- 24 Mayıs 2019
- 1.155
- 442
- 25
-
- Konu Sahibi dilosssssss
Bir kelimeyi öğretirken agzınıza dokunun sonra onun agzına dokunun tekralayın dudagınızı görsün ve heceleri sesleri çıkarırken dudaklarınızı dogru şekilde hareket ettirin. Ben bu şekilde yapıyorum. Bi tnaıdıgımızın kızıda konuşmuyor deidler kız naz yapıyormuş oturdum ugraştım kız artık araba diyo bazı çocuklar çok fena bakıyo o konuşmadanda sen onu anlıyorsun o da konuşmamayı tercih ediyo rahat geliyo.Merhaba güzel anneler. Oğlum 19 aylık 9 aylıkken yürümeye başladı küçüklüğünden beri kayınvalidem bakıyordu ve ekran ile büyüdü neredeyse ama tv ye odaklanmıyor tv açıkken bile oyuncaklarıyla oynar. 2 3 ay önce dede mama meme diyordu ama unuttu söylemiyor artık şuan sadece baba gaga sese (teyze) ver ayy diyebiliyor kitaplar okuyorum pek oralı olmuyor göz teması kuruyor kaydıraktan kaymak istediğinde elimizden tutar merdiveninden çıkarın beni der gibi genelde bişey yapmamı istediğinde elimi tutar şunu yap der gibi ben sürekli konuşmaya çalışırım su mu içeceksin içireyim mi kek mi canın istedi açayımmı gibisinden ara ara parmak ucunda yürüyor ama düz (normal)de yürüyor katınpederim bir doktor ile görüşmüş 3 yasına kadar normal demiş Velhasıl kelam 1 aydır günde 1 saat falan tv izliyor gün içinde ne yapsam anlatmaya çalıyorum kem küm ediyor ama kelimeyi çıkaramıyor ağzından konuşması için ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Kimseyi inandırmak ikna etmek zorunda degılsınız kendinizi kötü hissetmeyinEvet inanın mecbur kalıyordum yemek temizlik vs. Ama tv ye odaklı bir çocuk değil kapatsam bile ağlamıyor ama artık tamamen kapalı kalacak anlaşılan yalnız çocuk yapabildiğim en fazla şey parka götürmek evde oyun oynamak çok fazla üstüne gidip inatlaşmasını da istemiyorum bir öğretmenimiz öyle demişti
Eğer alistirmis olsaydınız tv karşısında değil de sizin yanınızda durmaya, çok güzel yemek de yapardınız çocuğunuzla kaliteli vakitte geçirirdiniz. Neyse olan olmuş artık bundan sonrasında Rica ediyorum dikkatli olun. Evet alıyorlar tabii özel kreşler. Uzun süreli göndermeyin ama 2 3 saat sonra süre artabilir ama bütün gün değil.1 saat açıyorum evet ama mecbur kalıyordum yemek yaparken ocagın etrafında cok dolanıyor diye bişey olmasından korkuyordum malesef oğlum bez kullanıyor bildiğim kadarıyla bez kullanan cocuları kreşe almıyolarmış bu doğru mu acaba
Bunu deneyeceğim uyandığında belki ağzıma ve ya ağızına dokınunca ilgisini çeker teşekkür ederimBir kelimeyi öğretirken agzınıza dokunun sonra onun agzına dokunun tekralayın dudagınızı görsün ve heceleri sesleri çıkarırken dudaklarınızı dogru şekilde hareket ettirin. Ben bu şekilde yapıyorum. Bi tnaıdıgımızın kızıda konuşmuyor deidler kız naz yapıyormuş oturdum ugraştım kız artık araba diyo bazı çocuklar çok fena bakıyo o konuşmadanda sen onu anlıyorsun o da konuşmamayı tercih ediyo rahat geliyo.
