- 20 Ekim 2009
- 4.429
- 4.946
- 723
Tabi ki yok.. ama anlamiyorsun uz sanırım veya ben anlatamadım. Atıyorum yazın yazliga gidiyorsunuz ve arabadasiniz. 15 yaşında kızınız cisim geldi dedi. Kızım 2 dakkaya ordayız tut çisini dersiniz. Onun gibi birsey bu. Yalan söylüyorsun çisin yok seni seni olayı degil bu.İlk mesajınızda gayet ihtimalleri saymissiniz, enfeksiyonu olabilir, usutmus olabilir, kız çocuğu sonuçta regl olabilir, aciliyeti olabilir.
Kusura bakmayın. Ben bunu anlayamıyorum.
Su-i misal emsal alınmaz. Dengesiz bir kaç öğrencinin yaptıklarını herkes yapacak diye bir şey yok.
Hala derken size sadece bir mesaj yazdim.Hala kaytarmak diyorsunuz. Benim ne dediğimi okumamissiniz bile :)
Tabi ki yok.. ama anlamiyorsun uz sanırım veya ben anlatamadım. Atıyorum yazın yazliga gidiyorsunuz ve arabadasiniz. 15 yaşında kızınız cisim geldi dedi. Kızım 2 dakkaya ordayız tut çisini dersiniz. Onun gibi birsey bu. Yalan söylüyorsun çisin yok seni seni olayı degil bu.
Siz bir öğrenci kaytarmak için izin ister mi demisin iz ben de evet ister in örneğini vermisim ama burdaki durumun öğrencinin kaytaracaginin dusunulmesinden değil ders bitimine son 2 dakika kala olmasından kaynaklı olduğunu söylemişim değil mi? Bu öğrencinin kaytarmaya çalışması degil olay evet öyle öğrenciler de var ve öğretmen bunları genelde ayirabilir. Ben bu öğrencinin kaytarmaya çalıştığını söylemedim zaten.Hala derken size sadece bir mesaj yazdim.
Cok guzel okudum hatta simdi tekrar dondum okudum insanim yanlis okuyabilirdim ama dogru okumusum ve dogru anlamisim gayette kaytarmak icin izin isteyebilir o yastakiler demissiniz bende ogretmen anlayabilir az cok demisim ve insanlik hali tutamayabilir demisim.
Neyse arkadaşlar konuyu dağıtmak istemem. Burada bir genç kızın utanmasi büyük problem... ve toplaması için çözüm önerileri sunmak gerekiyor... olayı başka yerlere çekmenin anlamı yok.
Ben nerde bir ogrenci kaytarmak icin izin istermi demisim.Siz bir öğrenci kaytarmak için izin ister mi demisin iz ben de evet ister in örneğini vermisim ama burdaki durumun öğrencinin kaytaracaginin dusunulmesinden değil ders bitimine son 2 dakika kala olmasından kaynaklı olduğunu söylemişim değil mi? Bu öğrencinin kaytarmaya çalışması degil olay evet öyle öğrenciler de var ve öğretmen bunları genelde ayirabilir. Ben bu öğrencinin kaytarmaya çalıştığını söylemedim zaten.
İşte tam da bu yüzden izin verilmeliydi.Dediğiniz gibi herşey olabilir.En azından yanına gidip sorabilirdi bile öğrencisine sessizce,durumun acilse git,değilse ders bitiyor nasılsa diyebilirdi.Olay yalan söyleyip söylememesi değil burada.. savunmaya geçmiyo rum. Her meslekte olduğu gibi mesleğin hakkını veremeyen ve korkunç öğretmenler de var. Bir çoğu hatta öyle belki de günümüzde. İdealist öğretmen çook çok az. Ama bu konuda elestirilmemeli bence öğretmen yukarıda da yazdığım sebeplerden ötürü. Yalan olup olmaması değil olay. 2 dakka tuvaletini tutabilir normal şartlarda 15 yaşında bir çocuk. Öğretmeni de eminim çok uzulmustur azıcık iyi bir öğretmen se. Ama böyle olacağını tahmin edememesi çok normal.
5. Sınıflara asla yok otur demem direk gönderirim tuvalete . Ama lisede bu durum normal değil... beklenmeyen bir durum. Heralde çocuğun bir rahatsızlığı var şu sıra sistit olabilir idrar yolu enfeksiyonu olabilir vs..
1 kerelik bir durum ise olabilir tabiki. Benim20 yaşında arkadaşı m bile yetişecek tuvalet bulamayınca altına istemişti. O öğretmene ne diyeyim bilemedim yaniBu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Sizce 15 yaşında bi kızın altına işemesi normal mi? Doktora gerek var mı?
Pardon başka arkadaş dedi sanırım ona cevaben yazdim. Herkes 4 koldan saldırınca gecenin bu saatinde kafa karışmış olsa gerek..Ben nerde bir ogrenci kaytarmak icin izin istermi demisim.
Kimse saldirmadi aslinda siz alinganlik yaptiniz kimse ogretmenleri kotuleyen bir mesajda yazmadi bence.Hastalik vardir diye kesin ve net konusmanizda cok iddali geldi bana ben evliydim eve adimimi attim ve o an tuvalete gitme ihtiyaci hissettim ama yapamadim koridorda kaldim ne hastaligim vardi nede baska birsey anlik birseydi insanlik hali belli olmaz.Pardon başka arkadaş dedi sanırım ona cevaben yazdim. Herkes 4 koldan saldırınca gecenin bu saatinde kafa karışmış olsa gerek..
Asla net konuşmadım olabilir dedim. Normalde altına kaçırmıyorsa garip geldi. Öğretmen sıfatıyla değil insan sıfatıyla yaptım bu tahmini. Bilgim dahilinde değil çünkü. .Kimse saldirmadi aslinda siz alinganlik yaptiniz kimse ogretmenleri kotuleyen bir mesajda yazmadi bence.Hastalik vardir diye kesin ve net konusmanizda cok iddali geldi bana ben evliydim eve adimimi attim ve o an tuvalete gitme ihtiyaci hissettim ama yapamadim koridorda kaldim ne hastaligim vardi nede baska birsey anlik birseydi insanlik hali belli olmaz.
Iki uc kez o yastaki insan birkac dakika daha erteleyebilir diyince net konusmak gibi geldi bana neyse.Asla net konuşmadım olabilir dedim. Normalde altına kaçırmıyorsa garip geldi. Öğretmen sıfatıyla değil insan sıfatıyla yaptım bu tahmini. Bilgim dahilinde değil çünkü. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?