• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15-16 temmuz 2023 alaçatı deliklikoy civarlarında olanlar

bence o telefon eren'in cebindeydi. üstündeydi yani.
eren'i o sabah deliklikoy'dan kim alıp götürdüyse telefonuyla beraber götürdü. telefon çocuğun cebinde falansa bu çok kolay zaten. o an ereni götüren kişi telefon detayını düşünmemiştir.
çocuğu aldı, benzinlikte takıldı
sonra tanay'a götürdü gömmeye.
adam bu işi tamamladıktan sonra eren'in telefonunu fark ediyor alıyor ve kapatıyor.
sonrasında telefonu aylar sonra açınca polis peşine düşüyor tabii sinyal aldığı için
cinayeti işleyen kişi yeterince profesyonel değil
öyle olsaydı ilk yapması gereken şey eren'in telefonundan kurtulmak olurdu. telefon unutuldu bence
unutuldu derken hts sinyal konusu unutuldu, gözden kaçtı.
ha telefondan nasıl kurtulursun? çok kolay, önce sıfırlarsın tamamen sonra atarsın denize. bozulur zaten sinyal minyal gidemez. tuzlu su telefonu tahrip de eder. denize atmak en mantıklı çözüm zaten telefonunu kaybetti hikayesiyle de destekleniyor.
çocuğun zaten kafası güzelmiş. o kafayla telefonu denize düşürmesi ve geri alamaması gayet akla oturan bir hikaye olurdu.
katil profosyonel değilse o zaman bizim polisimiz başarısız. zaten kulağıma neler geldi ordaki emniyetle ilgili ah ah... :KK43:

Konuyu gecen sene ilk kayboldugu zaman takip etmistim ama sonrasinda kayip cocuk konulari beni derinden sarstigi icin takip edemedim.

Sadece su anakart konusuna deginmek isterim, anladigim kadariyla kayip bir telefon soz konusu, kaybolmus ve bir sure sonra sinyal vermis. Bu durumda anakart degismis olamaz, anakarti degismis bir telefon sahibiydim eskiden, telefonum yeniyken bir ariza yasadi ve anakarti degisti, o zaman telefonu teslim alirken anakart degistigi icin IMEI'sinin de degistigini ve tekrar ustume tanimlandigini anlatmislardi. Bildigim kadariyla sinyal takibi imei nosundan yapiliyor, yani o cocugun telefonunun anakarti degistiyse sinyal almis olamazlardi.

Cocugun hatiralari silinmis, kanitlar silinmis diye birsey olamaz yani, telefon atilan format bunlari yüzeysel olarak siler ama iyi bir uzman o bilgileri geri getirir. Bircogumuz telefonun bizi takip eden uygulamalarını ugrasmadigimiz icin kapatmiyoruz ornegin;

Zaman cizelgesi
Google fotoğraflar
Reklam gecmisi ve onerileri sunan apklar

Bunlar hep acik kaliyor, ancak telefondaki kayitli google hesabi degistiginde bunlara ulasamiyoruz, eger cocugun hesabina ulasabiliyorlarsa (ki niye ulasamasinlar? Bu isin uzmanları icin cok basit bir ayrinti) bircok veriye telefon/cihaz ellerinde olmasa dahi ulasirlardi, tabi kayitli google hesap mailinin bilindigi varsayimiyla yaziyorum.
ben polisin bu konuların üstüne yeterince düşmediğini düşünüyorum :KK43: yoksa dediğiniz gibi o telefondan illa bişeyler çıkardı. ama ya şöyle olduysa o gün telefonu açtılar sinyal alındı ondan sonra bi telefoncuya gidip değiştirttiyse?

ben polisin bu konuların üstüne yeterince düşmediğini düşünüyorum :KK43: yoksa dediğiniz gibi o telefondan illa bişeyler çıkardı. ama ya şöyle olduysa o gün telefonu açtılar sinyal alındı ondan sonra bi telefoncuya gidip değiştirttiyse?
Neyi değiştirtecek ki? Kayitlari mi? Hicbir sey yoksa bu cocugun hts kayitlari var sonucta, o kayitlarla tutarlik yoksa zaten yine arastirilacaktir diye dusunuyorum.

