2 erkek annesi olmak

şimdiden kendinize baktırma derdine düşmüşsünüz.2 gelininiz olacak yazık onlara

İnşallah evlatların hayırlı sağlıklı olur. Bebeğin dünyaya gözlerini açmadı daha böyle şeyler düşünme

Kusura bakmayın ama şu konunuzu okuyunca o kadar kızdım ki size. Ben Aralık annesi olacaktım. Bugün bebeğimin muhtemel doğum tarihinden tam bir hafta geçti. Oğlum meleğim şu an kucağımda olacakken ben onu toprağa verdim. 20haftam bitmiş, artık riskli zamanlar geçmiş odasını beşiğini kıyafetlerini hazırlamaya başlamışken ben onun bir gece kalbi durmuş ve gitmiş.. O çok sevdiğim oğlum yok ve geri gelmeyecek, her kımıldayışında mutlulukla elimi koyup sevdiğim karnım bomboş aylardır. Doğduğunda o yanımdaki bebek yatağına değil cam kenarına ben görmeyeyim diye benden, annesinden kaçırılıp bi örtü içerisinde bırakılmış oğluma bakakaldım ben. Meleğim doğumhaneden benimle çıkmadı, o aldığım tulumlarını hiç giymedi. Onun yerine bi parça bezle toprağa yattı. Babası ona bi kere sarılamadı, tek dokunuşu toprağa koyarken oldu oğluma. Benim ve benim gibi onlarca annenin içi evladı için yanarken birilerinin çıkıp kızım olsaydı keşke oğlum olacağına veya oğlum olsaydı kızım olacağına keşke demesini anlamıyorum, anlamak istemiyorum. O bi kaç parça almaya diye gittiğinizde kızım olsaydı şunu bunu alırdım diyeceğinize çok şükür evladım sağlıklı ve benimle diye şükredin. Sert olduysa kusura bakmayın ama denecek çok şey var şu konunuza aslında.. Sadece saçmalamayın, evladın cinsiyeti mi olur? Sağlıklı olsun hayırlı olsun kucağınızda olsun daha ne? Kim size kızların daha hayırlı evlatlar olduğunun garantisini verdi? Doğduğunda ona sarılıp kokusunu içine doya doya çekmekten, yuvana kucağında sana pırıl pırıl bakan sapasağlam evladınla dönmekten güzeli mi var?

Yaslaninca size baksin diye cocuk yapiyorsaniz zaten bastan kaybediyorsunuz... Nedemek bana ne olcak ya bana bakmassa... Simdiden gelininize hatta gelinlerinize acidim, allah onlarin yardimcisi olsun.... Hayirsiz olmasi kiz erkek fark etmez, ne cok kiz var hayirsiz olan.... Allahtan hayirlisini ve saglik dileyin gerisi gelir zaten... Benimde iki oglum var, evet kizda olsun isterdim ama kader kismet... Canlarim saglikli ve hayirli olsun yeter bana... Her iki cinsinde avantajlari dezavantajlari var ama böyle düsünürseniz hic cocuk yapmayin, kenara para atin ihtiyarlayinca bi bakici tutarsiniz...:KK14:

İlginç yani.. Erkek çocuk hayırsız olur falan bunlar çok bayağı düşünceler. Neyin hayrının hayalini kuruyorsun şimdiden anlamadım. Daha sağlıkla dünyaya getirmemişsin hayrının derdine düşmüşsün.

Onun sana değil, senin ona hayrın olmalı. Ebeveyn olan sensin.

Annem benim iki erkekten sonra bana hamile olduğunu öğrenince ağlamış. Yine mi çocuğum olacak diye. Doğumu da suni sancıyla gerçekleşmesine rağmen bütün gece yüzüme bakmış kızım oldu diye. Bilin ki cinsiyet hiç önemli değil. Sizin parçanız olan bir şeyi büyütmek ne güzel.

