15 sene 2 paket içen ve tek hamlede bırakan birisinin tavsiyesi

10.gunum

Bundan sonra kesinlikle gun filan saymak istemiyorum ilgilenmek dahi istemiyorum son 2 gundur ozendim psikolojik icmek istedim ama bunu dusunmek bile ne kadar bvuyuk bir yalan asla basa donmem bitmistir benim icin cok mutluyum

Ben 7 yıl içtim kimi gün az kimi gün çok yaklaşık 10 -15 tane içtiğim olur du sonra hamile kaldım hamilelik boyunca günde tane içtim doktorum günde 3 taneye kadar izin veriyordu ama doğum yaptıktan sonra içmemem için beni çok uyardı şuan oğlum 6 aylık ben doğum yaptığım günün sabahından itibaren ağzıma sürmedim bazen yemek sonrası veya kahve içerken eşim yanımda içtiğinde canım istiyor ama hiç başlamayı düşünmedim

3 haftaya yakin olmak uzere hic icmedim 2 kiloda verdim. Kilo almaktan korkuyordum Hayatimda olmadigim kadar mutluyum Defalarca kez birakmis biriyim hesabi yoktur! ama her birakisim bana tecrube oldu umarim herkes kurtulur bir an once

arkadaşlar ben 3 yıl önce bu siteden biorezonans yöntemini öneren arkadaş sayesinde biorezonans yöntemi ile sigarayı bıraktım !!tek seansta!!45 dakika!hiç içmedim !!!kesin çözüm !!hiç yan etkisi de yok!!araştırın ..inceleyin... bence asrın buluşu BİOREZONANS!!!!!KİLO VERMEK İÇİNDE BU YÖNTEMİ KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM!!! FORUM BORNOVADA..DOKTOR SİNAN ŞABAN AKKURT!!!!İLGİLENENLERE DUYURULUR!!!

3 haftaya yakin olmak uzere hic icmedim 2 kiloda verdim. Kilo almaktan korkuyordum Hayatimda olmadigim kadar mutluyum Defalarca kez birakmis biriyim hesabi yoktur! ama her birakisim bana tecrube oldu umarim herkes kurtulur bir an once

Çok mutlu ediyorsunuz beni. "Bir insanı mutlu edebilmek" bile sigarayı bırakmak için yeterli bir motivasyon kaynadığıdır bence!

arkadaşlar ben 3 yıl önce bu siteden biorezonans yöntemini öneren arkadaş sayesinde biorezonans yöntemi ile sigarayı bıraktım !!tek seansta!!45 dakika!hiç içmedim !!!kesin çözüm !!hiç yan etkisi de yok!!araştırın ..inceleyin... bence asrın buluşu B............!!!!!KİLO VERMEK İÇİNDE BU YÖNTEMİ KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM!!! FORUM BORNOVADA..DOKTOR .................... !!!!İLGİLENENLERE DUYURULUR!!!

Ben hiç kimsenin herhangi bir yardıma ve dış desteğe ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.
Beynini doğru kullanıp konsantre olunca ateşte yürüyüp acı hissetmeyen insanların yaşadığı dünyada; siz kendi beyninizin ve kendi gücünüzün bir dumanla başedemeyeceğini düşünüyorsanız, size zaten hiç bir yöntem fayda etmez.

Ayrıca bu yöntemle başarılı olduysanız bile reklam verir gibi yazmanız şık durmamış.
(yöntem hakkında herhangi bir bilgim yok tıpkı diğerleri gibi. sadece bunun da insanın kendine olan inancının yetersizliği sonucunda çıktığına eminim. siz aslında kendiniz bırakıyor ve buna bu yöntemleri sebep görüyorsunuz. plasebo etkisi!)

Başlık açmaya değer miydi yoksa var olan konulara mı yazmalıydım bilmem ama çok önemli bir konu..
Bir başlıkta "bu bir bağımlılık, irade meselesi değil" diye yorum okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm.