evet, satıcılığını da yapıyormuş
kullandığını ailesi bile anlamamış. hiç belli etmemiş nasıl olduysa artık.
zaten çocuğun başına ne geldiyse uyuşturucu yüzünden geldi. sadece kullanıp geçen biri olsa neyse ama bunun satışı insanın başını gerçekten belaya sokan bir şey. çocuğun puf olup uçmasının altında yatan neden de bu satış meselesi olabilir.
kendi halinde kullanan insana kimse bişey yapmaz, en kötü ihtimal arkadaşları da bırakır gider çocuk sahilde sızar kalırdı. maksimum gaspa falan uğrardı. kendine geldiğinde de evine dönerdi.
ama işin içinde satış varsa işte o zaman birileri ondan kurtulmak istemiş olabilir. bu öyle basit bir kavga da değil, birileri çocuğu ortadan kaldırmak istedi ve kaldırdı.
Cocuk ortada Olmadıgı ıcın uyusturuxulu satıcısıydı/kalpazandı/ırıspıydı demek kolay.
Sattıgına kullandığına dair kanıt nıtelıgınde herhangi Bi veri var mıymıs elde?
Konuyla hıc ılgılenmemıstım, habersızim o yuzden soruyorum

katil profosyonel değilse o zaman bizim polisimiz başarısız. zaten kulağıma neler geldi ordaki emniyetle ilgili ah ah... :KK43:
bu ülkede polisi fazla gözümüzde büyütmeyelim
bu tarz olayların araştırılması konusunda çok gerideyiz
ben gerçek suç olaylarını yakından takip eden biriyim. hatta annemle beraber ilgileniriz
faili meçhul dosyalara hep bakmışımdır
öyle dosyalar olaylar var ki polisin nasıl savsakladığını anlatsam kitap yazarım burada
sadece oradaki emniyet dediğiniz yer değil ülke genelinde polisin hali içler acısı.
cinayet tarzı olaylardan bahsediyorum tabii diğer suç dosyalarını kastetmiyorum.
mesela çağla tuğaltay cinayeti var 24 senelik faili meçhul.
bu olay 2000 senesinde oluyor ve polis o kadar özensiz ki olay yerindeki tüm deliller bozulmuş
ve adam gib delil kalmadığı için kızın katili şu an hala dışarıda. kızın öz abisinden hts kaydı alınmamış abinin htssine doğru düzgün bakılmamış, abiden resmi ifade bile alınmamış o zamanlar.
en son kamuoyu oluşturuldu da gönüllü bir avukat dilekçe verdi abinin ifadesi öyle alındı.
hts ile alakalı da skandal olmuş zaten, 2014'te güya bi hts'ye bakılmış ama o bakılan numara aslında abinin numarası değilmiş
abi başka numara vermiş yakın zamanda falan

sadece poliste değil adli tıpta da dünya kadar skandal dönüyor.
mesela şiar kılıç diye bir çocuk yangında ölmüştü. çocuğun babası müge anlı'ya çıktı, ben çocuğun annesi ve sevgilisi yüzünden öldüğünden şüpheleniyorum dedi
müge anlı çok kurcaladı bi dönem, somut delil bulamadı. anne ve sevgilisini de konuşturamadı
adli tıp raporuna göre çocuk yangın sebebiyle ölmüş. müge anlı savcıya gitmiş bütün şüphelerini dile getirmiş
savcı da müge anlıyla aynı düşünmesine rağmen elimdeki rapor ortada, bu rapora göre ortada cinayet yok demiş
müge anlı peşini bırakmadı biraz daha kurcaladı, rapora ikna olmadı en sonunda anneden canlı yayında itiraf aldı
meğer şiar'a düzenli biçimde şiddet uygulanıyormuş ve çocuğu istismar etmişler defalarca
çocuğa demir çubukla mı ne tecavüz etmiş sevgilisi
sürekli dövüyormuş çivili sopalarla
çocuk yangında ölünce vücudundaki deliller gitti tabii
o yangın da kasten çıkarılmış zaten. müge anlı anneden itiraf alamasa olay kapanıp gidecekti
itiraf gelince anne ve sevgilisi hapse girdi mesela.
ama polis hiç kurcalamamış, yangında mı ölmüş? aa tamam o zaman deyip üstünü kapamış

sadece polis ve savcı değil, hukuk sisteminde de sorunlar var.
hande çinkitaş 2001 yılında evinde çekiç darbeleriyle öldürüldü. 12 yaşındaydı
kızı öz babası ve üvey annesi öldürmüş. ama senelerce ortaya çıkarılamadı
yabancı polislerden görüş alınmış onlar bile katil baba demişler ama adamı mahkum edecek delil yoktu ortada
en son adamı bi dna'dan aldılar güya müebbet verdiler ama şu an dışarıda mesela. üvey anne de dışarıda.

