Konuşma Problemleri 19 aylık bebeğim neden konuşmuyor olabilir

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Benim oğlumda 23 aylık konuştu artk bende doktor araştırıyordum. Bi gece otururken ansızın sayıları saymaya basladı rastgele sonra ben ne dediysem tekrar etti. Genetik diyorlar ben ve abimde geç konuşmuşuz. Merak etme sende konuşur

Hic konusmazken mi yapti bunlari?

aslında olabilir çünkü rkek kardeşimde baya geç konuştu hatta şu anda bile tam konuşamıyo

çocuk şarkıları da söyleyebilirsiniz mesela.sürekli ama sürekli konuşun ve bebekçe kelimeler kullanmadan konuşun.herşey gönlünüzce olsun

Canım,

Bütün kelimeleri tane tane ve gözünün içine bakarak kullanın ve sizin dudaklarınızı takip ettiğinden emin olun. Ayrıca hiçbir kelimenin adını değiştirmeyin. Çocuklar lambaya mamba der mesela siz de mamba demeyin evet tatlım o bir lamba deyin. Herkes çocuk ilk konuşmaya başladığında aa bak dedesini çok seviyor ya da babasını çok seviyor ondan ilk baba yada dede dedi diye millete hava atar :) ÇÇÇOOOOKKK KKKOOOMMİİİKKK :)

aslında yetişkinler hep şöyle düşünürüz. İlk önce sesli harfleri sonra sessizleri çıkarırız; ama aslında yanlış bilgi. Bebekler önce sessiz harfleri, sonra seslileri çıkarırlar. O yüzden de anne demeden önce tekrarlı ve başında sessiz harf olan heceleri çıkarırlar. Çığlık atarak, ya da saçma sapan sesler çıkaran bebekler önce seslerini tanır, çığlıklarıyla ses ayarı yaparlar. Yüksek ses alçak ses etkileşimleri olur.

Bazı çocuklar geç, bazı çocuklar erken konuşur. Bu genetiktir; yalnız süreci biraz daha hızlandırmak için uyduruktan da olsa şarkılar, ritmik sesler ya da kelimeler, masallar çocuğunuzun konuşmasını hızlandırır. Çocuğunuzun sizin söyledsiklerinizi duymadığını, yada sizi dinlemediğini düşünebilirsiniz. Bu da yanlış bilgi. Eğer çocuğun kulaklarında yada beyninde bir hasar yoksa, mutlaka sizi dinliyordur; fakat tepki vermiyordur. Siz gene de tane tane konuşmaya devam edin. Sevgiyle...

Benim oğlumda 18 aylık 3 4 kelime anca çıkıyor gözünün içine bakıp kelimeleri tekrar ediyorum hiç tepki yok gülüp kafayı başka yere çeviriyor günde yüzdefa su mama atta diyorum su diyince bardağını, mama diyince buzdolabını atta diyince ayakkabısını alıp geliyor desin diye çok uğraşıyorum ama en sonunda hareketleriyle dediğini yaptırıyor. Doktorda sizin oğlunuzun dil becerisi değil ama refleks ve hareket becerisi yaşıtlarına göre baya ilerlemiş dedi.
Bakalım ne zaman konuşacak :/

Benim kızım da yirmi aylık hatta bir hafta sonra yirmibir altı aylıkken anne hadi gel bunları söyleyerek başladı dokuz on aylıkken hala teyze baya birşeyler söylüyordu ben erken konusmusum amaesimin tarafı geç sonradan geriledi kızım şuan anne baba mama bune anneanne teyze dede nene abla gel diyor algılaması ve tarifle herşeyi anlatması çok iyi maşallah bakalım ne zaman başlayacak

Kızlar benimde ikizlerim 16aylik ama hala konuşmuyorlar Aslında sorun etmiyordum her çocuk bir değil tabi ama dun arkadaşın kızı (benimkilerden iki ay kucuk ) bülbül gibi konuşurken görünce bu tuhaf oldum ne yapsam Dr a mi gitsem ?

illahi siz ya kızlar benim oglum iki yasında ama hala konusmuyo ne kızımda aynı boyleydi herkez niye konusmuyo niye diyip duruyolardı herseyin bi sırası var her cocuk bir degil kimi erken kimi gec konusur kimi erken kimi gec emekler kimi hic emeklemez erken yurur aynı hesap yani hepsi degisik kızım iki bucuk yasında konusmaya basladı basladıgından beri susmuyor :) gianda buyuk ihtimal oyle olcak ne desem anlıyo hadi gidiyoz dedigimde tv yi kapatıyo ceketini ayakkabısını getirio altını alalım diyorum bezle ıslak mendil getiriyo zamanı var bazende papagan gibi ne duysa tekrarlıyo bazense anne de diyorum sırıtıp kacıyo endise etmeyin ve cok ustune dusmeyin konusurlar elbet

Benim oğlumda 16 aylık
Baba, dede, kedi, havhav, top, al, gel, hadi, ver, mama diyor
Su, elma deyince anlıyor.
Sıcak uff un ne demek oldugunu biliyor
Hayır dan anlıyor
Otur deyince oturuyor
Ver deyice veriyor,
Saat nerde deyince duvardakisaate bakıyor
Lamba nerde biliyor
Televizyon nerde deyince tv ye bakıyor
Çizgifilm deyince cep telimi getirip veriyor
Hadi gidelim deyince kapşonlu sweatını pantolununu getiriyor, yada kapının önüne gidip oturup ayakkabısını giymeye calışıyor
Baba nerde deyince diğer odalara bakıyor
Saklambaç oynamak istediği zaman gidip kendi saklanıyor
Uykusu geldiği zaman elimden tutup beni beşiğine götürüyor
Legolarını 20gündür falan takabiliyor
Kovaları üstüste dizebiliyor
3lü pazzle (sekilli)doğru sekilde takabiliyor
İlk söylediği iki kelimelik cümle "dede gitti"
Bunlar aklıma gelenler
Anne demiyor
Halbuki daha 4aylıkken anne derdi sonra 8aylık falan civarı bidaha duyamadım anne kelimesini

Her cocugun gelişimi farklı.
Biri çok konuşuyor diğeri konuşmuyor diye biri diğerinden daha zeki diye bişey sözkonusu değil
Tepkileri yerindeyse sorun yok
Haaa birde konuşmuyor diye bırakmayın bol bol konuşun

Son düzenleme:
Bol bol konuşuyoruz konuyu açalı baya oldu bu hafta iki yaşına girecek şimdi o dönemden daha farklı mesela sayı sayıyoruz dede gibi basit kelimeler soyluyor bana abba diyor gerçi :) uff puflarımız triplerimşz çoğaldı bide o dönem sus pus llan çocuğun çenesi düştü anlaşılır olmasa da sürekli bebekçe bişeyler söylüyor bizdeki gelişmeler bunlar şimdilik:)

durmadan konuşsa başımı sişirse diye sabırsızlıkla bekliyorum
En güzel dönemleri

19 aylik daha 2 yasinda degil.
Olabilir. Benim yegenimde hiç konusmuyordu korkuyodum icten ice konusmayacak diye ama simdi susturamiyoruz. Komsumun kizida 2 yasina girecek eylulde oda hic konuşmuyor. Normal bunlar kimisi erken konusur kimisi gec. Kimisi erken yurur kimisi gec.

2 yaşına girecek bu hafta ama oğlumun bi huyuu var benim umudumu tüketene kadar zorlar yürümede de bunu yaptı 2-3 ay yürütmeye çalıştım yürümedi pes edip kendi haline bırakınca 2 gün üstüne yürüdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…