2 aylık evlilikte kv problemime fikir rica ederim. 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben yerinizde olsam eşimi muhatap ederdim bu konuda
Siz konuşunca haklı da olsanız size darılması kolay olacak ama oğluna darılamaz
Mecbur pusar döner evine

Size gelmeye kalktığında da bence de işiniz olsum hep
Evdeyseniz de evde olmayın geldiğinde
İşe başlayınca daha azalır zaten görüşme sıklığınız
Gelmeye de cesaret etmez diye umuyorum
Siz yine de her fırsatta nasıl yoruldum öldüm bittim yaparsınız 🤪
Öyle öyle azalarak yok olur diye düşünüyorum
Şu an kendisi de uyum sürecinde sanırım
Baktı ki oluru yok mecbur alışacak

Yemeğin yoksa ? Eşin biliyor ? Geç geldik yemek hazır yiyelim derse ? Neden yemiyorsun annemi istemiyorsun derse ? Onu yarın yersiniz ben yaptım fazla yemek derse ?
Kendi durumunuzdan gazlamayın bence konu sahibini 😬
Eşi şimdilik iyi gidiyor çünkü

Yemeğin yoksa ? Eşin biliyor ? Geç geldik yemek hazır yiyelim derse ? Neden yemiyorsun annemi istemiyorsun derse ? Onu yarın yersiniz ben yaptım fazla yemek derse ?
Size soylerse yemegim var hayir bugun yiyecegiz sonra da planimiz var baska zaman gorusuruz deyin.
Esinize soylerse de once bana sor deyin, sonra da yemegimiz varmis anne sonra da isimiz vardi zaten desin.
Boyle yapiyorum ben, siz de oyle yapin.
Ama sizin esiniz annemi mi istemiyorsun derse zaten ona yapacak bisey yok o zaman ya tamam ya devam derdim ben.

Ben cagirilmayi sorun etmiyorum ,hallediyorum ve canim isterse gidiyorum zaten gittigim akrabalarda falan da denk gelmis ya da birlikte gidip gorusmus oluyoruz.
Dedigim gibi benim sorunum kendi gelmesi, onun icin fikir istemistim.

Size soylerse yemegim var hayir bugun yiyecegiz sonra da planimiz var baska zaman gorusuruz deyin.
Esinize soylerse de once bana sor deyin, sonra da yemegimiz varmis anne sonra da isimiz vardi zaten desin.
Boyle yapiyorum ben, siz de oyle yapin.
Ama sizin esiniz annemi mi istemiyorsun derse zaten ona yapacak bisey yok o zaman ya tamam ya devam derdim ben.

Ben cagirilmayi sorun etmiyorum ,hallediyorum ve canim isterse gidiyorum zaten gittigim akrabalarda falan da denk gelmis ya da birlikte gidip gorusmus oluyoruz.
Dedigim gibi benim sorunum kendi gelmesi, onun icin fikir istemistim.
Onun çözümü de eşinizde siz söylerseniz gelin beni istemiyor der suçlu olursunuz. İma da etseniz açıkta söyleseniz. Bırakıp gitseniz başka işler yapsanız siz kötü olursunuz babannem anneme öyle yapmıştı sonra da ağladı fakat babam deseydi anne herkes evinde rahat herkesin düzeni var o zaman en fazla oğlum istemiyor der 2. Gün sarılırdı oğlunu atamaz ki

senınki gene tek başına geliyormuş benım ki kocasını alıp geliyordu yatmaya ,

hem müsaitmisiniz işinz planınız varmı diye sorma gereği duymadan kıyafetlerini bir poşete koyar gelirlerdi kalmaya ,

bende kocama bu işi ya sen halledersin yada ben s.. s... e ögretirim dedim ,

sonuç senede 2 bayram bir dogum günü oturmaya gelip geri evlerine gidiyorlar ,

olacaksan ilk başta kötü olacaksın öyle sonradan olursan çok sallamıyorlar , zaten yumuşak karnını yakalamış oluyorlar ,

surat yapıp kavga edeceksin eşinle , ama öyle böyle bir surat değil yaniii anladın mı ,

Cok tesekkur ederim. 🙏
Sizi forumdan biliyor ve yorumlarinizi cok begeniyorum, konuma yorum yaptiginiz icin herkese oldugu gibi size de cok tesekkur ederim Laale.

