Merhaba benim oğlum da 35aylık 3 yaşını dolduracak birçok kelime söylüyor ama cümle kurması gerekiyor bu yaşta, kendince birşeyler söylüyor anlayamıyorum, en son artık konuşma terapistine veya psikologa götürmeyi düşünüyorum. Burdan önerilere bakacakken sizin konunuzu gördüm. Biz de çok yalnız kaldık, çocuğumuz olduktan sonra 2 kez ev taşıdık ve oğlum uyum problemi çekti, sürekli çevre değiştiği için bir de benim ailem eşimle boşanmamı istediler ve benimle de görüşmeyi kestiler, biz bu sebeple çok yıprandık, ben çok yalnız kaldım, yeni yeni toparlanıyorum, en son bayramda teyzeme dayıma gittik memlekete, babam çocuğunu getirmesin dediği için gitmedim ve çok ağladım. Oğluma yansıtmamaya çalışsam da yıprandım, hep parka insanların arasına sokmaya gayret ediyorum ama en fazla 1,2 saat duruyoruz onun dışında yalnız ve telefona çok alıştırdı babası, çok kavga ettik verme diye, ağlıyor, istiyor diye devamlı telefon verdi. Şuanda ben zorla bıraktırmaya saklamaya çalışıyorum ortada gördüğü an alıp oynamaya başlıyor, ve iletişimi iyice bozuluyor. Benim zorumla eşim de ikna oldu telefonunu saklıyor ama uzun süre benle bunun kavgasını yaptı, ben verme dedikçe inatlaştı. Ve şimdi beni suçluyorsun diyor. Erkek çocuğu geç konuşur dedikleri için ilk başta zorlamadım sadece kelimeleri ismini yaşını ısrarla sorup beklerdim, cevap verirdim ondan ses gelmeyince. Şuanda su, anne, baba,dede, mama, ver, gel, hayır, çiş, kaka gibi kelimeleri söylüyor ama telaffuzu hatalı birazcık, ona bakmıyorum pek aslında yeterki kendini ifade etsin derdim o. Bir de tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum. Bezli olarak kreşe alırlar mı acaba bilmiyorum? Çünkü sosyalleşirse telefonu unutur diye düşünüyorum, artık diğer çocuklarla oynamak istiyor ama bu yaşına kadar onlardan kaçıyordu ben arkadaş dedikçe kaçıyordu, şimdi oynamak istiyor çocuklarla. Sizinki de 3 yaş civarı sosyalleşebilir. Çünkü 2.5 yaşta oğlum çok fazla bana bağımlı olmuştu.