Hic konusmazken mi yapti bunlari?Benim oğlumda 23 aylık konuştu artk bende doktor araştırıyordum. Bi gece otururken ansızın sayıları saymaya basladı rastgele sonra ben ne dediysem tekrar etti. Genetik diyorlar ben ve abimde geç konuşmuşuz. Merak etme sende konuşur
inş canım yaZamanla duzelir ins.
aslında olabilir çünkü rkek kardeşimde baya geç konuştu hatta şu anda bile tam konuşamıyoBenim oğlumda 23 aylık konuştu artk bende doktor araştırıyordum. Bi gece otururken ansızın sayıları saymaya basladı rastgele sonra ben ne dediysem tekrar etti. Genetik diyorlar ben ve abimde geç konuşmuşuz. Merak etme sende konuşur
Evet hiç konuşmuyodu sadece anne baba nine bikaç daha kelimesi vardı. Ama o kadar çok şaşırdık mutlu oldukkiHic konusmazken mi yapti bunlari?
Bol bol konuşuyoruz konuyu açalı baya oldu bu hafta iki yaşına girecek şimdi o dönemden daha farklı mesela sayı sayıyoruz dede gibi basit kelimeler soyluyor bana abba diyor gerçi :) uff puflarımız triplerimşz çoğaldı bide o dönem sus pus llan çocuğun çenesi düştü anlaşılır olmasa da sürekli bebekçe bişeyler söylüyor bizdeki gelişmeler bunlar şimdilik:)Benim oğlumda 16 aylık
Baba, dede, kedi, havhav, top, al, gel, hadi, ver, mama diyor
Su, elma deyince anlıyor.
Sıcak uff un ne demek oldugunu biliyor
Hayır dan anlıyor
Otur deyince oturuyor
Ver deyice veriyor,
Saat nerde deyince duvardakisaate bakıyor
Lamba nerde biliyor
Hadi gidelim deyince kapşonlu sweatını pantolununu getiriyor, yada kapının önüne gidip oturup ayakkabısını giymeye calışıyor
Legolarını 20gündür falan takabiliyor
Kovaları üstüste dizebiliyor
3lü pazzle (sekilli)doğru sekilde takabiliyor
İlk söylediği iki kelimelik cümle "dede gitti"
Bunlar aklıma gelenler
Anne demiyor
Halbuki daha 4aylıkken anne derdi sonra 8aylık falan civarı bidaha duyamadım anne kelimesini
Her cocugun gelişimi farklı.
Biri çok konuşuyor diğeri konuşmuyor diye biri diğerinden daha zeki diye bişey sözkonusu değil
Tepkileri yerindeyse sorun yok
Haaa birde konuşmuyor diye bırakmayın bol bol konuşun
durmadan konuşsa başımı sişirse diye sabırsızlıkla bekliyorumBol bol konuşuyoruz konuyu açalı baya oldu bu hafta iki yaşına girecek şimdi o dönemden daha farklı mesela sayı sayıyoruz dede gibi basit kelimeler soyluyor bana abba diyor gerçi :) uff puflarımız triplerimşz çoğaldı bide o dönem sus pus llan çocuğun çenesi düştü anlaşılır olmasa da sürekli bebekçe bişeyler söylüyor bizdeki gelişmeler bunlar şimdilik:)
Aynen hele bide konuşmayacak mı diye beynimi kemiren sorulardan sonra ilaç gibi geliyo insanadurmadan konuşsa başımı sişirse diye sabırsızlıkla bekliyorum
En güzel dönemleri
2 yaşına girecek bu hafta ama oğlumun bi huyuu var benim umudumu tüketene kadar zorlar yürümede de bunu yaptı 2-3 ay yürütmeye çalıştım yürümedi pes edip kendi haline bırakınca 2 gün üstüne yürüdü19 aylik daha 2 yasinda degil.
Olabilir. Benim yegenimde hiç konusmuyordu korkuyodum icten ice konusmayacak diye ama simdi susturamiyoruz. Komsumun kizida 2 yasina girecek eylulde oda hic konuşmuyor. Normal bunlar kimisi erken konusur kimisi gec. Kimisi erken yurur kimisi gec.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?