Lisede 1 üniversite ve sonrasında 1,5-2 paket içen, birini bitirmeden diğerini yakan birisi olarak ve 15 seneye yakın içmiş birisi olarak sigarayı tek hamlede bıraktım ve 5 seneye yakındır içmiyorum.

Sigarayı bırakmanın tek bir yolu var bana göre; istemek!

"Ben çok seviyorum", "atın ölümü arpadan olsun" vs kısımları cahillik bunları geçelim. Seviyor olabilirsin her sevdiğini yapmak zorunda değilsin. Cinsellik de çok güzel olabilir ama öyle inandığı için bu dünyadan bakire giden var! (Bu cümleden bakirelik ile ilgili bir yorum çıkarmayın, "inanan, isteyen yapar" demek istiyorum) Tek gerçek yapmaman gerektiğine inanmak o kadar.

Arkadaşıma diyorum ki "çocuğunu seviyor musun?" "onun için ölürüm" diyor. "Öl zaten!" diyorum. "İlerde kanser olup hastalıklar yaşayıp, aciz duruma düşüp, çocuğunu o üzüntülere gark edeceğine öl!" "Hiç değilse senin sürünmenin acısını yaşamaz. Bu mudur çocuk sevmek, bu mudur annelik!"

- - -

Sigarayı nasıl bıraktım? Bir akşam bulaşık yıkıyordum, bitince ıslak elimle sigaraya elimi attım o an halimi düşündüm... Bu muyum ben?

"Ben bu kadar aciz miyim? Ben bunu yenemeyecek kadar iradesiz miyim?" dedim. Sigarayı attım, paketi attım tek bir nefes bile almadım ondan sonra.

Yok nikotin bantı, yok ilaçlar, yok kitaplar, bilmemneler zaten kazanamayacağınızı, zayıf olduğunuzu peşinen kabul etmektir.
Bununla başetmeye beyninizde niyet etmemişsinizdir, "bıraksam iyi olur" kıvamında iken asla bırakamazsınız. "Ben bunu bırakacağım ve bu benim lanet birşeyle onur kavgam derseniz" bitmiştir.

"Son bir sigara daha içeyim", "pazartesi bırakayım", "ben zaten az içiyorum", "önce 5 e sonra 2 ye indireyim" vs. vs. kendinizi mi kandırıyorsunuz? Böyle bir mantık yok.

"Bırakıyor muyum?" "Bırakıyorum" bu kadar net! Tek hamle.

Sonrası? Sonra zorlanırım. E zorlan.. Biraz bedeli olsun bunun da. Zorlanacağın bir hafta. Sonra günde 2 kez aklına gelecek 1 ay sonra unutacaksınız. Tabi zoraki değil isteyerek yaptıysanız..

Ramazanda ilk gün açlıktan kıvranır insan son gün aklına bile gelmez.. Aynı şey.
Peki oruçu sana mecbur tutan birşey var diye düşünüp alışıyorsun açlığa da, e güzelim sigarayı bırakmayı da kendi kendine mecbur tutsana!

Mecbursun, yani içmek gibi alternatifin yok. Mesela senelerdir hapishanedesin dışarı çıkma iznin var mı? yok. Buna da mecbursun. Çünkü sen bir savaş içindesin ve galip gelmek senin meselen!
Yenilmeyi tercih ediyorsan, bir hafta sonra "ben bıraktım nasıl olsa" diye bir tek sigara içersin, eskisinden daha fazla içmeye başlarsın.

- - -

Bak güzelim öğlen karnın kazınır kazınır ama bir şey yemezsen bir süre sonra geçer ya.. Öyle bir şey senin korktuğun.. İlk başlarda günde 4-5 kere sonraları günde 1-2 kere sonra 2-3 günde 1 kere canın çekecek. İşte sen o an "dayanamıyorum" demeyeceksin. "Az sonra geçer" diyeceksin elinin altında sigara olursa yakarsın herşey biter. "Başka şeye odaklan az sonra geçecek ben kazanacağım" de bekle..