Kusura bakmayın ama şu konunuzu okuyunca o kadar kızdım ki size. Ben Aralık annesi olacaktım. Bugün bebeğimin muhtemel doğum tarihinden tam bir hafta geçti. Oğlum meleğim şu an kucağımda olacakken ben onu toprağa verdim. 20haftam bitmiş, artık riskli zamanlar geçmiş odasını beşiğini kıyafetlerini hazırlamaya başlamışken ben onun bir gece kalbi durmuş ve gitmiş.. O çok sevdiğim oğlum yok ve geri gelmeyecek, her kımıldayışında mutlulukla elimi koyup sevdiğim karnım bomboş aylardır. Doğduğunda o yanımdaki bebek yatağına değil cam kenarına ben görmeyeyim diye benden, annesinden kaçırılıp bi örtü içerisinde bırakılmış oğluma bakakaldım ben. Meleğim doğumhaneden benimle çıkmadı, o aldığım tulumlarını hiç giymedi. Onun yerine bi parça bezle toprağa yattı. Babası ona bi kere sarılamadı, tek dokunuşu toprağa koyarken oldu oğluma. Benim ve benim gibi onlarca annenin içi evladı için yanarken birilerinin çıkıp kızım olsaydı keşke oğlum olacağına veya oğlum olsaydı kızım olacağına keşke demesini anlamıyorum, anlamak istemiyorum. O bi kaç parça almaya diye gittiğinizde kızım olsaydı şunu bunu alırdım diyeceğinize çok şükür evladım sağlıklı ve benimle diye şükredin. Sert olduysa kusura bakmayın ama denecek çok şey var şu konunuza aslında.. Sadece saçmalamayın, evladın cinsiyeti mi olur? Sağlıklı olsun hayırlı olsun kucağınızda olsun daha ne? Kim size kızların daha hayırlı evlatlar olduğunun garantisini verdi? Doğduğunda ona sarılıp kokusunu içine doya doya çekmekten, yuvana kucağında sana pırıl pırıl bakan sapasağlam evladınla dönmekten güzeli mi var?
Agladim yazinizi okurken. Cok uzuldum. Allahim sabir versin size ve tum evlat acisi tatmislara...

bu zamanda kızı erkeği kalmadı. her iki cins içinde aynı tehlikeler mevcut. lütfen çocuklarınız erkek diye serbestçe ortalığa bırakmayın
Siz uyarmasanız erkek evladımızı serbestçe dışarı bırakacaktık teşekkür ederiz :) Ben bu tarz birşey kasdetmedim. Elbet erkek evlatlarda tehlikede ama kız çocukları daha fazla kaçırılıyor, kötü emellere daha çok alet edilebiliyor, büyüyor kadın cinayetlerine kurban gidebiliyor. Üniveritede bile maddi açıdan sıkıntıdaysa erkek öğrenciler geç saatlere kadar çalışabiliyorken kız çocukları bu konularda daha çok zorlanıyor. Erkeklerde elbette aynı thlikelere maruz kalıyor ama ben istatiksel açıdan konuştum. Bu ülkemizin gerçeği yapacak birşey yok. Kimseyede erkek evladınızı doğurun sokağa atın gibi bir alt mesaj vermedim. Lütfen mesajları alıntılamadan önce daha dikkatli okuyalım ve insanları kasdetmedikleri şeylr için zan altında bırakmalayım.

merhaba kızlar... bir oğlum var haziran ayında kısmetse ikinci kez anne olacağım. bebeğimin cinsiyetine 3 hafta önce kız demişti doktor. bir de kızım olacak diye çok sevinmiştim fakat dün bebeğimin erkek olduğunu öğrendim. çok şaşırdım. iki erkek çocuk çok zor olur gibime geliyor. hele büyük oğlumu görünce gözüm daha çok korkuyor. çok yaramazlaştı bu sıralar... bir de erkek evlat hayırsız oluyor diyorlar. daha bebeğim doğmadan geleceği düşünmeye başladım ilerde yaşlanınca ben ne yapacağım diye.. komik gelebilir belki size ama hamilelik psikolojisi belki de.. sanki kızı olan annelere hep imrenecekmişim gibi geliyor. dün hastane çıkışı avm ye gittim bebeğime bir kaç parça bir şey alayım mutlu olayım diye ama kız bebek kıyafetlerini görünce daha beter oldum. içimden kızım olacaktı hani dedim, gözlerim doldu. 3 hafta da kendimi baya şartlandırmışım.. Allah a şükrediyorum bana evlat verdiği için, aratmadığı için onların sağlıklı olması herşeyden önemli tabi ama ne bileyim iki gündür içim bir tuhaf oldu işte. sizinle paylaşıp kendimi toparlamak istedim biraz. desteğinize ihtiyacım var kızlar..

