- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.990
- 548
- Konu Sahibi Mutluanne88
- #41
Benim arkadaşımin oğlu 18 aylık ken dr kontrolüne gittiğinde doktor saat nerde demiş duvara bakmış bebek. Kapı nerde demiş kapıya bakmış kalem nerde demiş kalemi işaret etmis. Benim ki sorulan sorulara bile bön bön bakar anladığından bile şüpheliyım. Ama bazen evde sıkıldığında ayakkabılarini getirir dışarı götürmem için demekki dışarı ayakkabı yla gidildiğinı şart olduğunu biliyo ☺ yani düşünüyorum bu gibi şeyleri. Ben oyun oynamak için oyuncaklarını yan yana diziyorum oda yapsın diyé o hep dağıtıyor hiç yapayım kurayım demiyor herseyi yıkıyor
Bu nasil bir doktor, çocuk gelişiminden haberi yok. Benim kizim 2 yaşindan sonra konuşmaya başladi. Ve şimdi sürekli konuşuyor (3 yaşina girecek) Baze çocuklar dahada geç konuşur.
Komutlar içinde çok erken. Tabiki çocuk daha anlamaz, çok küçük daha. Ve tablet o kadar korkutucu birşey değil. Bunu bilim adamlari bile diyor.
Yapabilecegin en fazlasi "gösterme kitaplari" almak. Yani içinde meyvelar, hayvanlar,.. olan kitap ve sende "aa bu neymiş, bu bir kedi" diyeceksin. Hikaye kitaplari için çok erken daha. Ve her gün beraber yürüyüşe çikin (o bebek arabasinda kalabilir).
Ve endişelenme, çocuğunda bu stressi his eder. Çocuğuna güven. Her çocuğun kendi zamanlamasi var. Nasil yetişkinlerde bazelarimiz daha hamarat yada bazelarimiz daha konuşkan ve hiçbirimiz ayni değiliz, çocuklarda öyle. Korkma yani.