2. Dış Gebelik

merhaba arkadaşlar.bende 2 kez dış gebelık geçırdım.ıkısındede amelıyat olmak zorunda kaldım.ığneyle duşmedı.tuplerımden geçış olmadı rahım fılmınde.tuplerımın bağlantısı kesıldı amelıyatla.tup bebek yontemıyle hamıle kaldım.oğluşum şimdı 20 aylık.allahım ısteyen herkese versın.aratmasın rabbım
Ikincisine ne kadr arayla hamile kaldinz bende gecirdim dus gebelik hala degerlerim sifirlanmadi 2. Ignede dusmeye basladi doktor bana 1 sene bekle dedi tekrarlamamasi icin ama ben korkuyorum yine tekrarlar diye sizin 1. Ile 2. Arasinda ne kadr sure gecti

Saol canım darısı senin başına inşallah cok korktum sabahı zor ettim ama bu kez hemen gözüktü ve 6haftalık cıktı ultrasyonda

Saol canım darısı senin başına inşallah cok korktum sabahı zor ettim ama bu kez hemen gözüktü ve 6haftalık cıktı ultrasyonda
Amin canim hayirlisiyla insallah bende uyanir uyanmaz yazdin mi diye baktim :) insallah normaldr dedim cok sukur oyleymis cok sevindim ben yasadigim icin kimse yasasin istemiyorum allah gostermesin

Allah kimseye yasatmasın ben düşünürken kafayı yedim ama vardır ondada bi hayır yicek ekmeği yoksa mutlaka bi engel cıkar zaten allah bilir hayırlısı olsun hakkımızda

Allah kimseye yasatmasın ben düşünürken kafayı yedim ama vardır ondada bi hayır yicek ekmeği yoksa mutlaka bi engel cıkar zaten allah bilir hayırlısı olsun hakkımızda
Aynen oyle canim hayirlisi neyse allah onu nasip etsin insallah

Benim gibi olan varsa belki yardımcı olur diye yazıyorum:
31 Ocakta dondurulmuş embriyolarla transferim oldu. Değerlerim:
8. gün 27
10. gün 64
12. gün (test günü) 186
herşey normal görünüyordu 1 hafta sonra kese için çağırdı doktorum,
arada hafif sarımsı ve kahvemsi lekelenmeler oldu. Benim hidrosalpenksten dolayı sol tüpüm alınmıştı ve bu akıntılar sağ tüpümde de aynı sıkıntı olduğunu düşündürüyordu bana. Keşke sağ tüpümde alınsaydı.
5 gün sonra kontrole gittim ama kese yoktu doktor hemen hcg istedi.
17. gün 365
çok az artmıştı, büyük ihtimal kimyasal, düşük yapacaksın dedi doktorum ve ilaçları kes dedi.
İlaçları kestim ve 19 Şubatta yani
19. gün 176 çıktı hcg
aynı gün kanamam başladı 7 gün normal adet kanamam (üstelik gününde) oldu. ben düşük yaptığımı düşünüyordum. Doktorum yine de hcg yapalım tam düşüp düşmediğine bakalım dedi ve
24. gün hcg 142
27. gün 331 çıktı.
sonraki hcg değerlerim:
02 Mart'ta yani 30.güm 725
04 martta 972
06 martta 2032
07 martta 1240
09 mart 1418
11 mart 1870
13 mart 2400
Bu arada hergün ultrasona giriyorum, bir ay boyunca vajinal ultrason da ayrı bir kabus.
ve kese falan yok
en son kornual gebelik teşhisi kondu, yani dış gebeliğin en kötü durumu embriyo rahimle tüplerin birleşim yerine yerleşmiş.
Öyle kötü bir yer ki tüpüm alınsa embriyo aşağıda kalıyor, kürtaj yapılsa yukarıda kalıyor ve embriyoya ulaşamıyorlar.
ve 14 martta anestezi verilip, direk sağ tüpüme iğne ile girilerek o bölgeye metotreksat yapıldı.
bugün tekrar kan verdim ama düştüğünü sanmıyorum. yine sızlamam ve kahverengi akıntım var.
Bu da bir imtihan diyorum çektiğim bu sıkıntıların inşallah mükafatını alırım.

Benim gibi olan varsa belki yardımcı olur diye yazıyorum:
31 Ocakta dondurulmuş embriyolarla transferim oldu. Değerlerim:
8. gün 27
10. gün 64
12. gün (test günü) 186
herşey normal görünüyordu 1 hafta sonra kese için çağırdı doktorum,
arada hafif sarımsı ve kahvemsi lekelenmeler oldu. Benim hidrosalpenksten dolayı sol tüpüm alınmıştı ve bu akıntılar sağ tüpümde de aynı sıkıntı olduğunu düşündürüyordu bana. Keşke sağ tüpümde alınsaydı.
5 gün sonra kontrole gittim ama kese yoktu doktor hemen hcg istedi.
17. gün 365
çok az artmıştı, büyük ihtimal kimyasal, düşük yapacaksın dedi doktorum ve ilaçları kes dedi.
İlaçları kestim ve 19 Şubatta yani
19. gün 176 çıktı hcg
aynı gün kanamam başladı 7 gün normal adet kanamam (üstelik gününde) oldu. ben düşük yaptığımı düşünüyordum. Doktorum yine de hcg yapalım tam düşüp düşmediğine bakalım dedi ve
24. gün hcg 142
27. gün 331 çıktı.
sonraki hcg değerlerim:
02 Mart'ta yani 30.güm 725
04 martta 972
06 martta 2032
07 martta 1240
09 mart 1418
11 mart 1870
13 mart 2400
Bu arada hergün ultrasona giriyorum, bir ay boyunca vajinal ultrason da ayrı bir kabus.
ve kese falan yok
en son kornual gebelik teşhisi kondu, yani dış gebeliğin en kötü durumu embriyo rahimle tüplerin birleşim yerine yerleşmiş.
Öyle kötü bir yer ki tüpüm alınsa embriyo aşağıda kalıyor, kürtaj yapılsa yukarıda kalıyor ve embriyoya ulaşamıyorlar.
ve 14 martta anestezi verilip, direk sağ tüpüme iğne ile girilerek o bölgeye metotreksat yapıldı.
bugün tekrar kan verdim ama düştüğünü sanmıyorum. yine sızlamam ve kahverengi akıntım var.
Bu da bir imtihan diyorum çektiğim bu sıkıntıların inşallah mükafatını alırım.
Allah yardimcin olsun cok zor durumlar allah hayirliaini. Nasip etsin .tek doktorla kalma derim

X