Hiç dertlenme derim asıl hayırlı olan erkek evlatlar, hele bi evlenmeye görsünler analarına iyice tapıyorlar:KK69:

Benim annem hep erkek evlat istemiş kısmet olmamış 6 kızız biz.

Onun isteği kendine baktırmak değilmiş ama zaten bir haftadır yanımdaydı alt tarafı, eşimin yanında
yemeğe bile çekindiğini fısıldadı kulağıma. Kendi elleriyle yaptığı yemekleri evet..

Öyle üzüldüm ki.. Kızdım saçmalama anne diye.

Yok yokk dedi..
Ne zor başkasının evinde kalmak, başkasının eline bakmak....

Şu yaşında her gün dilindedir der ki;
Allah'ım beni yataklara, kimsenin eline düşürmeden al canımı.

Ne kadar hayırlıyız bilmem, zavallı anneciğim hep bizim seçimlerimiz, fevriliklerimiz
yüzünden dert sahibidir.

Birimiz dursak diğerimiz bir dert çıkarırız.

Evladın hayırlı olup olmadığı cinsiyetinden belli olmaz.

Sağlıklı doğumlar dilerim..

Ablamin da iki oglu var biri 9 yasinda digeri 4 yasinda.. o da ikincisini kiz istiyordu olmadi ama baldan tatli oglu vallahi :) gelecekte ne olur diye dusunme bence, mesela o ablamin esi de iki erkek kardes ama annelerine nasil duskunler.. hayirli evlat olunca kizi erkegi fark etmiyo..benim de 10 aylik kizim var ama Ben de ikinciye erkek isterim mesela :)

AMANNN TEK DERDIN BU OLSUN KARDES RABBIM SANA VE YAVRULARINA SAGLIKLI OMURLER VERSIN

Canım benim öncelikle çok çok geçmiş olsun...
Yazdıklarından çok etkilendim 2 yıl evvelki günlerime geri döndüm...
Benzer durumu yaşamışız.benimde 14 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu..Dünyam Başıma yıkılmıştı...tabi sen hareketlerıini de hissetmeye başlamışsın eminim Çok daha zor günler geçirdin..Çok şükür Rabbim bana Yaşadığım bu olaydan tam bir yıl sonra Nur topu gibi bir evlat nasip etti..şu an Yanımda pıtır pıtır yürüyor..Rabbim sana da tez vakitte hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip etsin...konu sahibi bizim kadar hassas düşünememiş..Allah'ım kimseyi evladı ile sınamasın...