Ben zaten yapı olarak kesinlikle icli disli olmayi, hele de kv ile cok samimi ic ice olmayi dogru bulmuyorum. Cunku bizim turk ailelerinde cocuklara , ozellikle de gelinlere karışmak cok var ve bu samimiyet ne kadar fazlaysa, ne kadar mesafesiz iliski varsa o kadar rahat olacaklar bu konularda.
Ben yasadigimiz evi bulana kadar vizem cikmisti ama yine de gelmedim buraya , kv kv kizim burasi da senin evin gel bende kalin ev birlikte buluruz dedi ama kabul etmedim, burda ev hemen cikmiyor ama ben gelip bir gun bile kalmadım, ev tutuldu esyanin cogu tamamlandi oyle geldim.
Hic mi anlasilmadi mesafe istedigim bilmiyorum.
Kal deyince ben istemiyorum sevmiyorum diyorum, ben asla kal demiyorum. Ama 5 10 dakıkalık yolda 1 bucuk aylik evliligimde hic cagirmadigim halde ikinciye birlikte kaliyoruz, deli olacagim.

Simdi benden kahvalti, guleryuz, onun gonlunu eglendirme beklenecek. Evdeki duzeni gozlemleyecek hatta karisacak. Benim hic baska derdim yoktu cunku, cocugunu evlendiren bir o cunku. Benim annem de bos odama baksın, kizinin evini ancak kameralarda gorsun.

İlk defa esimi sabah opup kapidan ugurlamadim, cunku cok huzursuzum, o beni opup cikti, icimden birsey gelmiyor.
Sabahları benimkine sandvic falan hazirliyorum, bazen kendi hazirliyor, bazen disaridan alicam diyor. Kv simdi kalkinca der, bisey hazirlamadin mı aman ac gitti diye. :) cunku boyle seylere rahatlikla karisiyor, ben kimseye karismiyorken..
Koca adam isterse kendi de hazirlar, istemedi mi desem. Inanin yatakta oturdum söyle derse böyle ne derim diye dusunuyorum. :)
Rica ederim, güzel düşüncelerin için asıl ben teşekkür ederim.

Kıyamam anneciğine...
Sakin ol.
Haklıyken haksız duruma düşme.
Eşini yanına alırsan işin kolay.
Allahım kolaylık versin inşallah.

Allah korusunda oglu onunla yasamaya gitse bu defa yine baslar disaridan soylemeye. Siz varken ogullari tatli oluyor.

Valla ben universite mezunu meslekli birisiyim. Burada dilim oturana kadar kendi meslegimi degil iscilik yapacagim.
Dugunumuzu, esyamizi, ev yerlesmemizi herseyimizi esimle birlikte karsiliyoruz.
He ben maddi olarak esimin ailesine degil, kendime ve esime guvenerek evlendim. Kimseden beklentim yok, bana kayinvalidelik yapip sunu bunu alsin demiyorum. Esimin cevresi kardesleri akrabalar taki taktilar , kv de az da olsa takti ki ben de fazlasini beklemedim, bana kayinvalidelik yapsin dugunum yapilsin su bu alinsin demedim, ama millet ne guzel gelinlik yapilsin ilgilenilsin, gonlum hep hos edilsin, dunya etrafimda dönsun diyor ya. Biz mi cok olgun cok karakterliyiz bilmiyorum ki.

