Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 19 Aylık Oğlum Kreşe Başladı Ama.......

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118
19 aylık oğlum var bana aşırı derecede düşkün,evde wc ye bile benimle birlikte geliyordu....Bu sene annem ve kayınvalidemin rahatsızlıklarından dolayı iş yerimin kreşine verdik tam anlamıyla başlayalı daha 3 gün oldu ...1 hafta alışsın diye gündE 2 saat beraber gittik o zaman da yanımdan hiç ayrılmadı diğer çocuklarla oynamadı hep kucakta durdu...

Pazartesi öğlen 12:30 da aradılar çok ağlıyor diye aldım kreşten iş yerime geldik sonra eve gittik...Dün tam gün oradaydı eşim arasıra bakıyor ne yapıyor diye gözükmeden, sınıf teyzesi var onun kucağından hiç inmiyor peşinden ayrılmıyor..Oyuncaklarla zaten hiç ilgisi yok.Dün almaya gittiğimzide öğretmenimiz sınıf teyzesine çok bağlı diğer çocuklara armut verdi ittiriyor vermesin diye yanına diğer çocukları yaklaştırmıyor dedi...Bugün de arabadan iner inmez daha kreşe girmeden ağlamaya başladı zor verdim bende üzülüyorum.Eşim yine baktı ne yapıyor diye, mutsuz öyle sınıf teyzesinin yanında durup bakıyor dedi....Nasıl alışıcak içim parçalanıyor diğer çocuklardan da var öyle olan ama en çok bizimki ağlıyor...Nasıl alıştırabilirm evde gayet mutlu, öğretmenimiz aile albümü istedi..Sesinizin bile titremeMEsi lazım vedalaşırken hisseder daha çok ağlar önce siz kararlı olun dedi ama onu öyle mahzun mutsuz görmek çok üzücü.Sizlerin ne kadar sürdü alışma süreci ve en önemlisi bu kadar küçük müydü...

bence bi psikoloğa danış.. onlar çok güzel çözümler buluyorlar böyle durumlara.. çocuk aklı neler kurmuştur kafasında.. bi nedeni vardır muhakkak kendince..

allah kolaylık versin şimdiden..

erteleme şansın yokmu kreşi 2 yaş erken gibi geliyor bana kreş yaşının 3 yaş olduğunu söylüyorlar canım ya sen anlatırken bile ben üzüldüm bend e kreşe vermek istiyorum ama aynı sorunları yaşarım diye düşünüyorum 3 yaşına grmesini beklemek daha iyi olur gibi geliyor bana

Canım erteleme şansım söyle var eğer kayınvalidem de kalıp haftasonları almayı göze alırsam var..Ama ben dayanamam öyle ve istemem öyle bişey....Kalabalık ortamlara alışık olmadığı için orda mutsuz adapte olamıyor eğer kucakta durursa susuyormuş yada ağlamasa da öyle mahzun duruyor içim parçalnıyor ben işyeirinde kendimi yiyorum....Herkes alışır diyor ama hepsinin çocukları sınıfa girince susumuş bizimki sınıfta ta eşim gidip baktığında mutsuz..bugün 5.günümüz inşallah alışır....

Kızımda üç haftadır kreşe başladı daha yirmi iki aylık alışma devresindeyiz bizimde içimiz parçalanıyor bırakırken. Ama inanın çabuk adapte oluyorlar sizin gibi bizimde başka çaremiz kalmamıştı kreşten başka.. Ilk hafta üç gün gitti hastalandı diğer hafta tam gitti bu hafta yine yarım gitti çünkü yine hasta kreş hastalığı diyorlar başladık artık ateşi düşürüp gönderiyoruz.. Inanın az gitmesine rağmen değişik şeyler öğrenmeye başladı içiniz rahat olsun alıştıktan sonra herşey daha iyi olacak

Alışmak çocuktan çocuğa değişir ama 3 gün 5 gün çok kısa süreler...

Benim oğlum başladığında 25 aylıktı; iş yerinni kreşi değil özel kreşti ve ben evde sıkıldığı için verdim.

Alışması bir süre aldı; orada da ağladı; ama sonra hafta sonu da gideceğim diye tutturdu.

Burda yazanları okumuştum; hiç hafta sonu gidecem diyen çocuk olur mu demiştim, ama oluyormuş.

çok şeyler öüğrenip düzene giriyor; hafta içi babaannede kalıp hafta sonu göereceğinize; ktreşte kalsn bence daha iyi.

Bir de kreşte ağlıyor diyoruz ama çocuklar evde bizimleyken de ağlıyorlar.

Aışması için zaman tanıyın; hemen pes etmeyin; bir de daha büyük çocukların anneleri ile konuşun; moraliniz yeirne gelir.

5 yaşında başlayanlar da ilk günlerde ağlıyorlar hem de bazen daha çok

Sevgiler

canım benim oğlumda 21 aylık ve bende krese verdim.... oğlumda ordaki ögretmenine anne diyormus..ve kreste en küçük benim oğlum var düşünün.ama içim çok rahat ve aklım orda degil.ilk zamanları ağladı ama ordeki ögretmenler okadar güler yüzlüki oğlum hemen adapte oldu....inş.bu dönemleri çabuk atlatırsınız canım.....seni çok iyi anlayabiliyorum

Sağolun kızlar desteğiniz için hala ağlıyoruz geçen hafta hasta olduk ateşlendi hem kulak hem boğaz enfeksiyonu oldu o yüzden gidemedi kreşe evdeydi oğlum.Bu hafta hala ağlıyor ama öyle çılık çılığa değil.Bir tek alışamayan bizim ki kaldı..Öğretmeniyle internetten konuştum ve bana "kerem şu an ınatlaşıyo

ağladıkça kucak kucaktayken çıkmak ıstıyo

digerlerıne bakıyo ağlayan yok

üçümüzü tek tek dolaşıyo

kım kucak yapsın yada susturmaya calışşsın daha cok aglıyo

onun ıçın kucağa almadan agladıgı zaman bıraz görmezden gelerek alışıcak

şu an

ağlayarak bızı pes ettırmeye calışıyo

bu çocuk pskolojısı

....

ağlayan dıger çocuklar böyle alıştı

...... de bugun yenı geldı

bıraz ağladı baktı ağlayınca dedıgı olmuyo etkınlıklere uydu

ama kerem ınatla dırenıyor "

diye yazdı...alışacak diyor öğretmeni ama bakalım birde ben çok stresliyim kendimi oğlumun yerine koyup acaba çok sıkılıyor mu zaman onun için geçmiyor mu diye çok düşünüyorum biraz rahat olmam gerektiğini söylüyor herkes onun da etkisi var mıdır bilemiyorum...Umarım en kısa zamanda adapte olur alışsa çok güzel l şeyler yapıyorlar çok eğlenceli kreş ama bakalım şimdi bayram tatili var 9 gün ondan sonra 1-2 hafta daha böyle devam eder ama alışması gerekir dedi öğretmenimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…