2 erkek annesi olmak

Çocuklar yatırım değildir.
Bu zihniyetteki insanlara kızıyorum.
Yaşlanınca bana bakar mantığıyla çocuk yapılır mı?
Birikim yapın çocuk yapacağınıza..
Masraflarını biriktirirseniz hem yorulmazsınız hem de yaşlılığınızda rahat rahat baktırırsınız..
Çocuğum olacak diye sevineceğinize kafanıza taktığınız şeyler hiç doğru değil bence..
Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Hayırlı evlat olsun evlatlarınız inşallah...
Ben yaşlanınca bana baksınlar demiyorum ki parayla bakıcı tutar yine baktırırım kendime. bunun için çocuk yapılmaz zaten. duygusal açıdan yaklaşıyorum istediğim ilgi, şevkat.. belki o günleri de göremeyeceğim ne olacağımızı Allah bilir. şimdiden gelecek düşünmenin yersiz olduğunun da farkındayım ama bu sıralar duygusallığım çok üzerimde oğluma çok düşkünüm emek veriyorum vermek de zorundayım eğer onları dünyaya getiriyorsam ama ne bileyim bir tuhafım bu sıralar. duanız için teşekkür ederim..

ablamın 2 oğlu var ... ikincisi daha 1 yaşında :) bizde kız olur inşallah ikincisi diye dua etmiştik .... bembeyaz yüzlü nur topu bi oğlımuz var şimdi :) ablama şimdi soruyorum kız olsun istermiydin diye 100 tane kız verseler saçınıb teline değişmem diyor :) turnağının ucunu yaratmaya gücümüz yok şükür edin bence :)

Ben yaşlanınca bana baksınlar demiyorum ki parayla bakıcı tutar yine baktırırım kendime. bunun için çocuk yapılmaz zaten. duygusal açıdan yaklaşıyorum istediğim ilgi, şevkat.. belki o günleri de göremeyeceğim ne olacağımızı Allah bilir. şimdiden gelecek düşünmenin yersiz olduğunun da farkındayım ama bu sıralar duygusallığım çok üzerimde oğluma çok düşkünüm emek veriyorum vermek de zorundayım eğer onları dünyaya getiriyorsam ama ne bileyim bir tuhafım bu sıralar. duanız için teşekkür ederim..

Siz gereken sevgiyi verirseniz, güven çemberinde tutarsanız evlatlarınızı sizden kopmayacaklardır..
Bağımlı değil bağlı çocuklarımız olsun.. Benim isteğim de bu..
Bazen ben de düşünüyorum çocuklarım kendi hayatlarını yaşamaya başladıklarında boşlukta hisseder miyim diye?
Ama onlar mutlu olsunlar yeter.
Bizler ailemizi sever ama yine de her alanımızda olsunlar istemiyorduk gençliğimizde..
Bu da onların hakkı.
Dediğiniz gibi emek vermek zorundayız çocuklarımıza..
Ama bu karşılık beklemeden olmalı.

Üçüncü kız olur belki :)
Üzülme, böyle düşünme. Çocuğunun gücüne gider .
Kimin hayırlı olcağı bilinmez, babam halamdan daha çok baktı babanneme.
Rabbim ne kız ne erkek , vicdanlı bir evlat versin.

Saglikli olmasi en onemlisi..ama ikinci cocukta farkli cinsiyet beklentisi herkeste oluyor.ilkinde zaten hic yok,ne olursa olsun deniliyor,ikincide olmayan isteniyor. Skmayin caninizi,uzulecek birsey yokki..zamanla allah ucuncuyude nasip eder belki kiz olur oda.hayirlisini isteyin siz hep.ayrica genelleme yapmakda cok yanlis,erkek hayirsiz kiz hayirli olur diye,hic belli olmaz o isler..bebeginiz dogduktan sonra,birazda surunmeye,adim atmaya baslayinca abisiyle olan iletisimini gorunce,bu uzuldugunuz zamanlara,guleceksiniz..cevremden goruyorumda,kiz erkek kardesten ziyade,iki erkek olanlar yada iki kiz olanlar daha iyi anlasiyor.allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsn

yaşlanınca kimseye muhtaç olmazsınız inş. ne kız evlada ne erkek evlada ne de konu komşuya.
daha şimdiden bunun tasasına düşmeyin. siz ailenize ne ederseniz, evlatlarınız da size aynısını yapacak emin olun. kızı erkeği yok bunun.
güle güle büyütün paşalarınızı :)

Büyük kaç yaşında? Erkek çocuk gerçekten zor. Akılları hep muzurlukta :) bende de var 3,5 yaşında duvarlara tırmanıyor.