yakın zamandan bir örnek, narin olayında da jandarmanın deneyimsizliği yüzünden çok şey gözden kaçırıldı
bu dosya daha ilk günlerden istanbuldaki deneyimli ekiplere verilmeliydi, verilmedi
noldu kız 18 gün 19 gün derede kaldı, bütün delilleri gitti, şimdi elde sadece hts (baz) kaydı falan var
sanıklar konuşmuyor. kamera görüntülerini iyileştirmekle falan meşgul mesela bazı avukatlar
yok yani konuşturamıyorlar tutuklu olan insanları. itiraf alamıyorlar.
gerçek katil kim, neden öldürüldü ne oldu belli değil.
bütün köy kız aranırken jandarmayı parmağında oynatmış sürekli yanlış yönlendirmiş

o kadar çok eksiğimiz var ki. müge anlı daha başarılı yani öyle söyleyeyim. polis değil bişey değil ama bazı olayları polisten çok daha iyi çözüyor.

Cocuk ortada Olmadıgı ıcın uyusturuxulu satıcısıydı/kalpazandı/ırıspıydı demek kolay.
var tabii olmaz mı
kullandığını ailesi söyledi.
satış konusunda da çok fazla şey var zaten çocuğun arkadaş çevresi de müptezellerden oluşuyor
neler neler var
bu öyle arkasından atıp tutmak tarzı bişey değil.

her şeyi bi kenara bırakalım, çocuğun çevresinde uyuşturucu ile alakasız kimse yok
güya çocuğu kaybolduğu gün gördüm diyen adam da uyuşturucu ticaretinden içeride şu an.
çocukla ilgili kime bişey sorulsa kime dönülse altından uyuşturucu çıkıyor
çocuğun kayıp telefonunu sahilde bulduk diyen insandan bile ne pislikler çıktı

bu tarz olayları çok takip eden biri olduğum için bazen bazı olaylar daha en başından çok klişe gerçekler barındırabiliyor
çocuğun yakın arkadaşları arasında doğruları söylemeyenler, bildiklerini saklayanlar var. muhtemelen uyuşturucu ticareti konusunda ucu kendilerine dokunacağı için susuyorlar.
çünkü anlatsalar kendi suçları da ortaya çıkacak ve hapse girecekler vs vs

Hayır bebekli, satıcı olduğuna dair ne ifade ne de kanıt var. Evet, kullanıyormuş ailesi de kabul ediyor ama satıcı olduğu sadece dedikodu

var tabii olmaz mı
kullandığını ailesi söyledi.
satış konusunda da çok fazla şey var zaten çocuğun arkadaş çevresi de müptezellerden oluşuyor
neler neler var
bu öyle arkasından atıp tutmak tarzı bişey değil.

her şeyi bi kenara bırakalım, çocuğun çevresinde uyuşturucu ile alakasız kimse yok
güya çocuğu kaybolduğu gün gördüm diyen adam da uyuşturucu ticaretinden içeride şu an.
çocukla ilgili kime bişey sorulsa kime dönülse altından uyuşturucu çıkıyor
çocuğun kayıp telefonunu sahilde bulduk diyen insandan bile ne pislikler çıktı

bu tarz olayları çok takip eden biri olduğum için bazen bazı olaylar daha en başından çok klişe gerçekler barındırabiliyor
çocuğun yakın arkadaşları arasında doğruları söylemeyenler, bildiklerini saklayanlar var. muhtemelen uyuşturucu ticareti konusunda ucu kendilerine dokunacağı için susuyorlar.
çünkü anlatsalar kendi suçları da ortaya çıkacak ve hapse girecekler vs vs
Kendinden başkalarına da zarar verıyorsa belasını bulmuş dıyorum o zaman.
Cokta uzulmeye gerek yok
bı masum narine üzüldüğümüz kadar

Konuyu gecen sene ilk kayboldugu zaman takip etmistim ama sonrasinda kayip cocuk konulari beni derinden sarstigi icin takip edemedim.

