1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

Sanırım alışveriş yaptığımız yerler farklı yerler. Sorun değil ha biz de bu aralar - olmadığı için - marka olarak Nutella değilde Nestle Chokella yiyoruz 900 gr ını 9 tlye almıştık.
Olabilir haklısınız tabi ki. Rahatlıktan kastım ette yiyoruz tavukta demekti. Ben konu sahibinin hiçbirini almadığımız halde geçinemiyoruz cümlesine ithafen örnekler vermiştim sadece.
Svincent yardimci olmaya calistigini biliyorum ama ailenle yasadigin icin biseyleri atladigini dusunuyorum
Ben bekarken babam calisirdi ( bazen iki iste birden) kira gelirimiz vardi daha sonra annem emekli oldu falan
Ki o zamanlar simdiki nesil gibi marka magaza falanda bilmezdik
Pazardan alir giyerdik
Yinede zaman zaman sıkısirdik
Benim hesabima gore paramiz herseye yetmeliydi ama hayat tekduze gitmiyo iste
Ev idaresi anne babada olunca biseyler atlaniyor

Sinirlenmemi gerektirecek bir durum yok ortada. Sadece cümleniz biraz karşınızdakini ezici bir biçimde çıkmış gibi hissettim tepkim onaydı. Çalışma konusuna da gelince formasyon paramı kazanabilmek için 1 yıl boyunca eşşek gibi günde 11 saat part time çalışıp formasyon parasını biriktirdim. Çalışmanın ne olduğunu da biliyorum geçinmenin ne olduğunu da çok şükür. Genç ve öğrenciyim evet ama ayaklarım yere basıyor şükür ki. Yeri geldi 1 kitap alabilmek için - aileme yük olmamak için - öğle yemeklerimi yemeyip para biriktirip kitapta aldım. Yeri geldi 300 tl de harcadım.
Ben sadece konu sahibine örnek olabilmesi açısından yazmıştım onları.
Mesele Dost marka süt vb. şeylerde değildi. Biz de sadece o marka süt içmiyoruz. Söylemek istediğim GEÇİNEMİYORUZ eve tavuk ya da et girmiyor tarzı cümlelere karşı olarak yapılabilecek şeylerdi. Verdiğim örneklerin sebepleri de bunlardı.

Ben dahil bu kadar kisinin tepkisi de 'biz cok rahat geciniyoruz, her istedigimizi yapiyoruz, ayda 4 defa sinemaya gidiyorum, disarida da yiyoruz' vs.yazdiginiz icin, nasil basardiginizi merak ettigimizdendi.
Istanbul' da yasamadiginizi da bu sebepten sormustum, burada sinemalar 12-15 tl arasi, ayda 4 defa sinemaya gitmeyi bir hesap edin isterseniz. Hadi ayni gun yemek de yediniz 10 tl olsun en ucuz. Bir de sizin gibi 2 kardesiniz daha var. Gercekten benim matematigim yetmedi. Ayrica ne kadar calisirsaniz calisin anne baba evinde, kendi basiniza yasamaya baslayip birden faturalarla ve harcamalarla basbasa kalinca su anki dusuncelerinizden cok farkli seyler dusuneceginize eminim

Kimsenin ustunuze bilerek gelmeye calistigini dusunmuyorum. Olayi daha once dedigim gibi cok kisisel algiliyorsunuz. Ogle yemegi yemeyip para biriktirmenize ben cok uzuldum mesela, anne babaniz duysa kahrolur. Rahat yasamak bu degil iste ama kimse de cikip bir tepki vermedigi icin yillarca calisan emekciye 1300tl reva goruluyor. Ayip ulkece hepimizin ayibi.

Pelin ben sana katılıyorum. Pazar alışverişine de 20 lira demiş. Biz sadece meyveye 20 lira veriyoruz. ee bunun patatesi var, soğanı var, sebzesi var..Fasülyenin kilosu dahi 5 lira.. Eee nasıl olacak.. ? Arkadaş şaka gibi.. Ben geçen gün zeytin yağı aldım. 5 litresi 100 liraydı..Ayçiçek yağı da az değil ki.. en kötüsü 25 liradan başlıyor.. Kahvaltılıklar daha pahalı. En kötü zeytinin kilosu 10 lira. En kötü peynir 15 liradan başlıyor.. En kötü bir yumurtanın kolisi 12 lira.. Kimse gelip de 300 lirayla ay sonunu getiriyoruz demesin..
İstatislikler dahi yoksulluk sınırının 1300 lira olduğu söyleniyor.. Bu ne kadar acı bir olay.. Hayata toz pembeyle bakmayın.

