2. Darülaceze buluşması...

bende gelmek istiyorum hafta sonu olacak dimi ;?elımden gelenı yapmaya hazırım

ihtiyaç listesi yazarsanız herkes neyi ne kadar ve kime gönderebileceğini belirtir, ona göre diğer arkadaşlar da tamamlanmış ihtiyaçlar dışındakilerden alır...

Bende gelmek isterim...

Gelmek isteyen kim varsa gelebilir arkadaşlar illa ki kk üyesi olması şart değil, kardeşinizi akrabanızı kimin gönlü isterse getirebilirsiniz...

ihtiyaç listesi yazarsanız herkes neyi ne kadar ve kime gönderebileceğini belirtir, ona göre diğer arkadaşlar da tamamlanmış ihtiyaçlar dışındakilerden alır...

Bu akşam ilk mesaja bir ihtiyaç listesi ekleyeceğim arkadaşlar, zaten ara mesajlarda var arkadaşlarımızdan gelen öneriler... fikri olan lütfen yazsın neler götürebiliriz..

Bu akşam ilk mesaja bir ihtiyaç listesi ekleyeceğim arkadaşlar, zaten ara mesajlarda var arkadaşlarımızdan gelen öneriler... fikri olan lütfen yazsın neler götürebiliriz..

kurumun şartlarını bilmediğim için uygunsuz gelebilir ama belirtilenler dışında aklıma gelen şunlar var:
- pırıl pırıl masalarda otursunlar diye masa örtüsü mesela
- diş veya göz hekimi tanıdıklardan muayene

Kurumun dr u vardır sanırım.Ama masa örtüsü vs iyi fikir.Bu tür fikirler olursa teminine yardımcı olmak isterim

Kurumun dr u vardır sanırım.Ama masa örtüsü vs iyi fikir.Bu tür fikirler olursa teminine yardımcı olmak isterim

aslında nevresim takım da geldi aklıma ama muhtemelen nevresim, masa örtüsü vs devlet tarafından ve tek tip veriliyordur o yüzden emin olamadım :26: kuruma danışmak gerek sanırım

Darülacezede sağlık hizmetleri,yataklı tedavi kurumu yönetmenliğince yerine getirilmekte olup haftanın yedi günü ve 24 saat sürmektedir.

Sağlık hizmetleri doktor,diş hekimi, uzman fizyoterapist, hemşire, röntgen teknisyeni,laboratuvar teknisyeni ve hasta bakıcısı tarafından yürütülür.

Muayene ve tedavi hizmetleri,koruyucu sağlık hizmetleri ve rehabilitasyon şeklinde yürütülen sağlık hizmetlerinde sakinlerin acil veya kronik rahatsızlıkları tedavi edilmeye çalışılmakta,ileri tetkik ve tedavi gerektiren durumlarda günün her saatinde hastanelerle bağlantı kurularak her türlü tıbbi yardım sağlanmaktadır. Sağlık güvencesi olanlar dışındaki sakinlerin bütün sağlık giderleri de kurumumuz bütçesinden karşılanmaktadır.

Darulaceze bünyesinde bir poliklinik 7 sakin servisi, bir çocuk yuvası ve rehabilitasyon merkezi mevcuttur.
---------
gözden bahsetmiyor ama sürekli muayene ve tedaviyi yapan doktor göz sıkıntısını farkedip hastaneyle temasa geçer zaten

aslında nevresim takım da geldi aklıma ama muhtemelen nevresim, masa örtüsü vs devlet tarafından ve tek tip veriliyordur o yüzden emin olamadım :26: kuruma danışmak gerek sanırım

Arkadaşım göz doktorundan bahsedilmiyor demişsin fakat bu konu bizi bayağı bayağı aşar siz de farkındasınızdır buna çözüm bulmamız mümkün değil şu anda çünkü yüzlerce kişi yaşıyor orada günler haftalar alır ayrıca göz demese de illa ki vardır göz muayeneleri de...

Bir de masa örtüsü nevresim demişsiniz fakat biz zaten şurada 5-10 kişiyiz bunun altından kalkamayız...Kaç nevresim bulabileceksiniz kaç masa örtüsü bulabileceksiniz orada mevzuu olan bizim sayımız gibi 10 kişi değil...

Biz altından kalkabileceğimiz şeylere bakalım ufak tefek ve kişisel ürünler olmalı, yetebildiğimiz kadar kişiye kadar ulaşıp bazı binalara hiç girmedik geçen hafta ki buluşmada ve yine öyle olmalı, o gün eksikleri neydi çamaşır çorap vs vs... bunun dışına ancak pijama giyim temizlik maddesi olarak çıkmalıyız....

Keşke burada şu an paylaşım yapan 100 kişi olsaydı da gönlümüzden geçenlerin hepsini konuşabilseydik...

Kallişim sende haklısın.Ama sesler kesildi sanki nerdesiniz millet bi toplaşalım yeniden:)

arkadaslar bi çok arkadas malesef bu topıge gırmıyor yoksa emınım cok yardımsever arkadslar var benım konularımdan tanıyorum eger konuyu okuyan arkadaslar kendı topıgınde bahsederse dahada buyuyecmıze ınanıyorum cok sene oldu benımde orya gıtmeyelı bekarken arkadsımla gıderdık ogrencıyken hafta sonları kacardık orda 2 tane amca vardı ozellıkle olnlar bızı bızde onları cok sevmıstık bı sure gıdemedım fırsat bulup gıttıgımde biri ölmüştü biride hastaneye yatmıstı memlketıne goturmusler cok aglamıstım ondan sonra hıc gıremedım o bahceye kapısından bıle gecrken donarım ama gelıcem arkadslar o ınsanlar maddı degı ozellıklede manevıyata cok muhtaclar elımden ne gelıyosa yapıcam keske katılım bıraz fazla olsa yarınımızın ne olcagı mechul

ben topik sayfaları almış başını gitmiştir diye düşünmüştüm ama pek bi sessiz kalınmış.. herkesin illaki elinden gelen bişey vardır arkadaşlar.. 2 ondan 3 bundan derken neler birikir neler yeterki yapmak isteyelim.. evinde dikiş makinası olan arkadaşlar çok ucuza kumaş bulabilecekleri yerler var buralardan parça kumaş alıp etek dikebilirler zor bişey değilki..yada iki üç tülbent alıp oyalanır teyzelerimize hediye edilir..yarım elme gönül alma.. çok sahipsiz kalmış topik üzüldüm açıkçası:26:

Arkadaşlar merhaba.. bir arkadaşımızdan paket aldım.. içinde seccadeden tutun da amcalara takke, tesbih örgü patik yemeni ne ararsanız var pakete acele baktım yollayan arkadaşımızada haber vermek için girdim mesaj yazdım ilk fırsatta pakette neler olduğunu adet ve çeşidini yazarım ki kimsenin aklında bir şey kalmasın...bayram sonrası hareketleniriz diye umuyorum inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…