• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2. Çocuğa hazırım diyenler 2. çocuğa hamile olanlar buyrun sohbete

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben de ikinciyi istiyorum oglum 5 yasinda 2 3 ay denedik cok duzenli olmasa da olmadi kismet yaza insallah .. yalniz olsun istemiyorum ben de

Slm kızlar bende aranizdayim oğlum 4 yaşında bu ay çalışmalara basladik hadi hayirlisi

Herkese merhaba benim de 4 yaşında dünya tatlısı bir kızım var. Bu ay çift çizgiyi gördüm.hatta iki gün öce. Ama daha çok yeni olduğundan henüz doktora gitmedim. Bu hafta içi kan testi yaptırıp iki hafta bekleyeceğim.
Mutluyum ama ilk çocuktaki heyecandan farklı duygular hissediyorum. Bebeği aslında kızım için istedim ona can, kardeş olsun birbirlerine her zaman destek olsunlar, tek kalmasın diye düşünerek bu yola çıktım. Ama bu kararı almak ve uygulamaya geçmek duygusal olarak bizim için çok kolay olmadı. İlk denemeden sonra ben ne yaptım emin miyim diye kendimi sorguladım. Korktum sanırm. Şu an çift çizgi görmekten çok mutluyum tabi ki. Umarım herşey yolunda gider sağlıkla kucağıma alırım bebeğimi. Allah isteyen her kadına bu mutluluğu yaşatsın inşallah. Kimse evlat kokusuna hasret kalmasın.

Merhaba, kizim 15 aylık yaşım 29 bizde ikinciyi istiyoruz gec olmadan Allah nasip ederse :)

Herkese merhaba benim de 4 yaşında dünya tatlısı bir kızım var. Bu ay çift çizgiyi gördüm.hatta iki gün öce. Ama daha çok yeni olduğundan henüz doktora gitmedim. Bu hafta içi kan testi yaptırıp iki hafta bekleyeceğim.
Mutluyum ama ilk çocuktaki heyecandan farklı duygular hissediyorum. Bebeği aslında kızım için istedim ona can, kardeş olsun birbirlerine her zaman destek olsunlar, tek kalmasın diye düşünerek bu yola çıktım. Ama bu kararı almak ve uygulamaya geçmek duygusal olarak bizim için çok kolay olmadı. İlk denemeden sonra ben ne yaptım emin miyim diye kendimi sorguladım. Korktum sanırm. Şu an çift çizgi görmekten çok mutluyum tabi ki. Umarım herşey yolunda gider sağlıkla kucağıma alırım bebeğimi. Allah isteyen her kadına bu mutluluğu yaşatsın inşallah. Kimse evlat kokusuna hasret kalmasın.

Masallah gözünüz aydın sag salim kavusun inşallah bebisinize, ilk denemede mi hamile ksldiniz acaba

Masallah gözünüz aydın sag salim kavusun inşallah bebisinize, ilk denemede mi hamile ksldiniz acaba
Çok teşekkürler Amin inşallah. Aslında bu ay üçüncü ama Ocak ta ovulasyonu kaçırdım, şubatta mantar a yakalandım, bu ay ovulasyon testi kullandım tek korunmasız birlikteliğimiz oldu. Şimdilik pozitif. Ama yaşım 38 bu nedenle biraz tedirginim.herşeyin hayırlısı olsun inşallah.

Çok teşekkürler Amin inşallah. Aslında bu ay üçüncü ama Ocak ta ovulasyonu kaçırdım, şubatta mantar a yakalandım, bu ay ovulasyon testi kullandım tek korunmasız birlikteliğimiz oldu. Şimdilik pozitif. Ama yaşım 38 bu nedenle biraz tedirginim.herşeyin hayırlısı olsun inşallah.

Aminn insaAllah :KK200::anneadayı::nazar:

Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın. Ne güzel rabbim aratmadan uğraştırmadan yollamış. Ben 9 ay uğraştım ama malesef 7+6 haftalıkken kalbi durdu evde tek başıma düşük yaptım ilaçla, doktorum kürtaj istemedi.Oğlum çok sevinmişti kardeşi olacak diye sonra da üzüldü

Selamm bende sizdenim kızlar :) 2.yi asla istemiyorum diyordum tek çocuk yeter diyordum. Ben aileme uzağım eşim kardeşleriyle küs. Oğlumuz 2 buçuk yaşında şuan ve hep yalnız olduğu için paylaşmayı bilmiyor bi ortama girince hep yalnız kalıyor dışlanıyor. Bi anne olarak bu beni çok üzüyor. Eşim zaten istiyordu hep ikinciyi bu şekilde karar verdik ve 2.ayda hamile kaldım. Oğlumla kardeşinin arasında 3 yaş olacak. Korkularım yok değil tek başına çocuk büyütmek zor ama Allah yardım eder insallah :) daha doğmadı ama şimdiden kucağıma alacağım günün hayalini kuruyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin. Korkmayın kız yapın ikinciyi kardeşsiz hayat zor ;)

merhaba kızlar. Aslında çok karşı iken 2. Çocuğa karar verdim. Büyük konuşmamak lazımmış. Yasım 29 oğlum 12 yasında. Malum çok ara verdik. Karar vermekte güç oldu. Bir kere Ekim ayında denedik öylesine olmamıştı. Ondan sonra bu ay yumurtlama zamanını değerlendirdik. Bat 30 Mart hayırlısı bakalım

Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın. Ne güzel rabbim aratmadan uğraştırmadan yollamış. Ben 9 ay uğraştım ama malesef 7+6 haftalıkken kalbi durdu evde tek başıma düşük yaptım ilaçla, doktorum kürtaj istemedi.Oğlum çok sevinmişti kardeşi olacak diye sonra da üzüldü

Amin inşallah, çok şükür bin şükür..size de çok çok geçmiş olsun, çok zor anlar yaşamışsınız. Yazık yavrucuğa üzülmez mi hiç, benim kızım daha hamile kalmadan okulunda öğretmenine annem hamile demişti.hamileliğim çok yeni olduğu için eşim dışında hiç kimseyle hamileliğimi paylaşmadım şu an.
İnşallah herşey yolunda gider ve sağlıkla kucağımıza alırız.

