• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 YAŞINDA ÇALIŞMAK ?

Inan zor degil, tam aksine.
korkak ve tembel olanlar sana korkunc hikayeler anlatacaklar ama öyle degil.
Tecrübemle diyebilirimki, insani cok mutlu eden bir unsurdur calismak, hele hele Kücük yasta Hayati ögrenmek, insana cok büyük avantajlar saglar, arka arkaya kapilar acilir. Her yerde birsey ögrenmek, uygulamak, Bilgi sahibi olmak insani müthis özgüveni yüksek yapiyor.
Basaracagindan eminim, keske her genc senin gibi azimli ve zeki olsa.

Cidden tesekkur ederim. Bunları demeniz beni daha hırslı yapıyor

yas ufak oldgu icin sigorta yapmazlar diye düşünüyorum. maksimum 600 lira minimum 350 lira falan verirler. calstgin yerin isleyisine kazancina bagli bu. ama emin ol evde bos yatmaktan iyidir. tatil olunca onbes gun snra sıkılıyor insan.

yas ufak oldgu icin sigorta yapmazlar diye düşünüyorum. maksimum 600 lira minimum 350 lira falan verirler. calstgin yerin isleyisine kazancina bagli bu. ama emin ol evde bos yatmaktan iyidir. tatil olunca onbes gun snra sıkılıyor insan.

haklısınız

ben mcdonalds da çalışmıştım. yaş olarak 17 den itibaren alıyorlar. 17 yaşına girdiğin gün başlayabilirsin ama şimdiden söyleyeyim çok yorucu oluyor. küçük işletmeler veya butik dükkanlar pastahane türü yerlerde daha rahat edersin.

peki garsonlukta yani basvuru yaptıgım yerde maaş ne kadardır ?
Maaşı bilemiyorum canım. Orda düzenli bir maaş almıyorsun zaten genelde günlük 20-30 tutşturup çıkıyorlar eline bide müşterilerin bıraktığı tipleri garsonlar arasında bölüşüyorsun. Ben 18 yaşındayım migrosta kasiyerlik yaptım kapanacağım için ayrıldım yoksa asla ordan ayrılmazdım kesinlikle sırtını devlete dayamış gibi bişey oluyor günü gününe maaş yatıyor falan. Ama kısa süreli olacağı için pek umudum yok market tarzı yerlerde. Yine cafeye falan girebilirsin ama yaş sorun olabilir.

ben mcdonalds da çalışmıştım. yaş olarak 17 den itibaren alıyorlar. 17 yaşına girdiğin gün başlayabilirsin ama şimdiden söyleyeyim çok yorucu oluyor. küçük işletmeler veya butik dükkanlar pastahane türü yerlerde daha rahat edersin.

maaşları ne kadar olur peki ?

Bir ay bile çalışsan senin kârina. Parası da önemli değil bence ileride büyük avantajini görürsün.

Geçmişte yaptığım, el attığım herseyin bi şekilde ise yaradığını gördüm hep.

Bir ay bile çalışsan senin kârina. Parası da önemli değil bence ileride büyük avantajini görürsün.

Geçmişte yaptığım, el attığım herseyin bi şekilde ise yaradığını gördüm hep.

parayı sürekli sormamın tek sebebi istedigim birsey var onu almam. Ama aileme yük olmadan.

Bim mc tarzı yerlerde çalışamazsın yaş itibari ile ama çalışma zaten. Bütün yazı kızartma kokusu içinde kalabalığa servis yaparak geçirmek istemezsin.

Düz cafe işi çok daha iyi. Alacağın para mekana göre değişir, işleklik ve bulunduğun şehir önemli.

parayı sürekli sormamın tek sebebi istedigim birsey var onu almam. Ama aileme yük olmadan.
Kardeşimde istediği bilgisayarı almak için bu yaz çalışacak anlıyorum seni :)

Demek istediğim şu ki eğer düşündüğün parayı verecek bi yer bulamazsan çalışma fikrinden vazgeçme.

Cidden tesekkur ederim. Bunları demeniz beni daha hırslı yapıyor
Canim arkadaşın dediği gibi sen yeterki çalışmak iste. Ben abimin yanında 18 imi doldurmadan barda çalışmıştım eve abimle beraber sabaha karşı 4 gibi dönüyorduk eve . Gerçekten bütün hayatları görüyorsun gece hayatını falan :) İyikide çalışmışım çok eğlenceli günlerdi. Normal bistro bi kafede de çalıştım günlük 30 alıyordum tiplerle falan 40 oluyordu ama öyle yerlerde tabii bazen iş olmadı diye vermiyorlar bile, Ben ordan çıkalı 5-6 ay oldu hala içerde kalan 150 lira param var daha verecekler daha verecekler yani öyle yerlere pek güven olmuyor ama her yer aynı olacak değil tabii.. Çalışmak kendi paranı kazanmak kadar güzel bişey yok o paranın tadı çok ayrı..

