Konuşma Problemleri 19 aylık bebeğim neden konuşmuyor olabilir

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

İşte oda aynı öyle. Anlamamış gibi yapın bir müddet ama buda çocuğun sinir sahibi olmasını sağlarmı ki bilemedim

Benimki 21 aylık,konuşması mı gerekiyo ki, anne baba dede mama su uçtu kaçtı bu kadar ne dicek daha

oğlumdada konuşma çabası yok aslında birazda bu yüzden bi şeye odaklandığı vakit mümkün değil ilgidini çekmek

Kuzenimin kızı 2 yaşında konuştu. Şu anda burslu okuyor. Teog'da dereceye girdi.

Benimki 21 aylık,konuşması mı gerekiyo ki, anne baba dede mama su uçtu kaçtı bu kadar ne dicek daha
benimkide 19 aylık ama aynı çağda olan bebekler var burda konuşuyorlar daha iyi kaynanamın bu yzden oğluma geri zekalımı bu dediğiğni bile hatırlarım çok takmıyorum onu boşboğaz çünkü

tavsiyelerinize uymaya çalışıcam ama atıyorum kitap okumayı denesem o anda başka birşeye odaklanıp umursamıyo

benimkide 19 aylık ama aynı çağda olan bebekler var burda konuşuyorlar daha iyi kaynanamın bu yzden oğluma geri zekalımı bu dediğiğni bile hatırlarım çok takmıyorum onu boşboğaz çünkü

Kaynanan b.kuyla oynasın te Allahım sıkma sen canını konuşur merak etme

Her cocugun gelisimi farklidir sakin baska cocuklarla kiyaslamayin.

İşte oda aynı öyle. Anlamamış gibi yapın bir müddet ama buda çocuğun sinir sahibi olmasını sağlarmı ki bilemedim
oğlumu bilmem ama kardeşimde yapmıştı bende burda takıldım açıkcası tmm her çocuk bir değil ama oda bir örnek

yeğenimde 5 yaşına kadar düzgün cümleler kurup konuşmadı, internette birkaç araştırma yapmıştım o dönemde eğer anne baba gibi kelimeleri çıkarıyorsa konuşma tembelliği vardır zamanla düzelir yazıyordu.Aynende öyle oldu şuan cümleler kurabiliyor konuşabiliyor

inşallah canım

tavsiyelerinize uymaya çalışıcam ama atıyorum kitap okumayı denesem o anda başka birşeye odaklanıp umursamıyo

Kitabı ses tonunuzu ve yer yer yüksekliğini değiştirerek okuyun.Hikaye de köpek var diye örneklemiştim ya bak köpek deyip havlayın hatta.En sonunda napıyor bu anne diyerek bakar :).
Çocuk şarkısı söyleyebilirsiniz , melodisine eşlik etmeye de çalışıp bir şeyler mırıldanabilir.

Insallah konusur canim sarki soyle bol bol kitap oku resim goster objeleri tanit sabirli ol kulagini tika her cocuk bir olmaz millete ne yaa Allah Allah uyuz oluyorum boyle tiplerede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…