Atipik otizm tanisi, tam olarak otizm bulgulari olmayan sadece bir kac parametresi taniya uyan cocuga konabilir. Uzerine dusmez,uygun tedavisini yaptirtmazsaniz tani otizme kayar. Ama otizm tanisi konan cocuktan tani kalkmaz belirtileri hafifletilir. Misal one arkaya hizlica sallanma davranisi olan bir otizmli cocuga eger cocuk erkekse tespih sallamasina bu hareket evrilir. Otizm tanili cocuklarin % 70inde zihinsel engellilik te bulunmaktadir. Yani otizmli bir cocugun tedavisi neredeyse bir omur surerken atipik otizmli bir cocuk 7 ay, 1-2 senede tanidan cikmaktadir. Bu kadar net yazmamin sebebi tanida 1 senemizi devirdik. Daha alinacak yolumuz var. Ilk gune gore farklilik elbet var. Ama onemli olan akranini yakalamasi. Konu sahibi, cocuktur olur normal sozlerini dinlemeyin. Ben dinledim 8 ay kaybettik. Belki simdi tanidan cikmisti cocugum. Kendinizi heder de etseniz gercegi ogrenin. Bunu size cocuk psikiyatristi soyleyecek. Atipik denirse yukarida yazdiklarimi dusunun. Dogru yaklasimla 1-2 senede feraha cikarsiniz. Ama iciniz bulanip kulaginizin ustune yatarsaniz olaylar cig gibi buyur. Onemli olan cocugun gelecegini kurtarmak. Bu arada devlet hastanelerinde 5 dk da yapilan muayeneden bahsetmiyorum. 45 dk surmeli degerlendirme. Lutfen gelismelerden bizleri bilgilendirin.