bende bunun isyanını çok yaptım ama nafile. Eşim expat olarak çalışıyor genelde, onunla gideriz ama bazen ayrı kaldığımız zamanlar oluyor. Ben ne zaman tek kalsam gelip kalıyorlardı. Bırakıp gittim onları evimde, anlamadılar. Eşim ben yokken gelmeyin dedi dinlemediler. Kayınvalidemin tek derdi geliniyle arası kötü lafı çıkmasın idi. Milletin ne dediğini çok takardı kafaya. Eşime dedim defalarca madem kaynanalık yapmaya çok hevesliydi baştan kaynanalık yapıp,sıra sıra bilezikleri alsaydı. İş oraya geldi mi modern olup sonra gelenekçi olamaz, yemezler dedim. Bu işin geyiğiydi bizim için ama hislerimi anlatabildim eşime. Sonra sağlık nedeniyle yine gelip kaldılar, o zamanda ailesini ağırlama işini tamamen eşim yaptı. Çünkü gerçekten gücüm kalmamıştı. Sizin tavrınız ne olursa olsun kötü olursunuz ama oğulları esip gürlesede kıyamaz affederler, o yüzden bu dengeyi kurmak erkeklerin görevi benim gözümde.

Benim esim annesi zamaninda esten hayatindan ailesinden cok zorluklar cektigi icin annesine kiyamiyor ve diger kardeslerine gore en cok o evde kalinca , cogu isle en cok o ilgilendigi ve buna alistigi icin bir de sonucta kendi annesi oldugu icin ona batmiyor.
Ama ben yarim saatlik orta tepkili bir konusma yapmistim gecen gun ve sakin huylu birisi oldugu, beni de sevdigi, belki gercekten hak da verdigi icin benim yanimda konustu. Ama o konusmamizin ustune kadin bugun bir de kendi tercihiyle kalinca benim suratim modum cok dusuk, kv ye degil ama bu huzursuzlugumu esime yansittim geceden beri fazlasıyla.
Yani ne hayallerle evleniyor ama neler yaşıyoruz. 🤷🏼‍♀️
Eşinden cekmeyen yasli kadin var ki ben hic gormedim.

aynı benim kv.....

Cok tesekkur ederim.
Ben Asla kalmam:) kalmicagimi , baska yerde rahat yatamadigimi, sevmedigimi soyledim zaten. Ama bu sefer de kendi geldi. Ikimizin de izledigi diziyi izlemek icin geldi, sonra gidecegim demedi saat gec oldu ve kendi kendine kalayim bari dedi. Ben asla teklif etmiyorum, esim de etmedi, kendi spontan sekilde kalmaya getirdi konuyu.
Bu sekilde ama ben cok huzursuzum 🤷🏼‍♀️

Duygusal bir anımdamıyım bilmiyorum ama 😁 gelip gunlerce kalmıyor haftada birde gelmiyor sadece 2 kez gelmiş. Evet yeni evlisiniz ama 45 gunde 2 gun 🙂 eşinin kalma anne demesi eşin içinde kayınvaliden içinde zor..kırıcı 😟 eger bu durum gittikce sıklasır sürekli gelip gunlerce kalmaya baslarsa tabıkı haklısın o zaman konusursun ama suan erken bence. Herşeye karışma mevzusunda ise dinleme asla dinleme 😁 bu konuda net ol evet kendi bildigini yap bir süre sonra sıkılır zaten.

Herkese merhaba.
Forumda uzun süredir katılımcı ve yorumcuyum, ilk kez konu açıyor ve yardımınızı rica ediyorum hanımlar.

Ben çiçeği burnunda yeni evliyim. Yurtdışına eşimin yanına geleli daha bir buçuk ay oldu ve kendimi kv problemi ile karşı karşıya buldum.
Özetlemek gerekirse kv nin birden fazla cocugu var ancak evliler, yanında kalan son bekar çocuğuyla ben evlendim. Eşi yaşıyor ama karışık durumları var ve her zaman evde olmuyor, kv çok sık komşularına, akrabalarına, çocuklarına oturmaya gidiyor, buraya kadar beni ilgilendiren bir durum yok ancak ben geldiğimden beri benimle de çok sık görüsmek istiyor. Başta ben de ailemden kopup geldim yalnız bırakmak istemiyordur dedim ancak anladım ki benim için değil kendi içinmiş hepsi. Zaten ilk birkaç hafta oğluma ağladım, alışamadım, evde korkuyorum diyordu.
Ben sen alışamıyorsan benim annem ne yapsın, kızı tek basına başka ulkeye gelin oldu senin butun cocukların, akrabalarin, komsularin, cevren iç içe dedim.
Çok uzatmak istemiyorum ama derdim şu ki kv her gittigimizde kalın kalın diye tutturuyor. Ben de baska yerde rahat edemedigimi, kimsede kalmadan hoslanmadigimi, gorusup oturup evime gidip yatmak istedigimi soyledim. Hala arada kalın dese de takmiyorum. Ama bu defa da bu gece ikinciye o geldi kalmaya.

