- 12 Ağustos 2014
- 3.880
- 5.273
- 198
- 30
Ben yargılamadım ki. Sizin adınıza üzüldüm eski konularınızıda biliyorum çünkü. Neyse kusura bakmayın kalbinizi kırdıysam Allah yardımcınız olsunAllah askina basiniza gelmemisse yorum yapmayın. Çeken bilir bunu. Ben asla isyan etmiyorum o benim canım kanım. Ama yasadigimi baskasi yasasaydi dusunemiyorum bile. Ilk hastaligini ogrendigimizde yataklara düşmüştüm. Klavye basindan yargilamak kolay
Bizimki hic degismediBenim kuzenim de zihinsel engelli cok zordu zaptetmek laftan anlamazdi, lakin 17 yasinda sakinlesti, simdi 20 yasinda daha uyumlu oldu artik.
Sanmam ki.. okulu bıraksam mı acabaparası var mı peki okutabilecek?
benim ailem de beni okutamazdı ki özelde ikisi de öğretmendi yani bak hem gördün mü %75 yapmışsın bile bir de yapamam diyorsun :))
zaten o güç varmış senin içinde
madem lys emek istiyor lysye sarıl. annen iki ay daha kardeşine bakabilir bence onunla da konuşabilirsin bu durumu
"sana çok yardımcı olamadığımı biliyorum annem ama bunu çok istiyorum." tarzında, eminim anlar seni
daha önceki konularınıda biliyorum. daha 18 yaşında kafasına çok takıp psikolojisini bozuyo üzüldüm onun için geçen seferde arkadaşı erken yaşta evleniyo diye üzülüyodu. hep gereksiz şeylere üzülyo. Kardeşi içinde üzgünüm Allah yardım etsin ama Allahın verdiği bişey yapılabilecek bişey yok ki kendine zarar veriyo bu şekilde.
Sanmam ki.. okulu bıraksam mı acaba
Evet bizimki de gidiyor okula. Allah yardimcimiz olsunBence biraz sakinleş. Benimde küçük kardeşim zihinsel engelli senin söylediklerinin aynısını hatta fazlasını yapıyor. Evdeki kapıların camlarını bile kırdı düşün artık. Annem hergün onunla birlikte okula gidiyor + haftada 2 gün özel eğitime gdiyorlar. Geçen yıl liseden mezun oldum hem aileme biraz yardımcı olmak için hemde puanım pek iyi değildi gitmedim ünv. Bu yıl hazırlanmaya çalıştım ev işleri yemek yap falan derken doğru düzgün hazırlanamıyorum. Diğer kardeşlerimde aynı dertten muzdaripler. Kardeşim sabah akşam çığlık atar atar atar bazen oturup ağlarım neden bu böyle hiç düzelmeyecekmi diye ama düzelmeyecek biz bununla yaşamak zorundayız. Kabul etmekten başka şansın yok buda benim imtihanım diye düşün ozaman daha kolay geliyor herşey.
Vakıf geçen yıl % 75 kazandim sadece 6 bin ödüycektik. Ona bile paramiz yokAilenin durumu nasıl vakıf üniversitesinde okusan? Babanı ikna etmen lazım ne demek kız çocuğunu göndermem ya bu devirde zihniyet.
Vakıf geçen yıl % 75 kazandim sadece 6 bin ödüycektik. Ona bile paramiz yok
Gecen sene o kadar direttim ki.. calismama bile izin vermeyoAh canım ya baya uygunmuş 6 bin. 15 bin falan diyordu kuzenim ama o burslu değil tabi ondandır. Babanı ikna etme şansın yok mu. Hayallerinden vazgeçme. Buna engel olan baban bile olsa.
Psikolojim bozuk kızlar. Sonunda bunu kabul ettim..
18 yaşındayım (ruhum 60). Kardeşim zihinsel engelli. Daha önce de bahsettim. Akşama kadar o kadar bunaltıyor ki.. Evdeki halıları topluyor, perdeleri çekiyor, anadan doğma soyunuyor, çekmeceleri çekip içindekileri ortaya atıyor, kanapenin arkasına eline geçeni atıyor, ekmekle salona geçiyor kırıntıları döküyor, 2 dakika yerinde oturmuyor. Pencere açıksa elindekileri atıyor. Annemle ben o kadar yıprandım ki.. Psikolojim alt üst oldu hiçbirşeye yetişemiyorum. Vizelere çalışcaktım kardeşime bakmaktan çalışamadım. Okulun kutuphanesine niyetlendim bu sefer de gözüm arkada kalır dedim
Olaya geliyim bugün kardeşim perdeyi çekmek için inat etti poposuna hafif vurdum. Elim kopsaydı ben onun canını yaktım diye ağlıyorum sabahtan beri.. Allah beni kahretsin.
