• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilik sürecim

Ekonomiden, şirket yönetiminden bihaber yorumlara şaşırdım açıkçası.

Arkadaşlar konuda kaçırılan nokta şu ki; taraflar birlikte çalışarak şirketi bir noktaya getirmişler. Ben öyle anladım. Kadın evde çorba pişirip akşam kocasının gelmesini beklememiş neticede.
Bu kapsamda tabiki de çocuğunun da olsa mal paylaşımına birlikte karar verilmeli. Konu sahibine yine ev araba verilir belki o önemli değil. Önemli olan fikirlerinin sorulması ve ortak karar verilmesidir. Adamın bahşettiği bir şey yok, konu sahibinin kazanımları var.
Siz 30, eşiniz 53 yaşında mı şuan? Yani çocuğu olabilecek yaştasınız.
Ben 35 yaşındayım

bu konularda çok bilgim yok fakat eşiniz sonra geri alacağım diye kızının ya da oğlunun üstüne dahi yapsa, bunu yazılı olarak belirtip herkesin imzalarını almalıydı ve tabi ki ortak yaptığınız için sizin de haberiniz olmalıydı. benim bir tanıdığım kardeşinin üstüne ev yaparken bile bir kağıda imza attırmıştı hak şu kadar diye, yarın öbür gün vermeme ihtimaline karşın garantiye almak için. madem yılbaşında alacağım deyip hala almadıysa, bu konuları konuşuyor ve geleceğinizden şüphe duyuyorsanız bu tarz bir yazı yazıp imza almasını şart koşun, bir avukattan da yardım alın derim. sonuçta her şeyi ortak yapmışsınız zaten ileride çocuklara kalacak.
Evet ben de istedim ama buna da yanaşmadı

Konu boyunca okuduğum msjlardan anlıyorum ki içi kalbi nefretle dolu sadece çemkirmek için msj yazan bir insansiniz ne kadar çirkinleşseniz de konu sahibi kendini bozmamış ve hiç almayacak olduğunuz halde güzellikle hala açıklama yapmış size.

Ben ayna misaliyim size karşı . Kendi kininizi çirkefliğinizi kusmuşsunuz resmen .
Konudaki diğer yazdıklarınıza da bakınca ne konuyu anlamışsınız ne de benim yazdığımı algılamışsınız .
Konu sahibinin niyeti bariz ortada .
Bunu da benim dışımda bir çok kişi anlamış zaten .
Sırf sataşmak için ipe sapa gelmeyen şeyler yazmışsınız .
Sizi de kötü kalbinizle başbaka bırakıyorum .

Ben ayna misaliyim size karşı . Kendi kininizi çirkefliğinizi kusmuşsunuz resmen .
Konudaki diğer yazdıklarınıza da bakınca ne konuyu anlamışsınız ne de benim yazdığımı algılamışsınız .
Konu sahibinin niyeti bariz ortada .
Bunu da benim dışımda bir çok kişi anlamış zaten .
Sırf sataşmak için ipe sapa gelmeyen şeyler yazmışsınız .
Sizi de kötü kalbinizle başbaka bırakıyorum .
Allah iyilik versin.

Ne bilim kendi üstüne alamadığı için e benim üstüme de yapsa şirketi eş durumundan bankalarda sorun yaşayacaktık. O yüzden ilk kızının üzerine yaptığında mantıksız gelmedi ama sonra oğluna geçirip oğlu bana dış kapının mandalı muamelesi yapınca kafama dank etti.
Evlilik sozlesmesi yapabilirdiniz bence. Boylece evli olsaniz bile sendeki
Mallara cokemezdi.. suan her sekilde o
Paralari alamazsin bence

Gül gibi çocuk ? Aşağıdaki konunuzda ise çocuğunuz için bambaşka şeyler yazmışsınız .

Anne olduğu için kendini aptal hisseden biri olduğunuzu söylemişsiniz ..

Bence acilen bir uzmandan psikolojik yardım alın . Çocuklarınız için
Allah siz gibi kadinlardan korusun hepimizi.

Kadin gelmis icini dokmus
Diger konuda, ki haksiz degil asla..insan doguruyo buyutuyo ustune nankorluk yapiyo cocugu. Insan evet kendini salak gibi hissedebilir. Kiz 15 yasinda 5 yasinda degil. Umarim
Kinadiginla sinanmazsin.

Gelecek kaygısı olan insan çalışmaya başlar aslında siz mevcut işinizi bırakmışsınız. Mal kaçırmak olduğu oğlunun üzerine yapılınca mı aklınıza geldi? Kızının üstündeyken sorun yokmuş.

Allah siz gibi kadinlardan korusun hepimizi.

Kadin gelmis icini dokmus
Diger konuda, ki haksiz degil asla..insan doguruyo buyutuyo ustune nankorluk yapiyo cocugu. Insan evet kendini salak gibi hissedebilir. Kiz 15 yasinda 5 yasinda degil. Umarim
Kinadiginla sinanmazsin.

Asıl sizin gibilerden korusun asıl .

