2 erkek annesi olmak

snkar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
19
7
3
41
merhaba kızlar... bir oğlum var haziran ayında kısmetse ikinci kez anne olacağım. bebeğimin cinsiyetine 3 hafta önce kız demişti doktor. bir de kızım olacak diye çok sevinmiştim fakat dün bebeğimin erkek olduğunu öğrendim. çok şaşırdım. iki erkek çocuk çok zor olur gibime geliyor. hele büyük oğlumu görünce gözüm daha çok korkuyor. çok yaramazlaştı bu sıralar... bir de erkek evlat hayırsız oluyor diyorlar. daha bebeğim doğmadan geleceği düşünmeye başladım ilerde yaşlanınca ben ne yapacağım diye.. komik gelebilir belki size ama hamilelik psikolojisi belki de.. sanki kızı olan annelere hep imrenecekmişim gibi geliyor. dün hastane çıkışı avm ye gittim bebeğime bir kaç parça bir şey alayım mutlu olayım diye ama kız bebek kıyafetlerini görünce daha beter oldum. içimden kızım olacaktı hani dedim, gözlerim doldu. 3 hafta da kendimi baya şartlandırmışım.. Allah a şükrediyorum bana evlat verdiği için, aratmadığı için onların sağlıklı olması herşeyden önemli tabi ama ne bileyim iki gündür içim bir tuhaf oldu işte. sizinle paylaşıp kendimi toparlamak istedim biraz. desteğinize ihtiyacım var kızlar..

Hayırlı evlat olsun, sağlıklı olsun önemli olan bu değil mi? Daha önce erkek çocuk tecrübeniz olduğu için bunda rahat edersiniz bence. Siz güzel yetiştirirseniz bir şey olmaz, ya hiç olmasaydı? Hayırlı olsun şimdiden.

çok teşekkür ederim yorumunuz için. sağlıklı hayırlı evlat olsunlar inşallah

sağlıklı olsun hayırlı evlat olsunda kız erkek farkeder mi.evet iyi olurdu bir erkek bir kız ama kısmet

Büyük kaç yaşında? Erkek çocuk gerçekten zor. Akılları hep muzurlukta :) bende de var 3,5 yaşında duvarlara tırmanıyor.

Hep dua ediyorum babasına benzesin diye. Eşim yıllarca hasta kayınpederime baktı. Altına varana kadar aldı. Kız ya da erkek farketmez Allah evladın hayırlısını versin.

olur mu öyle şey ya sağlıklı olsun da ne önemi var ki kız erkek

uçuncuyu yaparsniz sizde : )
$aka bi yana insan kendini alistirinca bi cinsyete biraz sasiriyor tersi oldugunda ama alisirsiniz iki gune : )
saglikli hayirli evlat olsun insallah, ikisi berbaer oynuycaklar aslan gibi iki oglun olucak ne guzel, hep birbirlerine destek olucak
zorluga gelince iki çocuk her halukarda zor kiz erkek farketmiyor : )

benim oglum çok yaramaz deildir kizimda oyle ama ikisine yetmeye çalismak yorucu zaten

Belki de ikisi de tatlımı tatlı iki gelin getirecek sana ilerde.. kızın gibi olacaklar..
Hem ne güzel kız sırtın yere gelmez... yarın büyüsünler alırlar kolunun altına seni... ohhhh

birbirleriyle arkadaş olurlar.size bağlı aralarındaki bağı iyi kurarsanız hem küçükken hem büyüdüklerinde hem arkadaş hem de kardeş olurlar birbirlerine..

kız çocuk tabiki anneye daha yakın oluyor..ama ilk çocuğunuza arkadaş geliyor.hem siz de erkek bebek konusunda tecrübelisiniz artık dimi..

siz moral bulmak için yazmışsınız ama ben size veremeyeceğim ne yazık ki.evet 2 erkek mutlaka zor oalcktır.daha hareketli oluyor erkek çocuklar.benim de oğlum var..
ama bir de erkek evlat hayırsız oluyor diyorlar. daha bebeğim doğmadan geleceği düşünmeye başladım ilerde yaşlanınca ben ne yapacağım diye.. demişsiniz...bu kadarı bencillik bence..ilerde size baksın diye mi çocuk sahibi oluyorz..ne demek yaşlanınca ne olacak...
evladın erkeği kızı olmaz..benim duam her zaman kendisine yeten,karakteri sağlam vicdanlı bir insna olsun hayatta..hiç düşünmedim yaşlanınca ben ne oalcak diye..

