-
- Konu Sahibi _Citlembik_
Yalasın napayım sokaktada herşeyi ağızlarına atıyorlar koşturuyorum peşlerinden olmaz bişey o kadar detaya takılamıyorum valla çingen çocukları bir yaşıyor o halde birşey olmuyor böyle düşünüp rahatlat kendiniSeninkiler yerleri yalamiyor mu ya ne uysal bebeleriniz var, ben kiz mi dogurdum, bunlar oglandi da pipiyi çıkarken almayi mi unuttular bazen hayret ediyorum.
Ayy neler yaşanıyor nelerOyyy öyle şeyler yaşarsam bizim evi belediye temizler artık
Ya ben ilk bebede temizlik hastasi oldum biraz, sonra dedim ki ikinciyi salacagim dedim ama cok salamamisim demekki.Yalasın napayım sokaktada herşeyi ağızlarına atıyorlar koşturuyorum peşlerinden olmaz bişey o kadar detaya takılamıyorum valla çingen çocukları bir yaşıyor o halde birşey olmuyor böyle düşünüp rahatlat kendini
detaylara girme genel düzen ve kaba pislik gitsin yeterli daha küçükler şimdi silsen birazdan bok bulaşır detaylara takılırsan bitmez hiçYa ben ilk bebede temizlik hastasi oldum biraz, sonra dedim ki ikinciyi salacagim dedim ama cok salamamisim demekki.
Bir süre ikizleri masanın altında besledikSeninkiler yerleri yalamiyor mu ya ne uysal bebeleriniz var, ben kiz mi dogurdum, bunlar oglandi da pipiyi çıkarken almayi mi unuttular bazen hayret ediyorum.
Bu yürüyüş isini ben de istiyorum ama aklim evde kaliyor, cunku esimle yalniz bıraktığımda ev cigirindan cikiyor daha çok yoruluyorum. Benim kendime ayirdigim zamanim kar, kış demeden bahcede yarim saat oturmak, yazin ciplak ayakla topraga basiyorum mesela ama yuruyus isini bende hayatima katmaliyim mutlaka, dogum kilolarim duruyor daha.Ayy neler yaşanıyor nelerbenim ikizlerde ben farketmeden unu almış bütün oturma odasını un yapmislardi. O dönem bir de yaşlı dedem ben de kaliyordu. Dede dede gel bak ne yapmışlar dedim gülerek. Kızım ne gülüyorsun iki tane vur popolarina demisti. Dedemin gönlü olsun diye sizi sizi diye popolarina hafiften vurmuştum. Dedem sen gulersen bunlar evi mahveder demişti. Ay ne günleri... Yaz bunları derlerdi de unutmak istiyorum asla yazmiycam derdim. İyiki de yazmamisim andan memnunum. İkiz olunca birlikte çok çok çok iş beceriyorlar. Şimdi artık büyüdükçe anlaşmalı daha büyük işler yapıyorlar. O dönemler bitkisel sakinleştirici takviye kullandım ama yoksa akıl sağlığım elden gidiyordum. Birde saatin kaç olduğunu zerre umursamadan 40-45 dk yürüyüşe çıkarım haftada 4-5 gün. Bunlar da hep mental düzen için. Mahallede deli diyor olabilirler. Gece 12 den sonra bile benim yürümem lazım dediğimi biliyorum yani. Keşke şöyle aaaamaaaaaaan beeh diyen bir kadın olabilseydim. Belki çocuklarımla da daha çok oyun oynardım.
Daha dur bı yürümeye başlasin evi aşağı nasıl indiriyor28 günlük bebeğimle bunları düşünüp evime dalmışken sizin bu paylaşımınıza denk geldim. Şu an evim kalkmış gidiyor.
Aynı dertten muzdaribim. Yazılanları okumaya geldim.
