Eşiniz işten çıkarsa nasıl geçineceksiniz? Diyelim hazırda para var, o eriyip bitince, eşiniz de iş bulamazsa, durumunuz ne olacak? Çocuklarınızın geleceğini bile etkiler ekonomik durumunuz. Yani sırf size iyi gelecek diye, gelecekte ailecek batmanıza sebep olabilecek bir istekte bulunuyorsunuz eşinizin işten çıkmasını isteyerek. Elbette iyi olmalısınız ama bunun yolunu başka türlü bulmalısınız.
Benim de iki kızım var, biri 3,5 yaşında olmak üzere, diğeri 4 aylık. Etrafımızda da hiç kimse yok yardımcı olacak. Büyük kızım kreşe gidiyor. Eşim evde olduğu süre boyunca her işe koşturur ama o da her zaman evde değil sonuçta. Sizin hem kayınvalide hem anneniz etrafınızdayken, bu kadar zorlanmanıza pek anlama veremedim açıkçası ama yargılamak da istemem. Sonuçta bebeklerin, çocukların zorluk dereceleri farklı olabilir. Çocuklarınızla eve kapanmayın, birlikte açık havaya çıkın. Ev işleriyle kendinizi hırpalamayın, bunun yerine çocuklarınızla zaman geçirin, işleri hafta sonu eşinizle yapın. Yemek mevzusu da basit şeyler yapın. Ne bileyim ya, o kadar imkansız mı, zor mu? Bebeğe bakarken zorlanıyorum demişsiniz mesela. Napıyor bu bebek? Çok mu gazlı, kucak mı istiyor? Alın bir sling, kanguru, bağlayın önünüze, ev işi de yaparsınız, gezersiniz de...