Ben mesela mandalina yersem sigara içmek istemezdim hep, o ataklarda mandalina yedim isteğimi kesti. Sen de öyle bir formül bul.

İradeniz yeter mi?

Bu dünyada doğru bildikleri uğruna açlık grevini girip ölene kadar bir şey yemeyenler var
Bu dünyada doğru bildikleri uğruna arkadaşlarını kurtarmak için mermiye atlayanlar var

Sizin tek sorununuz "sigara bırakmak" konusunda emin olamamak, bu da sizin doğrunuz olsun! Kıyaslanır mı yukarıdakilerle? O kadar mı zor sizce?

Yahu anneniz hasta olsa karaciğerinizin bir kısmını kardeşiniz hasta olsa böbreğinizi ona verecek iradeye sahipsiniz de; kendiniz için, çocuğunuz için, aileniz için şu lanet şeyi mi bırakamıyorsunuz?

Gerçekten bırakamayacağınıza inanacak kadar saf mısınız??????

Elindeki sigarayı atıyorsun bitiyor. Bu kadar! Çok bilinmeyenli denklem değil bu! At, kurtul, bir daha dönüp yüzüne bakma!

- - -

- Ben çok seviyorum bırakmak istemiyorum.
+ iq testi yaptır.

- Bizim bi selami amca vardı 50 sene içti 80ine kadar yaşadı? & İçmeyenler ölmüyor mu?
+ iq testi bile yaptırma, görevlinin zamanına yazık.

- Ben bırakmak istiyorum ama iradem zayıf
+ Belli bu cümleyi kurmak ancak irade zayıflığıdır. Senin benden farkın var mı? Burada ahkam kesen ukala bir sinemisar senden daha mı özel yeteneklerle donatılmış. Nasıl bir mantık "iradem zayıf". O zaman kişiliğin de mi zayıf? Bunu mu kabulleniyorsun. Zora gelince herşeyi yapar mısın?

-Bıraktıktan sonra kilo alacak mıyım?
+ Evet.

Çünkü ilk defa yediğinin gerçek lezzetine varacaksın gözün bozukken arkadaşının gözlüğünü takarsın da "vay be" dersin aynen öyle..
İlk defa yediğin içtiğinin kokusundan hazzedeceksin.
Doysan bile yemeye doyamayacaksın..

Sonra sabahları birileri seni kaldırmak için tepende tepinmeyecek. Sabah kalktığında kendine inanamayacaksın.

- Ya sonra?
+ Sonra, "zamanında ne aptalmışım, afferin bana" diyeceksin. Birilerinin de senin bu gururunu ve mutluluğunu yaşaması için uğraş vereceksin, başaramayacaksın, sinir olacaksın!

Eline ağzına iradene sağlık arkadaşım,yaz mutlaka yaz daha çok anlat nasıl bıraktiğını.Bazen bildiklerimizi tekrar tekrar okumak ve başkasınında aynı şeyleri yaşadığını bilmek güç veriyor.Yaz yine yaz ki güçlenelim kurtulalım bu illetten.Birde bu halde çocuk yapmayı planlıyoruz,o çocuğa ne verebileceksek!!!Hastalıkmı?
Bende bırakmıştım 6 ay önce tekrar başlamıştım şimdi 2 gündür paket almıyorum,ama inan ciğerlerim sızlıyo yemin ederim derin nefes alırken ve omuzlarımı arkaya doğru gerdirirsem acıyo cok acıyo:KK43:
Paket yoksa sigara içmediğimi biliyorum ve bıraktim arkadaşım, 19 Mayıs Ulusal Egemenlik Atatürk'ü anma Ve gençlik bayramında bıraktım.Darısı isteyenlerin başına

Size çok çok teşekkür etmek isterim,ne kadar güzel ifade etmişsiniz konuyu...Tekrar tekrar teşekkürler,her sigara içenin bırakması dileğiyle...