Hayaller hayaller. 5 tl zeytin yağına 100 tl yi neden veriyorsunuz anlamış değilim.
Meyve sebze kaç kişi ne tür meyveler yiyor acaba.
Şehirler arası farklılıklar tabiki olur. Ben demiyorum ki İstanbulla x bir şehir aynıdır. Ama dikkat etmeyi bilmiyorsanız eğer arkadaş şaka gibi dememelisiniz hanımefendi. BEN markalı ürünleri gayet uygun fiyata alıp geçinebiliyorsam eğer bu beni ütopik bir duruma sokmamalı.
Ben kendi ailem içinde ayda 300 tl mutfak masrafı yapıyoruz demedim asla.
3 kişiler dedim ve onun üzerine örnek verdim.

Onları da ekleyin hanımefendi.
Hatta gelin birlikte ekleyelim lütfen.
Zaten sizinde yazdığınız gibi et tavuk yumurta süt sebze ve meyve yazmışım.
ayda 3 kalıp beyaz peynir yeseler tanesi 8 tl den = 24 tl
4 tane aç bitir salam = 8 tl
1 kg kaşar peynir = 20 tl
1 kg siyah zeytin = 18 tl
her ay bi şampuan bitirseler hadi 10 tl olsun
1 kavanoz nutella 10 tl olsun
Deterjan bir ayda 5 kg bitirdiler diyelim her gün yıkasalar bile 3 kişinin 5 kg bile deterjasn bitireceğini sanmıyorum o da 25 tl olsun.
Bulaşık deterjanı da o normalboylardan her ay 1 tane = 5 tl

120 TL etti. Geriye kaldı 280 tl
Hatta düz hesap 200 tl olsun.

Bana böyle çıkışmanıza gerek yok. Ben kimseyi küçümsemiyorum. Sadece yardımcı olmaya çalışıyordum. Bilmem farkında mısınız ?

Hayatinda alisveris yapmamis oldugun o kadar belli ki... bimde bile kalibi 8 liraya peynir yok... haftada 20 liraya pazar alisverisi yapilan bir dunya da yok. Bugun 1 kilo fasulye 6 tl, 1 kilo domates 2 tl, meyvenin en ucuzu 4 tl, 5 kisilik bir aile gunde 5 orta boy meyve yese 1 kilo eder yani haftada 7 kilo meyve almaniz lazim sizin nasil aliyorsunuz 7 kilo meyveyi 7 kilo sebzeyi 20 liraya...
Yani bu sekilde biyere varamayacagiz.
Zaten yaptigin bu uc hesapta bile toplam mutfak gida harcamasi 1000 liraya yaklasti, bastan dedigim gibi 300 ile her seyi yiyorum demek ya her seyin ablamini bilmemek ya da dalga gecmektir.

Ayrıntılı yazdığım şeye aylık tamir parası da eklemiştim. Hanımefendi kitap okumayı falan bana mı anlatıyorsunuz. Ben ayda 40tan fazla kitap okuyorum _??
Her ay 4 kere sinemaya da gidebiliyorum.
Herkesin ısrarla üstüme gelmeye çalışması da ayrı bir ironi. Ben sadece KONU SAHİBİNE örnek olailecek basit bir liste sunmaya çalışmıştım.
Bizim burda 1 kişilik sinema bileti 14 tl haftada 1 gittiğimi varsayarsam(mısırımı kolamıdq evden goturuyorum diyelim) gitti bir haftalık pazar parası. Malum haftalık pazar parasınada 15 tl yazmıstınız.

Ben dahil bu kadar kisinin tepkisi de 'biz cok rahat geciniyoruz, her istedigimizi yapiyoruz, ayda 4 defa sinemaya gidiyorum, disarida da yiyoruz' vs.yazdiginiz icin, nasil basardiginizi merak ettigimizdendi.
Istanbul' da yasamadiginizi da bu sebepten sormustum, burada sinemalar 12-15 tl arasi, ayda 4 defa sinemaya gitmeyi bir hesap edin isterseniz. Hadi ayni gun yemek de yediniz 10 tl olsun en ucuz. Bir de sizin gibi 2 kardesiniz daha var. Gercekten benim matematigim yetmedi. Ayrica ne kadar calisirsaniz calisin anne baba evinde, kendi basiniza yasamaya baslayip birden faturalarla ve harcamalarla basbasa kalinca su anki dusuncelerinizden cok farkli seyler dusuneceginize eminim

