• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 15 aylık bebek için bakıcı mı kreş mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alisana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
319
1
96
Ankara
kızım 15 aylık, ben çalışmak zorunda değilim aslında çünkü memur değilim. kendi işimi yapıyorum ama yemek yeme problemimiz olduğu için hem benim psikolojim hem de kızımın yeme alışkanlığı düzelir mi diye büroya gidip mesai yapmayı düşünüyorum. Ama kararsız kaldım, bakıcı mı daha iyi yoksa kreş mi? Aslında kızımı kimselere bırakmak istemiyorum henüz ama dün akşam ben biraz uykuluyken eşim bana "sabahtan beridir ne yaptın akşama kadar" diyince tepem attı. ben artık çalışma hayatına geri döneceğim hemen dedim. aslında istemesem de. sizce ne yapmalıyım?

kendi işinse çalışmaman iyi olurdu ama buna karar verirken annenin psikolojisi de çok önemli bence
bütün gün evde sıkılıp çocuğuna da yararlı olamazsın diye düşünüyorum
biraz evden uzaklaşmak iyi gelebilir
bazı çocuklar anneye naz yapar yemezler ama bakıcı da gayet güzel yerler
belki ilk etapta yarım gün çalışmayı denersen daha iyi olur
tanıdık ve güvenilir bir bakıcı bulurdum ben olsam
kreş için daha çok küçükler bence

canım bende bugün kreş daha doğrusu oyun gurubu araştırdım. ben çalışmadığım halde kızımı yarım gün krese vermeyi düşünüyorum. çünkü bizimde hem uyku saatlerimiz hem yememiz cok düzensiz. bence evde bakıcı ile kalacağına sen kendin bak derim. erkekler düşüncesiz oluyor bazen ona kızıpta karar verme. kreşte aynı yaş gurubundan çocuklarla beraber oluyor birebir öğretmenler ilgileniyor. zamanı gelince tuvalet alıştırmasınıda yaptırıyorlarmış. tiyatro havuz sosyal aktiviteleride var . bakıcı sonuçta evde sıkıntıdan ya tv acıcak ya internete dalacak. kreşte hem paylaşımı öğrenir hem dışadönük olur diye düşünüyorum.
eylulde başlıcaz kreşe yarım gün

cevabın için teşekkür ederim canım da maalesef tanıdık bakıcı yok. tanımadığım insana da nasıl güvenirim onu bilmiyorum. evet daha çok küçükler, annem de zaten bana sen çok şımarttın bu kızı diyor.

bir haftadır sağlık sorunları yüzünden gündüzleri uzun müddet bebeğimden uzak kalıyorum. bakıcımız 3 haftadır bizimle. yemek kısmen yediriyordu ama uyutma işini yapamıyordu. bu hafta çok iyi kaynaştılar uyuma yeme problemi azaldı.birde benim açımdan çok iyi oldu meğer çok sıkılmışım.bugün hatta işim bitmesine rağmen gittim azıcık gezdim geldim. çalışmaya başlamadn evvel bu ufak ayrılıkda iyi geldi kabulenmem kolay olacak.
bakıcı bulmanı tavsiye ederim ama tecrübeli olması ve güvenilir olması şartıyla.kreşte çok hasta olyor bebekler sanırım kalabalığın etkisiyle:(
kısa süreli bakıcı bulabilirisn mesela yarım gün. o zaman hemn kendine vakitte ayırırsın. ben doğumdan itibaren niye almamışım bakıcı diye hayıflanıyorum iki haftadır çok rahatladım.sözde idealistiz kendimiz bakacağız ama perişan olmuşum haberim yok.
herşy gönlünce olsun.

ben zaten bugüne kadar tek başıma değildim. annem benimleydi yardımcı oluyordu ama şimdi kızkardeşimin yanına gidecek.