Ben kimseyi kınamadım .
Kendisi gül gibi çocuk yazmış yine kendisi bunun tam çelişiğini yazmış .
Çocukları için uzman yardımı almasını söylemenin nesi kötü . Kaldı ki kendisi de bunun gerekliliğini zamanında fark edip yardım almış .
Bu konuda da çelişik yazısı var .
Bunları gündeme getirince kötü ilan edilmem enteresan .

Asıl sizin gibilerden korusun asıl .

Ben kimseyi kınamadım .
Kendisi gül gibi çocuk yazmış yine kendisi bunun tam çelişiğini yazmış .
Çocukları için uzman yardımı almasını söylemenin nesi kötü . Kaldı ki kendisi de bunun gerekliliğini zamanında fark edip yardım almış .
Bu konuda da çelişik yazısı var .
Bunları gündeme getirince kötü ilan edilmem enteresan .
Onun bu konuyla ne ilgisi var🙄

Merhaba hanımlar
2. Evliliğim de iyi gitmiyor. Bu platformda bir sürü konu açmışlığım vardır . Hepsi ayrı ayrı olaylardan olsa da anladımki eşimin evliliğe bakış açısı zihniyeti bu.
Öncelikle ikinci evliliği günümüzde çok az insan geçim kaygısından yapıyordur sanıyorum. Ben ilk denemem de bulamadığım yuva kavramını bu evliliğimde 30 yaşımda bulurum diye yaptım. Yani iyisiyle kötüsüyle eş olmak. Aile olmak.
Ama eşim için evlilik kadının haddinin olduğu aileyi ilgilendiren önemli konularda tek başına karar vereceği , maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılamasıyla mükemmel bir eş olduğunu zannettiği, kadının istediği vakit ona kadınlık yapması gerektiğini düşündüğü, yapmazsa eve istediği vakit gelip yada gelmeyip sen bana kadınlık mı yaptın diyebileceği , çocukla ilgilenmenin ve ev sorumluluklarının sadece kadının görevi olduğunu düşündüğü bir kurum.
Bu zihniyette olduğunu kavramam 5 yıl aldı.
Boşanırken türk medeni kanunun bana verdiği haklarımı almak istiyorum. Zaten dul gibi yaşadığım için de bu haklarımı alıncaya kadar sabredebilirim. Eşim evlendiğimizde maddi durumu iyi değildi. Ama çok çalışkan ve tecrübeliydi. Ben de çok çalışkan bir kadınım. Birlikte iş yerlerinde çalışıp kendimize sermaye yaptık ancak eşim üzerine bir şey alamadığı için şirketi önce kızına şimdi de oğlunun üstüne yaptı. Şuan da bütün çalışmalarımızın edinimleri oğlunun üzerinde ve oğlunun etrafta söylemleri bana karşı davranışları vs bende gelecek kaygısı oluşturduğu için çalışmayı bıraktım. Eşim hala planlı olarak bütün yatırımları o şirket üzerine yapıyor. Bana ters geliyor açıkçası medeni kanunda bu resmen mal kaçırmak. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aslında eskiden ve hala 3 bilezik karşılığında ikinci evlilik hatta imam nikahlı evlilik yapan kadınlarımız var. Eşimle bir ev aldık kendisi üstüne alamadığı için ev benim üzerimde ve bu sene hem ona (şirket üzerine) hem bana (kendi üstümde) araba aldık. O resmen bana dünyaları bahşetmiş gibi söylüyor.
35 yaşındasınız, 2. evliliğiniz ve 5 senedir evlisiniz. yani 30da evlenmişsiniz. ne ara 1. evliliği yaptınız ondan boşandınız bu adamı buldunuz da evlendiniz acaba pes

1. Uzerinize evle araba yapmis ama onlar ortak mal bosanirsaniz yarisi esinize ait
2. Sirketin banka kanaliyla sermaye ihtiyaci giderildiyse ortak olmak istediginizi soyleyin. En az %50 pay ile sizi ortak yapsin madem

Ben mi anlayamadım acaba , en baştan eşinizle ortak sermaye ile kurduk değiniz şirket neden eşinizin kızının üzerine yapıldı?

Diyelim ki geçerli bir sebep sunuldu , siz neden kabul ediyorsunuz hiç anlamadım.
Başka bir çözüm muhakkak bulunurdu.

Diyorsunuz ki herşey eşimin üzerine olsun, Allah korusun bir şey olursa hepimiz eşit hakkımızı alırız, ona da tamam.

O zaman sizin üzerinize ev ve araba alınırken ,neden demediniz eşinize senin üzerine olsun hepimiz eşit hakkımızı alırız diye.

Eşiniz öyle veya böyle bir şekilde adaleti sağladığını düşünüyor bence , size ev araba çocuklara şirket.

Eşinize deyin ki madem neyimiz var neyimiz yok herşey senin üzerine olsun, krediyse kredi borçsa borç, kazanacaksak da kaybedeceksek de razıyım.

Ben mi anlayamadım acaba , en baştan eşinizle ortak sermaye ile kurduk değiniz şirket neden eşinizin kızının üzerine yapıldı?

