakat eşiniz sonra geri alacağım diye kızının ya da oğlunun üstüne dahi yapsa, bunu yazılı olarak belirtip herkesin imzalarını almalıydı ve tabi ki ortak yaptığınız için sizin de haberiniz olmalıydı. benim bir tanıdığım kardeşinin üstüne ev yaparken bile bir kağıda imza attırmıştı hak şu kadar diye, yarın öbür gün vermeme ihtimaline karşın garantiye almak için. madem yılbaşında alacağım deyip hala almadıysa, bu konuları konuşuyor ve geleceğinizden şüphe duyuyorsanız bu tarz bir yazı yazıp imza almasını şart koşun, bir avukattan da yardım alın derim. sonuçta her şeyi ortak yapmışsınız zaten ileride çocuklara kalacak.
- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
- 133
Ortak çocuğumuz18 yaşından küçük olanın üzerine kayıt olmaz diye biliyorum ben de..
Kızımız dediği sizin kendi kızınız mı ?