Çocuk Hastalıkları 15 aylik kizimin gelisiminde eksiklikler otizm suphesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mimoza2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
278
381
arkadaslar merhaba. 15 aylik bir kizim var 14 aylik olana kadar hic ilgilenemedik desem yeridir cok fazla tv izledi bakici yuzunden. esim ve ben yogun calisiyoruz sakin bir bebek oldugu icin aksamlari ilgilenmedik kendi haline kaldi hep. durumu 1.5 ay once farkettik ve tvyi kapattik yogun ilgi ve egitime aldik. suan al ver getir gotur yapiyor ismini bildigi nesneleri getiriyor. bye alkis yapiyor. baba nerde dedigimde fotosunda gosteriyor. benim korkum yuz mimiklerimi taklid edmiyor. dil cikarmio opucuk yapmio kizgin bakmio. hic bir yuz mimigini taklid etmiyor. okuduklarim beni korkutuyor. bunun disinda ismini tepki verir. sadece mama dior baska kelimesi yok. yorumlarinizi bekliyorum.

Televizyon otizme sebep olan etkenlerden biridir fakat tek başına asla bir sebep değildir.
Eğer öyle olsaydı benim gibi özellikle 80ler sonu 90lar başı kuşağı komple zeka geriliği yaşıyor olurduk.
Her bebeğin gelişiminin farklılık göstereceğini gözardı etmeyin.
Bana saydığınız şeyler normal göründü, ama elbette ki bir uzman değilim.
Çok aklınıza takılıyorsa doktora danışmakta fayda var.

uzmana goturduk gelisim testi yaptilar olumsuz bir sey soylemedi
yuzunun ifadesiz olmasina takildim ben. mesela arabada pencere dugmesine bas diorum basio
elimi tut duorum yuruken tutuo fakat agzin burnun nerde ogretemiorum hep kulagini gosterio dikkatini cekmeyen seyleri dinlemio bile

Doktor bir şey dememişse, evham yapıyorsunuzdur.
Çocuklar organlarını öğrenmeyle değil, keşfetmeyle farkederler.
Ona nerede diye sormayın, güzel kokulu bir şeyi denemesini söyleyin ve ne yaptığını izleyin.
Örneğin bir gülü koklatın, ardından burnumuz koku almaya yarar diye açıklayın.
Bunun gibi duyu organlarına hitap eden deneyimler kazandırın.
Geçen yıl 1buçuk yaşındaki arkadaşımın çocuğu göbek deliğini kendi keşfetmiş, sürekli açıp açıp oynuyordu.
Herkesin göbek deliğini görmeye çalışıyordu.
Çünkü çocuk kendi bulmuş ve anlam kazandırmaya çalışıyor kendince.
Zeka gelişimine katkı sağlayıcı oyunlar kurabilirsiniz.
Bakın oyuncak alın demiyorum, kendiniz yapın oyunlarınızı ve keşfetmesini sağlayın.
Biliyorum günümüzde zaman en kısıtlı şey ama, uykunuzdan her gece yarım saat feragat ederseniz, ertesi gün için aktivitesini hazırlayabilirsiniz.
Bu konuda pek çok eğitim kitabı, takip edebileceğiniz bloglar ve öncüler mevcut.
Çok okuyan mı çok gezen mi sorusunun cevabını bilirsiniz, her zaman deneyim kazanır.

ben kendim autismus annesiydim, televizyon, telefon ve bilgisayarlar çok zararlı otizmli çocuklar için. çocuğum için tedavi alırken ilk önce bize bunları kapatmamızı söylediler. çok büyük etkisi var çocuk üzerinde.

ben derim ki yaşı çok küçük çok şanslısınız o yüzden hiç zaman kaybetmeden bi tedavi aldırın. benim çocuğum otizmliydi aynı sizin kızınız gibiydi davranışları ama 2,5 yaşında anca koydular tanı, o zamana kadar daha da ağırlaştı. 5 ay özel eğitim aldı hiç bi değişiklik olmadı. ben de araştırdım çok yer en son ilo otizm diye bir yerden termin aldım ve programına başladım şimdi çocuğum çok şükür ki normal. hiç bi problemi yok. Allah yardımcınız olsun.

