- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi fundi_2016
Çocuğunuz üstün yetenekli muhtemelen. Sizin örneğiniz çocuklar arasında bireysel farklılıklar vardırın üstünde bir örnek olmuş:) Mutlu huzurlu bir ömür dilerim yavrunuza. Size de kolay gelsin diyeyim:)Benim oğlum 5 aylık emekledi 6 aylık kalkıp sıralamaya başladı, 7 aylıkken elimizden tutup takır takır yürüyordu tutarak. 9 aylıkken gercekten yürümeye başladı. 10 aylıkken 4-5 kelime konuluyordu. Yaşında artık ne desem tekrarlar oldu. 14 aylıkken türkçe söylediğimi fiilleri çekmeden almanca tekrara başladı. Şuan 20 aylıkken daha nedennn neden bu böyle nedeeen diye sormaya başlamıştı. Şuan 30 aylık benle laf dalaşında kelime cümle oyunları yapıyor. Alfabeden 20 harfi tanıyor ama ben hepsini erken yapmasına rağmen bir farkı olacağını düşünmüyorum. Ve üzerine düşmüyorum. Çünkü çocuklar yarış atı değil, daha el kadarken başlatmaya gerek yok. Yani tabii ki onunla oynuyorum, yanlışını kibarca düzeltiyorum ve ilgiliyim ama asla şunu da öğrensin diye kastırmıyorum ne isterse onunoynuyoruz. Bunları niye anlattım, çocuğumun gelişimi gayet önde giden biri olarak burda bunları yazdım. Çünkü geride gidenlerin anneleri stres oluyor ama 5 yaşında geldiklerinde hepsi bunları yapıyor olacak zaten. Çok üzmeyin kendinizi anneler. Bazı çocuk başka şeye yönelir onda iyi olur bazısı başka şeyde. Her insan bir değil.