- 17 Aralık 2011
- 82
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
3 haftaya yakin olmak uzere hic icmedim 2 kiloda verdim. Kilo almaktan korkuyordum Hayatimda olmadigim kadar mutluyum Defalarca kez birakmis biriyim hesabi yoktur! ama her birakisim bana tecrube oldu umarim herkes kurtulur bir an once
arkadaşlar ben 3 yıl önce bu siteden biorezonans yöntemini öneren arkadaş sayesinde biorezonans yöntemi ile sigarayı bıraktım !!tek seansta!!45 dakika!hiç içmedim !!!kesin çözüm !!hiç yan etkisi de yok!!araştırın ..inceleyin... bence asrın buluşu B............!!!!!KİLO VERMEK İÇİNDE BU YÖNTEMİ KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM!!! FORUM BORNOVADA..DOKTOR .................... !!!!İLGİLENENLERE DUYURULUR!!!
Başlık açmaya değer miydi yoksa var olan konulara mı yazmalıydım bilmem ama çok önemli bir konu..
Bir başlıkta "bu bir bağımlılık, irade meselesi değil" diye yorum okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm.
Lisede 1 üniversite ve sonrasında 1,5-2 paket içen, birini bitirmeden diğerini yakan birisi olarak ve 15 seneye yakın içmiş birisi olarak sigarayı tek hamlede bıraktım ve 5 seneye yakındır içmiyorum.
Sigarayı bırakmanın tek bir yolu var bana göre; istemek!
"Ben çok seviyorum", "atın ölümü arpadan olsun" vs kısımları cahillik bunları geçelim. Seviyor olabilirsin her sevdiğini yapmak zorunda değilsin. Cinsellik de çok güzel olabilir ama öyle inandığı için bu dünyadan bakire giden var! (Bu cümleden bakirelik ile ilgili bir yorum çıkarmayın, "inanan, isteyen yapar" demek istiyorum) Tek gerçek yapmaman gerektiğine inanmak o kadar.
Arkadaşıma diyorum ki "çocuğunu seviyor musun?" "onun için ölürüm" diyor. "Öl zaten!" diyorum. "İlerde kanser olup hastalıklar yaşayıp, aciz duruma düşüp, çocuğunu o üzüntülere gark edeceğine öl!" "Hiç değilse senin sürünmenin acısını yaşamaz. Bu mudur çocuk sevmek, bu mudur annelik!"
- - -
Sigarayı nasıl bıraktım? Bir akşam bulaşık yıkıyordum, bitince ıslak elimle sigaraya elimi attım o an halimi düşündüm... Bu muyum ben?
"Ben bu kadar aciz miyim? Ben bunu yenemeyecek kadar iradesiz miyim?" dedim. Sigarayı attım, paketi attım tek bir nefes bile almadım ondan sonra.
Yok nikotin bantı, yok ilaçlar, yok kitaplar, bilmemneler zaten kazanamayacağınızı, zayıf olduğunuzu peşinen kabul etmektir.
Bununla başetmeye beyninizde niyet etmemişsinizdir, "bıraksam iyi olur" kıvamında iken asla bırakamazsınız. "Ben bunu bırakacağım ve bu benim lanet birşeyle onur kavgam derseniz" bitmiştir.
"Son bir sigara daha içeyim", "pazartesi bırakayım", "ben zaten az içiyorum", "önce 5 e sonra 2 ye indireyim" vs. vs. kendinizi mi kandırıyorsunuz? Böyle bir mantık yok.
"Bırakıyor muyum?" "Bırakıyorum" bu kadar net! Tek hamle.
Sonrası? Sonra zorlanırım. E zorlan.. Biraz bedeli olsun bunun da. Zorlanacağın bir hafta. Sonra günde 2 kez aklına gelecek 1 ay sonra unutacaksınız. Tabi zoraki değil isteyerek yaptıysanız..
Ramazanda ilk gün açlıktan kıvranır insan son gün aklına bile gelmez.. Aynı şey.
Peki oruçu sana mecbur tutan birşey var diye düşünüp alışıyorsun açlığa da, e güzelim sigarayı bırakmayı da kendi kendine mecbur tutsana!
Mecbursun, yani içmek gibi alternatifin yok. Mesela senelerdir hapishanedesin dışarı çıkma iznin var mı? yok. Buna da mecbursun. Çünkü sen bir savaş içindesin ve galip gelmek senin meselen!
Yenilmeyi tercih ediyorsan, bir hafta sonra "ben bıraktım nasıl olsa" diye bir tek sigara içersin, eskisinden daha fazla içmeye başlarsın.
- - -
Bak güzelim öğlen karnın kazınır kazınır ama bir şey yemezsen bir süre sonra geçer ya.. Öyle bir şey senin korktuğun.. İlk başlarda günde 4-5 kere sonraları günde 1-2 kere sonra 2-3 günde 1 kere canın çekecek. İşte sen o an "dayanamıyorum" demeyeceksin. "Az sonra geçer" diyeceksin elinin altında sigara olursa yakarsın herşey biter. "Başka şeye odaklan az sonra geçecek ben kazanacağım" de bekle..
Ben mesela mandalina yersem sigara içmek istemezdim hep, o ataklarda mandalina yedim isteğimi kesti. Sen de öyle bir formül bul.
İradeniz yeter mi?
Bu dünyada doğru bildikleri uğruna açlık grevini girip ölene kadar bir şey yemeyenler var
Bu dünyada doğru bildikleri uğruna arkadaşlarını kurtarmak için mermiye atlayanlar var
Sizin tek sorununuz "sigara bırakmak" konusunda emin olamamak, bu da sizin doğrunuz olsun! Kıyaslanır mı yukarıdakilerle? O kadar mı zor sizce?
