16 aylik oglum emmeyi bırakıyor

maloputifos

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
289
352
48
32
Merhaba arkadaşlar bilmiyorum daha önce yaşayan var mı böyle bir durum ama oğlum 16 aylık 4 gün önce birden gece emmelerini bıraktı gece kalkıp emzirmeye çalıştım beni itti ısrar edince vurdu ve emmedi 3 gece böyle devam etti ama gündüzleri emiyordu bugün korktuğum başıma geldi ve gündüz de emmedi görüşlerim süt doldu ne yapacağımı bilmiyorum bana daha tecrübeli anneler yol gösterebilir mi? Bu arada daha önce 4 aylıkken de emme reddi oldu ve ek gıdaya geçince tekrar emmeye döndü o zaman da 1 hafta kadar emmedi.

12 aydan sonra bırakmaya başlanıyor zaten.hatta pedagoglara göre 9-12 ay arasında bıraktırılmalıymış.bir süre sağıp biberona koyun isterseniz eğer yine emerse emsin diyorsanız.ama kendiliğinden bırakma zamanı gelmiş hatta sizi uğraştırmadan kendi bırakmış , bence yeniden başlaması için zorlamayın, yemekten de tiksinir yeme baskısı yaparsanız.ek gıdaya geçin.sütünüz gidecek bir süre sonra sağmazsanız kendiliğinden.

Canım inşallah tekrar tutar benim kızım da öyle öyle bıraktın ısrarcı olmak gerek Allah yardımcın olsun ama maşallah senin çocuğun 16 aylık mış bnim kız 4. Ayda bıraktı maalesef

Canım inşallah tekrar tutar benim kızım da öyle öyle bıraktın ısrarcı olmak gerek Allah yardımcın olsun ama maşallah senin çocuğun 16 aylık mış bnim kız 4. Ayda bıraktı maalesef
Canım 4. Ayda bizim de bir bıraktı bir hafta emmedi neler çektim ama ek gıdaya geçtim hemen sonra döndü memeye inşallah daha da emer ben hep 2 yasa kadar emzirmek isterdim

Canım 4. Ayda bizim de bir bıraktı bir hafta emmedi neler çektim ama ek gıdaya geçtim hemen sonra döndü memeye inşallah daha da emer ben hep 2 yasa kadar emzirmek isterdim
Olsun canım inşallah yine döner . Ama en kaliteli sütün zamanında emmis maşallah üzülme devam eder inşallah

Bence daha küçük, isterseniz bir süre sağın öyle verin..
Meme istemiyorsa pek yapacak birşey yok, sonuçta 8 aylık bebek de değil..
Bir de emin olun, 36 ayda da bıraksa o bağ kopunca bir hüzün oluyor insanda, oğlum 21 ayda bıraktı, 2 3 ayda ancak alismistim :)

Hangi pedagoglara göre:))))

Bazı anneler 3 gün emziremiyo 16 aydır emzirmişsiniz abartmayın yani.
Bazı annelerin 3 gün emzirememesi emzirmenin önemini azaltmıyor malesef. Benim kızım hiç emmedi onun da ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum.
16 ay emmeyi bırakması için erken.
Dünya Sağlık Örgütü en az 2 yıl diyor, devamını da destekliyor.
Sevgili konu sahibi, belki bir sağlık sorunu vardır oğlunuzun. Benim oğlum azı dişlerini çıkarırken ağzı aft olmuştu ve birkaç gün sadece uyku sırasında emmişti. Sabredip denemeye devam edin bence. Ama elbette itici bir şekilde ısrarcı olmayın.

16 ay erken değil.askere gidene kadar emzirmeye gerek yok.12 aydan sonra kesmek yeterli.gereken yerde çocuk kendi isteğiyle bile bırakıyor zaten.

Amerikan Pediatrisler Birliği emzirmeyi ilk 1 yıl sonrasında ise "anne ve bebeğin ortak isteğine göre " bırakılmasını tavsiye ediyor. Çok da uzmeyin kendinizi

google'dan araştırabilirsiniz, kitap okuyabilirsiniz ya da yapılan araştırmaları takip edebilirsiniz.evde otururken uydurmuyorum herhalde.
Ha biz arastirmiyoruz, bilmiyoruz. Biz uyduruyoruz. 9-12 ay arasında anne sütü bıraktılir mi ekstrem bir durum yoksa.. hey Allahım ya . Bilgi sahibi ol adan fikir sahibi olunmasa keşke. Neyse yazmayacağım daha.

En az değil en fazla 2 yıl. 10 yaşına kadar emzirecek hali yok kadının. 2 yaştan sonrası aksine zarar verir. En önemlisi de ilk 6 ay zaten. Onu da doldurmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…