Hep dua ediyorum babasına benzesin diye. Eşim yıllarca hasta kayınpederime baktı. Altına varana kadar aldı. Kız ya da erkek farketmez Allah evladın hayırlısını versin.
kreşe gönderiyormusun..benimki 4 buçuk yaşında artık arkadaş istiyordu..çevrede hiç yaşıtı yok yuvaya verdim mecburen ..

merhaba kızlar... bir oğlum var haziran ayında kısmetse ikinci kez anne olacağım. bebeğimin cinsiyetine 3 hafta önce kız demişti doktor. bir de kızım olacak diye çok sevinmiştim fakat dün bebeğimin erkek olduğunu öğrendim. çok şaşırdım. iki erkek çocuk çok zor olur gibime geliyor. hele büyük oğlumu görünce gözüm daha çok korkuyor. çok yaramazlaştı bu sıralar... bir de erkek evlat hayırsız oluyor diyorlar. daha bebeğim doğmadan geleceği düşünmeye başladım ilerde yaşlanınca ben ne yapacağım diye.. komik gelebilir belki size ama hamilelik psikolojisi belki de.. sanki kızı olan annelere hep imrenecekmişim gibi geliyor. dün hastane çıkışı avm ye gittim bebeğime bir kaç parça bir şey alayım mutlu olayım diye ama kız bebek kıyafetlerini görünce daha beter oldum. içimden kızım olacaktı hani dedim, gözlerim doldu. 3 hafta da kendimi baya şartlandırmışım.. Allah a şükrediyorum bana evlat verdiği için, aratmadığı için onların sağlıklı olması herşeyden önemli tabi ama ne bileyim iki gündür içim bir tuhaf oldu işte. sizinle paylaşıp kendimi toparlamak istedim biraz. desteğinize ihtiyacım var kızlar..
allahın takdiri..en önemlisi sağlıklı olması..ah ah neler var neler etrafta ..

kreşe gönderiyormusun..benimki 4 buçuk yaşında artık arkadaş istiyordu..çevrede hiç yaşıtı yok yuvaya verdim mecburen ..

Bu sene başladı benimki de. Memnunuz çok. Sosyalleşmek istiyorlar artık onlarda.

Annemin yaşadığı durum iki oğlan hatta yengemin 5 oğlu var torunları da erkek. Erkekler hayırsız olur lafını ilk defa duyuyorum kardeşlerim annem hastayken yemek yapıp ev temizler bana bile birakmazlar. Yengemin oğulları da masallah annelerine çok düşkunler kız erkek ayrı olur falan lafına inanmıyorum nasıl yetistirirseniz öyle olur. Ben söyle bi bakınca erkek kardeslerimden daha hayırsız bile sayilirim her zaman benden bir adım öndeler. Maşallah kendi kardeşlerime nazar degdirecegim Allah size de hayırlı evlatlar nasıp etsin ama söyle de bir durum var ki siz esinizin annesine kendi annenize hürmette kusur edersiniz aman herkesin kendi evi banane kim nasıl yaparsa yapsın dersiniz çocuk öyle görür öyle öğrenir. Ileride de size öyle davranır ee keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner...

Benim bi tanidigim var.iki elti.ayni anda hamile kaliyor ikisininde bi erkek cocugu var.biri hayirlisi olsun kiz erkek farketmez diyor.ikinci eltide kiz istiyorum ne olursa olsun diyor.bi erkek cocugu kaldiramam diyor.
Ikisininde kizi oluyor.hayirlisi olsun diyenin kiz cocugu saglikli masallah cokta tatli.
Digerinin kizi iste otistik.anne baba tanimayacak kadar.
Demem o ki lutfen dua ederken dikkatli olun.hayirlisini isteyin ne olur.

kayınvalidemi örnek verebilirim iki erkek annesine.ergenlikte zor oluyor bence yoksa kimse kimseyi hırpalamaya tenezül etmiyor.

