Merhaba şuan oğlum tam 28 aylık
Bu ay birkaç kelime söylemeye başladı şu şekilde
Havuç'a
Haavuj diyor
Elmayı çok güzel diyor
Su diyor
Yumurtaya
Mumurta diyor
Turşuya
Dursu diyor
Ben ona renkli küpler almıştım ahşap kutusuna atılan internetten almıştım çok faydalı eğitici bir oyuncak tavsiye ederim
Onda sarı, pembe, yeşil ve mavi renkler var
Ben sürekli o renkleri tekrarladım oğluma birkaç haftadır. Bu ay o renkleri de söylemeye başladı. Maviye
Mami diyor
Pembeyi söylüyor. Sarı ve yeşili tam çıkaramasada demeye çalışıyor.
Şuan toplam olarak 13-14 tane kelime söylüyor ama dediğim gibi bu ay başladı onun öncesinde sadece susayınca suuu derdi başka bişey demezdi. Anne ve babayı da bu ay demeye başladı ama bizi görünce veya yanımıza gelipde demiyor sadece ben ona "Anne nerde?" diye sorduğumda anne diyor
Baba nerde? dediğimde baba diyor onun dışında bize seslenmiyor ama bunada şükrediyorum. Dede, nene de ağzından çıkıyor
Birkaç gündür teyze nerde? diye sorduğumda zorlansada Deyse diyor. Bu şekilde....
Sizinki hiç kelime söylemiyor mu?
Benimki nerdeyse 2,5 yaşına geldi
Yaşıtlarına bakacak olursam herşeyi söylüyorlar uzun cümleler kuruyorlar ama ben çocuğumu kimseyle kıyaslamıyorum
Her çocuk bir olmaz çünkü. Benim arkadaşımın abisi hiçbir sorunu olmamasına rağmen tam 4 yaşında konuşmaya başlamış.
İnşallah bizim çocuklarımızda birgün sular seller gibi konuşurlar
üzülmeyin sizde
Sizde kimseye bakmayın önemli olan çocuğumuzun bizimle göz teması kurması, söylediklerimizi anlayıp tepki vermeleri
Mesela ben oğluma "Hadi gel uyuyalım, uyuyacağız şimdi hadi" dediğim zaman hemen bağırır sinirlenir. Bişey diyemesede istemediğini kızarak belli eder. O bahsettiğim küpler bazı renkleri söylemesine yaradı
Bide mesela çocuğunuz sizden bişey isteyince anlamamış gibi yapın hemen yapmayın dediklerini. Ben sürekli "Ne istiyorsun? Ne vereyim?" diye soruyorum o da o şekilde söylemeye çalışıyor ama bu dediklerim dışındakileri diyemiyor. Tuvalet konusunda malesef şuan için bi ışık görmediğimden dolayı henüz eğitime başlamadım hazır değil
O yüzden kendimi paralamak istemiyorum
İnşallah yaz gelsin o zaman deneyeceğim
Allah hepimize kolaylık versin amin