- 1 Temmuz 2018
- 3.667
- 8.414
- 78
- Konu Sahibi maloputifos
-
Canim benim üzülmeTeşekkür ederim, belki de zorlamamak lazım ama ne bileyim doktorlar hep iki yasa kadar emzirin diyor falan ya kafam karıştı. İtiraf etmek gerekirse sanırım ben hazır değilim bu sürece yani bana sarılması emerken saçımla oynaması bir yandan gülmesi kucağımda uyuması falan bunlar harika duygular ve bir an bunların gideceğini bilmek beni korkuttu. Oğlum büyüyor. Ne bileyim sanki bir daha asla o kadar yakın o kadar ten teması içinde olmayacak gibiyiz. Ama kabullenmeliyim galiba sonuçta büyüyecekler.
bana görede sacma :) anne sütünden ne ola bilir ki :)Buna diyecek bir şey yok, her çocuk emmez, her anne emzirmek istemez, son derece doğal.
Ama cahilce ortaya çıkıp 6 ay yeterli, 12.ayda kesilir, 2 yaştan sonra zararlı denilirse ona ancak gülerim.
Hangi kaynağa göre konuşuyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum eleştirmek için değil? 2 yaştan sonra nasıl bir zarar veriyormuş mesela?
Canim benim üzülme
bana görede sacma :) anne sütünden ne ola bilir ki :)
Yemegi cigneyemeyen biriyle hic tanismadim.Zararlı olan anne sütü değil tabii ki. Bebeğin ek gıdaya geçmesi, yemek yeme ve çiğneme alışkanlığı edinmesi gerekir. Bu sebeple zararlı deniyor. Bebeğin cinsel kimliği ile de bu temas zarar veriyor ayrıca. Anne sütü yararlı diye sonsuza dek emzirilmez ki. Bırakması lazım.
Ben sizi anlıyorum, resmen bozuluyordum bu kadar mı kolaydi çocuğum senin için, nasıl hemen vazgeçtin diyordumSiz de haklısınız ne bileyim duygusallaştım galiba. Sonuçta 16 ay ten teması emerek uyuma vs terk edilmiş gibi hissettim. Şanslıyım tabi ki söylediğiniz örneğe göre çok şükür şımarıklık değil yaptığım yanlış anlamayın.
Edepsizlik kısmı nerde acaba? Bu tavrınızı köşeye sıkışmış olmanıza veriyorum.Dünya Sağlık Örgütü ve pediatristler tabii ki bunu söyleyen. 2 yaştan sonra bebeği emzirmek psikolojik ve fizyolojik zarar vermeye başlar. Bebeğin ek gıdaya geçmesi ve yemek yeme/çiğneme alışkanlığı edinmesi gerekir. Anne ile olan emzirme bağının kesilmesi gerekir. Bir yerden sonra cinselliği tanıdığı için kesilmesi gerekir. Dinen de 2 yaş uygun görülmüş. Bir anda değil ama yavaş yavaş bırakması lazım. Bizim yenge 6 yaşa kadar emzirdi ama siz de emzirin. Hatta sizi de emzirmişlerdir umarım. İnsanlara hakaret etmek yerine oturup araştırma yapabilirsiniz. Önce edepli olmayı öğrenin ama o her şeyden önemli. İyi akşamlar.
3 yaşına kadar emen bir bebeğin yemek yemeden sadece emdiğini düşünmeniz de trajikomik. Merak etmeyin 6. Aydan itibaren çiğnemeye başlıyorlar.Zararlı olan anne sütü değil tabii ki. Bebeğin ek gıdaya geçmesi, yemek yeme ve çiğneme alışkanlığı edinmesi gerekir. Bu sebeple zararlı deniyor. Bebeğin cinsel kimliği ile de bu temas zarar veriyor ayrıca. Anne sütü yararlı diye sonsuza dek emzirilmez ki. Bırakması lazım.
Rahat olun benimde durum az olduğu için birini 3 ,ikincisini zorla 6 aya kadar emzirebildimEk gıdaya 4. Ayda geçmek zorunda kaldık çok iştahlı bir bebek değil ama kendini doyuran kadar yiyor oyunla falan. Aç kalmıyor yani. Biberonla denedim bu akşam ama hayatında biberon görmedi ki garibim. İstemedi biberon çiğnedi falan sonra attı.
Yemegi cigneyemeyen biriyle hic tanismadim.
Isterse 3 yasina kadar emzirsin. Sonunda cignemeyi ögrenir :) kimse merak etmesin :))
Inanin cocuklar aptal saf falan degil :) onlar ihriyaclarini cok iyi biliyorlar ve bunu annelerine gösteriyorlar :)
Emzirmekle cinsel bilmem neyi nasil bagdasdirdiniz onu hic anlamadim. AYRICA ben kimseyle tartismak istemedim :) konu bu degil ki. Her anne istedigi gibi yapsin :) sana göre benim fikirlerim sacma abana göre senin yazdiklarin .... nasil desem...
3 yaşına kadar emen bir bebeğin yemek yemeden sadece emdiğini düşünmeniz de trajikomik. Merak etmeyin 6. Aydan itibaren çiğnemeye başlıyorlar.
Hanımlar tartışmanızın sebebi nedir acaba? Başka konularda polemiğe girdiğiniz yetmiyor bir de anne sütü için tartışalım mı dediniz?
Ben yazdiklarini zaten biliyorum. Cok sükür aratasirmalarda bilimde ilerledi. Fikirlerin 1850den kalma.Tartışan kim? Bilmiyor olabilirsiniz. Öğrendiniz.
Diğer mesajımı alıntılasaydınız, verecek bir cevabınız yok çünkü alıntılayamazsınız.Böyle düşğndüğümü kim söyledi ki? Kendi düşüncenize göre ve tıptan uzak yorumlarınızı daha iyi anladım şu an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?