Konuşma Problemleri 2,5 yaşında cümle kurmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

elcin80

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
146
0
641
Antalya
benim oğlum 2.5 yaş ına girecek yakında cümle kurmayı değilde derdini tek kelime ile yada işaret diliyle anlatır genelde 50 kelime biliyor daha çok uydurma birşeyler anlatır sizce geç mi kaldık konşmada...

her çocuk farklı..

benim oğlum da 33 aylıkken cimle kurmaya başladı
tam 3 yaşında anaokuluna başladı bülbül oldu
susturamıyoruz şimdi :34:

teşekkür ederim bizimki işaretle anlatmayı tercih ediyor anlamamış gibi yapıyorm anlat annecigim ne istiyorsn diyorm sinirleniyor acelemiz yok ama insan şüpheleniyor kon çocuk olunca pipirikli bir kız oluyorum

teşekkür ederim bizimki işaretle anlatmayı tercih ediyor anlamamış gibi yapıyorm anlat annecigim ne istiyorsn diyorm sinirleniyor acelemiz yok ama insan şüpheleniyor kon çocuk olunca pipirikli bir kız oluyorum

normaldir...

anaokulu ona yardımcı olucaktır... o zaman da işaret diliyle konuşmayı seçerse bi profesyonele danışmanı tavsiye ederim.

bi arkadaşımın oğlu şu an konuşma terapisi alıyo bu yüzden

4 yaşına kadar bir engelden bahsedilmez ve literatürde normal sayılır diye biliyorum, tabii ailede genetik olarak konuşma bozuklukları veya çocuğun öyküsünde bazı sıkıntılar varsa üzerine eğilmek gerekir ama hocalarımız bize 4 yaşa kadar konuşmaması mümkündür ve gelişiminde bilinen sıkıntılar yoksa sorun aranmaz derler..

4 yaşına kadar bir engelden bahsedilmez ve literatürde normal sayılır diye biliyorum, tabii ailede genetik olarak konuşma bozuklukları veya çocuğun öyküsünde bazı sıkıntılar varsa üzerine eğilmek gerekir ama hocalarımız bize 4 yaşa kadar konuşmaması mümkündür ve gelişiminde bilinen sıkıntılar yoksa sorun aranmaz derler..

teşekkür ederim

benim oğlum 2.5 yaş ına girecek yakında cümle kurmayı değilde derdini tek kelime ile yada işaret diliyle anlatır genelde 50 kelime biliyor daha çok uydurma birşeyler anlatır sizce geç mi kaldık konşmada...

öncelikle selamlar benim de oglum iki buçuk yaşında cümle kuruyor konuşuyor bunda altı ayından beri hikaye kitapları okumam her yaptıgımı konuşarak anlatmam sürekli onunla konuşmamın etkisi büyük sanırım ama bence siz kimsenin çocugu ile kıyaslamayın her çocuk kendine özgü kişilik özellikleriine sahiptir örnegin benim oglumda geç emekledi geç yürüdü dişleri geç çıktı hiç gülmezdi zamanla hepsi yoluna girdi zamanla çözülecektir çocugunuz :1:

SAĞOLN belkide benle daha çok zaman geçimesi ve he istediğini 2. kez sölemeden ıhh ıhhlala anlattığında hemen ağlatmadan vememden oldu ama tek tek her dediğimi isteyinc canı istemiyince anne bile demez atatürk bile net bi şekide sölüyo

benim kızım 2 yaşında ve işaretleri tercih ediyor. mecbur kalınca konusuyor. 2-3 kelimelik cümleler kurabiliyor. başka çocuklarla olunca inanılmaz şeyler söylüyor, konuşuyor. sosyalleşme adına dil gelişimini de etkileyecektir, çocuklu ortamları tercih et veya yarım gün de olsa bir kres veya yuvaya götür. oynarken onlarla ne gzel anlaştığını ve dilinin zamanla çözüldüğünü göreceksiniz. bir de uzmanlar tv ne kadar az seyrettirirsen, 1 saat diyolar. önüöüz yaz. dışarı parka çık oyunlar oynasın...
merak etme zamanla açılır, bülbül olur susturamazsın:52:

Merhabalar .oğlunuz nasil oldu merak ettim konuşmaya başladı mi.benim kızında 31 aylik hala cümle kuramiyor.o yüzden soruyorum bi fikir olsun bana da neler yaptığınız

Merhabalar .oğlunuz nasil oldu merak ettim konuşmaya başladı mi.benim kızında 31 aylik hala cümle kuramiyor.o yüzden soruyorum bi fikir olsun bana da neler yaptığınız

Benim kizda 27 aylik fakat hala kelime halinde konusuyo bende merak ediyorum nezaman guzelce sorup konusucak diye ya anlasilan bir cok kisiyle ayni durumdayiz insallah yakin zamanda blbul gibi sakirlar:-)

4 ya$a kadar konu$mamalari nomalmi$
merak etmeyin zamani gelince siz susturamazsin
kizim 4.5 ya$inda 3 ya$indan sonra açildi dili
yalvariyorum kizim iki dk sus diye, 5 dk daha konu$uyum sonra suscam soz anne diyo bana :))

genelde 2.5 yaşından sonra iletişim hızlanıyo 4 yaşına kadar beklenmeli ve yeterli uyaran verilmeli.yani konuşulmalı komut vermeli komut almalı dinlemeli dinletmeli iletişim kurulmalı yetişkin bir birey gibi.benim oğlumda 29 aylık tam olarak cümle kuramıyo ama bu ara daha aktif yakında 3-5 kelimeyi bir araya getirciek gibi:)) getirince çok konuşucak o ayrı:)) çevrenizdeki çocuklarla kıyaslarsanız üzülürsünüz çoğu çocuk 2 yaşında konuşup derdini anlatmaya başlıyo cümleler kurarak ama bu sizi üzmesin bekleyin dikkatlice izleyin.

Back