katil profosyonel değilse o zaman bizim polisimiz başarısız. zaten kulağıma neler geldi ordaki emniyetle ilgili ah ah...
bu ülkede polisi fazla gözümüzde büyütmeyelim
bu tarz olayların araştırılması konusunda çok gerideyiz
ben gerçek suç olaylarını yakından takip eden biriyim. hatta annemle beraber ilgileniriz
faili meçhul dosyalara hep bakmışımdır
öyle dosyalar olaylar var ki polisin nasıl savsakladığını anlatsam kitap yazarım burada
sadece oradaki emniyet dediğiniz yer değil ülke genelinde polisin hali içler acısı.
cinayet tarzı olaylardan bahsediyorum tabii diğer suç dosyalarını kastetmiyorum.
mesela çağla tuğaltay cinayeti var 24 senelik faili meçhul.
bu olay 2000 senesinde oluyor ve polis o kadar özensiz ki olay yerindeki tüm deliller bozulmuş
ve adam gib delil kalmadığı için kızın katili şu an hala dışarıda. kızın öz abisinden hts kaydı alınmamış abinin htssine doğru düzgün bakılmamış, abiden resmi ifade bile alınmamış o zamanlar.
en son kamuoyu oluşturuldu da gönüllü bir avukat dilekçe verdi abinin ifadesi öyle alındı.
hts ile alakalı da skandal olmuş zaten, 2014'te güya bi hts'ye bakılmış ama o bakılan numara aslında abinin numarası değilmiş
abi başka numara vermiş yakın zamanda falan
sadece poliste değil adli tıpta da dünya kadar skandal dönüyor.
mesela şiar kılıç diye bir çocuk yangında ölmüştü. çocuğun babası müge anlı'ya çıktı, ben çocuğun annesi ve sevgilisi yüzünden öldüğünden şüpheleniyorum dedi
müge anlı çok kurcaladı bi dönem, somut delil bulamadı. anne ve sevgilisini de konuşturamadı
adli tıp raporuna göre çocuk yangın sebebiyle ölmüş. müge anlı savcıya gitmiş bütün şüphelerini dile getirmiş
savcı da müge anlıyla aynı düşünmesine rağmen elimdeki rapor ortada, bu rapora göre ortada cinayet yok demiş
müge anlı peşini bırakmadı biraz daha kurcaladı, rapora ikna olmadı en sonunda anneden canlı yayında itiraf aldı
meğer şiar'a düzenli biçimde şiddet uygulanıyormuş ve çocuğu istismar etmişler defalarca
çocuğa demir çubukla mı ne tecavüz etmiş sevgilisi
sürekli dövüyormuş çivili sopalarla
çocuk yangında ölünce vücudundaki deliller gitti tabii
o yangın da kasten çıkarılmış zaten. müge anlı anneden itiraf alamasa olay kapanıp gidecekti
itiraf gelince anne ve sevgilisi hapse girdi mesela.
ama polis hiç kurcalamamış, yangında mı ölmüş? aa tamam o zaman deyip üstünü kapamış
sadece polis ve savcı değil, hukuk sisteminde de sorunlar var.
hande çinkitaş 2001 yılında evinde çekiç darbeleriyle öldürüldü. 12 yaşındaydı
kızı öz babası ve üvey annesi öldürmüş. ama senelerce ortaya çıkarılamadı
yabancı polislerden görüş alınmış onlar bile katil baba demişler ama adamı mahkum edecek delil yoktu ortada
en son adamı bi dna'dan aldılar güya müebbet verdiler ama şu an dışarıda mesela. üvey anne de dışarıda.
yakın zamandan bir örnek, narin olayında da jandarmanın deneyimsizliği yüzünden çok şey gözden kaçırıldı
bu dosya daha ilk günlerden istanbuldaki deneyimli ekiplere verilmeliydi, verilmedi
noldu kız 18 gün 19 gün derede kaldı, bütün delilleri gitti, şimdi elde sadece hts (baz) kaydı falan var
sanıklar konuşmuyor. kamera görüntülerini iyileştirmekle falan meşgul mesela bazı avukatlar
yok yani konuşturamıyorlar tutuklu olan insanları. itiraf alamıyorlar.
gerçek katil kim, neden öldürüldü ne oldu belli değil.
bütün köy kız aranırken jandarmayı parmağında oynatmış sürekli yanlış yönlendirmiş
o kadar çok eksiğimiz var ki. müge anlı daha başarılı yani öyle söyleyeyim. polis değil bişey değil ama bazı olayları polisten çok daha iyi çözüyor.