Merhaba benim 14 buçuk aylık bir oğlum var. İki üç haftadır sinirlenince kafasına vuruyor ve simarinca kafasını iki yana sallıyor. Birde kış olduğu için dışarı neredeyse hiç çıkmıyor bu yüzden insanlara karşı soğuk davranmaya başladı. Tek şikayetlerim bunlar. Onun dışında oyuncaklariyla olması gerektiği gibi oynuyor. Yaklaşık anlamlı olarak 30-35 kelimesi var. İsmine tepkisi güzel. Sadece oyuna çok daldığında iki veya üç kere sesleniyorum. Kitap okuyoruz benimle ve babasıyla iletişimi çok iyi. Al ver getir götür ne desek yapıyor. Ama şu kafasına vurması ve sallamasi içimi kemiriyo. Sadece bu iki hareket otizm olabilir mı yoksa çocuklar arada böyle hareketler yapar mı. Yardımcı olursanız çok sevinirim

kizim s
uan

kizim suan 17 aylik oldu. gelismeleri var . agiz burun el ayak vucud organlarini gosterio opucuk yapio sesli uzaktan dediklerimizi anlio hadi gel elini yikayalim diorum banyoya gidio yada hadi parka gidioruz deyince kapiya kosuo. fakat sadece mama dior onun disinda kelimesi yok. getir gotur anlio isaret parmagini kullaniyor. sordugum nesneleri isaret edip gosterir istedigi bisey isaret eder. goz temasi iyi . cocuklarin yanina gider dokunur. ismine bakar

arkadaşlar merhaba bir sorum olacak benim çocuğum çok nadir parmak ucunda yürüyordu internetten araştırdım otistik çocuklar parmak ucunda yürür diye gördüm her zaman yürümüyor çok nadir günde sadece bir iki adım parmak ucunda yürüyor ve göz kontağı kucağıma alınca çok net bakmıyor ama aramızda iki üç metre mesafede göz kontağı kuruyor bana bakıyor seslendiğimde bakıyor benimle oyun oynuyor komutları yerine getiriyor bazende elini sallıyor bu düşünceleriniz nedir göz kontağını yakından mı kurması gerekiyor uzaktan kurunca olur mu yardımlarınıza ihtiyacım var teşekkür ederim

evet diğer odadan çağırdığımda çabucak sesime bakar ve benim yanıma koşarak gelir ismine bazen çok ismi ile çağırdığımda bakmıyor ama genellikle ismine bakıyor alo diyorum bakıyor ismini söylüyorum bakıyor diğer odadan yanına geldiğimde ismini söylediğimde bakıyor isteğini eli ile işaret edip belirtiyor babannesi dedesi halası ve benimle yaşından büyük diğer çocuklarla oyun oynamayı çok seviyor 16 aylık anne diyor hadi diyor konuşmaya çalışıyor şu diyor

cocugunuz gayet normal gorunyor. benimde kizim 18 aylik konusma yok hic onun disinda hersey normal

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için inşallah bir an önce konuşma için daha erken galiba hiç bir kelime mi yok benim çocuğum anne hadi gibi dede bazen baba gibi bir kaç kelime söylüyor

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için inşallah bir an önce konuşma için daha erken galiba hiç bir kelime mi yok benim çocuğum anne hadi gibi dede bazen baba gibi bir kaç kelime söylüyor
benım kızım hıc bısey soylemıyor heceler cıkarıyo sureklı . ben anne de dedgımde ınne dıo mama dıo bazen ama kendısı bısey ısterken hıc bısey soylemıyo

Meryem hanım merhaba isminizi ilo otizmi ararken buldum 3.5 yasında oğlum var atipik otizm teşhisi aldı gitmiş biri olarak nasıl bi tedavi uyguluyorlar tel görüşmede biz rehabilitasyon merkezi değiliz dediler kafam karıştı otizmi yenmişsinizcok şükür ne kadar sürdü tedavi biraz bilgi verirseniz çok sevinirim bide ücretleri nasıl kusura bakmayın siziderahatsız ettim ama anlıyorsunuzdur ister burdan cevap verin isterseniz numaramı da verebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…