15 Aylık Oğlum var 1 Çocuk daha istiyorum ama.......

teşekkürler arkadaşlar bende çok sabırsız biriyim ,sabır adına bişey yok bende ,sırf bu yüzden yemeğini bile babası yediriyor.en azından 2,3 ay daha beklemem gerekiyor galiba

vallahi ne diyim erken gibi bi yandanda ikisi bi arada büyütmek zor ama iyi bi şey olsa gerek
hadi kolay gelsin canımcım
Allah gönlüne göre versin
sağlıkla sıhhatle inşallah

eğer sana yardımcı olacak bir anne-kayınvalide,kardeş yada görümcen varsa hiç düşünme yap derim ama yalnız başınaysan işin çok zor.ben çok çocuklu ailelere hep özenmişimdir ama oğlumu yardımsız büyüttüğüm için çok zorlandım 2. yi o yüzden biraz daha bekletiyorum belkide hiç doğurmayabilirim.yeterince ilgilenememektense hiç yapmamak daha iyi.ama bekarlığımda abimin eşine çok yardımcı olmuştuk o da 19 ay arayla doğum yapmıştı ve şu an boyuyla bir çocukları oldu.dediğim gibi en azından hastalık-misafir gibi durumlarda olsun yardımcı olabilecek birileri varsa senin için iyi olur

en saglıklısı birinciyi doya doya büyütmek.cünkü 2 yada3 yasındaki cocuklarda cok fazla benmerkezcilik vardır ve anneyi paylasma cok zordur.en güzel yas 5 6 yasatır.o yaslarda daha kolay olur kardesi benimsemek.hem daha kucakta olması gereken yaslarda neden abilik ablalık üstlensinki.eskiler korunmayı bilmediklerinden pespese doğururlarmıs.ama bizler herseyi biliyoruz.

evet arkadaşllar28 aylık bir kızım var ve bence kesinlikle çocukların yaş aralığı fazla olmamalı hem çocuk açısından hemde anne.ilk çocuğumu 20 ay sonra yaptım ama ikinci çocuğuma artık hazırım.yaş arası uzadıkça çocukta kıskançlık daha da artıyor.okul öncesi eğitimine başlamadan ikinci cocuğu yapmak bence mantıklı

Yapacaksan arayı soğutma, sonradan bir zor geliyor sorma gitsin..

Şekil 1A: bennn

Tabii ki çok zorlanırsın ama ikisi birden büyüdü mü değme keyfine.

Kesinlikle ve kesinlikle 2 kardeş arasında çok kısa zaman dilimi olmamalıdır diye düşünüyorum. En az 5-6 yaş.
Benimkilerin arasında 2 yaş 9 ay var, son 3 yıldır çektiğim zorlukları ne siz sorun ne ben söyliyim. Sinirler çok fazla yıpranıyor, tahammül sınırı diye birşey kalmıyor, "o bir çocuk, o bir çocuk" diye günde 40 defa aynı şeyi söylemek zorunda kalıyorsunuz sakinleşmek için. Veya içinizden 10 a kadar sürekli sayıyorsunuz.

benim bebelermi acayip yoksa bütün bebelermi aynı, kestiremedim bir türlü:uhm::smiley-cool:

valla sana bravo canim,benim canavar 3,5 yasinda bende arasinin fazla olmasini istemiyordum ama oglumu cok zor buyuttum ,hastaliklar ameliyatlar cok yiprandim yalnizim kimse yok yardim edecek,3 sene oturarak uyudum uyku diye bisey yoktu,uykusu az bi cocuk,simdi dusunuyorum ama korkuyorum cok yaramaz digeride boyle olursa diye ,sonra solugu bakirkoyde almakta var,sabrin gucun cesaretin ve kendine guvenin varsa yap ikinciyi arkadasim

Yapacaksan arayı soğutma, sonradan bir zor geliyor sorma gitsin..

Şekil 1A: bennn

Tabii ki çok zorlanırsın ama ikisi birden büyüdü mü değme keyfine.

heee tabi tabi, başına gelse böylemi konuşacaktın acaba artiz hanımefendi.

