- 29 Ocak 2024
- 502
- 68
- 24
Okuyorum okul hayatına bir tık geç başladım bu sene okul bitecek inşallah ama onlisans dgs ye gireceğim bu sene de deneyeceğim ama nasip elimden geleni yapıyorum eğer olmazsa seneye de deneyeceğim aynı şekilde ama şu var ki evde durdukça tabiki çevrem bana cephe almış gibi hissediyorum akrabalarım özellikle birinci dereceden diyelim dışarıdan okumuştum zaten ilk iki sene çalışabilirdim orda hatam var çalışmadım ben genel olarak aslında sınavlara haldır huldur çalışan biri değilim benim bu anlamda ciddi hatalarım var zamanım varken değerlendirmdim hiçbir zaman hâl böyle olunca akrabam olan birkaç kişi bana cephe almıştı çok detaya girmeyeyim ama biz zamanında çalıştık o eve katkı da bulunduk o neden oturuyor evde düşüncesine kapildilar ama eve destek oluyorum iş anlamında ders çalışmadığım zamanlarda elimden geleni yapıyorum ailem için he o akrabalarım kanimdan olan kişiler bana bu zamana kadar üniversite sınavında başka sınavlar da mesela doğru düzgün arayıp iki kelam etmemişler hep sonuçlara bakan kişiler üni sınavına girerken bile arayıp en azından nasıl gidiyor çalışıyor musun bile çok zor değil arada deselerdi bu beni çok mutlu ederdi ya da kitap aldın mı biri memur hem kocası hem kendisi kitap parasını geçtim önemli olan sormak yanında olmak ama ne zaman sonuçlar geliyor elime o zaman büyük yargılanıyorum ve şuan çalışmıyorum evdeyim diye de aslında bana belli etmeseler de arkamdan konuştuklarını biliyorum iyiliğime de istiyorlar evet onlar da benim ailem ama hep sonunda kendi çocukları için büyük mücadele veriyorlar çok uğraşıyorlar şuan kafam gerçekten karışık bazen diyorum gideim 2 3 sene 4 sene çalışayım aileme katkı da bulunayım bazende diyorum sabredeyim en azından 2 seneye kadar sabredeyim atanayım rahat olayım annem hiçbir zaman çalışmama razı gelmedi biraz da bu durumdan onunla çok çekişmeler yaşadım ama herkes sanıyor ki o istediği için evdeydi o uğraşmak istemedi bende çok bosvermis olabilirim doğru ama yinede çalışma konusunda bir destek görmedim bizim buralarda tanıdığın olmadan seni işe almıyorlar yanında mutlaka ailen olacak tanıdık olunca zorbalamiyorlar ama arkamda da kimse durmadı sadece o akrabalarım gelir soylerdi asla oraya başvurmam konusunda bir şeyler yapılmadı sen git söyle sen git konuş hep böyleydi gelip bana buluyorlardı ama yol yordam göstermiyorlardı