• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kızın intiharı..

Güne onun videosuyla başladım ve acayip üzüldüm hala aklımda kesilmiş bilekleri...
O kadar acı ve kötü bir görüntüydü ki... :50:

Kızın bilekleri nasıldı öyle Aman Allahım! :43: Ama bana göre 15 yaşındaki bir kızın sağlıklı düşünmesi gerek. Yani o çocuğa kamerada göğüslerini gösterirken hiç mi sonuçlarını düşünmemiş bunun? Neyse maalesef olan olmuş youtube'deki videosunu izledim yazdıklarını okudum çok kötü şeyler yaşamış. 15 yaşında bir kızın kaldırabileceği şeyler değil bunlar.. Çok kötü çook. Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın, bir daha hiçbir genç kız intihara sürüklenmesin. Hem kıza yazık, hem ailesine yazık, hem de kızın yaşayamadığı hayatına yazık :50:

18 yaşın altındaki hiçbir çocuğun sosyal paylaşım sitesinde profili olmamalı. Msn deki kontak kişileri sadece tanınan kişiler olmalı. Bağlantıda aile filtresi olmalı ve bilgisayar herkesin ekranını görebileceği bir yere konmalı. Çocuk neyi paylaşacak? Saçmasapan videoları, küfürleri ve eğer ergenlik çağını zor geçiriyorsa kendi namusunu, kişiliğini. Biraz radikal benim tutumum ama başka çare yok. Çocuğumun benliğine ve beynine yazık edemem.

Hepinizin dediklerine katılıyorum. Yaşayacağı bir sürü güzellikler varken ölmeyi tercih etti. Etraftaki bilinçsiz insanların,kişiliksizlerin baskılarıyla(!) Çok yazık oldu. Bizde çocuklarımızın her zaman yanında olmalıyız ki sahipsiz sanmasınlar:50:

yeni haberim oldu bu konudan
cok ama cok yazik olmus ya,daha 15 cik,hayata baslamadan sonlandirdi
insanlar oyle acimasizki

böyle sorunlar aileden dolayı da kaynaklanıyo. aileler çocuklarına sahip çıkmalı,internet başında tek başına bırakmamalı,bilinç vermeli

Eğer Kendini öldürmeden önce o'nu fark edebılseydık, mesafeler fark etmez di, tutardık ellerınden..

Bebeğim ; Herkez senın dunyanda kı kadar kotu değil hayatta hala iyilik ve dürüstlük nimetlerini kalbınde tutan ınsanlar var Keşke karşılasıcak kadar sansın ve zamanın olsaydı ..

Hayatında karşılaştığın o pislikler seni değil ancak kendilerini kırletmişler..
Demeyi , ellerinden tutmayı çok isterdim..
Hayatta ne yapmıs olursa olsun o bir çocuk ya .. bir insan .
Ve bir insan hayatı bu kadar basit ucuz olmamalı ..

İnsanlık nereye gıdıyor dıyoruz ya aslında bıyere gıttıgı falan yok , İnsanlık kaybolmuş ortadan , terk etmiş insanları ..

Yazık cok yazıkk...
Dunyanın heryerınde mevcut olan bu baskı... Lanet olsun...
Uyanın ey anneler, babalar evlatlarınız pc basında, cep telefonlarıyla, arkadas cevresıyle, bazen sokaktakı bır sapıkla ellerınızın arasından kayıp gıtmekte...
Nıye kızlarınızı ve ogullarınızın en yakın arkadasları sızler olmayasınız?
Ayıp yok... Gunah kalmadı... Cocuklarımızı korumak ıcın onların dunyasını ogrenmelıyız ıste. Bıze guvenmelıler baskalarına degıl cocuklarımız elımızden kayıp gıtmeden, cıgerımıze omur boyu yerlesecek ates gelmeden uyanalım...
En guvenılır, en yakın, en bılgılı bız olmaya calısalım o masum beyınlerın onunde...

Ne güzel ve doğru şeyler yazmışsınız..
Benim babam 9 yaşımdayken vefat etti annem hem anne hem baba oldu bana. Ama yine de annemden korkardım pek bir şeyimi söyleyemezdim. Ve annem beni üniversiteye kadar tek evden dışarıya çıkmama izin vermedi. Şuan ki nişanlım yani ilk sevgilim, onunla buluşamazdık pek ya da annem ben ve nişanlım bir kafeye gider muhabbet ederdik,hatta 3ümüz lunaparka gider eğlenirdik. Annem biraz beni sıktı o zamanlarda, ama iyi ki diyorum,iyi ki başı boş bırakmamış beni.. Her şeyimi kontrol ederdi. Nişanlımla o zaman sevgilimken annemle beraber hediye seçerdik. Aslına bakılırsa çok hoşnutum,nişanlımın gözünde de bu yüzden değerim büyük.. Ufak tefek hatalarım olmuştur tabiki de, ama annem sağolsun onun sayesinde büyük bir karanlığa suruklenmedim.. Benim kızım olduğunda onunla arkadaş gibi olmalıyım,gerektiğinde ise tam bir anne.. Çok boğmadan,sıkmadan gerekirse eğer ufak cezalarla hatasını anlamasını sağlamalıyım. Amanda Todd daha minicikken ölüme terketti kendini,oysa ki arkasında tam destek anne ve babası olsaydı bu durumu atlatabilirdi. Yazık oldu küçüğümüze,yaptığı hatanın bedelini çok büyük ödedi.

