- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.717
- 198
- Konu Sahibi paradise_77
-
Ben de 37 yasindayim 4 yasinda bir kizim var tekrardan nasib olursa bir yavrum daha olacak ben de kizim kardes cok istiyordu kardesle yatiyor kardesle kalkiyordu Allah bize ne zaman kardes verecek diye surekli soyluyordu icine mi dogmus ne hamileymisim..ben de bir kardesi olsun destekcisi olsun istedim Rabbim nasib etti.Rabbim isteyenlere de nasib etsin saglikla dunyaya gelsinler insallah.Bu yaş konusu biraz canımı sıkıyor arkadaşlar boşuna takıyorum belkide ben 53 yaşıma geldiğimde 10 yaşında olcak çocuk gerçi yarına çıkacağımız in garantisi yok Allah böyle kararlamîştır tabiki ama yinede korkuyorum lütfen gerçek düşüncelerinizi yazarmisiniz
Büyük bi cesaret tebrik ederim hiç sorun olmaz kızınız yardımcı bile olur
Amin cnm Allah tamamına erdirsin cnmBen de 37 yasindayim 4 yasinda bir kizim var tekrardan nasib olursa bir yavrum daha olacak ben de kizim kardes cok istiyordu kardesle yatiyor kardesle kalkiyordu Allah bize ne zaman kardes verecek diye surekli soyluyordu icine mi dogmus ne hamileymisim..ben de bir kardesi olsun destekcisi olsun istedim Rabbim nasib etti.Rabbim isteyenlere de nasib etsin saglikla dunyaya gelsinler insallah.
ALLAH tamamına erdirsin cnm sağlıkla doğsun inş yaparsın ya ben ara verince gözümde buyutüyorum birazeşimin dayısının 25-24-18-13 yaşında kızları varken süpriz bır kız bebek daha geldı ..
bebğin 5 annesı varmıs gıbı oldu :)
Hiç fena olmaz bence bende çok ısterdm kardeşim olsun ..
Şimdi bebeğim olucak ne alt değiştirmeyı bılıyorum ne bebek tutmayı ..
Ay cnm benim saolasin Allah razı olsun senden gönlünden geçenler olsun inş.17,5 yaş küçük kardeşim var.
Evladım gibi,canımı veririm uğruna iyi ki doğmuş
Kime,neye göre geç?
Hiç düşünmeyin, sağlıkla gelsin bebişiniz o kadar kıymetli olacak kii
Hayır ya.Kafayı yicek bişi yok.Anası belli babası belli:)Ya bide çevredeki bazı insanla canımı sıkıyor işte 17 yaşında büyük kız vs dediğimde aaa vs diyolar off cnm ya çok korkuyorum insanlar ayipliyo felan gibi geliyor sence napim cnm çok korktuğum gibi zormu çok ya kafayı yicem ben yardım et nolur artık 2.5 ay kaldı ama bebeğime odaklanamıyorum off
Onlara neymis bu durum ayip degil gunah degil umursama onlari.Hayır ya.Kafayı yicek bişi yok.Anası belli babası belli:)
Doğru söylüyorsun cnm ben buyutüyorum çok farkındayım ama hep neden aynı noktaya geliyorum bende bilmiyorum psikiyatri sakinleşmek için ilaç verdi bakslimOnlara neymis bu durum ayip degil gunah degil umursama onlari.
Cnm yorumun için teşekkür ederim tabiki ustelemiyoruz ara sıra kendi soruyor hareket ediyomu diye adını bile koydu bazende banami sordun ben oyalamam vs diyo doğana kadar bişey deme diyorlar demiyorum zaten yani sever ve anlaşır degilmi cnm ileri için güzel olur inş. Cnm ya boş yere takıyorum dur düzelir inşkardesimle aramda 16 yas var ben de tek cocuktum ve annem 40 yasindaydi. ilk once kiyametler kopacak (ben kopardim) ama simdi yeryuzunde istisnasin en sevdigim insan kardesim, can parcam, oyyy ablasi yesin onu :)
simdi ben 30 o 14 yasinda bir dana oldu. sadece kiziniza zaman verin, sorumluluk yuklemeyin ve zorla destek olmasini istemeyin. benim kosulum altini degistirmememdi mesela hayatta ellemem dedim, ellemedim de :)) yalniz birakmayin demistim ama sonra kucagimdan indirmedim sipayi hic. sadece zorla zorla ustelemeyin. cunku arkadaslarinin gozunde dusecegini, sizin ilginizin gidecegini, akrabalarin bebegi daha cok sevecegi gibi seyler essek kadar olsanizda aklinizdan gecen dusunceler oluyor. ama cekinmeyin yapin.. mis gibi ona can yoldasi olur, ana babalar gidiyor bir kardes kaliyor. o da kabullenip sevecektir.