Sadece su anakart konusuna deginmek isterim, anladigim kadariyla kayip bir telefon soz konusu, kaybolmus ve bir sure sonra sinyal vermis. Bu durumda anakart degismis olamaz, anakarti degismis bir telefon sahibiydim eskiden, telefonum yeniyken bir ariza yasadi ve anakarti degisti, o zaman telefonu teslim alirken anakart degistigi icin IMEI'sinin de degistigini ve tekrar ustume tanimlandigini anlatmislardi. Bildigim kadariyla sinyal takibi imei nosundan yapiliyor, yani o cocugun telefonunun anakarti degistiyse sinyal almis olamazlardi.

Cocugun hatiralari silinmis, kanitlar silinmis diye birsey olamaz yani, telefon atilan format bunlari yüzeysel olarak siler ama iyi bir uzman o bilgileri geri getirir. Bircogumuz telefonun bizi takip eden uygulamalarını ugrasmadigimiz icin kapatmiyoruz ornegin;

Zaman cizelgesi
Google fotoğraflar
Reklam gecmisi ve onerileri sunan apklar

Bunlar hep acik kaliyor, ancak telefondaki kayitli google hesabi degistiginde bunlara ulasamiyoruz, eger cocugun hesabina ulasabiliyorlarsa (ki niye ulasamasinlar? Bu isin uzmanları icin cok basit bir ayrinti) bircok veriye telefon/cihaz ellerinde olmasa dahi ulasirlardi, tabi kayitli google hesap mailinin bilindigi varsayimiyla yaziyorum.

Şöyle ki o yalan zaten çünkü ana kart değişmemiş ama telefonu bulan Muhammet değiştirdiğini söylüyor. Tgrt’deki yayında bu konuşuldu. 5. dakikadan itibaren Muhammet anlatıyor;

Aile geri getirmeye çalışıyormuş ama sonuç nedir bilemiyorum

Cokta uzulmeye gerek yok
su testisi su yolunda kırılır durumu var tabii
ben çocuğa değil ama ailesine üzülüyorum
çok perişanlar ve uzun zamandır arıyorlar, en ufak bir şeyin bile peşine düşüyorlar
hayatları bitti yazık insanlara yani. onlar anne baba oldukları için bizim gibi sert düşünemiyorlar
hatalı da olsa en azından bir mezarı olsun en azından akıbetini öğrenelim modundalar haklı olarak
benim de zamanında bu dosyayla biraz ilgilenme sebebim çocuğa üzüldüğümden değil, çözülmemiş bir dosya olmasındandı
insan merak ediyor çünkü
aynı zamanda faili meçhul durumlar toplumu da ciddi anlamda tehdit ediyor aslında
suçluların yakalanmaması bizlerin de güvenliğini sıkıntıya düşürüyor

su testisi su yolunda kırılır durumu var tabii
ben çocuğa değil ama ailesine üzülüyorum
çok perişanlar ve uzun zamandır arıyorlar, en ufak bir şeyin bile peşine düşüyorlar
hayatları bitti yazık insanlara yani. onlar anne baba oldukları için bizim gibi sert düşünemiyorlar
hatalı da olsa en azından bir mezarı olsun en azından akıbetini öğrenelim modundalar haklı olarak
benim de zamanında bu dosyayla biraz ilgilenme sebebim çocuğa üzüldüğümden değil, çözülmemiş bir dosya olmasındandı
insan merak ediyor çünkü
aynı zamanda faili meçhul durumlar toplumu da ciddi anlamda tehdit ediyor aslında
suçluların yakalanmaması bizlerin de güvenliğini sıkıntıya düşürüyor

Siz Veli Eren’in satıcı olduğunu nerede okudunuz?

