- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.700
- 548
- 51
İyi niyetle yorum yaptığınıza eminim bununla birlikte küçük bebeğin kendisiyle kimin ilgilendiğinin farkında olmadığı yönündeki düşüncenize katılmıyorum.Ahhh seni çok iyi anlıyorum. Herkes eşinin işten çıkmasına takmış ama ben seni anlıyorum. Sen eşin yanında olunca kendini daha güçlü hissediyorsun ve keşke eşim hep yanımda olsa diyorsun aslında...
Benim biri 2,5 yaşında biri de 4 aylık 2 bebeğim var. İşe yeni başladım. Bebeğimin 40'ı çıktıktan sonra çalışana kadar tek başıma baktım iki bebeğime ve hem evin işlerini hem de yemek yaptım. Ama zordu gerçekten. İlgi konusunda ben de çok ikileme düştüm ama ben şöyle yaptım. Ağlamadığı sürece küçük bebeğim ile ilgilenmedim, oğlum ile ilgilendim hep. Çünkü minik kızımla ilgilendiğim zaman oğlum hem bana hem de kardeşine zarar veriyordu. Malum 2 yaş sendromu
Alerjik bebek çok zor, Allah yardımcın olsun. Benim de oğlumun alerjileri vardı, hala da devam ediyor. Allahtan süt alerjisi yoktu... Senin işin daha da zor... Üstüne bir de 3 yaşında senden sürekli ilgi bekleyen bir çocuk da olunca gerçekten çok zor.
Sana tavsiyem küçük bebekle olabildiğince diğer kişiler ilgilensin, sen kızınla ilgilen. Diğeri daha çok küçük, farkında olmaz kimin ilgilendiğinin. Ama kızında psikolojik olarak geri dönülmez yaralar açabilirsin. O sebeple olabildiğince kızınla ilgilen derim. Bir de bebek uyurken kızını babaanneye yollama. Bebek gürültülü ortamda uyumaya alışsın. Bu şekilde kızın yeni bebek geldi beni evden attılar diye düşünür. Benim kızımın uykusu çok hafif ama abisinin gürültüsüne rağmen mışıl mışıl uyuyabiliyor. Çünkü doğduğundan beri hep gürültülü ortama alıştırdım. Ha olmuyorsa oğlunu farklı bir odada uyut, kapısını da kapat, bebek telsizi kullan... Sana verebileceğim tavsiyeler bunlar aynı dertten muzdarip bir anne olarak...
Son yıllarda yapılan araştırmalar bebeklerin bizim düşündüğümüzden daha fazla hissiyat ve farkındalık sahibi olduğunu söylüyor.
İlgiyi yarı yarıya bölmek mümkün değilse bile
en azından üçte iki oranında büyük çocuğa,
üçte bir oranında da bebeğe ilgi göstermek doğru olur.
Çocuklarla çalışan biri olarak,iki çocuk arasında en az 3 yaş olması gerektiğini düşünüyorum.
Aksi halde hem çocuklar,
hem de anne yıpranıyor.