Bide su var.kayinvalidemin uc kizi var ucude uzaktalar.bi oglu var bende tek geliniyim.hep gider gelirim.sohpet ederim.yaninda olurum..oglundan fazla ilgilenirim.hep soyler allah razi olsun der bana.manevi olarak hep onum kiziyim.
Esim.mesela oyle duskun.degil.ailesine.yardima muhtac olsalar bile kimseye birakmam ben ilgilenirim.sizinde ilerde iki kiziniz olacak zaten..yeterki hayirlisini isteyin

Hayrin kizda mi erkekte mi olduğu bilinmez. Ne kiz evlatlar var annesini dogurduguna bin pişman ediyor ki bu zamanda da kiz çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk gerektiriyor ve zor. Devir çok kotu çok.. Erkek evlat bir şekilde kendi çaresine bakip kendini koruyabiliyor ama kiz evladin hep çevresinde olmaniz gerekiyor. Siz hayirlisi olsun deyin gerisini Allah a birakin yuzunuz kara cikmaz merak etmeyin.

merhaba kızlar... bir oğlum var haziran ayında kısmetse ikinci kez anne olacağım. bebeğimin cinsiyetine 3 hafta önce kız demişti doktor. bir de kızım olacak diye çok sevinmiştim fakat dün bebeğimin erkek olduğunu öğrendim. çok şaşırdım. iki erkek çocuk çok zor olur gibime geliyor. hele büyük oğlumu görünce gözüm daha çok korkuyor. çok yaramazlaştı bu sıralar... bir de erkek evlat hayırsız oluyor diyorlar. daha bebeğim doğmadan geleceği düşünmeye başladım ilerde yaşlanınca ben ne yapacağım diye.. komik gelebilir belki size ama hamilelik psikolojisi belki de.. sanki kızı olan annelere hep imrenecekmişim gibi geliyor. dün hastane çıkışı avm ye gittim bebeğime bir kaç parça bir şey alayım mutlu olayım diye ama kız bebek kıyafetlerini görünce daha beter oldum. içimden kızım olacaktı hani dedim, gözlerim doldu. 3 hafta da kendimi baya şartlandırmışım.. Allah a şükrediyorum bana evlat verdiği için, aratmadığı için onların sağlıklı olması herşeyden önemli tabi ama ne bileyim iki gündür içim bir tuhaf oldu işte. sizinle paylaşıp kendimi toparlamak istedim biraz. desteğinize ihtiyacım var kızlar..

Gülben Ergene bak haline şükret !

Hayrin kizda mi erkekte mi olduğu bilinmez. Ne kiz evlatlar var annesini dogurduguna bin pişman ediyor ki bu zamanda da kiz çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk gerektiriyor ve zor. Devir çok kotu çok.. Erkek evlat bir şekilde kendi çaresine bakip kendini koruyabiliyor ama kiz evladin hep çevresinde olmaniz gerekiyor. Siz hayirlisi olsun deyin gerisini Allah a birakin yuzunuz kara cikmaz merak etmeyin.
bu zamanda kızı erkeği kalmadı. her iki cins içinde aynı tehlikeler mevcut. lütfen çocuklarınız erkek diye serbestçe ortalığa bırakmayın

Hayır işi kıza erkeğe bakmıyor , Allah evladın da annenin babanın da hayırlısını versin, erkek çocuk bana herzaman güzel sempatik güvenilir gelmiştir .benimde bir oğlum var Allah ömür versin , ama mesela ben kız olmama rağmen erkeği aratirmişim ,arkadaşım geldiği zaman yada ben benim oglum onun kızının yanında acayip uslu kalıyo ,oda erkeğe kıza bakmıyo anlayacağın , anladığım kadarıyla sen kız istiyodum ama oğlun olunca üzüldün biraz Allah evlatlatlarini sana bağışlasin 3. Tutturursun belki kızı ,milletin lafına bakma ...

Back
X