• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 2.5 yaşındaki kızım konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Sevgili anneler ben uzman dil ve konuşma terapistiyim. Çocuklarınız için yapmanız gereken en doğru şey, alanında deneyimli dil ve konuşma terapisti tarafından değerlendirilmesini sağlamaktır. Her çocuk farklıdır. Her çocuğun farklı ihtiyaçları vardır. Dolayısıyla aynı çözümler tüm çocuklarda etkili olmayabilir. Bu yüzden çoçuğunuz değerlendirilmeli ve bu değerlendirme sonucunda size tavsiyeler verilmelidir.

Sevgili anneler ben uzman dil ve konuşma terapistiyim. Çocuklarınız için yapmanız gereken en doğru şey, alanında deneyimli dil ve konuşma terapisti tarafından değerlendirilmesini sağlamaktır. Her çocuk farklıdır. Her çocuğun farklı ihtiyaçları vardır. Dolayısıyla aynı çözümler tüm çocuklarda etkili olmayabilir. Bu yüzden çoçuğunuz değerlendirilmeli ve bu değerlendirme sonucunda size tavsiyeler verilmelidir.
Merhaba
Siz den bi konuda fikir almak istiyorum
Konuşma terapisti olduğunu mesajlarınıza gördüm
Kızım 2.5 yaşında Ocak da 3 yaşını doldurmuş olacak
Kızım bana baba diyor önce den anne diyen çocuk bana baba diyor dışarda ki adamlara bak baba diyor bütün sesleri cikartiyor
Kelime olarak otur kalk ver al dede çocuk çiçek kedi bi kaç hayvan sesi 1 ve 2 diyor bebek daha hatirlamadigim bi kac kelime ismini çağırdığında geliyor komutları yerine getiriyor çok dikkatli tersi düzü bilen bi çocuk halka geçirme oyununda halkların üzerinde hayvan kabartma figürü var elleyince anlıyorsun düzgünce koyuyor biz yanlış halka yi verince bile düzgün yerleştiriyor kitap lara bakmaya aşırı düsgun fakat okumamı istemiyor kendi çekiyor bildiği nesneler isimlerini söylüyor bilmediğine çıçı diyor çoğunluk la herseye baba geldi dedi bi kere bir kerede babaneye mi gidecez dedi başka da cümle kurmadı tv hayatında olabildiğince az zaten baksada sıkılıyor tek çocuk şuan da yalnız sizce boşuna mı evham yapıyorum konuşur mu bir çok etkinlik aldım malesef konuşma iletisimimiz olmadığı için yapamıyoruz cevap larsaniz sevinirim

28 aylık kızım var malesef bizdede var baba mama su dede git gel kalk otur bay renkler sayılar biliyor ama cümle kurma yok ve yabancı dil gibi konusuyor sanırım evde ingilizce ögrenmeye çalışırken video izliyordum ordan kaptı oda bazen ingilizce kelimeler söylüyor nasıl duzelicek bilmiyorum hamileyim cok üzülüyorum aglıyorum dişarda görenler aa daha konuşamıyormusun diyo sinirleniyorum

28 aylık kızım var malesef bizdede var baba mama su dede git gel kalk otur bay renkler sayılar biliyor ama cümle kurma yok ve yabancı dil gibi konusuyor sanırım evde ingilizce ögrenmeye çalışırken video izliyordum ordan kaptı oda bazen ingilizce kelimeler söylüyor nasıl duzelicek bilmiyorum hamileyim cok üzülüyorum aglıyorum dişarda görenler aa daha konuşamıyormusun diyo sinirleniyorum
Üzülme canım öyle soranlara o şuan başka keşifler peşinde dersin kimi çocuk erken konuşur çok sakar olur kimi çocuk geç konuşur daha dikkatli olur kimisi motor gelisimi iyidir kimisi degildir her cocuk bir degildir onlar şuan herşeyi kaydediyor benim kızım da 2.5 yaşında 3 yaşına giricek cümle kurmuyor akıcı konusmuyor anne baba dede diyen çocuk konuşur ama geç konusur geç konuşan çocuk da çektiğimiz zor luk yerde tutturup herşeye inat edip onunla konuşup bağ kuramamak oluyor aslında konuşacağı günler elbetteki gelecek yalnız büyüdü pek ortama sokmadik kardeş geliyor bakalım. Tepkisini merak ediyorum en azından oyun arkadaşı olur büyüyünce