Ben cagirmadim, oglu da cagirmadi, dizi izleriz falan dedi sonra da kalirim burda dedi, komsusu bir ara aradi kadin bile neden kaliyorsun yeni evlide dedi.
Arkadaslar daha birbucuk aylik evliyim ve kadin ikinciye bende kaliyor. Ben de esime bunun normal olmadigini, insanlarin bile gordugu gibi garipsedigini, ayip oldugunu, zaten gorustugumuzu ama kalmali etmeli konular istemedigimi, bir daha geregi yokken kalmasini istemedigimi, evliligimizi boyle hayal etmedigimi, tek derdimin annesini eglendirmek olmadigini soyledim. Sen ise gidiyorsun butun gun ben oturuyorum yaninda, benim annem ya da babam gelse zaten hep gorusseniz bir de ustune gece kalsa, ben ise gitsem butun gun basbasa otursanız cok mutlu olcakmisin, cok rahat etcekmisin, zaten annenin gozu ustumde, rahatca akıl vermek adi altinda birseylere karisiyor, ben boyle dayanamam dedim, ki gercekten ev duzenine hafif hafif akıl veriyor ve rahatsız oluyorum.
Esim bu konusmayi yaptigimda alttan alıyor, yani annemdir gelir falan demedi dese zaten evliliği devam ettirmem, o dusunememistir, birdaha kalcam derse kirmadan soylerim diyor. Biz de zaten kalmayacağız arada gorusuruz iste diyor ama kv arada ile yetinmiyor.

Ama ben gercekten simdiden psikolojik olarak yoruldum.
Sizden istegim kv ye nasil davranmaliyim?
Baskasi olsa belki yorum yazardim ama suan ne olmasi gerektigini gercekten bilmiyorum.
Soguk mu olayım, yoksa normal davranip sadece kalmak etmek sevmem diye konu arasında mi geçireyim? Hiç karısmayip oglunu yani esimi mi devreye sokayım?
Asla boyle alistirmak istemiyorum ama ne yapmali nasil davranmaliyim.
Yakin zamanda ise baslamayi planliyorum, o zman belki çok sık gorusmek istemez diye zamana mı birakayim?
Ben kendi annemden uzakken , esim de olsa baskasinin annesiyle bu kadar iç içe yasamak agrima gidiyor resmen.