kk deki butun sigara ile ilgili mesajlari okudum okuyorum okudukca yapabilirim diyorum ama elimdeki cekirdekleri birakip yazamiyorum

mide fesadi gecirecegim nerede ise... 14 yasindan beri iciyordum tam 20 sene sanki sevgilimden ayrilmis gibiyim. Gunleri saymayin demissiniz nasil saymam birakin gunleri saatleri sayiyorum ki nikotin bandi kolumda

18 mayis saat 11 de sigarayi biraktim 20 senedir sadece 36 gun sigara icmedim o da kizimi emzirme donemimdi

inanin sigarayi birakmayi dusunmus olmaktan bile pismanlik duydugum oldu bu 3 gun icinde elim bos kalmiyor cekirdek cerez cips cukulata ne bulursam catliycam yemekten ama bi bosluk var iste ..nikotin bandi ile yoksunluk krizine girmedim diye yazanlara sasiriyorum ben de mi bi terslik var acaba herkesin bildigi begendigi bi marka ama bende pek ise yaramiyor

yada bandlar olmasa daha zor olacakti bilmiyorum. kafam bi sersem gibi umarim ilk hafta gecince insan kendini daha iyi hissediyordur esim sigarasini balkonda iciyor lutfen gel mutfakta ic bari kokusu gelsin burnuma diyorum

bende bi hosum yani bu ilk sigarayi birakma denemem umarim basarili olurum

Eline ağzına iradene sağlık arkadaşım,yaz mutlaka yaz daha çok anlat nasıl bıraktiğını.Bazen bildiklerimizi tekrar tekrar okumak ve başkasınında aynı şeyleri yaşadığını bilmek güç veriyor.Yaz yine yaz ki güçlenelim kurtulalım bu illetten.Birde bu halde çocuk yapmayı planlıyoruz,o çocuğa ne verebileceksek!!!Hastalıkmı?
Bende bırakmıştım 6 ay önce tekrar başlamıştım şimdi 2 gündür paket almıyorum,ama inan ciğerlerim sızlıyo yemin ederim derin nefes alırken ve omuzlarımı arkaya doğru gerdirirsem acıyo cok acıyo:KK43:
Paket yoksa sigara içmediğimi biliyorum ve bıraktim arkadaşım, 19 Mayıs Ulusal Egemenlik Atatürk'ü anma Ve gençlik bayramında bıraktım.Darısı isteyenlerin başına

Nasıl bıraktığım konusunda anlatacak birşey yok ki.. "İçmiyorum seni" dedim "yenilmeyeceğim sana" dedim bıraktım.. Sonra da hiçbir şeyi bahane etmedim bu kararımdan dönmek için..

Hani ders çalışmaktan kaçmak gibi.. Her zaman bir bahane vardır, ders çalışmamak adına.. Her zaman bilirsiniz ki, kendinizi kandırıyorsunuz aslında.. İçiniz rahat değildir elbette, ama kendinizi kandırmışsınızdır.. Bir kere, iki kere, beş kere.. Sonra yıllar geçer dalga geçtiğiniz arkadaşlarınızın hayatına bakarsınız, bir de kendi hayatınızdaki eksikliğe..
Bu sefer de "aman okusam daha iyi olacağının garantisi var mıydı" diye kendinizi kandırmaya başlarsınız..

Aslında en büyük yalandır kendine söylenen yalan.. İnsan kendini aldatır mı en hazin duygulardanken aldatılma..
Ve dünyanız 'yalan dünya' olacakken bu alışkanlıkla...

Sigarayı bırakmamak bundan da kötü.. Çok kötü.. Milyon tane yalan var ama hiç bir yalan sağlığınıza ve ailenizin sağlığına verdiğiniz zarar karşısında kendinizi affetmenizi sağlayamaz.. Hiç bir şey bu vicdanı rahatsızlığı hafifletemez.. Eğer gerçekten iyi bir anne, eş veya insansanız, buna çabalıyorsanız..

