2. Bebekte cinsiyet şoku yaşayan baba :((

Merhabalar hanımlar, 16 haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Öncelikle sen kendini üzme canım karnındaki bebeğinde aynı sıkıntıyı hisseder heralde sen anne olarak doğmadan bebeğini sıkıntıya sokmak istemezsin. Bu hayatta herşeyin hayırlısını istemek gerektiğini k.v ve eşin öğrenememiş bak ben sana çok yakınımdan birinin hikayesini anlatayım. Ilk çocukları kız olmuştu ailenin ve erkek çocuk düşkünlükleri çok fazlaydı sonra hep erkek çocuk istediler ama hicbir zaman hayırlısı ile yada sağlığı ile değil ve 2 tane erkek evlatlari oldu şimdi o çocuklar yürüyemiyor ve konuşamıyor peki onlarin günahı neydi anne babanın erkek evlat istemesi miydi bence eşine bunlari anlat bu hayatta en büyük zorluk evladının acı çektiğini görmekmis bence eşin o kadar okulu boşuna okumuş ve Allah'tan herşeyin hayırlısını istemesi gerektiğini öğrenememiş bunu ona sen öğret zor olacak eminim ama senin öğretmen lazim. İnşallah bu davranışlarından vazgeçerler evladin cinsiyeti olmaz evlat her zaman evlattir nasıl bizler anne babalarımızı secemediysek evlatlarimizida seçemeyeceğiz çok cahilce bir düşünce tarzina sahip k.v ve eşin. Allah sabir versin. Insallah tez zamanda sağlıklı ve hayırlı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.

Ben Senin Esinin üniv mezunu olduguna inanmıyorum canım Hafız olduguna ise hic... Seni kandırmıs olabilirim?

Esinize bulent ersoyunda erkek dogdugunu soyleyin.tatmin olmazsa fatih urek ve ajdarinda erkek oldugunu soyleyin.

Belki biseyler dank eder kafasina

Birde Fatih urek dogmadan babasi cok istemis bi erkek evladim olsun diye.doguncada kurban kesmis.esinize bunu da anlatin

eşiniz Kuranı ezberlemekle kalmayıp Kuran ahlakıyla ahlaklansaydı böyle olmazdı..

İnsan olmadan hafız olmuşsun ya da 2.üniversite bitirmişsin ne fayda
Şekil A eşiniz
Yalnız siz bile kanıksmaışsınız bu durumu, ha kız ha erkek sağlıklı bin şükür demek varken
Cinsiyeti erkek belirliyoru açıklamaya çalışıyorsunuz
O erkek te ne olmuş! Terbiyesizler

Allah nasip etmis sukretcegine ne cinsiyet begenmemezligi yapiyor, 3 bebegini kaybetmis ve bu yolda helak olmus arkadasim var. Boyle seyleri okuyunca rabbimin onlara nasip etmelerini daha cok istiyorum. Esin gibi insanlar bazi seyleri gercekten hak etmiyor

boşverin sıkmayın canınızı erkek olunca ne oluyormuş hayırlı evlat olsun

Kızım olmasını çok istiyordum ben de , doktor erkek dediğin de bozulmak değil ama değişik bir duygu içerisine girmiştim .
Bir hafta sonra çoktan benimsemiştim bile , eşinizin art niyetli olmadığını düşünüyorum , bu yeni bilgiye alışması gerek sadece.Ya bu erkekti kızdı muhabbeti ne kadar sıkıcı ya.
Evvelsi gün yeni hamileliğini tebrik ettiğim birine cinsiyetini sordum ikincisi de kız , ben onun adına sevindim ama hoşlanmadığını belli etti.

cnm evlenmeden once konusulsa ne degisicekti.annesinin dusuncesiylede doluyor olabilir.
hem nisanlilik doneminde insan hayal kurarken bir kiz bir oglumuz olsun der ama diger ihtimaller konusulmuyor.(cocuk olmamasi vs.)
Aynen ya evlenmeden önce erkekler hep nabza göre şerbet veriyor , benim eşim çok çocuk sevdiğini evde birden fazla çocuk olsun koştursun , senin karnın benim beneklerimle dolsun dersi ikinciyi kesinlikle istemedi şansa oldu :) yani çok ciddiye alınmıyor maalesef evlenmeden önce ki vaadler

Çevreden etkileniyor ondan böyle düşünüyor, diyorsunuz.
Evlenip iki çocuk yapmayı bilen adamım biraz kişiliğinin oturmuş olmasını beklerim ben.
Annesinin saçma sapan hurafelerini ciddiye almamasını, gülüp geçmesini beklerim.
Keşke kendimize hiç değilse cinsiyet eşitliğini kabul eden eşler seçsek.
Şimdi iki kızınız olacak.
Bakalım kocanız bu kafayla onlara nasıl davranacak?

Bende kız bebek bekliyorum hickimseden sacma sapan bir tepki almadım. Hatta hep sansli annenin kizi olurmus, Allah layiki ile yetistirebilecek olana kiz verirmis dediler. Ve cevrem ateistten dindarlara kadar cok genistir. Bazi arkadaslar nasil insanciklarla muhattap bilemedim.

Evladiniz sag salim gelsin de arkadasim ne esinize ne kvdenize takilmayin bence.

Engelli annenin konusu ve dogumhanede oksijensiz kalan bebegin konusunu okuduktan sonra tek endisem sagligi. Allah herkesin evladina hayirli mutlu saglikli uzun omur versin.

Okumusun cahili nasil olur diye merak ederdim...
Sanirim buna en guzel ornek :sinirli:
Prensesini sglikli bir sekilde kucagina alirsin ins. Bacim :anneadayı::KK200:
Ne guzel iki guzel kizkardes...

Eski esimde 'okumus essek' tamlamasini kanlı canlı gordugum icin, fen lisesiymis 2 universiteymis hic gozumde yucelmiyor artik.. Onemli olan anlayisini, dunyaya bakisini, vicdanını gelistirmis olmak.. Oteki turlu 'kitap yuklu binek'sin..
Sen hamileligini en iyi sekilde gecirmeye calis.. Dua et hayirli evlat olmasi icin.. Onlar da ister sevinsin ister utanmadan uzulsun..
Biz de 2 kiz 1 erkegiz, ilkim ben.. Dogdugumda rahmetli babaannem biraz uzulmus erkek olsaydi diye(kendisi cok cekmis, kizlar dertli olur diye dusunurmus kendince, ama hep cok deger verdi bize).. Babam 'niye oyle diyorsun anne' diyerek (yumusak yaklasip) evladin kiz-erkek farketmeyecegini anlatmis.. Ve farkindayim, 3umuze de asiri duskundur, ama kizlari daha daha onemser..

Efendimiz(asm)'i, hz.Fatıma annemizi anlat esine biraz..

Eklentiler

• FB_IMG_1450566699676.webp
    FB_IMG_1450566699676.webp
    30 KB · Görüntüleme: 59
Sende sanki kız oldugunua üzülüyorsun ki buraya yazıyorsun.keske senin durumunda olaydım cocugum olaydıda varsın kimse sevmeseydi !!! benim sevgim yeterdi.millet burun kıvırmıs off puff demis ne umrumda.

Allah'ın hikmeti işte sana benzemesin diye erkek olmuyor de haspaya! :sopa:
Okumuş cahil ya.

Back
X