Üzülme canım öyle soranlara o şuan başka keşifler peşinde dersin kimi çocuk erken konuşur çok sakar olur kimi çocuk geç konuşur daha dikkatli olur kimisi motor gelisimi iyidir kimisi degildir her cocuk bir degildir onlar şuan herşeyi kaydediyor benim kızım da 2.5 yaşında 3 yaşına giricek cümle kurmuyor akıcı konusmuyor anne baba dede diyen çocuk konuşur ama geç konusur geç konuşan çocuk da çektiğimiz zor luk yerde tutturup herşeye inat edip onunla konuşup bağ kuramamak oluyor aslında konuşacağı günler elbetteki gelecek yalnız büyüdü pek ortama sokmadik kardeş geliyor bakalım. Tepkisini merak ediyorum en azından oyun arkadaşı olur büyüyünce
Çok haklısın bugünde aglayarak dua ettim bizde tekiz ve dişarı cıkmadık evde büyüdü evi seviyor oyuncaklarını seviyor ama :( zamanı var elbet inş konuşur da bizde rahat ederiz bende merak ediyorum vallahi tepkisi ne olur diye az kaldı zaten ocakta olucak dogumum inş ozaman sökülür de konusur

Merhaba
Siz den bi konuda fikir almak istiyorum
Konuşma terapisti olduğunu mesajlarınıza gördüm
Kızım 2.5 yaşında Ocak da 3 yaşını doldurmuş olacak
Kızım bana baba diyor önce den anne diyen çocuk bana baba diyor dışarda ki adamlara bak baba diyor bütün sesleri cikartiyor
Kelime olarak otur kalk ver al dede çocuk çiçek kedi bi kaç hayvan sesi 1 ve 2 diyor bebek daha hatirlamadigim bi kac kelime ismini çağırdığında geliyor komutları yerine getiriyor çok dikkatli tersi düzü bilen bi çocuk halka geçirme oyununda halkların üzerinde hayvan kabartma figürü var elleyince anlıyorsun düzgünce koyuyor biz yanlış halka yi verince bile düzgün yerleştiriyor kitap lara bakmaya aşırı düsgun fakat okumamı istemiyor kendi çekiyor bildiği nesneler isimlerini söylüyor bilmediğine çıçı diyor çoğunluk la herseye baba geldi dedi bi kere bir kerede babaneye mi gidecez dedi başka da cümle kurmadı tv hayatında olabildiğince az zaten baksada sıkılıyor tek çocuk şuan da yalnız sizce boşuna mı evham yapıyorum konuşur mu bir çok etkinlik aldım malesef konuşma iletisimimiz olmadığı için yapamıyoruz cevap larsaniz sevinirim[/QU

Merhabalar çocuklarımızın gelişiminde altı ay erken veya altı ay geç gelişmesini biz normal gelişim olarak kabul ederiz. Televizyon, tablet, telefon vb araçlardan uzak tutmanız çok doğru bir düşünce. Bu yaş çocuklarında ben merkezcilik mevcuttur. Yani her yapılan şeyin odak noktasında olmak ister. Bu yüzden kitabı kendi elinde tutmak istiyor. Siz kızınızın konuşmak istediği nesneler üzerinden ona eşlik edin. Onun söylemek isteği kelimeyi siz söyleyin eğer yapabilirse ona tekrar ettirin. Tekrar etmese bile kelimenin doğru formunu sizden pek çok kez duyacak ve alıcı dil hafızasına yerleştirecektir. Çocuk sizi dinler kelimeleri, cümleleri beyninde kaydeder buna alıcı dil deriz ve önce alıcı dil gelişir. Daha sonra bu konuşulanları zaman içerisinde diline döker buna ifade edici dil deriz. Kızınız anladığım kadarıyla şu sıralar sizi dinleyip alıcı dilini geliştiriyor. Bir sonraki aşamada yeni öğrendiği kelime ve cümle yapılarını sözel olarak ifade edecektir. Size veya gördüğü tüm herkese baba demesi kişileri genelleme yapmasıyla ilgili. Kızınız baba dediğinde evet kızım annen geldi vb cümleler ile karşılık vermelisiniz. Evde yaptığınız tüm işlere onu ortak etmeli ve şunda şimdi yaptığınız her işi onunla konuşmalısınız. Sevgilerle... esrunum

Son düzenleme:
Back