Siz Veli Eren’in satıcı olduğunu nerede okudunuz?
herhangi bir yerde okumama gerek yok, ben izmirde yaşıyorum
iş arkadaşımın kardeşi eren'in arkadaş çevresinden 2 kişiyi tanıyor
yakın çevresinde bu durumu bilmeyen yok basına programlara ne kadar yansıdı onu takip etmedim ama kendi kaynaklarımdan edindiğim bilgi bu yönde.
eren'in arkadaşları neden bildiklerinin tamamını söylemiyor sanıyorsunuz?
kendilerinin de başı yanacak çünkü
ben sağdan soldan okuyarak program izleyerek değil direkt bazı kişilerden bilgi aldım
onlar da gerekli yerlere bildirdiler zaten bana söyledikler her şeyi
bir dönem iş yerimde her gün bu konuyu konuşuyorduk iş arkadaşımın kardeşinden dolayı
daha fazla detay veremiyorum anlayışla karşılarsınız umarım
ben bi noktadan sonra konuyu takip etmeyi de bıraktım konuşmayı da bıraktım altında çok garip şeyler olduğunu düşündüğüm için
hepimizin bir ailesi var sonuçta

yakın çevresinde bu durumu bilmeyen yok basına programlara ne kadar yansıdı onu takip etmedim ama kendi kaynaklarımdan edindiğim bilgi bu yönde.
ben sağdan soldan okuyarak program izleyerek değil direkt bazı kişilerden bilgi aldım
bir dönem iş yerimde her gün bu konuyu konuşuyorduk iş arkadaşımın kardeşinden dolayı
ben bi noktadan sonra konuyu takip etmeyi de bıraktım konuşmayı da bıraktım altında çok garip şeyler olduğunu düşündüğüm için

Bende yıllarca yeni girne’de yaşadım, az çok tahmin ediyorum çevresini ancak sürekli “alışkın olmadığı madde, bilmediği madde” şeklinde cümleler kurulunca haklı olarak satıcı olduğunu düşünmedim, satıyorsa biliyordur çünkü mantıken dedim hep.
Teşekkür ederim

Bende yıllarca yeni girne’de yaşadım, az çok tahmin ediyorum çevresini ancak sürekli “alışkın olmadığı madde, bilmediği madde” şeklinde cümleler kurulunca haklı olarak satıcı olduğunu düşünmedim, satıyorsa biliyordur çünkü mantıken dedim hep.
Teşekkür ederim
yani o cümleleri kim kuruyor mesela? ailesi kurmuş olabilir mi? bütün yayınları izlemediğim için soruyorum
ailesi kullandığını öğrenince bile bir şok yaşamış. konduramazlar da zaten evlatlarına.
satmasına rağmen gerçekten birisi ona bilmediği, sahiden alışık olmadığı bir madde vermiş olabilir. o nedenle çok kötüleşmiş olabilir. uyuşturucu işinden pek anlamam ama çeşitleri olduğunu biliyorum
yani bir satıcı bütün maddelere hakim olmayabilir. zaten çocuk çok genç. bu konuda çok deneyimi yoktur diye tahmin ediyorum
belki de yeni satmaya başladı? bu konuda bilgim yok
mesela ben şöyle bişey duydum, o gece takıldıkları eğlence mekanında madde vermiş insanlara
youtube'da pınar bk falan yayın yaptı ya hani. ona devamlı bilgi gidiyor, ihbar gidiyor.
birileri kadına ulaşıp haber uçuruyor.
bu haberleri kim uçuruyor? tabii ki bu çocuğun çevresinden veya çevresini tanıyan birileri.
çok ısrar etti arkadaşlarının her şeyi söylemediği konusunda.

Müge Anlı' da çıkmıştı annesi orda görmüştüm bu genci. Bu zamana kadar çıkmadıysa maalesef ölmüştür diye düşünüyorum hiçbir iz olmaması normal değil. Bu kabul edilebilir bir durum değil biliyorum ama o zamanda kimse görmemişti büyük ihtimalle denize düştü yada attılar.

