Biri on digerleri ikiz olarak 3 yaşında üç çocuk var bizde. Ben bu yıla kadar haftalık temizliğe ve ütüye yardımcı aldım. Aynı zamanda da ise gidiyordum ama iş saatlerim rahat. Bu yıl İkizler de kreşe başladı epey rahatladim temizlikçi den yana da yüzüm asla gulmedigi için artık her işimi kendim yapıyorum.
Öncelikle şunu belirteyim ben düzen takıntısı olan biriyim. Ev temiz ya da kirli, düzen olunca hep temiz görünüyor. düzensiz evde huzursuz oluyorum. Şunu unutmayın çocuklar 3 yaşına gelene kadar düzeni tutturmak oldukça zor. Benim eşim de çok düzenli değildir ayrıca yemek konusunda da ekstra şeyleri sever. Ekstraları kendi yapar ama beni yanında ister, temizliği bana kalir. Hiç memnun değildim bu durumdan. Geçen yıl sırf esim istiyor diye 60 kilo kışlık domates aldık buradan pay biçin.
Bende genel motto su, elim hep evin üstünde. Eşyalar hep kendi odasında olur. Yani birşeyin yeri mı değişti o odada bir kenara koyarım odadan çıkarken olması gereken yere götürürüm. O odada hemen yapamayacaksam orada da bir kenara koyar çocuklarla o odaya girdiğimde hallederim. Ama her esya odasında olur. Odadan çıkan yerini çabuk bulur. Sadece devam eden oyuncaklar çocuklarin oyunu bitene kadar mutfakta ya da oturma odasında antrede filan durur. Sonra hepsi yerli yerine gider. Mutfak bulasiklarini çocuklar yattıktan sonraya ya da esim onlarla ilgilenirken hallederim. Yemek yapmaya başlarken bulaşık makinasının boş olmasına gayret ederim böylece kirlileri hemen makinaya atarım. Bazen üst üste koyup makinaya attığım sonra düzeltip calistirdigim da olur. Büyük artık şükür derslerini kendi yapiyor ama küçükken mutfaga alırdım o masada bana sorar ben ona sorar o sırada da mutfağı hallederdim. İkizler de babalarinda olurdu. Bizim çocuklar TV başında duran tipler değil malesef. Malesef diyorum çünkü yarım saat izleseler çok mutlu olurum
Hafta sonları genelde felaket geçer çok takmıyorum yetişemiyorum çünkü. Bazen kahvaltı akşama kadar dururdu İkizler kucukken. Gidip gelip atistirirdik hatta
Camasiri salı ve cumalari yıkarım. Serer ya da kurutmada kurutur hemen katlayıp utuleyip yerine koyarım bu her makina için maksimum yarım saat alıyor. Üç makina olduysa 2-3 saat arayla yarım saatte hallederim.
Kadın olmak çok zor. Ütüyü biriktirmek zorunda kalsiysam eşime paslarim. Hazırda konserveler olur bazen onları pisiririm bazen yemek yapmam esim halleder. Güzel makarna yapar ben hariç herkes sever evde makarnayi
Robot süpürge harika birşey. Bir de kablosuz süpürge ve mop. Ha bir de temizlik için olan ıslak mendiller... Banyoya girdiğimde temizleyip çıkarım. WC kullandigimda o bezlerle bı lavaboyu WC temizleyip çamaşır suyu dökerim. Her gün mutlaka WC temizlerim minimum. Çünkü çocuklar kirletiyor bazen iki üç kez de yaptığım olur.
Genelde akşamdan her yeri toplar yatarım. Bu yüzden de uykumdan çok fedakarlık yapiyorum ve bu durumdan da nefret ediyorum.
Eşinize iş paslamaya çalışın oturduğu yerde çamaşır katlasin. Önüne ütüyü koyun utulesin. Çayı hep esim hazırlar mesela.
Çocuklarınız küçük. Çok da dert etmeyin. Kucugunuz 3 yaşına girince rahatlayacak siniz büyük oranda.
Amma uzatmisim. Buraya kadar okuyana da bir alkış