Hayırlı olsun.Yaşa hiç takılmayın siz sağlık beslendikten sonra hamilelikte iş arkadaşım 40 ben 24 yaşındaydım.Ben bir ay erken küçük doğum yaptım.O zamanında iri bir çocuk doğurdu.Şükür sağlıklı bizimki

Hayırlı olsun.Yaşa hiç takılmayın siz sağlık beslendikten sonra hamilelikte iş arkadaşım 40 ben 24 yaşındaydım.Ben bir ay erken küçük doğum yaptım.O zamanında iri bir çocuk doğurdu.Şükür sağlıklı bizimki
Çok teşekkürler amin inşallah. İlk hamileliğim biraz beni zorlamıştı, inşallah bu sefer herşey yolunda gider.

Çok teşekkürler amin inşallah. İlk hamileliğim biraz beni zorlamıştı, inşallah bu sefer herşey yolunda gider.
Benim de zor geçti.O yüzden korkmuştum en az on yıl doğurmam bir daha diye.Ana hepsi aynı olmaz diye telkin ettim kendimi.Bakalım nasip olursa göreceğiz :anneadayı:

Dun bi arkadasima bebek tebrigine gittik. 2bucuk aylik bebis oyle tatli ki miis gibi kuzu..
Oglusum 8 yasina geldi, simdiye kadar cesaret edememistik ama artik 2nci bi evladimiz olsun istiyoruz hayirlisiyla, hele dun o bebegi kucagima alinca nasil ozlemisim bebek kokusunu..Oglusumun da dun bebege olan ilgisini gorunce linsallahh saglikla bi kardesi olur dedim icimden:KK200:

Evet çok zor şeyler yaşadım rabbim kimseye vermesin. Rabbim tüm isteyenlere hayırli evlat nasip etsin inşaaAllah.
Ben çocuğunu tek bırakanlara sinir olurdum bencillik yapıyorlar derdim şu an ben öyleyim malesef ama elimde olan nedenler değil eşim istemedi 2.yi kaybettikten sonra. Yine de yaş 40 olmasına rağmen elimden geleni yapıyorum tek kalmasın diye

Yapmayın ya asla ve asla çocuklarınızi tek bırakmayın tabi maddiyat zorlamıyorsa bir de sağlık sorunu yoksa.Bir çocuğa bırakılabilecek en güzel miras hayırlı bir kardeştir bence. Ben tek bırakanlara çok kizardim kendi rahatlarını düşünüp bencillik ediyorlar diye ama malesef 2.bebeğimi 21 haftalıkken kaybettikten sonra ben aynı duruma düştüm. Eşim 6.5 sene istemedi. Tam istedi 9 ay uğraştık tam du çok şükür dedik malesef kalbi durdu 7+6 haftalıkken. Yine de çok şükür Rabbim aratmadı bir oğlum var, o da erken doğdu(34+5 te), kalça çıkığı ile doğdu, 4 ü yumurtalik biri göz olmak üzere 5 ameliyat geçirdi. Hamdolsun Rabbim dermansız dert vermedi hepsi tedavi olabilen seylerdi. Şimdi 11 yaşinda sağlıklı bir delikanlı maşaaAllah. Kardeşi olsun çok istiyor çok dua ediyor. Hakkımıza hayırlıysa nasip eder rabbim inşaaAllah

Yapmayın ya asla ve asla çocuklarınızi tek bırakmayın tabi maddiyat zorlamıyorsa bir de sağlık sorunu yoksa.Bir çocuğa bırakılabilecek en güzel miras hayırlı bir kardeştir bence. Ben tek bırakanlara çok kizardim kendi rahatlarını düşünüp bencillik ediyorlar diye ama malesef 2.bebeğimi 21 haftalıkken kaybettikten sonra ben aynı duruma düştüm. Eşim 6.5 sene istemedi. Tam istedi 9 ay uğraştık tam du çok şükür dedik malesef kalbi durdu 7+6 haftalıkken. Yine de çok şükür Rabbim aratmadı bir oğlum var, o da erken doğdu(34+5 te), kalça çıkığı ile doğdu, 4 ü yumurtalik biri göz olmak üzere 5 ameliyat geçirdi. Hamdolsun Rabbim dermansız dert vermedi hepsi tedavi olabilen seylerdi. Şimdi 11 yaşinda sağlıklı bir delikanlı maşaaAllah. Kardeşi olsun çok istiyor çok dua ediyor. Hakkımıza hayırlıysa nasip eder rabbim inşaaAllah
Aminnn ablacim Allah hepimizin gonlune gore versin.
Saglikli 2nci bebislerimiz olsun insallah ve bu topicten paylasalim:dua:
Ben de tek cocugum keske annemler bana da bi kardes yapsaydi derim hep. Hayirlisi

Back