Merhabalar. Kadınlar kulübünde herkes tecrübeleri ni paylaştığı için ben bu tecrübeler den gerçekten çok faydalandım. Bu nedenle bende tüp bebek serüvenimi paylaşmak istedim.umarim okuyanlara rehber olur..
2 yıllık evliyiz.ben 34 eşim 37 yaşında Temmuz 2020 de evlendik. Ben evlendigimden itibaren hep çocuk istedim. Eşim istemedi. 6-7 ay uğraştım eşimi ikna ettim. Ama aylar geçmesine rağmen gebelik olmadı. Bende ovulasyon testi kullanmaya başladım. 3- 4 ay öyle takip ettim yumurtlama günlerini. Ama yine gebelik olmadi. Nisan 2021 de özel bir hastaneye gittik. Eşim sperm testi verdi hiç bir sknti yoktu. Benimde hormon değerlerim normaldi. Doktor 3 ay daha deneyin olmazsa hsg çekelim dedi. Bu arada şehir Hastanesi'nde yumurta takibi yaptırdım oda normal di gelişmesi. Sonra doktorum klomen kullanmam gerektiğini söyledi. Ama tüpler inde kapalı olabilir belki önce hsg cektir dedi. Özel hastanede hsg cektirdim. Sol tüp kapalı sağ tüp acik idi. Tek tüp ile gebe kalabileceğimi söyledi doktor. 3 kez klomen kullandım. Yumurta gelişimi normaldi. Buna rağmen gebelik olmadi. Doktorum aşılama yapmam gerektiğini söyledi. Kasım Aralık 2021 de üniversite Hastanesi'nde 2 kez aşılama yaptırdım. Herşey yolunda olmasına rağmen yine gebelik gerçeklesmedi malesef. Hayallerim yıkıldı.cok umutsuz oldum. Bı süre tedaviden uzak durdum moralim bozulduğu için.
Şubat 2022 gibi toparladım kendimi.esime tüp bebek yaptıralım dedim. Eşim buna karşı çıktı.iki özel hastaneye randevu aldım gittik görüştük. Bir doktorda karar kıldık. Eşimi zar zor ikna ettim. Nisan ayında reglin 2. Gününde doktora gttim tedaviye başlamak için. 2 yıldır hiçbir sknti olmamasına rağmen maalesef bir yumurta catlamamis ve kist oluşmuştu. Doktor yasmin verdi . Reglin 2. Günü tedaviye basliyalim dedim.
*Ve 19 Mayıs'ta çok şükür tedaviye başladım
*19 Mayıs'ta gonalf günlük 225 doz 4 gün boyunca kullandım.
* 23 Mayıs'ta kontrole geldim.E2 değerim 228 çıktı. 2*1 tarlusal 1*1 cetroide iğne reçete etti doktorum.gonalf i günlük 300 doz olarak 3 gün boyunca uyguladım.
* 26 Mayıs'ta tekrar kontrole geldim. E 2 değerim 730 çıktı. Doktorum 6 yumurta olduğunu söyledi. Biri 19mm diğerleri 15 mm imiş. Cetroide iğne bulamadığım için 2*1 tarlusal kullandım 2 gün. Gonalf 225 doz 2 gün daha uyguladım.
* 28 Mayıs'ta kontorole geldim. E2 değerim 1800 çıktı. Gece 23:40 da ovitrella iğne yaptım. (Çatlatma iğnesi)
* 30 Mayıs'ta yumurta toplama işlemi yapıldı. 11 yumurta toplandı.
* 31 Mayıs'ta embriyolog aradı.11 yumurtadan 9 u olgun. 6 tanesi döllenmiş.
*2 Haziran bugün aradılar 6 embriyo devam ediyor.
* 4 haziran da embriyolog aradı. iyi kalitede 4 embriyom var. Donduruldu. şükürler olsun.
Temmuzda inslaalh transfer olacak heyecanla onu bekliyorum.
12 temmuz adet oldum. tüp bebek merkezi ni aradım.yarin tedaviye başlıyorum
14 temmuz transfer hazırlıklarına başladım çok şükür. Bugün ilaçlarımı kullanmaya başladım. Coaspirin. Oksapar.climara. estrofem.vwmultifer. d vitamini kullanıyorum.
26 temmuz da kontrole gideceğim
Devamı için güncelleme yapacağım