Size çok çok teşekkür etmek isterim,ne kadar güzel ifade etmişsiniz konuyu...Tekrar tekrar teşekkürler,her sigara içenin bırakması dileğiyle...

Ben teşekkür ederim, umarım ileriki nesiller "atalarımız o kadar aptalca şeyler yapmışlar ki, sigara diye bir şey varmış..." diye başlayan cümleler kurarlar.. Ve umarım, en
korkunç masalların "bir varmış bir yokmuş, savaş diye bir şey varmış.." diye anlatıldığı, bir dünya gerçek olur ütopik olsa da bizim zeka ve düş seviyemizde..

kk deki butun sigara ile ilgili mesajlari okudum okuyorum okudukca yapabilirim diyorum ama elimdeki cekirdekleri birakip yazamiyorum

mide fesadi gecirecegim nerede ise... 14 yasindan beri iciyordum tam 20 sene sanki sevgilimden ayrilmis gibiyim. Gunleri saymayin demissiniz nasil saymam birakin gunleri saatleri sayiyorum ki nikotin bandi kolumda

18 mayis saat 11 de sigarayi biraktim 20 senedir sadece 36 gun sigara icmedim o da kizimi emzirme donemimdi

inanin sigarayi birakmayi dusunmus olmaktan bile pismanlik duydugum oldu bu 3 gun icinde elim bos kalmiyor cekirdek cerez cips cukulata ne bulursam catliycam yemekten ama bi bosluk var iste ..nikotin bandi ile yoksunluk krizine girmedim diye yazanlara sasiriyorum ben de mi bi terslik var acaba herkesin bildigi begendigi bi marka ama bende pek ise yaramiyor

yada bandlar olmasa daha zor olacakti bilmiyorum. kafam bi sersem gibi umarim ilk hafta gecince insan kendini daha iyi hissediyordur esim sigarasini balkonda iciyor lutfen gel mutfakta ic bari kokusu gelsin burnuma diyorum

bende bi hosum yani bu ilk sigarayi birakma denemem umarim basarili olurum

Hakikaten bir hoşsunuz.. Eşinizden ayrılsanız bu kadar etkilemez :KK66: Bence aklınızdan çıkarmadığınız için oluyor.
Küçükken yorganı başınıza çekip, ecinnilerden korktunuz mu hiç? Ne kadar düşünmek istemeseniz, o kadar aklınızdan çıkmaz, ne kadar düşünürseniz o kadar gerçek gelirler.. Bir ara dalar gidersiniz.. Sabaha bir şey yoktur..
Ama televizyon karşısında sızıp kaldıysanız şanslısınızdır. O akşsam o korkuları yaşamamışsınızdır..
Düşünmemiş, düşündükçe artırmamışsınızdır..
Evet düşündükçe azalmaz duygular..
Siz o kadar düşünmeye ve yapamayacağınıza şartlanmışsınız ki..

Kızınızı 36 gün mü emzirdiniz? Ya sonra? Sonraki günlerde onu zehirlediniz.. Bunu yaptığını bilmek bile insanın bir daha yapmamasına yeter bence..
Hatanın neresinden dönerseniz kardır. O defteri kapatın ve kendinizi başka konulara yoğunlaştırın.. İnsan beyni meşgulken acıktığını bile daha az algılar.. Örneğin işyerinde gerçekten yoğun çalışırken bir bakarsınız öğle yemeği kaçmış sizin haberiniz bile yok..
Sürekli bir meşguliyet bulun, o işe gömülün kendinizi unutun..
Çekirdeği vs. de sigarayı hatırlamamak için yediğiniz için bence onlar da sigarayı güdülüyor.. Kendi kendinizi çıkmaza sokuyorsunuz.
Sahinden bu kadar çaresiz misiniz?