Bişeylerin yoluna girmesi için herşeyi yapacak hale geldik ve insan kendini çok suçluyor inanın herkes havadan konuşuyor ama imkanlar el vermedikçe olamadı bir şekilde kendimde erken fark ettiğimi düşünüyorum kimisi gibi erkek çocuklar geç konuşur ben az daha bekleyeyim aman çocuk bu konuşur demek yerine harekete geçtim bütün anneler farklıdır ve her çocukta kendisine özeldir desteğiniz için çok teşekkür ederimKimseyi inandırmak ikna etmek zorunda degılsınız kendinizi kötü hissetmeyin
Ekranın zararlı etkilerine dair kanıtlanmış bısey yok.
Makale yok
Deney yok
Sadece oyle sanıyoruz ki... Ler var
İzlemeseler iyi olur... Lar var
Siz yazdıklarımı çok net okumadınız anlaşılan. Ben çalısıyordum kayınvalidem baktırmış hep. Ben 1 aydır calışmıyorum ve cabalıyorum ve çocugum ekran bağımlısı değil ben yemek yaprken ocagın etrafında çok dolasıyor hayır yapma oğlum dememe rağmen sapından tutmaya calısıyor o zaman diliminde de açmak zorunda kalıyorum ama aynı zamanda oyuncak lego larını döküyorum ki oyalansın 2 dk diye yanmasından daha iyidir çünkü geri kalan saatlerde de sürekli oyunlar oynayıp vakit geçiriyoruz eğer bi öneriniz yoksa lütfen cevap yazmayınEğer alistirmis olsaydınız tv karşısında değil de sizin yanınızda durmaya, çok güzel yemek de yapardınız çocuğunuzla kaliteli vakitte geçirirdiniz. Neyse olan olmuş artık bundan sonrasında Rica ediyorum dikkatli olun. Evet alıyorlar tabii özel kreşler. Uzun süreli göndermeyin ama 2 3 saat sonra süre artabilir ama bütün gün değil.
Bugün için Randevumuz var çocuk doktorunda orada nette gelişim testi yapıldığını söylüyor doktor ile görüşecegim yine deKonuşamayan, belli becerileri gerileyen çocuk için öneri kreş, kitap vs değil maalesef. Önce bir çocuk psikiyatristine götürüp sonrasında yönlendirmelere göre hareket etmeniz gerekiyor. Gelişim testleri yapılır psikiyatrist gözlemlerini aktarır ve size yol haritası çizer. Buradan çözüm bulamazsınız, bir şüphe varsa üstüne düşmek gerekiyor. Klinik psikolog olarak söyleyebileceğim en net cümle annelerin kaygılarının yersiz olmadığıdır.
Ben yazmam yazmasına da çocuğunuza üzüldüm. Çocuk gelişim uzmanıyım bu arada aynı zamanda oyun terapistiyim yani kusura bakmayın ama yazacağım!Siz yazdıklarımı çok net okumadınız anlaşılan. Ben çalısıyordum kayınvalidem baktırmış hep. Ben 1 aydır calışmıyorum ve cabalıyorum ve çocugum ekran bağımlısı değil ben yemek yaprken ocagın etrafında çok dolasıyor hayır yapma oğlum dememe rağmen sapından tutmaya calısıyor o zaman diliminde de açmak zorunda kalıyorum ama aynı zamanda oyuncak lego larını döküyorum ki oyalansın 2 dk diye yanmasından daha iyidir çünkü geri kalan saatlerde de sürekli oyunlar oynayıp vakit geçiriyoruz eğer bi öneriniz yoksa lütfen cevap yazmayın