Canim arkadaşın dediği gibi sen yeterki çalışmak iste. Ben abimin yanında 18 imi doldurmadan barda çalışmıştım eve abimle beraber sabaha karşı 4 gibi dönüyorduk eve . Gerçekten bütün hayatları görüyorsun gece hayatını falan :) İyikide çalışmışım çok eğlenceli günlerdi. Normal bistro bi kafede de çalıştım günlük 30 alıyordum tiplerle falan 40 oluyordu ama öyle yerlerde tabii bazen iş olmadı diye vermiyorlar bile, Ben ordan çıkalı 5-6 ay oldu hala içerde kalan 150 lira param var daha verecekler daha verecekler yani öyle yerlere pek güven olmuyor ama her yer aynı olacak değil tabii.. Çalışmak kendi paranı kazanmak kadar güzel bişey yok o paranın tadı çok ayrı..

haklısınız :)

Bim mc tarzı yerlerde çalışamazsın yaş itibari ile ama çalışma zaten. Bütün yazı kızartma kokusu içinde kalabalığa servis yaparak geçirmek istemezsin.

Düz cafe işi çok daha iyi. Alacağın para mekana göre değişir, işleklik ve bulunduğun şehir önemli.

istanbuldayım zaten anadolu yakası :)

maaşları ne kadar olur peki ?
çalışma saatine göre ücret hesaplanıyor. ben çalıştığımda saatlik 3.40 lira gibi birşeydi şimdi ne kadar bilmiyorum. full time çalışırsan asgari ücret, part çalışırsan 300-500 arası birşey geçer eline. mesai yaptıkça bu rakam artar tabi.

çalışma saatine göre ücret hesaplanıyor. ben çalıştığımda saatlik 3.40 lira gibi birşeydi şimdi ne kadar bilmiyorum. full time çalışırsan asgari ücret, part çalışırsan 300-500 arası birşey geçer eline. mesai yaptıkça bu rakam artar tabi.

part çalışırım büyük ihtimal ya da full

Merhabalar bu konuyu burada da açmak istedim.

Lisede okuyorum ve oldugumdan da büyük gösterdigimi söylerler. Ve malum yaz tatili sebebiyle kendi istegimle calısmak istiyorum. Annemlerde zaten hani gir diyor ise giyim magazasına. Ben zaten bugün pastaneye gittim adam güleryüzlü bir adamdı. Konustuk bayagı ögrenci oldugumu 2-3 ay sadece calısacagımı, yasımı söyledim.

Zaten yas sorun olmaz ama sen garsonluk yapabilecek misin ? , dedi. Bende tabi yaparım dedim. Güldü adam. Sonra kendisi ; okulların kapanmasına kadar iş alımı olmaz diye düşünüyorum gelirsin çalışırsın , dedi bende tamam dedim.

Fakat maaşı sormadım. Sizce ne kadar verir? bazıları ayda 500verir diyor. Asgari maaş verirler mi bilemem. Ama hani burger da mc de calısmak zor olur mu ? yada bim gibi marketler alır mı beni? ne kdar maaş verirler bir bilginiz var mı ?

Ben de 16 yasinda ise baslamistim, temizlik iscisi olarak. Ama ben yurtdisindayim tabi turkiye'de ben kuzenlerime siz niye calismiyorsunuz dedigim de bize uygun is yok ki diyorlardi. Benim garibime gidiyordu onlarin o yasta anne babasina para sormasi. Onlarinda ben gariplerine gidiyordum neyse. Ben sukur okul masraflarimi hep tek basima odemistim. Ha ailem yine oderdi parami ama ben kendi parami kazanmak istiyordum. Benim yaptigim iste baya agirdi ama eger bunyem bunu kaldirabilir diyorsan bence denemelisin. Tabi turkiye bambaska. Calisma ortamlari cok baska. Fakat ne olursa olsun insan calisabilir. Istiyorsan calismalisin. Ben sonra sonra yani 18 yasindan sonra haftaici de calismaya baslamistim. Planlamani iyi yaparsan onu da yaparsin. Derslerinden geri kalmazsin. Erken yasta is hayatina atilmak insana inanilmaz bir sorumluluk katiyor. Paranin kolay kazanilmadigini anliyorsun, kiymetini biliyorsun. Sorumluluk kazaniyorsun. Sor arastir bakalim, iyi sanslar dilerim!

Back
X