Konu sahibine çok teşekkür ediyorum
düşüncelerini öyle güzel yazıya dökmüşki
her mesajını birkaç defa okudum
ben bu kadar güzel ifade edemem söylemek istediklerimi

bende yaklaşık 1.5 aydır içmiyorum
22 yıl boyunca her gün 2 paket içtim
ama artık hayatımdan çıkardım

geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Amatem'de sigara bırakma terapisine katıldım
yaklaşık 20 kişi vardı terapiye gelen
herkesin hikayesi farklı farklı

gelen herkes bu terapilerin faydalı olduğu konusunda hemfikir
bende yararlı olduğu kanaatindeyim
bu cuma tekrar gitmeyi düşünüyorum

cuma günleri saat 14:00'de başlıyor 16:00'de bitiyor

umarım isteyen herkes bir an önce kurtulur bu zehirden.

Konu sahibine çok teşekkür ediyorum
düşüncelerini öyle güzel yazıya dökmüşki
her mesajını birkaç defa okudum
ben bu kadar güzel ifade edemem söylemek istediklerimi

bende yaklaşık 1.5 aydır içmiyorum
22 yıl boyunca her gün 2 paket içtim
ama artık hayatımdan çıkardım

geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Amatem'de sigara bırakma terapisine katıldım
yaklaşık 20 kişi vardı terapiye gelen
herkesin hikayesi farklı farklı

gelen herkes bu terapilerin faydalı olduğu konusunda hemfikir
bende yararlı olduğu kanaatindeyim
bu cuma tekrar gitmeyi düşünüyorum

cuma günleri saat 14:00'de başlıyor 16:00'de bitiyor

umarım isteyen herkes bir an önce kurtulur bu zehirden.

Tebrikler, siz denizi geçmişsiniz. Umarım "nasıl olsa bıraktım" deyip bir tane yakmaz ya da sigara ile geçen günlerinize özlem duymazsınız çünkü bu 'derede boğulmanız' demek olur. Evet, aylar sonra bile insanın çok canı sıkıldığı anda "bir sigara yakmak" gelebiliyor, ama bu sadece savaşı kazanmış olmanız ve bırakma konusundaki kararlılığınızda rehavete düşmeniz ile ilgili. Sakın aldanıp ta "bir taneden bir şey olmaz" vs. gibi bir hataya düşmeyin. Zaten en fazla senede birkaç kez aklınıza düşer o anlarda siz de gaflete düşmeyin.

Sadece birşey sormak istiyorum..Sigarayı bıraksam kilo alır mıyımm:KK14:

kilo almaktan korktuğunu zannedip cevap yazmıştım ama diğer topikte kilo almak istediğini okudum
ben de sigarayı bıraktım sadece ilk zamanlar kilo aldım onuda diyetle verdim
bi arkadaşım sigarayı bırakınca 10 kilo almıştı

Son düzenleme:
Hepinizden özür dilerim birkaç aydır girme imkanım olmadı... Umarım herkesin iradesi yerindedir :) ve "aylardır içmiyorum" diyenler vardır.

Sadece birşey sormak istiyorum..Sigarayı bıraksam kilo alır mıyımm:KK14:

Evet sigarayı bırakırsan kilo alırsın, çünkü yediklerinin tadına varırsın, yemeye doyamazsın :)
Ama sigaranın yerine ağız alışkanlığı diye abur cuburlara dalma... Sağlıklı ve güzel beslen..

Çok gzl yazmışın internette Akupuntur fln bakıyordum bırakabilmek için elimdede o lanet içiyorum kızım beş yaşında ama benden daha zeki oruçtum bgn diyorki anne keşke hep oruç olsan da içmezsen sen içince uzuluyorum ben utanma duygumu da yok etmiş lanet bazen düşünüyorum içince mide bulantısı ve baş ağrısı yapan bu iğrenç şeyin neyi cazip geliyor yok bulamıyorum kurtulmak istiyorum ben de artık

X