• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 sene bebek istedim Allah verdi şimdi bende istemiyorum gibi hissediyorum nolur bana yardım edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden böyle bir hastalığınız varken çocuk yapmaya çalıştınız ki? Eşiniz de değişik. Taşınmayı bile göze alamamışsınız anksiyeteniz yüzünden, bebek sahibi olmayı kolaylıkla atlatacağınızı size düşündüren nedir? Sigara sorunu da var. Katmerlemişsiniz resmen. Nereden baksanız sorumsuzluk. Allah şifa versin. Yazık olur sabiye. Hamileyken tedavi için bir şey yapılabilir mi bilmiyorum. Aile büyüklerinden yardım alın.

Eşiniz kaç yaşında?

Ben eski konularınıza baktım, sizin uzuun zamandır çok ciddi sorunlarınız var hem davranış olarak hem psikolojik olarak gerçekten sıkıntılı süreçleriniz olmuş.

Belliki mevcut tedaviniz, doktorunuz yeterli değil. Yıllardır sorun yaşıyorsunuz. Eşiniz bunları görmüyor mu? 2025in başından beri çocuk istiyormuşsunuz. Bu adam size daha önce "lütfen önce kendini düzelt, şuanki halinle değil, daha iyi olduğun zaman çocuk sahibi olalım" demedi mi? Sonuçta yaşınız genç, henüz 25siniz, bir iki yıl daha bekleyip, daha iyi olup anne olabilirdiniz.

Eşiniz çocuk değil sonuçta kocaman adam. Elbette baba olmak isteyebilir. Ama önemli olan insanların ellerinden geleni yapıp, doğru ve iyi şartlarda çocuk sahibi olması.
Birkaç konuya yaptığınız yoruma denk geldim de sizi pek anlayamadım. Evli olmadığınızı söylemişsiniz ama özellikle evli insanlara yaptığınız yorumların incitici olduğunu fark ettim. Hanımefendi belli ki zor bir dönemden geçiyor ve sağlıklı düşünemiyor. Ama siz bunlar yetmez gibi bir de eşini kafaya takıp belki Allah korusun daha kötü şeylerin oluşmasına zemin hazırlayabilirsiniz. Bütün bunlar normal demiyorum, mutlaka destek almalı. Ama bunu söylemenin yolu bu durumdaki kadına bu cümleleri sarf etmek mi? Şu an kadın hamileymiş, sizin birkaç yıl sonra anne olabilirdiniz demenizin bir anlamı var mı? Hayatta kimin hangi imtihanla karşılaşacağı bilinmez, lütfen sınanmadığınız şeyler ile ilgili hemcinslerinize bu şekilde konuşmayın. Çünkü kadının kadına destek olmasının incinmiş ve zor durumda olan birine bir de kendini suçlu hissettirmek olduğunu düşünmüyorum.

bebek doğana kadar neoldığunu bilmediğin bir duygu olduğu için o bebek sevgisi yüklenmiyor bir türlü. Kendinizi bu yüzden kötü hissetmeyin. Ama lohusalık çok zor. Bu tarz hastalıklarda daha da zorluyor insanı. Lütfen destek alın. İlaçla olmaz sadece terapi de alın.

Evet ama bebeğimi aldırmak istemiyorum düzelme şansım yokmu? Eşime en büyük hayalini vermek istiyordum kendimde anne olmak istiyordum
Ya aldır diyenleri boşver bacım Allah aşkına ya. Anksiyetesi olan çocuk sahibi olamaz diye bisey ilk defa duyuyorum. Eli kolu olmayan insanlar bile çocuk yapıyo. Sen psikolojik desteğini al, zamanla iyi gelir inşallah. Fikre de alışırsın. Şu an daha çok yeni. Anksiyetesi olmayan bile zor alisiyo. Bence buraya da konu açma. Saçma sapan fikirler duyma ihtimalin çok yüksek. Git duzgun Bi uzmandan yardım al. İlla ilaç olması gerekmiyor. Terapi, hipnoz bir sürü yolu var bunun ya.

Evet ama bebeğimi aldırmak istemiyorum düzelme şansım yokmu? Eşime en büyük hayalini vermek istiyordum kendimde anne olmak istiyordum

Kürtaj olup tedavine daha iyi bir yerde devam etmen daha mantıklı gözüküyor. Eşine de Allah akıl fikir versin ne diyimz

Birkaç konuya yaptığınız yoruma denk geldim de sizi pek anlayamadım. Evli olmadığınızı söylemişsiniz ama özellikle evli insanlara yaptığınız yorumların incitici olduğunu fark ettim. Hanımefendi belli ki zor bir dönemden geçiyor ve sağlıklı düşünemiyor. Ama siz bunlar yetmez gibi bir de eşini kafaya takıp belki Allah korusun daha kötü şeylerin oluşmasına zemin hazırlayabilirsiniz. Bütün bunlar normal demiyorum, mutlaka destek almalı. Ama bunu söylemenin yolu bu durumdaki kadına bu cümleleri sarf etmek mi? Şu an kadın hamileymiş, sizin birkaç yıl sonra anne olabilirdiniz demenizin bir anlamı var mı? Hayatta kimin hangi imtihanla karşılaşacağı bilinmez, lütfen sınanmadığınız şeyler ile ilgili hemcinslerinize bu şekilde konuşmayın. Çünkü kadının kadına destek olmasının incinmiş ve zor durumda olan birine bir de kendini suçlu hissettirmek olduğunu düşünmüyorum.

