Mrb arkadaşlar 18 aylık bebeğim var. Kelime dağarcığı çok az. Bir, cici, baba, mama, nene, dede anne sadece bu kelimeleri tam telaffuz ediyor başka da anlamsız kelimeler söylüyor. Göz teması iyi fakat komutları yapmıyor al ver gel git gibi diyorum oralı olmuyor bazen de ismini söyledigm de bakmıyor. Biz yeni tayin geldik dolayisi ile evde ben ve babası dışında gördüğü kimse yok. Park à gidince de yaşıtlarınin yanına gitmiyor koşuyor salıncakà binse en fazla 1 dakika oturup sıkıyor tahtaravalli hele 10 saniye bile degil hemen kalkıyor. Bazen parmak ucunda
Yürüyor birkaç günde bir . Eliyle işaret etmiyor gösterdiği şeyleri yada çok nadir. Sevgi gösteriyorum sarılıyorm çoğu zaman itiyor yanıma yatırıyorm sarılıyorm gidiyor yatagin bir ucuna
İnternet é yazdığım da uyaran eksikliği diyor. 2 gündür televizyon ve telefonu kestim ilgi gösteriyorm oyunlar oynamaya çalışıyorum pek katılmiyor. Onun dışında oyuncak yemek seti aldım kahve fincanı nı sanki içiyormuş gibi ağzıma götürdüm onu yaptı ve bir kaç defa farklı zamanlar da da kendiliğinden yaptı. Çak yapıyorum yapıyor. Bazen kovalamaca oynuyorum kaçıyor gülüyor yakalayınca ama ben kaçıyorum gelmiyor.dışarda köpek kedi görse cici diye sesleniyor seviniyor bebek görse BeBi diyor Evham mi yapıyorum bilmiyorum ama uyaran eksikliği otizm é kadar gidebiliyor muş. Anksiyete rahatsızlığım var ve suan çok korkuyorum. Neler önerirsiniz . Teşekkür ediyorum