yani o cümleleri kim kuruyor mesela? ailesi kurmuş olabilir mi? bütün yayınları izlemediğim için soruyorum
ailesi kullandığını öğrenince bile bir şok yaşamış. konduramazlar da zaten evlatlarına.
satmasına rağmen gerçekten birisi ona bilmediği, sahiden alışık olmadığı bir madde vermiş olabilir. o nedenle çok kötüleşmiş olabilir. uyuşturucu işinden pek anlamam ama çeşitleri olduğunu biliyorum
yani bir satıcı bütün maddelere hakim olmayabilir. zaten çocuk çok genç. bu konuda çok deneyimi yoktur diye tahmin ediyorum
belki de yeni satmaya başladı? bu konuda bilgim yok
mesela ben şöyle bişey duydum, o gece takıldıkları eğlence mekanında madde vermiş insanlara
youtube'da pınar bk falan yayın yaptı ya hani. ona devamlı bilgi gidiyor, ihbar gidiyor.
birileri kadına ulaşıp haber uçuruyor.
bu haberleri kim uçuruyor? tabii ki bu çocuğun çevresinden veya çevresini tanıyan birileri.
çok ısrar etti arkadaşlarının her şeyi söylemediği konusunda.

ben pınar bk’yı izleyemedim hiç. Çağla tuğaltay konusunda birkaç kere açtım ama tavrı ve tarzından dolayı katlanamadım öyle söyleyeyim o yüzden bilmiyorum ona gelen ihbarları.

Ya şöyle ailesinin söylemesinin de payı var tabii ki ama bildiği bir şeyi içse dozunu falan bilir diye düşündüm bir de açıkçası gece içip de sabah hatta öğleyin bile ruh gibi gezmesine (görgü şahitleri) sebep olan madde yoktur herhalde diye düşündüm. Kullanmadım, kullanan birine de şahit olmadım o yüzden fikir yürüttüm.

Bir de annesi bir şeyi saklamıyor kadın zaten söylüyor, biz farkedemedik evladımızdan olduk, ne haldeyse ne yaptıysa kabulümüz diye. Bu yüzden satıcı olsa söylerlerdi diye düşündüm, o konudan ihbar gelebilir diye

ben pınar bk’yı izleyemedim hiç. Çağla tuğaltay konusunda birkaç kere açtım ama tavrı ve tarzından dolayı katlanamadım öyle söyleyeyim o yüzden bilmiyorum ona gelen ihbarları.

Ya şöyle ailesinin söylemesinin de payı var tabii ki ama bildiği bir şeyi içse dozunu falan bilir diye düşündüm bir de açıkçası gece içip de sabah hatta öğleyin bile ruh gibi gezmesine (görgü şahitleri) sebep olan madde yoktur herhalde diye düşündüm. Kullanmadım, kullanan birine de şahit olmadım o yüzden fikir yürüttüm.

Bir de annesi bir şeyi saklamıyor kadın zaten söylüyor, biz farkedemedik evladımızdan olduk, ne haldeyse ne yaptıysa kabulümüz diye. Bu yüzden satıcı olsa söylerlerdi diye düşündüm, o konudan ihbar gelebilir diye
Metamf... Maalesef 24 saat etkiye dayanıyormuş 😐

Hayir satici falan değil. Arkadaslarindan birisi şöyle bisey söylemişti acaba eren satmaya calisti da abileri mi kizdirdi diye bi tahmin yürütmüştü.

Cokta uzulmeye gerek yok
Veli erenin narinden farkı yoktur. O da evlat o da evlat. Kaldı ki narinin ailesi yaptı zaten narine ne olduysa, erkek evlatlarini korumak ugruna narini hice saydılar üzülmediler bile cezaevindeki goruntulu konuşmalarını gördüm gayet neşeleri yerinde. Orda üzüldüğüm tek kişi Narindi. Burda ise hem erene hem ailesine ayrı ayrı üzülüyorum çünkü annesinin artik dermanı kalmadi. Eren satıcı falan değildi o cocugu arkadaslari harcadi bu bir. İkincisi de öyle bile olsa belasını bulmus demek cok acimasizca. Biraz empatiye davet ediyorum sizin çocuğunuz bi hata yapsa ve boyle kaybolsa belasını buldu mu diyeceksiniz yapmayin.

Eren nasilsa yok diye arkasindan kendi yedikleri naneleri çocuğun üstüne yıkmaya çalışıyor olabilirler mi? Çünkü ben de cok yakın kardesi gibi olan bi kiz arkadasina sormuştum kesinlikle satıcı değil eren zaten korkar sadece kullaniyodu demisti

Back
X