• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 2.5 yaşındaki kızım konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Zeymer2014

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
32
12
3
38
merhaba anneler.32 aylık kızım konuşamıyor. Canı isterse kelimeleri söylüyor bldiklerini. Bu durum canımı çok sıkıyor. Yaşıtları bıcır bıcır. Etrafın lafı da bitmiyor. Evde tek çocuk bir yere çıkamıyoruz. Yaşıtı yok hiç. Çocukların arasına girince yadırgıyor baştan. Bir anne olarak çok üzlüyorum. Kız çocuğu geç konuşan var mı aranızda?

Kizim üc yasinda konusamiyor. Ögrenebilecegi sosyal ortamimiz olmadi. Ama bu durum bana normal geliyor. Yalniziz cünkü ben de tüm gün konusamiyorum. Kötü zamanlardan gectik. Simdi üc yasinda ilerliyor ve basladi yavas yavas konusmaya tam cümle kuramasa da. Krese gidince düzeleceginden de adim gibi eminim. Insan yalnizken nasil ögrensin konusmasini. Caninizi sikmayin derim. Herkes ayni sartlarda dogmuyor. Kalabalik cevrede büyüse coktan konusacakti biliyorum.

o konuşmasa da hafızaya atıyor kelimeleri. bi başlasın patır patır gelir:) siz konuşmaya teşvik edin yeter :)

ay inşallah. Canı isteyince göz burun deyip gösteriyor. Ama mesela su istiyor. Şişeyle bardağı bana getiriyor. Su ver demiyor

Kizim üc yasinda konusamiyor. Ögrenebilecegi sosyal ortamimiz olmadi. Ama bu durum bana normal geliyor. Yalniziz cünkü ben de tüm gün konusamiyorum. Kötü zamanlardan gectik. Simdi üc yasinda ilerliyor ve basladi yavas yavas konusmaya tam cümle kuramasa da. Krese gidince düzeleceginden de adim gibi eminim. Insan yalnizken nasil ögrensin konusmasini. Caninizi sikmayin derim. Herkes ayni sartlarda dogmuyor. Kalabalik cevrede büyüse coktan konusacakti biliyorum.
İnanır mısınız evde bütün gün yalnızız. Babası işten gelnce nasıl seviniyor. Benim üzüldüğüm kalabalık ortama girnce sudan çıkmış balığa dönmesi. Geçenlerde kardeşim çocuklarına doğumgünü yaptı. Orda br kdın mutfaktan çağırıyor beni. Bu kız nye konuşmuyor,meryem kimin adı diyorum bakmıyor bile dedi. Nasıl canım sıkıldı

İnanır mısınız evde bütün gün yalnızız. Babası işten gelnce nasıl seviniyor. Benim üzüldüğüm kalabalık ortama girnce sudan çıkmış balığa dönmesi. Geçenlerde kardeşim çocuklarına doğumgünü yaptı. Orda br kdın mutfaktan çağırıyor beni. Bu kız nye konuşmuyor,meryem kimin adı diyorum bakmıyor bile dedi. Nasıl canım sıkıldı

ayni seyleri yasiyoruz.
Elinizden geldigi kadar onunla konusun.
Yalniziz cevabi bu, üzülmeyin bu kadar. tane tane konusuyorum onunla baya konusmaya basladi ama zamanla

merhaba anneler.32 aylık kızım konuşamıyor. Canı isterse kelimeleri söylüyor bldiklerini. Bu durum canımı çok sıkıyor. Yaşıtları bıcır bıcır. Etrafın lafı da bitmiyor. Evde tek çocuk bir yere çıkamıyoruz. Yaşıtı yok hiç. Çocukların arasına girince yadırgıyor baştan. Bir anne olarak çok üzlüyorum. Kız çocuğu geç konuşan var mı aranızda?
çocuk parkına falan da mi cikamiyorsunuz?

Kayınpederine çocuğu parka götürcem deyip gideceksinç Hiç bir şey çocuğun eğlencesinden önemli değil.