Yahu anneniz hasta olsa karaciğerinizin bir kısmını kardeşiniz hasta olsa böbreğinizi ona verecek iradeye sahipsiniz de; kendiniz için, çocuğunuz için, aileniz için şu lanet şeyi mi bırakamıyorsunuz?
Gerçekten bırakamayacağınıza inanacak kadar saf mısınız??????
Elindeki sigarayı atıyorsun bitiyor. Bu kadar! Çok bilinmeyenli denklem değil bu! At, kurtul, bir daha dönüp yüzüne bakma!
- - -
- Ben çok seviyorum bırakmak istemiyorum.
+ iq testi yaptır.
- Bizim bi selami amca vardı 50 sene içti 80ine kadar yaşadı? & İçmeyenler ölmüyor mu?
+ iq testi bile yaptırma, görevlinin zamanına yazık.
- Ben bırakmak istiyorum ama iradem zayıf
+ Belli bu cümleyi kurmak ancak irade zayıflığıdır. Senin benden farkın var mı? Burada ahkam kesen ukala bir sinemisar senden daha mı özel yeteneklerle donatılmış. Nasıl bir mantık "iradem zayıf". O zaman kişiliğin de mi zayıf? Bunu mu kabulleniyorsun. Zora gelince herşeyi yapar mısın?
-Bıraktıktan sonra kilo alacak mıyım?
+ Evet.
Çünkü ilk defa yediğinin gerçek lezzetine varacaksın gözün bozukken arkadaşının gözlüğünü takarsın da "vay be" dersin aynen öyle..
İlk defa yediğin içtiğinin kokusundan hazzedeceksin.
Doysan bile yemeye doyamayacaksın..
Sonra sabahları birileri seni kaldırmak için tepende tepinmeyecek. Sabah kalktığında kendine inanamayacaksın.
- Ya sonra?
+ Sonra, "zamanında ne aptalmışım, afferin bana" diyeceksin. Birilerinin de senin bu gururunu ve mutluluğunu yaşaması için uğraş vereceksin, başaramayacaksın, sinir olacaksın!
Eline ağzına iradene sağlık arkadaşım,yaz mutlaka yaz daha çok anlat nasıl bıraktiğını.Bazen bildiklerimizi tekrar tekrar okumak ve başkasınında aynı şeyleri yaşadığını bilmek güç veriyor.Yaz yine yaz ki güçlenelim kurtulalım bu illetten.Birde bu halde çocuk yapmayı planlıyoruz,o çocuğa ne verebileceksek!!!Hastalıkmı?
Bende bırakmıştım 6 ay önce tekrar başlamıştım şimdi 2 gündür paket almıyorum,ama inan ciğerlerim sızlıyo yemin ederim derin nefes alırken ve omuzlarımı arkaya doğru gerdirirsem acıyo cok acıyo
Paket yoksa sigara içmediğimi biliyorum ve bıraktim arkadaşım, 19 Mayıs Ulusal Egemenlik Atatürk'ü anma Ve gençlik bayramında bıraktım.Darısı isteyenlerin başına
Size çok çok teşekkür etmek isterim,ne kadar güzel ifade etmişsiniz konuyu...Tekrar tekrar teşekkürler,her sigara içenin bırakması dileğiyle...
kk deki butun sigara ile ilgili mesajlari okudum okuyorum okudukca yapabilirim diyorum ama elimdeki cekirdekleri birakip yazamiyorum
mide fesadi gecirecegim nerede ise... 14 yasindan beri iciyordum tam 20 sene sanki sevgilimden ayrilmis gibiyim. Gunleri saymayin demissiniz nasil saymam birakin gunleri saatleri sayiyorum ki nikotin bandi kolumda
18 mayis saat 11 de sigarayi biraktim 20 senedir sadece 36 gun sigara icmedim o da kizimi emzirme donemimdi
inanin sigarayi birakmayi dusunmus olmaktan bile pismanlik duydugum oldu bu 3 gun icinde elim bos kalmiyor cekirdek cerez cips cukulata ne bulursam catliycam yemekten ama bi bosluk var iste ..nikotin bandi ile yoksunluk krizine girmedim diye yazanlara sasiriyorum ben de mi bi terslik var acaba herkesin bildigi begendigi bi marka ama bende pek ise yaramiyor
yada bandlar olmasa daha zor olacakti bilmiyorum. kafam bi sersem gibi umarim ilk hafta gecince insan kendini daha iyi hissediyordur esim sigarasini balkonda iciyor lutfen gel mutfakta ic bari kokusu gelsin burnuma diyorum
bende bi hosum yani bu ilk sigarayi birakma denemem umarim basarili olurum
Konu sahibine çok teşekkür ediyorum
düşüncelerini öyle güzel yazıya dökmüşki
her mesajını birkaç defa okudum
ben bu kadar güzel ifade edemem söylemek istediklerimi
bende yaklaşık 1.5 aydır içmiyorum
22 yıl boyunca her gün 2 paket içtim
ama artık hayatımdan çıkardım
geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Amatem'de sigara bırakma terapisine katıldım
yaklaşık 20 kişi vardı terapiye gelen
herkesin hikayesi farklı farklı
gelen herkes bu terapilerin faydalı olduğu konusunda hemfikir
bende yararlı olduğu kanaatindeyim
bu cuma tekrar gitmeyi düşünüyorum
cuma günleri saat 14:00'de başlıyor 16:00'de bitiyor
umarım isteyen herkes bir an önce kurtulur bu zehirden.
Sadece birşey sormak istiyorum..Sigarayı bıraksam kilo alır mıyımm
Sadece birşey sormak istiyorum..Sigarayı bıraksam kilo alır mıyımm