15 aylık bi bebek için kesinlikle anneee 3 yaşına kadar kıyamıyorum ben yaa onun senin kokuna ihtiyacı var :kedi:

kendi işinmiş de çalışma saatlerin uzun olur herhalde.
imkanın varsa ki var gibi görünüyor,lütfen yabancıya bırakma çocugunu.ne kadar güvensen de için rahat etmez.kamera filan koyarsın uzun hikaye.kreş daha gözetlenebilir geliyor insana.
bence bir abla bulsan,kızının oynayabileceği,sana yardımcı olacak.senin de nefes alacagın.gerçi küçüklerle oynamayı seviyorlar.apt.önüne indiriyorum ben,5 yaşından 13 yasına kadar arkadaşları var bizimkinin.oyun grubu ayarlasan mesela.
eşini takma ya.ince düşünemiyor onlar.

aynı sıkıntı bende de var.eylülde başlıyorum.buraya yeni taşındık,tanıdığım kimse yok.anneanne babaanne gelip gidecek ama nereye kadar.tabi bir de benim sinir krizlerine gireceğim kesin.büyükler biz de çocuk büyüttük diyip kafalarına göre takılıyorlar bazen!!!!!!!!!!!ama her çocuk farklı unutuyorlar.gerçi bakıcıdan daha iyi oldukları kesinnnnnnnnnnnnnnnnn.......buradaki kreşler içinde ayımız tutmuyor.oğlum bensiz yemez,uyumaz hatta oynamaz.bakalım neler olacak?şimdiden sıkıntıdayım.aaaa tabi b sıkıntı işime yaradı,tatil öncesi kilo veriyorum sıkıntıdan zemuszemus

canım çocuğun yürüyor mu bilmiyorum ama benim kız da seninki kadarken bana çok düşkündü anlattığın gibi ama şimdi azaldı. Yürümeye başladıktan sonra özellikle. sadece bende uyuyordu, yalancı emziği bıraktırdım diye belki de beni protesto ediyor :) bende uyumuyor artık bıraktığından beridir. ya annemde ya da babası uyutuyor.

canım kreşte güzel olur ama en önemlşisi senin ve kızının içinin nasıl raharedeceği nerede raharedeceği ...yani en uygun kararı yine sen vereceksin ...çelışma fikrin bence yerinde bende iş bakıyorum pkoljim çoooook aşırı bozuldu benimde benim kızımda yeme yemeye kafayı yedirdi bana artık sinirlerim en ufak bir şeyde bozuluyor kaldıramıyorum kızımda doğduğundan beri çok sinirli zaten hep her istediğim olsun diyor ama iş bulacağım eşim istemiyor ne olacak nasıl olacak desede ben deneyeceğim .....

Eve oturmak haklısın çok zor. Bazen işe başlayacağım diye kısa süreli evden uzaklaşıyorum nasıl iyi geliyor anlatamam. Geçen hafta iş yerime uğradım annem bile bendeki değişikliği farketti. Dolayısı ile senin psikolojin çok önemli. Kendin huzurlu olursan bebeğine de daha sabırlı ve yararlı olursun diye düşünüyorum. Madem kendi işiniz çalışma saatlerin sorun olmaz gibi geliyor bana. ılk yarım günle başlayabilirsin bence. Ben işe başlayanınca annem ve babam bakacak Çınar'a. Yazlıktan dönüşte yardımcı tutacağız anneme çünkü Çınar çok hareketli ve annemin tansiyonu var. Hoş Çınar tansiyon sorunu olmayan sağlıklı bir insanı bile tansiyon hastası yapacak potansiyele sahip :)) eğer annemler olmasaydı ben yine yardımcı tutmayı düşünürdüm. Kreş için çok erken olduğunu düşünüyorum. Kreşe başladıkları an haftada bir hasta oluyorlar. Onun yanı sıra düşünsene ömrü okulda geçecek. Hernekadar oyun ağırlıklı olsada her sabah kalkacak evinden, oyuncaklarından ayrılacak, aynı satte arkadaşları ile buluşup, aynı saatte evine gelecek. Özetle çok erken yaşta hernekadar kulağa hoş gelse de aslında pek hoş değil disipline olacak. Ömrü okulda geçecek. Bu sefer okula hevesi kırılırmı endişesi taşıyacaksın. Bu nedenle ben bakıcıyı tercih ederdim annemlerde kalmasaydım kendi adıma. Biz şehrin ayrı ayrı uçlarında yaşıyoruz. Evime gittiğimde düzenli olarak annem ve k.validem gelecek kadının yanına. Ben böyle bir çözüm buldum kendi adıma. Sen güvenilir birini bulabilirsin umarım. Herşey gönlünce olsun