o yasta yeni evlenip yeni cocuk yapan o kadar cok kisi var ki. kiziniz da destek olur hem. hic endiselenmeyin. biz ortaokuldayken atkadasimin kardesi olmustu. ablasi lise 1 de falandi. o cok tepki vermisti bu yastan sonra ne bebegi diye. 4 kardeslerdi zaten. ama hepsi cok alisti. simdi hepsi buyudu arkadaş gibi oldular. en buyuk 35 yasinda oldu. kucu olan 20 nin basinda üniversite okuyor. ablalari da hemen evlenmedi. yani hep ayni evdelerdi arkadas gibi geziyorlardi hep. bence gayet guzel. erken evlenmis olsaydim yada ilk cocugumu erken yapmis olsaydim ben de yas farki cok olsun isterdim. benimkilerin arasi 4,5 yas zorlaniyorum baya :)Ben 41 yaşındayım evet ama geç değil bende 2. Coçuk için geç kaldiğimın farkındayım keşke daha az yaş farkı olsaydı ama şartlar böyle oldu ve Allahın ne zaman nasip ettiyse o zaman oluyor işte Allah güçte kuvvette verir kolaylığını da verir annelerimiz 50 yaşında torun buyutuyorlar ve insanlar artık geç evlenip ilk çocuklarını 38 39 yaşında yapiyorlar
Gercektenmi cnm ya peki kardeşin doğduğunda eve geldiğinde neler hissettin ya sevindin mi annen hamileyken nasıl davranışın ya bide 41 geç değil degilmi yaşımKardesim doğduğunda 17 yaşındaydım. Kendisi canımdır
Anladım cnm bizim 2 kardeş olacaklar arada başka kardeş yok sorun olmaz inş bazen soruyor bazen banami sordun ben oyalamam bile bana uvenme diyor ama zaten sen bakarsın vs demiyorum isterse oyalar vs sence benim yaşım geç değil degilmio yasta yeni evlenip yeni cocuk yapan o kadar cok kisi var ki. kiziniz da destek olur hem. hic endiselenmeyin. biz ortaokuldayken atkadasimin kardesi olmustu. ablasi lise 1 de falandi. o cok tepki vermisti bu yastan sonra ne bebegi diye. 4 kardeslerdi zaten. ama hepsi cok alisti. simdi hepsi buyudu arkadaş gibi oldular. en buyuk 35 yasinda oldu. kucu olan 20 nin basinda üniversite okuyor. ablalari da hemen evlenmedi. yani hep ayni evdelerdi arkadas gibi geziyorlardi hep. bence gayet guzel. erken evlenmis olsaydim yada ilk cocugumu erken yapmis olsaydim ben de yas farki cok olsun isterdim. benimkilerin arasi 4,5 yas zorlaniyorum baya :)
amcam var benden kucuk. :) amcam evlendi cocuklari oldu hayatını kurdu. dedem daha yakin zamanda vefat etti. babaannem hayatta onlarla kaliyor. kimin ne zaman yasayacagi öleceği belli degil ki. cocuk insani yipratan bir sey. sizin bir taneynis fazla yıpranmamışsinizdir. gayet dinc olursunuz. biz hep kendi donemimizdeki yasa gore dusunuyoruz. eskiden 40 dedin mi insanlar kendilerine yasli derdi cocuk evlendirirdi falan. simdi boyle degil bence. tabi daha az da yipraniyoruz fiziksel acidan. mental acidan tersi oldugunu dusunsem de. hic onlara takilmayin yasi dusunmeyin. gayet yasiniz iyi. avm de emzirme odasinda bir kadinla karsilasmistim. emeklilik bebeğim diyordu. buyuk kizinda hep calismis tek cocukla kalmis. emekli olunca bile isteye yapmis. tum aile cok memnundu. kadinda cok mutluydu cocuga doydum cok rahat kizim da destek bana diyorduBu yaş konusu biraz canımı sıkıyor arkadaşlar boşuna takıyorum belkide ben 53 yaşıma geldiğimde 10 yaşında olcak çocuk gerçi yarına çıkacağımız in garantisi yok Allah böyle kararlamîştır tabiki ama yinede korkuyorum lütfen gerçek düşüncelerinizi yazarmisiniz
A
Anladım cnm bizim 2 kardeş olacaklar arada başka kardeş yok sorun olmaz inş bazen soruyor bazen banami sordun ben oyalamam bile bana uvenme diyor ama zaten sen bakarsın vs demiyorum isterse oyalar vs sence benim yaşım geç değil degilmi
her hamile derdinde de gelip bunun benzeri seyler yazanlari da cidden anlamiyorum ya. yani sanki buraya yazdi diye surekli evde ahh bu nerden geldi basima nasil gelir neden geldi diye dert etti falan mi saniyorsunuz. cok isteyenler de dahil olmak uzere herhesin hamilelik ve bebekle ilgili endiseleri olabilir. ve bunu da paylasabilir. nedir bu Allah isteyene versin cumleleri surekli. istemisler ki vermis zaten. istemese aldirirdi dimi. kaygi duydugu konuları konusmak istemesi de gayet dogal.Allah’ın size nasip ettiği bu güzelliği bu kadar dert etmek nedir arkadaşlar binlerce insan bebek diye inlerken sizin bu kadar bunalmanız psikolojik yıkımlar yaşamanız nedir O yüzden derim Rabbim isteyene nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?