Bizim aslında tek yapabileceğimiz şey; ne olursa olsun çocuklarımız onların arkasında durduğumuzu bilmeli, ve uzaktan bir takibe alınmalı. Davranışları,tepkileri göz önünde bulundurulmalı.. Mazallah kendini bilmez insanlar akıllarını çeliyor genç kızlarımızın:50:

Bu konuyla ilgili yakın zamanda bir film izlemiştim aslında.
İnternet dediğiniz gibi bir tık uzakta ama her anne baba da çocuklarından kendileri sorumludur, unuttukları kısım bu oluyor.
Kontrolsüzce yeni nesilin ellerine her imkan veriliyor, ve daha doğruyla yanlışı ayırt edebilecek yaşta olmayan çocuklar her şeyi deneyimleyerek bir yerlere gelmeye çalışıyorlar.
Buradaki en büyük sorun bence aile büyükleridir.
Artık çoluk çocuğa karıştık, işimiz gücümüz var deyip onların yaşamlarıyla ilgilenmiyorlar.
Devir değişti, eskiden 14 yaşında bir kız sadece ev okul arasında mekik dokurken, şimdi sosyal ortamları, kendilerini geliştirdikleri özel kursları, katıldıkları etkinlikler var.
Eğer bir insan ebeveyn ise sürekli gündemi takip etmeli, yeniliklerden haberdar olmalı, çocuğu bir şey istediğinde onun yararını ve zararını anlatabilecek kapasiteye sahip olmalı ve farkettirmeden çocuğundaki hem bedensel hem çevresel hem de ruhsal değişikleri iyi izleyip, irdelemeli ki herhangi bir sakıncalı durumda müdahale edebilsin.

Filmin adı TRUST...çok güzel bende izlemiştim

Çok tuhaf aslında biliyorum ama bu kızın ölümü nedense beni çok etkiledi... :50:
Dün anneme anlattım o da çok üzüldü.
Amanda'yı gösterdim, ay yavrum nasıl da güzel bir kız dedi...
Sonra görsellerdeki o iğrenç esprileri gördüm...
Ne iğrenç insanlar yaşıyor bu dünyada...
Ölmüş insanın arkasından yaptıkları esprilere bak... Bu insanları toptan imha etmeli hayattan...
Bullying hakkında bir yazı buldum paylaşmak istiyorum. Benim okulumda da bu insanlardan çokça vardı...
İnsanlarla uğraşmayı bıktırmayı hayatlarının gayesi gibi görürlerdi...
Belki o yüzden etkilendim bunalıma girmesinden ve intihar etmesinden...
İğrenç pislik insanlar... Bullying (Akran Zorbalığı) Nedir? / Aktüel Psikoloji

Cok etkilendim cok üzüldüm Allahim affetsin onu cennetine alir insallah!
Yarabbi sen bizleri ve evlatlarimizi koru neler var bu devirde vicdansizlar!
Ne kadar zalimlerle dolu bi dünyada yasiyoruz biz böyle:-(

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaRes...te-sozlu-tacize-bir-kurban-daha--2753511.Jpeg

BU kızcağız da dün intihar etmiş görünüşüyle dalga geçiyorlar diye. Hayır bir de o kadar güzel bir kız ki. Neresiyle dalga geçtiklerini cidden anlamıyorum. Bullying videolarına bakarken de çok şaşırmıştım. Ben aa ne hoş bir kız diye dikkatimi çektiği videoyu açıyorum kız bu yıllardır dalga geçtikleri koca burnum, bu çirkin saçlarım diye anlatıyor. Eskiden tomboy diye dalga geçerlerdi kadınsı giyindiğimde sürtük gibi olduğumu söylüyorlar falan filan diyor küçücük çocuklar.

O kadar şaşırıyorum ki kendime, ben nasıl kızlı-erkekli arkadaş ortamım olarak bitirebildim liseyi şişman sevimsiz bir ergen olarak diye :1: Biz de yoktu böyle acımasız estetik kriterler. Eğitim sistemimizi ve gençliğimizi son günlerde takdir etmeye başladım hatta. K. Amerikada olsak barındırmazlarmış valla lisede onu anladım :1:

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaRes...te-sozlu-tacize-bir-kurban-daha--2753511.Jpeg

BU kızcağız da dün intihar etmiş görünüşüyle dalga geçiyorlar diye. Hayır bir de o kadar güzel bir kız ki. Neresiyle dalga geçtiklerini cidden anlamıyorum. Bullying videolarına bakarken de çok şaşırmıştım. Ben aa ne hoş bir kız diye dikkatimi çektiği videoyu açıyorum kız bu yıllardır dalga geçtikleri koca burnum, bu çirkin saçlarım diye anlatıyor. Eskiden tomboy diye dalga geçerlerdi kadınsı giyindiğimde sürtük gibi olduğumu söylüyorlar falan filan diyor küçücük çocuklar.

O kadar şaşırıyorum ki kendime, ben nasıl kızlı-erkekli arkadaş ortamım olarak bitirebildim liseyi şişman sevimsiz bir ergen olarak diye :1: Biz de yoktu böyle acımasız estetik kriterler. Eğitim sistemimizi ve gençliğimizi son günlerde takdir etmeye başladım hatta. K. Amerikada olsak barındırmazlarmış valla lisede onu anladım :1:

Kıyamam ya, bence de gayet güzel bir kız gözlerinin güzelliği yeter öncelikle. Yazık olmuş:50: Ne kadar cahil insanlar var, marifet sanıyorlar dalga geçmeyi,aşağılamayı..

Bende lise döneminde bir ara de depresyona girer gibi olmuştum:1: Gözlüklüydüm hep dörtgöz derlerdi adımı soylemezlerdi. Eve gelirdim ağlardım hatta o cahil aklımla gözlüklerimi elimde paramparça yapmıştım:1: Doğru diyorsun eskiye nazaran daha iyi..

Çok yazık olmuş.
Allah rahmet eylesin..
İsmini hatırlamıyorum ama bu durumla ilgili bir film izlemiştim.
İnterneti kullanma amacımız çok önemli.

Back