• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 aylık oğlum kreşe alışır mı

Merhaba Succulent. Benim kızım da 3 ayı doldurdu kreşte. Çok öğretmen değiştirdi bu arada ve kızım alıştıktan sonra çok çok nadir ağladı bu süreçte. Ağlaması öğretmen değişikliğine denk geldi bir seferinde

şu an 1 aydır aynı öğretmeni var. Ama dün mesela gitmemek için ağladı (genelde babası bırakıyor. Dün ben de vardım yanlarında ondan mı anlamadık)

Dün yatarken okulu sevmiyorum dedi. Yarım gün gidiyor bu arada. 5 saat kadar orada günlük.

Benim oğlum 30 aylık yarım gün başladı. Yaza kadar gitti. Ama konuşması geriydi biraz. Çok da algıları açık değildi bence o ara. Ne olduğunu çok anlamadı.
3 yaşı doldurunca okulu sevmiyorum demeye başladı. 3 yaş 3 aylıkken tama geçirdim.
Şu an 3.5 yaşında. Aşırı hevesli gidiyor.
Birebir çok eğlendiği bir arkadaşı var onun etkisi oluyor sanıyorum.
Dönem dönem oluyor sanırım böyle şeyler. yarım günken çok aralarına giremiyorlar mı acaba. Hala yabancı gibi oluyor diğerlerine göre belki de.

Benim oğlum 30 aylık yarım gün başladı. Yaza kadar gitti. Ama konuşması geriydi biraz. Çok da algıları açık değildi bence o ara. Ne olduğunu çok anlamadı.
3 yaşı doldurunca okulu sevmiyorum demeye başladı. 3 yaş 3 aylıkken tama geçirdim.
Şu an 3.5 yaşında. Aşırı hevesli gidiyor.
Birebir çok eğlendiği bir arkadaşı var onun etkisi oluyor sanıyorum.
Dönem dönem oluyor sanırım böyle şeyler. yarım günken çok aralarına giremiyorlar mı acaba. Hala yabancı gibi oluyor diğerlerine göre belki de.

Teşekkür ederim cevap için ❤ Yani acaba yetersiz bir yere mi gönderiyorum fikrinden kurtulamıyorum. Mesela gün içinde fotoğraf veya video yok bana özel gelen. O gün instagrama atılırsa öyle görüyorum anca.

Tam gün de sorun değil veririm ama uyku yeri şartlarını beğenmedim Sucu... Uyku yeri de yok zaten. Uyku saati geldiğinde yine ders yapılan sınıfta yere minik yataklar geliyor. Yatak dediysem minicik tahta gibi bir şey.

Seneye babasıyla, babasının okuluna başlayacak. O zamana kadar idare mi etsem , yer mi değiştirtsem karar veremedim...

Sınıfı da 5-6 kişi

Teşekkür ederim cevap için ❤ Yani acaba yetersiz bir yere mi gönderiyorum fikrinden kurtulamıyorum. Mesela gün içinde fotoğraf veya video yok bana özel gelen. O gün instagrama atılırsa öyle görüyorum anca.

Tam gün de sorun değil veririm ama uyku yeri şartlarını beğenmedim Sucu... Uyku yeri de yok zaten. Uyku saati geldiğinde yine ders yapılan sınıfta yere minik yataklar geliyor. Yatak dediysem minicik tahta gibi bir şey.

Seneye babasıyla, babasının okuluna başlayacak. O zamana kadar idare mi etsem , yer mi değiştirtsem karar veremedim...

Sınıfı da 5-6 kişi
Baştan savma bir sistem varmış bize whatsapptan yedikleri yemeğe kadar fotoğraf geliyor. Uyku odaları da var ama ögretmenlerimiz çok pasif ben ne yazık ki yakın olduğu için oraya götürtmek zorundayım

Baştan savma bir sistem varmış bize whatsapptan yedikleri yemeğe kadar fotoğraf geliyor. Uyku odaları da var ama ögretmenlerimiz çok pasif ben ne yazık ki yakın olduğu için oraya götürtmek zorundayım
Bu fotoğraf olayını yine konuşacağım. Bana öyle geliyor maalesef...

Sınıfı da 5-6 kişi
Bizde uyku olayı yok uyutmuyorlar hiçbir çocuğu. 2 yaş gideni de uyutmuyorlar niye bilmiyorum ya. Akış bozuluyor günü dolu geçirsinler akşam evde güzel uyurlar diyorlar.
Sınıfının az olması güzelmiş aslında.
Fotoğraf olayı bizde 2 haftada bir haftasonu topluca fotoğraf gönderimi yapıyorlar 2 haftalık fotoları. Öyle yemek paylaşımı yok. Ama çıkan yemeği paylaşmak iyi fikirmiş.
Bizimkiler yemek konusunu yedi yemedi ne çıktı konuşmayı sevmiyor mesela. Bu kafadan çıkmanız lazım. Biz sağlıklı yiyecekler çıkarıyoruz acıkıyorlar yiyorlar. Kontrolü bırakmanız lazım yavaştan o konuda. Sürekli ne yedi ne yemedi sağlıklı değil diyorlar. Ok dedim saldım ben de.
Çocukların sürekli fotoğraflarının çekilmesi de hoş değil bence. Yine de arada sırada gizlice çekebilirler. İnsan merak ediyor ya
Ders yapılan sınıfta uyunma olayını sevmedim bir tek sizin kreşte 😂