merhaba kızlar... bir oğlum var haziran ayında kısmetse ikinci kez anne olacağım. bebeğimin cinsiyetine 3 hafta önce kız demişti doktor. bir de kızım olacak diye çok sevinmiştim fakat dün bebeğimin erkek olduğunu öğrendim. çok şaşırdım. iki erkek çocuk çok zor olur gibime geliyor. hele büyük oğlumu görünce gözüm daha çok korkuyor. çok yaramazlaştı bu sıralar... bir de erkek evlat hayırsız oluyor diyorlar. daha bebeğim doğmadan geleceği düşünmeye başladım ilerde yaşlanınca ben ne yapacağım diye.. komik gelebilir belki size ama hamilelik psikolojisi belki de.. sanki kızı olan annelere hep imrenecekmişim gibi geliyor. dün hastane çıkışı avm ye gittim bebeğime bir kaç parça bir şey alayım mutlu olayım diye ama kız bebek kıyafetlerini görünce daha beter oldum. içimden kızım olacaktı hani dedim, gözlerim doldu. 3 hafta da kendimi baya şartlandırmışım.. Allah a şükrediyorum bana evlat verdiği için, aratmadığı için onların sağlıklı olması herşeyden önemli tabi ama ne bileyim iki gündür içim bir tuhaf oldu işte. sizinle paylaşıp kendimi toparlamak istedim biraz. desteğinize ihtiyacım var kızlar..
3 aylık erkek yeğenim var kız olarak biliyorduk hep 2 gece hastanede bekledik doğmasını erkek doğduğunu duyunca yaşadığım hayal kırıklığını unutamıyorum ama şimdi o kadar çok seviyorumki iyiki o doğmuş sizde doğduktan sonra alışırsınız hem erkenden öğrenmişsiniz erkek olacağını doğuma kadar adapte olursunuz

Kim ne derse desin 2 kızım bir oğlum var hepsi canımdan can kanımdan kan bir tel saçlarına zarar gelse yüreğim yanar kız erkek fark etmez eşimdede öyle cinsiyet kavramı yok oğlum doğduğunda kvalidem taç takar kafana dedi ona çok üzüldüm o kadar büyük kızımla oğlumu kıyasladığımda kızım benim kiloma kadar eleştirirken o merhametsiz diye bahsettiğimiz erkek çoçuğu ben kırılırım diye annem senden güzeli varmı diye öper koklar beni kızımdan daha merhametli daha vicdanlı daha çok şeyler yinede ballarım onlar benim dayımın 7 oğlu var millet özeniyo o kadar saygılılar ki anne babaya karşı 7 gelin herbirinde 2 çoçuk bi araya geldiklerinde annem diyorki bi köy kadarlar gırgır şamata o biçim bütün millet çatlıyo yalnızlıkdan onlar ne buluyo her iki akşamda biraradalar diye diğer teyzemin tek çoçuğu var oğlu geçen ameliyata gircekmiş herkesi dışarı çıkartmış annemler biz yaparız dediği halde kendi karısını bile ben değiştiririm annemin üstünü başını demiş kimseye annesini göstermeden değiştirmiş valla diyo annem kız erkek fark etmex önemli olan merhametli vicdanlı dürüst bi evlat olması aynen katılıyorum hiç fark etmez

evladınızın hayırlı olup olmayacağı biraz sizin elinizde.....
erkekler çok hareketliler.. okey ama ilerde yoldaş da olabilirsiniz neden olumsuz düşünüyorsunuz...
benim sevgilimle annesi can ciğer kuzu sarması...

benim esim annesinin tek evladi.inanin kapi gibi yanindadir herzaman.ayri sehirlerde oturuyoruz,biraraya geldigimizde ben onlarin aralarindaki iliskiyi ana oguldan cok iki dostun iliskisine benzetirim,sakalar ignelemeler geyikler havada ucar.cok cok hosuma gider.
benimde bir erkek evladim var,ikinci olursa ve o da erkek olursa hic uzulmem,yeter ki saglikla dogsun,dertten kederden uzak olsun ikisi de,sevilen ve sevmeyi bilen bi insanlar olsunlar.

bende ikinci oğlanı bekliyorum, ilki oğlan ikincisi kız olsun isterdim eskiden beri, olmadı,nasip kısmet böyleymiş. sağlıklı olması önemli sonuçta.. hem nasıl yetiştirirsen öyle olur. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, sana erkenden nasip etmedi kız evladı 20 sene sonra gelin olarak nasip etçek belki.
bilemezsin. hayırlısını iste. canları sağolsun. evlat gibi güzel bişey var mıı :)

benim de bir kızım var ama oğlumu 4 e katlar yaramazlığı
o bakımdan düşünme
Allah hayırlı evlat versin ama kaynana hikayeleri okuyunca ben de korkuyorum ilerisi için :KK51:

Back
X