Diyelim ki geçerli bir sebep sunuldu , siz neden kabul ediyorsunuz hiç anlamadım.

Diyorsunuz ki herşey eşimin üzerine olsun, Allah korusun bir şey olursa hepimiz eşit hakkımızı alırız, ona da tamam.

O zaman sizin üzerinize ev ve araba alınırken ,neden demediniz eşinize senin üzerine olsun hepimiz eşit hakkımızı alırız diye.

Eşiniz öyle veya böyle bir şekilde adaleti sağladığını düşünüyor bence , size ev araba çocuklara şirket.

Eşinize deyin ki madem neyimiz var neyimiz yok herşey senin üzerine olsun, krediyse kredi borçsa borç, kazanacaksak da kaybedeceksek de razıyım.
Boşanma halinde adam zaten konu sahibinin üzerindeki malların yarısını alabiliyor..ama şirket tamamen adamın oğlunun üstünde olduğu için şirket üstüne alınan hiçbir malda /gayrimenkulde konu sahibinin bir hakkı yok.

Gelecek kaygısı olan insan çalışmaya başlar aslında siz mevcut işinizi bırakmışsınız. Mal kaçırmak olduğu oğlunun üzerine yapılınca mı aklınıza geldi? Kızının üstündeyken sorun yokmuş.
Aynen oğlunun üstüne gizli yapınca ve oğlunun bana muamelesi değişince aklıma geldi. Yani o şirket için çalışmak da ayrıca daha fazla emeğimin sömürülmesi olacak diye düşündüğüm için bıraktım. Başka bir iş yetinde çalışabilirdim.tabi onca emek verdiğin kendi işini bırakıp elin işinde çalışmak ne kadar ağrına gider insanın .

Şimdi en baştan tekrar söyleyim biz şirketi kurduğumuzda eşimin hacizleri nedeni ile kendi üstüne kuramıyor, eşi olduğum için benim üstüne kursak o durumda çek karnesi kredibilite vb konularda sorun yaşıyorduk. Eşim şirketi kızı üzerine kurdu ama o zaman biz başka yerlerde birlikte çalışıp edindiğimiz gelirleri şirkete sermaye yaptık . Yani bir sermaye ile başlamadık. Çalıştıklarımızdan kazançlarımızı sermaye olarak kullandık.
Eşimin tek başına karar vererek adalet sağlamaya çalışması saçma zaten. Biz evliyiz fikir birliğinde tasarrufta bulunmalıyız. Ne o ne ben birbirimizin çocuklarından birşey esirgemedik esirgemeyiz de sanmıyorum. Ama fikir sormak zorunda kendi başına karar vermemeli.
Fikir bile sormayan bir eşe şuan evlilik birliğimize ait tek şey ev ve arabayı vermem maalesef onu da verir oğluna alimallah haberim bile olmaz.
Neyse sonuçta benim takıldığım en önemli nokta birlikte karar verme konusudur.

1. Uzerinize evle araba yapmis ama onlar ortak mal bosanirsaniz yarisi esinize ait
2. Sirketin banka kanaliyla sermaye ihtiyaci giderildiyse ortak olmak istediginizi soyleyin. En az %50 pay ile sizi ortak yapsin madem
Aynen bu konuşma yapıldı bir hafta sonra ikinci bir şirket kuracaklarını öğrendim

Ben konuyu söyle yorumladım. Size şirketten pay bırakmak istemiyor. Kendibuzerine yaparsa otomatikman yarısı sizin olmuş oluyor ve mrias paylasiminda kalan yarisi üzerinden cocuklarina mal kalicak. Kendince ilk çocuklarını alacaklarını azaltmamak adına boyle bir yola gitmiş ortak cocugunuzu da söz ile diger çocuğuna emanet edip kendince adalet sağlamış. Böylelikle sizin ilk kızınıza da hic pay dusmemis olacak size birsey kalmayacağı için. Eğer bu şirketi kurmada a dan z ye sizin ortak emeğiniz varsa yapılan yanlış. Şirkete ortak opmayi teklif edin bu saatten sonra sanırım ancak boyle toplanır

ya gercekten herkes saka yapiyor olmali.!! kadina yuklenmissiniz. (herkes alinmasin lutfen sadece yuklenenleri kastediyorum) ozneyi kendim yaparak ornek vericem.
BIRLIKTE kurdugumuz sirketten elde edilen gelirin yarisi benimdir yarisi esimin. NOKTA. kendi payi ile ister onceki evliliginden ogluna bakar ister eski karisina nafaka gonderir orasi da baska mesele. ama adamin 2. evliligi diye ben neden kendi hakkim olan parayi onun cocuklarina vereyim. saka misiniz siz? bi de e ev araba vermis diyenler var. e kazanilan para bundan fazlaysa peki? atiyorum 3 trilyonluk sirket oldu bu. ben arabayi evi alip gideyim mi? kendim calisarak kurdugum emek verdigim seyin neden yarisini alamiyorum? hemcinslerinizi bu kadar asagilamayin. ayiptir. ki bu insanlarin ortak cocuklari da varmis.

Back
X