Yaşım cok kucuk degil, esim de ben de 29 yasindayiz ama bazi seyler icin kendi fikirlerimin disinda fikirlere de ihtiyac duyuyorum ve Kk'nın akıllı ve yorumlarına cok guvendigim kadinlarından fikir rica ediyorum.
Herkese sevgiler 🌺
Yeni evliyken bu gibi sorunla ben de karşilaşdim. Haziran sonu evlendim. Agustosda tatildeydim. Eylulden işe çikacakdim. Dugunden bir ay sonra yani benim yaz tatilimde gorumcemi bize koydular. Tam bir ay tatilimin son gunu goturduler. Bana tuhaf gelse de birşey demedim. Kotu anlamda soylemiyorum ama gorumcem zihinsel engelli. Yani yemeyinden tut pedime kadar ben ilgilendim. Yani sorun etmiyorum kendisini çok seviyorum. Ama evlenir evlenmez bu durumla karşilaşmam tuhaf geldi. Eşim işde oluyordu çok geç biterdi işi. Gorumcemle sohbet de edemiyordum. Yani her hangi bie konuda sohbet etmek olmuyordu. Bir keresinde balkondan aşagi baya sarkdiğini gordum. Birşey gormuş goturmek için. 1 dakika geç kalsaydim 5ci kattan dusecekdi yere. Psikolojim bozulmuşdu. Surekli peşinde gezmeye çalişiyordum. Sinava yakin da 3 ay bizde kaldi. Ve kesinlikle bana sorulmadi. Kp kizina sordu kalmak istiyormusun o evet dedi ve kp kalicaksin iatediyin kadar dedi ona. Ve birgun gorumcem geri donmek istediyinde kv telefonda ona dediki kimse sana geri don artik diyemez. Ne oglum ne gelinim. Orasj senin evin istediyin kadar kal dedi. Ben evlendiyimde gelecekde gorumcemin evlenemeyeceyini ve bizimle yaşayacagini bilerek ve kabul ederek evlendim. Sonuçda kv kp dunyayi tutup kalacak deyiller. Ama her tatilimde hemen gondermeye çalişmalari biraz beni yipratti. Yinede asla birşey demedim ve kotu davranmadim kendi ablam gibi davrandim. Zaten şuanki ruh durumum kimseyi çekicek gibi deyil. O yuzden onlar da gelmiyorlar. Nasil tavsiye verilir bilemem sana. Daha yeni evlisin haklisin. Ama ilerde kv kalirsa sorun etme derim. Sonuçta annedir

Benim bugün planım vardı kusura bakma, hemen gelmeye çalışırım diyip onu evde bırakıp çıksanız. Geldiği zamanlarda. Dışarı çıkınca da dil kursu nerede market, manav nerede vs gibi keşif yaparsınız.

Henuz cevrem yok, işim yok, esimin iste oldugu zamanlar nasilsa bos diye dusunuluyorum muhtemelen.
Ama ev işim olabilir, canim istemeyebilir, kendime vakit ayirmak isteyebilirim. Eminim kendi kizina kv si boyle yapsa nasil kızarlar.

Ben kardeslerle falan gorusulmesinin disinda kv ye zaten cok sık gitmek istemiyorum ama bisekilde yinede 2 3 gunde bir gorusuluyor, yetmez mi? Bence yeterli. Kadina yetmiyor.
Üstelik dun 1- 2 saat gorustuk. Ondan iki once gorustuk, bugun de cikip dizi izlemeye diye kalmaya gelmis.
Ben ne yapayim simdi? 🤷🏼‍♀️
Bir daha bunu yaparsa toplayip valizimi hadi herkes annesiyle yaşasın deyip gideyim mi? Esime gonder anneni mi deyim. Ne yapayim bilmiyorum.
Tek bildigim kvnin bana dayatmaya calistigini dusundugum sacma sapan duzeni asla kabul etmeyecegim.
Gece kalmalarını anne giderken şunu götürmeyi unutma falan deyip yolunu yap hatta eşine de tembihle anneni götürürken diye baskıla dur oturma boyunca o gece gidileceğini kalmasın
Gündüzleri de daha rahat olmak istiyorsan oralarda yabancılara yönelik dil kursu ya da kadınlar icin meslek edindirme kursları vardır muhakkak hemen araştır oralara gidersin hem çevren olur hem biseyler öğrenmiş olursun