Ygs sınavına girdim (bilenler bilir) geçen senekinden daha iyi almışım sıralamam ygs5 43bin. Okul puanım kesilcek lys calissam da yine psikoloji gelmiycek. Ve yine geçen seneki vakalar hem maddiyattan hem de babamin kafa yapisindan şehir dışına da gidemiycem.. Nefret ettiğim bölümde okuyorum.Babamla tartıştık gitcem hangi bölüm olursa olsun dedim şehir dışına göndermem kız cocugunu diyo. Bölümümden devam ediyim evinde oturuyum da atanamasam da olur ona göre. Hiçbir hayalim gerçek olmadı. Ne istediğim okul meslek oldu ne kıymetimi bilen oldu. Ne de param oldu..Tipim bile çirkin. Bazen hayatimi düşündükçe ölmek istiyorum. Sorunlarimdan sadece birkacini anlattim.Kardeşim için bi kolum yaralı zaten. Çok üzülüyorum kimse beni sıkıntımı anlamıyo
Zihinsel Engelliler de yasadigim sehirde olmaz. Okuldan sadece 16 puan geliyoröğretmenliği bu kadar mı istemiyorsun?
ben senin yerinde olsam öğretmenliğe devam ederdim. branşın ne? zihinsel engelliler öğretmenliği düşünmez misin?
hem kardeşine yardımın dokunur hem de iş imkanları da var. psikoloji iş anlamında çok önü açık bir bölüm de değil bence.
ayrıca tipinin çirkin olduğunu düşünmüyorum. diğer konularından da biliyorum. boyum uzun falan demiştin. bence sen kendini çirkin görüyorsun.
Bende kardesimle güzel ilgilendigimi düşünüyorum ama bazen cileden cikariyor işte.. sehir dışında olsaydim kesin yapardım ama ankara zorKonunu okuyunca eski komsumuzun bi engelli oğlu vardi o geldi aklima onunda sen yaşlarda bi ablasi vardı ve o kadar guzel ilgileniyodu ki onunla sakalasirdi filan anlamasada yani cok olgun gorunurdu çok takdir ediyodum o kızı ve çok sempatik geliyodu bana ama hakkiyla yaparsan büyük sevabi var böyle seylerin okulunla ilgilide bence sen calismana yogunlas suan sinavdan sonra da ikna calismallarina baslarsin eğer istersen yapamicagin hicbisey yok
Büyük komusmayim da kesinlikle öğretmen olmak istemiyorumkuzum oncelikle gecmis olsun,Allah yardimciniz olsun.
okulun hakkinda ne diyecegimi bilemedim..yani eger aileninde maddi durumu iyi degilse aslinda ogretmen olarak atandiginda surekli bi gelirin ve cok guzel tatillerin olacak..
psikoloji okuyup ozel bi yerde ise girersen basini isten kaldiramazsin bunu da dusun..zaten kardesin istemeden de olsa seni ve aileni psikolojik anlamda yipratiyor.
bir kere daha dusun..
hangi bölümde okuyosun?Psikolojim bozuk kızlar. Sonunda bunu kabul ettim..
18 yaşındayım (ruhum 60). Kardeşim zihinsel engelli. Daha önce de bahsettim. Akşama kadar o kadar bunaltıyor ki.. Evdeki halıları topluyor, perdeleri çekiyor, anadan doğma soyunuyor, çekmeceleri çekip içindekileri ortaya atıyor, kanapenin arkasına eline geçeni atıyor, ekmekle salona geçiyor kırıntıları döküyor, 2 dakika yerinde oturmuyor. Pencere açıksa elindekileri atıyor. Annemle ben o kadar yıprandım ki.. Psikolojim alt üst oldu hiçbirşeye yetişemiyorum. Vizelere çalışcaktım kardeşime bakmaktan çalışamadım. Okulun kutuphanesine niyetlendim bu sefer de gözüm arkada kalır dedim
Olaya geliyim bugün kardeşim perdeyi çekmek için inat etti poposuna hafif vurdum. Elim kopsaydı ben onun canını yaktım diye ağlıyorum sabahtan beri.. Allah beni kahretsin.
Ygs sınavına girdim (bilenler bilir) geçen senekinden daha iyi almışım sıralamam ygs5 43bin. Okul puanım kesilcek lys calissam da yine psikoloji gelmiycek. Ve yine geçen seneki vakalar hem maddiyattan hem de babamin kafa yapisindan şehir dışına da gidemiycem.. Nefret ettiğim bölümde okuyorum.Babamla tartıştık gitcem hangi bölüm olursa olsun dedim şehir dışına göndermem kız cocugunu diyo. Bölümümden devam ediyim evinde oturuyum da atanamasam da olur ona göre. Hiçbir hayalim gerçek olmadı. Ne istediğim okul meslek oldu ne kıymetimi bilen oldu. Ne de param oldu..Tipim bile çirkin. Bazen hayatimi düşündükçe ölmek istiyorum. Sorunlarimdan sadece birkacini anlattim.Kardeşim için bi kolum yaralı zaten. Çok üzülüyorum kimse beni sıkıntımı anlamıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?