izlemesine gerek yok tv açık olması yeterli çocuğun geri kalması ve beyninin uyuşması için nitekim öyle olmuş. Doktora götürün ve Kreşe verin normal değil tabi ki.Merhaba güzel anneler. Oğlum 19 aylık 9 aylıkken yürümeye başladı küçüklüğünden beri kayınvalidem bakıyordu ve ekran ile büyüdü neredeyse ama tv ye odaklanmıyor tv açıkken bile oyuncaklarıyla oynar. 2 3 ay önce dede mama meme diyordu ama unuttu söylemiyor artık şuan sadece baba gaga sese (teyze) ver ayy diyebiliyor kitaplar okuyorum pek oralı olmuyor göz teması kuruyor kaydıraktan kaymak istediğinde elimizden tutar merdiveninden çıkarın beni der gibi genelde bişey yapmamı istediğinde elimi tutar şunu yap der gibi ben sürekli konuşmaya çalışırım su mu içeceksin içireyim mi kek mi canın istedi açayımmı gibisinden ara ara parmak ucunda yürüyor ama düz (normal)de yürüyor katınpederim bir doktor ile görüşmüş 3 yasına kadar normal demiş Velhasıl kelam 1 aydır günde 1 saat falan tv izliyor gün içinde ne yapsam anlatmaya çalıyorum kem küm ediyor ama kelimeyi çıkaramıyor ağzından konuşması için ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Oğlunuzun yaşı öğrenme kulesine çıkıp size yardım edecek yaş. Yaptıklarınıza dahil etmeniz lazım zaten.Siz yazdıklarımı çok net okumadınız anlaşılan. Ben çalısıyordum kayınvalidem baktırmış hep. Ben 1 aydır calışmıyorum ve cabalıyorum ve çocugum ekran bağımlısı değil ben yemek yaprken ocagın etrafında çok dolasıyor hayır yapma oğlum dememe rağmen sapından tutmaya calısıyor o zaman diliminde de açmak zorunda kalıyorum ama aynı zamanda oyuncak lego larını döküyorum ki oyalansın 2 dk diye yanmasından daha iyidir çünkü geri kalan saatlerde de sürekli oyunlar oynayıp vakit geçiriyoruz eğer bi öneriniz yoksa lütfen cevap yazmayın
Evet çocugum çok önemli ve bugün çocuk gelişim uzmanı ile görüşme sağladık. Kıymetli ki doktorumuz da tebrik etti önemli görüp erken ay da götürdüğümüz için. Otizm ve uyaran eksikliği olmayan bir çocuk dedi bir kaç oyun oynadı ve bize sorular sordu tam anlamıyla herşeyi anşattım oda tv yi tamamen kesmeyip yararlı bir video söyledi sıkılırsa sadece bunu açın dedi ve bir kaç kalın kitap ve evde yapabileceğim yenilebilir hamur gibi oyunlar yapabileceğimi anlattı zararlı olmayıp yesede sıkıntı olmıycak malzemeler ile çok meraklı bir çocuk olduğunu yakın zamanda da ilerliceğini söyledi yani kısacası teşekkürlerBen yazmam yazmasına da çocuğunuza üzüldüm. Çocuk gelişim uzmanıyım bu arada aynı zamanda oyun terapistiyim yani kusura bakmayın ama yazacağım!
Çocuğunuza da görevler verin mutfakta o ne anlar demeyin anlar. Yanıcı kesici şeyler haricinde çocuklara mutfaktaki bütün görevler verilebilir. Görev verdiğinizde ona odaklanacaktır. Bir sure odaklanma sorunu yasayabilirsiniz tv ye fazlaca maruz kaldigi icin. Ama pes etmeden devam ederseniz yararı olacaktır. Döküp saçması önemli değil. Sizin için çocuğunuz daha önemliyse tabii.
Yoo herşey normalmiş bugun çocuk doktorumuz randevu verip hemen çocuk gelişim uzamnıyla görüştük merak etmeyin herşey normalTv
izlemesine gerek yok tv açık olması yeterli çocuğun geri kalması ve beyninin uyuşması için nitekim öyle olmuş. Doktora götürün ve Kreşe verin normal değil tabi ki.
O zaman merak edecek bişey yok demektir aynen devam edebilirsiniz demek ki.Yoo herşey normalmiş bugun çocuk doktorumuz randevu verip hemen çocuk gelişim uzamnıyla görüştük merak etmeyin herşey normal