Çocuk Hastalıkları 15 aylik kizimin gelisiminde eksiklikler otizm suphesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
arkadaslar merhaba. 15 aylik bir kizim var 14 aylik olana kadar hic ilgilenemedik desem yeridir cok fazla tv izledi bakici yuzunden. esim ve ben yogun calisiyoruz sakin bir bebek oldugu icin aksamlari ilgilenmedik kendi haline kaldi hep. durumu 1.5 ay once farkettik ve tvyi kapattik yogun ilgi ve egitime aldik. suan al ver getir gotur yapiyor ismini bildigi nesneleri getiriyor. bye alkis yapiyor. baba nerde dedigimde fotosunda gosteriyor. benim korkum yuz mimiklerimi taklid edmiyor. dil cikarmio opucuk yapmio kizgin bakmio. hic bir yuz mimigini taklid etmiyor. okuduklarim beni korkutuyor. bunun disinda ismini tepki verir. sadece mama dior baska kelimesi yok. yorumlarinizi bekliyorum.
Merhabalar
Ben zihinsel engelliler öğretmeniyim, ayrıca huggies anneleri projesinde huggiesannesiyim. 5 yıldır ağır otizmli çocuklara eğitim verdim. Anlattıklarınıza göre çocugunuz yaşına göre gayet iyi gelişim gösteriyor ama tabi siz annesi olarak çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız. Cee oyununa katılıyor mu? Bu oyun otizm için çok önemli. Tabii en iyi bu işin uzmanları bilir, doktorunuz normal dediyse telaşlanmayın benim fikrimce.

merhabalar benim gibi korkulu aylar yasayanlar icin tekrar yazmak istedim kizim suan 28 aylik. 3lu 4lu 5 li cunleler koruyor her istedigini dile getiryor sarilip oper babasi gelince babacim die kosar sarilir. yasitlarini yakaladi fakat yeni girdigi ortamlara cabuk uyum saglayamaz evde cok konusur. baska bir ortamda cok konusmuyor buda normal gelisim surecinde olmasi gerekendir sanirim. yogun ilgi ve oyun en obemli ilaci . sorulariniz varsa cevaplayabilirim

ben derim ki yaşı çok küçük çok şanslısınız o yüzden hiç zaman kaybetmeden bi tedavi aldırın. benim çocuğum otizmliydi aynı sizin kızınız gibiydi davranışları ama 2,5 yaşında anca koydular tanı, o zamana kadar daha da ağırlaştı. 5 ay özel eğitim aldı hiç bi değişiklik olmadı. ben de araştırdım çok yer en son ilo otizm diye bir yerden termin aldım ve programına başladım şimdi çocuğum çok şükür ki normal. hiç bi problemi yok. Allah yardımcınız olsun.
Merhaba yazınızı okudum otizm erken yaşta bulunursa geçebilen bir durum mu bilgi verir misiniz bir de evladınıza otizm tanısı neye göre koyuldu

Merhaba yazınızı okudum otizm erken yaşta bulunursa geçebilen bir durum mu bilgi verir misiniz bir de evladınıza otizm tanısı neye göre koyuldu
Tanı uzman psikolog tarafından konuliyor bazı testler yapıyor bizim üst kat komşumuz özel eğitimde çalışıyor bazen o anlatıyor,göz teması zayıf,ismini algilamiyor,anne ve babaya duyarsız gibi birçok etken varmış mesela işaret parmağı kullanımı çok geç oluyormuş öğrenme güçlüğü varmış en önemlisi konuşma geriliği ve taklit yeteneği yokmuş aklına takılan birşey mi var inşallah bebeğinde birşey yoktur

arkadaslar merhaba. 15 aylik bir kizim var 14 aylik olana kadar hic ilgilenemedik desem yeridir cok fazla tv izledi bakici yuzunden. esim ve ben yogun calisiyoruz sakin bir bebek oldugu icin aksamlari ilgilenmedik kendi haline kaldi hep. durumu 1.5 ay once farkettik ve tvyi kapattik yogun ilgi ve egitime aldik. suan al ver getir gotur yapiyor ismini bildigi nesneleri getiriyor. bye alkis yapiyor. baba nerde dedigimde fotosunda gosteriyor. benim korkum yuz mimiklerimi taklid edmiyor. dil cikarmio opucuk yapmio kizgin bakmio. hic bir yuz mimigini taklid etmiyor. okuduklarim beni korkutuyor. bunun disinda ismini tepki verir. sadece mama dior baska kelimesi yok. yorumlarinizi bekliyorum.
Canım, inşallah oyle bir sey yoktur 😔 otizmli insanlar goz kontağı kurmazlar. Onadikkat et. Senınle goz goze gelıyormu göz iletişimi varmı ona bak

uzmana goturduk gelisim testi yaptilar olumsuz bir sey soylemedi
yuzunun ifadesiz olmasina takildim ben. mesela arabada pencere dugmesine bas diorum basio
elimi tut duorum yuruken tutuo fakat agzin burnun nerde ogretemiorum hep kulagini gosterio dikkatini cekmeyen seyleri dinlemio bile
Bence bebeğini normal her çocuk bir olmazki otizm olsa ismine yanıt vermez anne baba tanımazmış göz teması kurmazmış sizi taklit etmesini ya da bye bye öpücük gibi şeyleri öğrenmesi için eşiniz odadan çıkarken siz yapın eşinize görsün misafirleri birlikte uğurlayın sizin yaptığınızı gördükçe yapacaktır endişe etmeyin vücudunu da oyunla öğretebilirsiniz benim bebeğim göbeği ayy göbek kocaman oldu diye diye öğrendi mesela ve ayrıca her çocuk her şeyi aynı zamanda yapmayabilir sıkmayın kendinizi

Kızım 9 yasında cok basarılı her cocuk farklı hepımız farklıyız

Eklentiler

• 1000104494.jpg
    1000104494.jpg
    39 KB · Görüntüleme: 9
X