Valla çocuk sevmeyen ben dün bi teyzeyle tanıştım 3 oğlu varmış 2 si bunu almaya geldiler birlikte. Kapı gibi boylu poslu 2 delikanlı öyle görünce özendim kadına ben de çocuk yapıcam inşşş hepsi de erkek olur kızları sevmem zaten bilmiş şımarık oluolar. Kızan kızsın valla öyle.

keşke doktor kız olacak demeseydi alıştırmışım kendimi farkına varmadan. büyük oğlum 5 yaşında. söz dinlemiyor bu sıralar sürekli yaramazlık peşinde. elimden geldiğince ilgileniyorum varım yoğum her şeyim evlatlarım. tek isteğim önce sağlıklı sonrada hayırlı evlat olmaları. hayırlı olduktan sonra 2 oğlum olsun hiç kızım olmasın ne önemi var? ama çevreden gördüğüm kadarıyla kız evlat daha hayırlı oluyor, anneyi babayı daha çok düşünüyorlar, daha çok yanlarında oluyorlar hastalıkta sağlıkta.. İnşallah cümlemizin çocuğu hayırlı olur benim evlatlarımda hayırlı olur..

Kızınız olur, 1000 km öteye gelin gidebilir; faydasını bırak yüzünü yılda 2 kere görürüsünüz.
Ya da her anne/baba evladının bakımına ihtiyaç duyacak yaşı görüyor mu sanıyorsunuz?
Erkek yaramaz, kız uslu olur diye bir şart da yok. Tam tersi örnekleri de çok gördüm.
Kıssacası; gelecek için yersiz endişelerle bugün canınızı sıkmayın. Hayırlı evlat olması için dua edin sadece.

Son düzenleme:
neden böyle düşüncelere kapıldınızki...sağlıklı ve hayırlı olsun inşallah...doğan büyür derler..erkek kız ayrımı yapmayın..

Çocuklar yatırım değildir.
Bu zihniyetteki insanlara kızıyorum.
Yaşlanınca bana bakar mantığıyla çocuk yapılır mı?
Birikim yapın çocuk yapacağınıza..
Masraflarını biriktirirseniz hem yorulmazsınız hem de yaşlılığınızda rahat rahat baktırırsınız..
Çocuğum olacak diye sevineceğinize kafanıza taktığınız şeyler hiç doğru değil bence..
Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Hayırlı evlat olsun evlatlarınız inşallah...

biliyormusun benim annem 40 yasinda vefat etti
kizida ogluda vardi ama ikisininde gunu goremedi
bakalim ele ayaga dusecek kadar yaslanackmiyiz , o kadar omrumuz varmiki
ben o kadar yaslanmayi hiç dusunmedim, hayurlisi olsun insahha, rabbim saglikli uzun omur versin

canım ben de hamileyim ikinci çocuğum ve ilkide şimdiki de erkek ama ben hiç senin gibi düşünmedim,aksine daha iyi anlaşırlar diye düşündüm.Ben kız kardeşimle paylaştığımı erkek kardeşimle paylaşamam mesela.Kız deseydi bu defa da bir oğlum bir de kızım var dicektim.Aynı şekilde sevinecektim yani.Allah herşeyin hayırlısını versin,cinsiyeti farketmiyor benim için.

benim 1 oglum var
onun bana hep hayırlı oldugunu dusundum ve dusunuyorum
onu cok sevıyorum
erkek cocugada cok alıskınım halıyle
bır daha cocugum olursa erkek cocugum olmasını cok ısterım
ıkı erkek annesı olmak bana cok yakısır dıye dusunuyorum hayallerımı susluyor dıyebılırım

buarada bır kız bır erkek olması sıze ıyı olurdu degısıklık anlamında ıkısınıde tecrube ederdınız.
ama cocuga varolan cınsten olması en güzeli bence

Neyin ne olacağını,kimin hayırlı kimin hayırsız olacağını Allah bilir.Tabiki anne babanın yetiştirmesi de önemli.Burda annesine beddua eden,ölsün diye konu açan kız evlatlar da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…