Bebeğin babası eşi? Bebek iki kişinin sorumluluğunda? Elbette bebeğin babasını sorgulayacağım, çünkü bebeğin annesi zor süreçten geçiyor? Eşinin halini görüp onun hayatını kolaylaştırmadan destek olmadan adam sürekli "en büyük hayalim baba olmak" demiş.

Konuyu açan kişiyle eşi aynı evde yaşıyorlar, onun ne kadar zorlandığını görüyor, ilaçlarının yetersizliğini, yaşadığı endişeyi görüyor. Bu kadın kocasına bunları anlatmak yerine buraya derdini yazıp, "ama eşim çok üzülür" diyebiliyor çünkü kendisinden ve bebekten önce kocasını düşünüyor. Elbette bu şartlarda kocasının bencilliğini sorgularım. Bana kalırsa burada sıkıntılı kişi konuyu açan kişinin kocası.

konfor alanımın bozulması asıl mesele aslında. Bir bebeğe bakabilecek cesaretim yok yada şuan çok yeni ondan mı böyleyim bilmiyorum. Yeni bir hayata geçecek herşeyim değişecek anne olmayı kaldırabilecek miym bilmiyorum 🤷🏼‍ çok çaresizim. Annem destek oluyor ama beynim kabul etmiyor. Eşim beni kabul ediyor ama böyle biriyle ömür geçermi? Şehir dışına çıkamıyorum ev değiştiremiyorum hepsi beynimin oyunları biliyorum ama bir bebeğin günahı yok bunu da biliyorum

Gebelik nedenli değişen hormonlar mevcut psikolojik rahatsızlıkları tetikleyebilir, daha akut hale getirebilir. Dolayısıyla kullandığınız ilaçlar yetmiyormuş gibi gelebilir. Muhakkak tekrar yardım alın, doz veya ilaç değişimleri yapılabilir. Tabi kullanılan ilaçlar da bebeği etkileyecektir. Hem kadın doğum hem psikiyatri işbirliği içinde olmalı. Bazı hastalarda doktorlar kendi bile sonlandırma önerebiliyor. Lütfen destek almak için vakit kaybetmeyin, her anlamda.

Kusura bakmayın da bile bile lades demişsiniz. Doğacak çocuğunuza da kendinize de hayatı zehir etmeyin. Kolay kolay böyle konuşmam ama ne denir yani....

Sakın aldırma !!!
Daha büyük bir depresyona girersin ve eşinde güvensizlik yaşar.
Aldir diyenler hiç Bebek aldirmişmı da biliyorlar .
İzzet Güllüyü dinle .
Sürekli kendini sorgulamayı bırak.
Sorgulayaçaksan nasıl iyi baka bilirim bebeğime diye öğren .
Kimse doğuştan anne değil ,bu bir süreç .
İlk haftalar ayrıca çoğu kişi alışmakta zorluk çeker.
Hatta doğum yaptıktan sonrada yabancı gibi hissedebilirsin.
Konu sahibinin durumu çok farklı. Doğur alışırsın gibi sıradan bir olay değil

Bencil bireyler çocuk sahibi olmamalı çok büyük fedakarlık demek bı bebeğe hakkıyla bakmak çocuğum bir yaşında ve ben uyku nedir bilmiyorum hala ve siz keyfi sigara içiyorsunuz ama üzülüyorum napayımlarla.Zavalli yavrucak doğacak çocuğa uzuldum
Ağır ilaçlara ve sigaraya maruz kalıyor daha doğmadan. Doğunca da psikolojik sıkıntılar olacak. Oyy oy

Psikolog ile terapiye de başlayın. Hormonal değişimler nedeniyle farklı düşünceler hissetmeniz normal. Ki psikolojik sorunlarınız da eklenince korkularınız artmış. Burada çözüm bulamazsınız , acil psikolog desteği de alın.

Cahilim ben tövbe bismillah aydınlatın hamile doktor ilacın dozunu arttırmış oluyomu öyle

antidepresan kullanırken gayet iyiyim normal insan gibi ama neden şuan iyi gelmiyor anlamadım ilaçlar bana neden iyi gelmiyor
Doğacak olan bebek bir can farkındasınız değil mi?

Minnacık ve size muhtaç olacak, sevginşze, ilginize en önemlisi merhanmetinize muhtaç olacak.

Ne yapın edin bu hamilelik sürecinde tedavi olun. Doktordan, ailenizden destek isteyin. Emin olun herkes bebeğiniz için size destek olacaktır.

İyi bir Doktor bulun size ilaç versin, yol göstersin.

Sana yeni anksiyete eklemeye geldim belki elindekini bıraktırır: bu kadar kendi odaklı biriyle evlilik sürdürmek çok zor ve bu noktada eşin yeter be seninle mi uğraşacağım? Aldığım evime taşınacak, çocuğumu taşıdığına birlikte sevineceğim biriyle birlikte olmayı seçiyorum diyip bırakıp gidebilir.

Siz o üyeye ben size yazayım hiç kötü birşey dememis fikrini belirtmiş o yorumda öyle kendini kötü hissedip fenalaşarak birşey yok .Bizde teselli kulübü değiliz .İsteyen istediği yorumu ûslubunca yazar .Çok aşırı birşey olursa tabiki fikir hepimiz söyleriz .Sizin bu çıkışımız çok anlamsız olmuş .Buda benim fikrim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X