Bize böyle yaptıkları etkinlikleri her gün atıyorlar ben de çok merak ediyorum acaba birinde gülecek mi diye hepsinde mutsuz diğer çocuklar cıvıl cıvıl

Eklentiler

• 1000010905.jpg
    1000010905.jpg
    176,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 1000010948.jpg
    1000010948.jpg
    132,5 KB · Görüntüleme: 13
Bize böyle yaptıkları etkinlikleri her gün atıyorlar ben de çok merak ediyorum acaba birinde gülecek mi diye hepsinde mutsuz diğer çocuklar cıvıl
Siz evde fotoğrafını çekerken mutlu, güler yüzle poz veriyor mu? Kızım gülerken fotoğrafını çekeyim diye telefonu elime alıyorum. Birden durgunlasiyor. Acaba fotoğrafının çekilmesinden rahatsız oluyor olabilir mi?

Siz evde fotoğrafını çekerken mutlu, güler yüzle poz veriyor mu? Kızım gülerken fotoğrafını çekeyim diye telefonu elime alıyorum. Birden durgunlasiyor. Acaba fotoğrafının çekilmesinden rahatsız oluyor olabilir mi?
Değişiyor aslında çoğu zaman rahatsız oluyor eğlenerek bir şey yapıyor ben videoya almaya başlayınca bırakıyor.

Bizde uyku olayı yok uyutmuyorlar hiçbir çocuğu. 2 yaş gideni de uyutmuyorlar niye bilmiyorum ya. Akış bozuluyor günü dolu geçirsinler akşam evde güzel uyurlar diyorlar.
Sınıfının az olması güzelmiş aslında.
Fotoğraf olayı bizde 2 haftada bir haftasonu topluca fotoğraf gönderimi yapıyorlar 2 haftalık fotoları. Öyle yemek paylaşımı yok. Ama çıkan yemeği paylaşmak iyi fikirmiş.
Bizimkiler yemek konusunu yedi yemedi ne çıktı konuşmayı sevmiyor mesela. Bu kafadan çıkmanız lazım. Biz sağlıklı yiyecekler çıkarıyoruz acıkıyorlar yiyorlar. Kontrolü bırakmanız lazım yavaştan o konuda. Sürekli ne yedi ne yemedi sağlıklı değil diyorlar. Ok dedim saldım ben de.
Çocukların sürekli fotoğraflarının çekilmesi de hoş değil bence. Yine de arada sırada gizlice çekebilirler. İnsan merak ediyor ya
Ders yapılan sınıfta uyunma olayını sevmedim bir tek sizin kreşte 😂
Çok teşekkür ederim succulent... gerçekten içimi rahatlattın❤❤❤😍🌸

Kreşten oncr aklıma gelen o oldu ama küçük bir ildeyim cok seçenek yok olanlar da bizim yaş grubumuz mesai gün ve saatlerine denk geliyor
Anlıyorum.

Küçük çocuklar için okul işi gerçekten çok zor,biliyorum.

Bizim kız da koşa koşa okula gitmiyor,bir şekilde ikna edip götürüyoruz.

Allahım hepimize yardım etsin okula hemen alışsınlar inşallah.

Bir de merak ediyorum.

“Okulu sevmiyorum” diyen çocuğa ne cevap vermeli? succulentaski succulentaski

Anlıyorum.

Küçük çocuklar için okul işi gerçekten çok zor,biliyorum.

Bizim kız da koşa koşa okula gitmiyor,bir şekilde ikna edip götürüyoruz.

Allahım hepimize yardım etsin okula hemen alışsınlar inşallah.

Bir de merak ediyorum.

“Okulu sevmiyorum” diyen çocuğa ne cevap vermeli? succulentaski succulentaski
Çocuğunuz kaç yaşında

Çocuğunuz kaç yaşında
3 olacak yakında inşallah.
Yarım gün kreşe gidiyor.
2 gün iyi,3.gün ağlıyor.
1 hafta iyi,1 hafta ağlıyor.

Geçen sene günde 1 saat gidiyordu,bu sene aşamalı olarak yarım güne kadar çıkardık.

Allahım bir an evvel tüm yavruların okula sağlıkla mutlulukla alışmasını nasip etsin inşallah.

3 olacak yakında inşallah.
Yarım gün kreşe gidiyor.
2 gün iyi,3.gün ağlıyor.
1 hafta iyi,1 hafta ağlıyor.

Geçen sene günde 1 saat gidiyordu,bu sene aşamalı olarak yarım güne kadar çıkardık.

Allahım bir an evvel tüm yavruların okula sağlıkla mutlulukla alışmasını nasip etsin inşallah.
Amin Allah yardımcımız olsun. Öğretmenin seni çok seviyör özlüyor ya da yakın arkadası için gibi seyler söyleyebilirsiniz.

Amin Allah yardımcımız olsun. Öğretmenin seni çok seviyör özlüyor ya da yakın arkadası için gibi seyler söyleyebilirsiniz.
Bakalım daha “sevmiyorum” demedi de ola ki böyle bir anda kalırsam diye aklıma geldi.

Back