Gece kalmalarını anne giderken şunu götürmeyi unutma falan deyip yolunu yap hatta eşine de tembihle anneni götürürken diye baskıla dur oturma boyunca o gece gidileceğini kalmasın
Gündüzleri de daha rahat olmak istiyorsan oralarda yabancılara yönelik dil kursu ya da kadınlar icin meslek edindirme kursları vardır muhakkak hemen araştır oralara gidersin hem çevren olur hem biseyler öğrenmiş olursun
Ben zaten dil ogrenip calisacagim suanda burada gorusmelere gidiyorum ancak pandemi dolayisiyla dil kurslari henuz acilmadi.
Yoksa ben zaten evde oturan birisi degilim, aktif ve sosyal bir kadinim. Sadece henuz dilim ve isim olmadigindan , burada daha yeni oldugumdan nasilsa boşum diye dusunuluyor ve rahat rahat gidip gelinmek, kalinmak isteniyor.
Ben de bu durumu kesinlikle istemiyorum.
Esime de bunun cok yanlis oldugunu, bir daha olursa cikip dolasip saatlerce eve gelmicegimi, ama buna gerek kalmasini istemedigimi, artik topun onda oldugunu, cunku bu sekilde de benim cok mutsuz oldugumu soyledim.
O da sen uzulme, hic merak etme, evet zaten gorusuyoruz kalmaya gerek yok istemiyorsun ve haklisin, bir daha o emrivaki yapsa da ben uygun dille konusacagim dedi.
Ben suan kalma konusunda net olmaya, cok sık gorusmemeye, gorusunce asiri yuz buldugu icin gorusmelerde de mesafeli olacagima karar verdim. Zaten bu karakterde biriyim ve bu tavrima devam edecegim.
Esimle mutluyum, birlikte cok huzurlu ve iyiyiz ama zamanla degisirse, annesi bu durumdan dolayi cazgirlik yapar esim de sozlerinin arkasinda durmazsa ben de bu evlilikte durmam.
Herseyin iyi ve istedigim gibi olmasini dileyim, zamana birakarak gozlemleyecegim simdilik.

Tavrınızı çok doğru buldum. Böyle devam edin. O şimdi sınırını deniyor, öğrenir. Oturur düzeniniz. Eşinizle aranızı bozmayın. O da yapıcı davranmış. Zamana bırakın biraz. Siz böyle olgun davrandıkça birkaç aya düzeninizi oturtursunuz. Mutluluklar dilerim 😊

Okurken daraldım valla. Öncelikle işe giricem artık az gelir diye düşünmeyin. Boyle insanlar, sen işe git ben evinin işini yaparım yemeğini yaparim diye daha da yerleşir evinize.

Bu tarz konularda ben eşimin konusmasini uygun bulurum. Saygısız diyebilirler siz konusursaniz. Baştan sıkı tutmak lazım. Şimdi susup 1 sene sonra patlayınca hiçbir işe yaramaz. Adınız edepsiz geline çıkar. Mesafeyi kuralları baştan sıkı tutmalı.

Tavrınızı çok doğru buldum. Böyle devam edin. O şimdi sınırını deniyor, öğrenir. Oturur düzeniniz. Eşinizle aranızı bozmayın. O da yapıcı davranmış. Zamana bırakın biraz. Siz böyle olgun davrandıkça birkaç aya düzeninizi oturtursunuz. Mutluluklar dilerim 😊
Cok tesekkur ederim. 🙏
Evim esim yapici, sakindir, zaten farkli bir karakterle anlasamazdim. Ama boyle bir karakter oldugu icin annesine de sakin ve o da ben de biraz sasirdik belki. Burada daha once cocuk evlendirmis, bizden yasca ve deneyimce buyuk, gormus gecirmis tek kisi var o da kv. Onun beni bu duruma getirmesini hazmedemiyorum, umarim dediginiz gibi zamanla oturur.
Cunku ben sınirları olan ve sınırları gecilmeye calisildiginda hemen orda dur diyen birisiyim. Her ne kadar evlilik biraz esneklik, biraz fedakarlik gerektirse de karsilikli sekilde, yine de bazi seylerde kesinlikle esnemeyi dusunmuyorum.
Mesela esimin yemek, mutfak konularinda zerre bilgisi de ilgisi de yok :) ama ben yorulmuyorum, mutfaktan keyif aliyorum, onu da ben yapiyorsam sende yapmalisin, yardim etmelisin demiyorum. Hic istemedigini biliyorum. Diyenler dogru yapiyordur ama bu benim hosgorulu sekilde tolere ettigim bir sey, ornek olarak soyledim bunu.
Ancak boyle konularda asla fedakar ve taviz veren biri olmak istemiyorum ve olamayacagimi da biliyorum, esim de biliyor.
Bakalim, her sey hepimiz icin iyi olur umarım hanimlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X