canım çocuğun yürüyor mu bilmiyorum ama benim kız da seninki kadarken bana çok düşkündü anlattığın gibi ama şimdi azaldı. Yürümeye başladıktan sonra özellikle. sadece bende uyuyordu, yalancı emziği bıraktırdım diye belki de beni protesto ediyor :) bende uyumuyor artık bıraktığından beridir. ya annemde ya da babası uyutuyor.

11 aylık olmadan gayet düzgün şekilde yürümeye başlamıştı.nereye yetişecekse artık....bütün gün peşimde.kişisel ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum laelaelaelaelae

bu akşam annem gitti. yarın kızla başbaşayız, gerçi öğleden sonra birkaç saatliğine kaynanama bırakacam. ama sabah kahvaltısını annem yaptırıyordu, bakalım ben yaptırabilecek miyim?hiç sanmıyorum.
kızlar galiba ben pek normal değilim, kıza aşırı düşkünüm. kız evde annemleyken bile dışarı çıkmak istemezdim ve çıktığımda hemen koşa koşa eve dönerdim.işte bu yüzden işten iyice soğumadan mantığım dön diyor kalbim hayır diyor

Doğruyu söylemek gerekirse bende işe hiç başlamak istemiyorum. Sınırları zorlayıp alabildiğim kadar rapor alacağım ücretsiz iznm bittiği için. Oğlumun en ufak gelişimini kaçırmak istemiyorum. Ama nereye kadar. Başlamak zorundayım. Ev hanımlığı yapamam. ışten ayrılsam 3 sene 4 sene çocuğuma kendim baksam sonrasının garantisi yok. Devlet memurluğunu kaçırdığmla kalırım. Kendi işim olsa hiç düşünmezdim çalışmayı yada homeoffice çalışırdım sanırım sırf kendimi tatmin etmek için

xenocum ben de zaten bir süredir homeoffice şeklinde çalışıyorum. hiç iş yapmadım değil, ama ancak bana gelen ufak tefek işleri yapıyorum, ama baktığın zaman yine de bir yerde maaşla çalıştığım zaman alacağım maaşdan daha az değil aylık gelirim. Ama piyasaya çıkıp iş kovalamıyorum, gelen büyük işleri de alamıyorum çünkü sadece elemanlar halledemez benim de çok zamanımı alır ve bir saniye çocuğum var diyemem. ben ısıtma sistemleri işi yapıyorum canım yani inşaatlara yönelik ve şantiyelerde bulunmak gerekiyor. ben de ancak villa işleri veya tek bina işleri alıyorum ki firma sahibi olarak beni çok zorlamayacak elemanların en fazla bir haftada yapacağı işler. bu arada ankarada çok güzel projeler oldu, ama şantiyeler bitmez ne yapalım dedim alabileceğim işleri es geçtim.
belki de en mantıklısı bir yardımcı tutup yine aynı şekilde ufak tefek işlerle en azından masrafları karşılayacak şekilde idare etmek. dışarıya çıkmak zorunda olduğumda da kaynanam bir zahmet baksın. Kaynanamla görümcem (evli değil) kaynımın kıza 7 yıl boyunca baktılar, şimdi ilkokula gidiyor yine bakıyorlar, arabayla evleri 10 dk. ama benim kız daha doğmadan bakmayız dediler.bir de beni sinir eden bu.

Back