Bebekleri uyutup çıktım hep. Ay evi yarım saat eşim ve çocuklara bıraksam iki günde toplanır. Kocamla kavga da cabası. Benim büyüğüm erkek ikizlerin biri kız biri erkek. Erkekler daha zorlu cidden. Nasıl tırmanıyorlar bilmiyorum ama düz duvardalar. Büyük bile absürt işler yapıyor şaşıp kaliyorum. Mesela mutfak dolabının üstüne soydugu mandalinayi firlatmis. Tavana ve dolaba yapışmış. Neden oğlum diyorum? Merak ettim diyor. Eşek herif yaşın 10 neyini merak ediyorsun.Bu yürüyüş isini ben de istiyorum ama aklim evde kaliyor, cunku esimle yalniz bıraktığımda ev cigirindan cikiyor daha çok yoruluyorum. Benim kendime ayirdigim zamanim kar, kış demeden bahcede yarim saat oturmak, yazin ciplak ayakla topraga basiyorum mesela ama yuruyus isini bende hayatima katmaliyim mutlaka, dogum kilolarim duruyor daha.
Bu arada cidden duzeninize bayildim bende, ikiz bebek hele ki ikiz erkek bebek cok zor is, benim harcim degil derim hep, cok takdir ediyorum ikiz annelerini
detaylara girme genel düzen ve kaba pislik gitsin yeterli daha küçükler şimdi silsen birazdan bok bulaşır detaylara takılırsan bitmez hiç
Bir süre ikizleri masanın altında besledikbagisikliklari gelişmiştir umarım
Çokta haylaz değiller galiba.. Benim bir oğlum 15 aylık hiç bir şekilde bir şeye yetişemiyorum. Bir de calisyirum. Bazen işi birkasim geliyorPlanli ve programli olmak dışında careniz yok.
3 ve 1 yasinda iki çocuklu anne olarak yaziyorum bende.
Evim gun icinde dağınıktir. Yemek masamizin cevresinde kirintilar ucusur surekli ama aksam esim gelmeden 1 saat once oyuncaklari toplar, odalarini toplar, ardından yemege ek yaparim, bu sirada robot evi siler supurur, kucuk robotun pesinde eglenir, onun isi bitene dek esimle buyuk kizim gelmis oluyor, zaten onlar eve girer girmez esim halilari serer, sandalyeleri yerlestirir, birlikte sofra kurar otururuz, sonra esim birini ben birini uyuturum (banyo + masal saati sonrasi)
Sonra esim bizim odayi toplarken ben mutfaga girisirim. Mutfagi sil supur, makineye bulasik yerlestir derken saat 9 olur, çayımızı abur cuburumuzu hazirlar tv başına geceriz. Sonra ben 11'de esim 12'de yatariz, gece 2 gibi buyugu cise kaldiririm, onu geri yatirip küçügü emziririm yatiririm. Sabah 7'de buyugu kaldirir okula hazirlarim, onlar babayla 8'de cikarlar, ben kucugun kahvaltisini hazirlar yanina uzanirim. Kucuk saat 9:30'da kalkar, kahvaltisini eder, ben isimin başına gecerken onu da yanimda oyun havuzuna koyarim o oyalanirken ben calisirim, saat 11 gibi evin yemeklerini pisirir, 12'de kucuge ogle yemeğini yedirir, emzirir uyuturum yine isimin basina gecerim. 2.5 saat kadar uyur (toplam tek uykuya dusmesi benim bi miktar planlarimi aksatti) saat 4'e kadar calisirim.
Sizde benim bu yaptigim plan gibi bir plan olusturup duzenizi kurabilirsiniz. Bu arada benim kizlar biraz haylaz çocuklar :)
Bunlar iyi yine :)) anlatsam roman olur...Orasi oyle haklisin valla. Temiz ve düzenli gorunsun yeter.
Hwhwhwheh biraz mikroba temasin kimseye zarari olmaz yahu
Daha dur bı yürümeye başlasin evi aşağı nasıl indiriyor
Normal normal. 2. Ay ve 1 yaş arası keyif zamanı sonraSu an emzirmek, gaz cikarmak, kucakta tutmaktan başka hayatım yok jsjsj
O yüzden evim böyle. Hatta bazen sabahtan geceye kadar çişimi tuttuğum oluyor jsjs inşallah normaldir gerizekalı olan ben değilimdir js