Z
merhaba anneler.32 aylık kızım konuşamıyor. Canı isterse kelimeleri söylüyor bldiklerini. Bu durum canımı çok sıkıyor. Yaşıtları bıcır bıcır. Etrafın lafı da bitmiyor. Evde tek çocuk bir yere çıkamıyoruz. Yaşıtı yok hiç. Çocukların arasına girince yadırgıyor baştan. Bir anne olarak çok üzlüyorum. Kız çocuğu geç konuşan var mı aranızda?[/QUOTE. Öncelikle merhaba benimde 2.5 yaşında bir oğlum var ve malesef konuşmuyor mama baba meme bu kadar verdğim basit komutları yerıne getırıyor isminedr bakıyor göz teması çok ıyı sosyal ilişkilerde bir sıkıntımız yok bende sabırlA berkliyorum konuşmasını sizin durum nasıl kaç kelimesi var ve konuyu açalı 2,5 ay olmuş gelişme varmı cevaplarsanız öok sevinirim

ramazan geçsn de çıkarıcam inşallah
hiç üzülme bende 2014 kasım 21 annesiyim oglumda tembel konşmada hemde bıcır bıcır konusan bı abla ve geveze anne vr babasıda var hergun parkada gıdıyoruz hepsı boş sen konus onla vr anlamıyormus gıbı yapmayın hepsı zamanla gececek yegenım 6 yaşa kdr konusmamıstı dr demıstıkı bır gun konusmaya baaşlayacak ve hıc susmayacak ☺

Merhaba benim oğlum da 35aylık 3 yaşını dolduracak birçok kelime söylüyor ama cümle kurması gerekiyor bu yaşta, kendince birşeyler söylüyor anlayamıyorum, en son artık konuşma terapistine veya psikologa götürmeyi düşünüyorum. Burdan önerilere bakacakken sizin konunuzu gördüm. Biz de çok yalnız kaldık, çocuğumuz olduktan sonra 2 kez ev taşıdık ve oğlum uyum problemi çekti, sürekli çevre değiştiği için bir de benim ailem eşimle boşanmamı istediler ve benimle de görüşmeyi kestiler, biz bu sebeple çok yıprandık, ben çok yalnız kaldım, yeni yeni toparlanıyorum, en son bayramda teyzeme dayıma gittik memlekete, babam çocuğunu getirmesin dediği için gitmedim ve çok ağladım. Oğluma yansıtmamaya çalışsam da yıprandım, hep parka insanların arasına sokmaya gayret ediyorum ama en fazla 1,2 saat duruyoruz onun dışında yalnız ve telefona çok alıştırdı babası, çok kavga ettik verme diye, ağlıyor, istiyor diye devamlı telefon verdi. Şuanda ben zorla bıraktırmaya saklamaya çalışıyorum ortada gördüğü an alıp oynamaya başlıyor, ve iletişimi iyice bozuluyor. Benim zorumla eşim de ikna oldu telefonunu saklıyor ama uzun süre benle bunun kavgasını yaptı, ben verme dedikçe inatlaştı. Ve şimdi beni suçluyorsun diyor. Erkek çocuğu geç konuşur dedikleri için ilk başta zorlamadım sadece kelimeleri ismini yaşını ısrarla sorup beklerdim, cevap verirdim ondan ses gelmeyince. Şuanda su, anne, baba,dede, mama, ver, gel, hayır, çiş, kaka gibi kelimeleri söylüyor ama telaffuzu hatalı birazcık, ona bakmıyorum pek aslında yeterki kendini ifade etsin derdim o. Bir de tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum. Bezli olarak kreşe alırlar mı acaba bilmiyorum? Çünkü sosyalleşirse telefonu unutur diye düşünüyorum, artık diğer çocuklarla oynamak istiyor ama bu yaşına kadar onlardan kaçıyordu ben arkadaş dedikçe kaçıyordu, şimdi oynamak istiyor çocuklarla. Sizinki de 3 yaş civarı sosyalleşebilir. Çünkü 2.5 yaşta oğlum çok fazla bana bağımlı olmuştu.

Back