Şimdiki aklım olsa kesinlikle en az 5 yıl araları olurdu kuzucukların.Çünkü çok zor ikisini birarada büyütmek. Ben çok zorlandım valla sizi bilmem:sm_confused:

bunun bide 5-6 sene sonrasi var yaslari yakin oldugu icin birbirleriyle kudurma imkanlari fazla olacak
nasil basediceksin?
aralarinda en az 5 yas olsa kudurma olayi ortadan kalkar
benim yan komsumun 2 cocugu var aralarinda2 yas var o kadar cok yaramazlik yapiyolarki kadin bi deri bi kemik kaldi omrunu yiyolar

canım benim arkadaşımda şuan senin gibi hamile oğluda çok yaramaz hiç durmuyor.allah pişman etmesin çok pişman karnı burnunda doğuncaki halini hiç düşünemiyorum bence biraz daha bekle.

merhaba benim kadınlara tavsiyem çocuğunuz küçükken birtane daha yapın arası uzayınca çok zor oluyor benim oğlan 1995li kızda2003lü çok zorlandım halada çok zor

canım benım sana önerim hazır cesaretin varken yap derim.benım de 1 çocuğum var 5 yaşında keşke bende daha küçükken ona bir kardeş yapsaydım beraber buyurlerdi diyorum.şimdi 2.konusunda cesareetsizim herşey sil baştan olacak yaş farkı arttı aralarındaki..yaş farkı az olunca çocukların daha ii anlaşıyorlardır.

şu an oğlum 16. ayın içinde seneye 26 aylık olacak yani 2 yaşında olacak pek bişey kaybetmemiş olurum.çünkü şu an her ne kadar hamile kalmak istesemde pek hazır değilim gibi...

herkez kendi tecrübelerıne dayanaraktan yazıyor ama önemli olan senın tahammül sınırın .Eger yapabılırım bakabılırım dıyorsan yap.benım 1,5 yaşını geçmiş bır oğlum var allah bagışlarsa gayet iyi uslu ama ben düşünmüyorum .Yani bi birey yetiştiriyorsun ne kadar çok şey verırsen okadar iyi .Yaramazlık konusunda bıle aile çok önemli senın yetiştirebilmen önemli ama bence yaş farkı olmalı arada ikisininde küçük olması sıkıntılı olur ikiside laf anlamaz yaşta olacaklar yani seni bekleyen çok şey var ama bırını hıç yoktan bıraz buyutsen laftan sözden anlar yaşa getırsen rahat edersin diye düşünüyorum.hakkında hayırlısı olsun.

ya arkadaşım bence cok zorlanırsın ne acelen var
allah nur topu gıbı 1 tane vermıs sana
ona bak büyüt ilgini onun üzerinde yoğunlaştır bence.
2.cocugu mutlak dusun ama bence oglun 5-6 yasına gelmeden dıgerını yapma derım
ama tabi son karar senın ve esının.
sızın ne dusundugunuzu olaya ne acıdan baktıgınızı bılemeyız
hakkında hayırlısı ne ıse o olsun canım

Evet bitanem 2.ye hamile kaldigimda oglum henuz 11 aylikti,,, ikisi beraber simdi oynuyor ve SIKILMIYOR,,,ama bence en az 2 sene sonra hamile kalmak en iyisi, cunku sende farkina varicaksin 2 sene sonra vucut kendini toparliyor ve insan kendini daha saglikli hissediyor...hem ruhen hemde bedenen 2. hamilelige hazir hale geliyor. ama yinede sana kalmis dogurabilirsin tabikide,, valla hollandalilari gorsen 35 yasina kadar bekliyolar sonrada ardi ardina pitirik pitirik doguruyorlar,, birbiri ardina ,, sorun etme kudursalarda evin gulleri onlar... yanliz ilk cocuk varya herzaman en oncelik onun oluyor,,,, ikinciyi dogurunca anlarsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…