Kimsenin ustunuze bilerek gelmeye calistigini dusunmuyorum. Olayi daha once dedigim gibi cok kisisel algiliyorsunuz. Ogle yemegi yemeyip para biriktirmenize ben cok uzuldum mesela, anne babaniz duysa kahrolur. Rahat yasamak bu degil iste ama kimse de cikip bir tepki vermedigi icin yillarca calisan emekciye 1300tl reva goruluyor. Ayip ulkece hepimizin ayibi.

Size de hak veriyorum. Ama mesela biz de sinema hafta içi 9 tl Hafta sonu 12 tl
Hatta cinemaxmum ilk seans7 tl. Ben de kendimi ona göre ayarlıyorum.
Söylediğim gibi tabi ki şehirden şehire farklılık olabilir. Aksini asla iddia etmiyorum.
Sizde haklısınız. Ama cidden birazcık takip edildiği zaman bazı şeyler para biriktirelemese bile - ki kimse biriktirmek zorunda da değil - en azından ne biliyim mutfak masrafları 50 tl aalabilir ya da elektirik faturaları 25 tl azalabilir. Ben sadecee basit bir örnek vermek istemiştim.

Pelin ben sana katılıyorum. Pazar alışverişine de 20 lira demiş. Biz sadece meyveye 20 lira veriyoruz. ee bunun patatesi var, soğanı var, sebzesi var..Fasülyenin kilosu dahi 5 lira.. Eee nasıl olacak.. ? Arkadaş şaka gibi.. Ben geçen gün zeytin yağı aldım. 5 litresi 100 liraydı..Ayçiçek yağı da az değil ki.. en kötüsü 25 liradan başlıyor.. Kahvaltılıklar daha pahalı. En kötü zeytinin kilosu 10 lira. En kötü peynir 15 liradan başlıyor.. En kötü bir yumurtanın kolisi 12 lira.. Kimse gelip de 300 lirayla ay sonunu getiriyoruz demesin..
İstatislikler dahi yoksulluk sınırının 1300 lira olduğu söyleniyor.. Bu ne kadar acı bir olay.. Hayata toz pembeyle bakmayın.

Aynen öyle sanirsin makrocenter dan alisveris yapiyoruz :) gunde 2 ogun makarna yesen yagsiz sossuz o bile gunde 3 liradan ayda 90 lira yapar, ne demek 300 liraya et sut balik sebze meyve yemek.

Canım biz antalya merkezde yaşıyoruz. 2007 şubatta evlendik,düğün borcu vs ödedik .ben o süre üç ay destek oldum eşime fazla yardımım olmadı. Eşim 1.800 alıyor.Sana kısacası giderlerimizi yazayım. Ev kredisi. 750 tl. Bireysel emeklilik ödüyoruz ikimize 200TL . Eşimin ve benim tlf faturalarını 60 TL. Tahmini elektrik ve su faturalarımız en fazla 200 TL tabi yazın ,kışın ise 120 felan tutuyor.kalanlar geçiniyoruz allahıma şükürler olsun.Hatta herkes şaşırır siz nasıl geçiniyorsunuz diye,Desteğinizde hic ama hiç yok,kurumu yarımı vs yollayacak ,eşimin ve benim babalar anneler öldü.Oğlum 7 yaşında,arkadaşlarımın çocuklarının küçülmüşlerini giydirdim hep,bu sene aldım kıyafet kilo aldığından oğlum,kendime pek kıyafet almam arkadaşlarımla değişik tokuş yaparız,eşimde işyerinin verdiği kıyafetleri giyer.Anlayacağın geçiniliyor.Evin kredisine 5 ay kaldı .Bireysel emeklilik bizi sarsıyor ama iki buçuk yıl kaldı on yılı bitecek.Ama inan bende çok sıkılıyorum,bırak otele tatile gitmeyi,akrabaya gidecek gücümüz yol şehir dışına,arabada yok.Bazen çok bunaldığımız oluyor,Bazen çevremiz gelin şuraya gidelim derler ,bağane uydururuz, ama allaha şükür.Kimseye el avuç açtırmıyor
bireysel emeklilik nasıl oluyor rica etsem açıklayabilirmisiniz?

Size de hak veriyorum. Ama mesela biz de sinema hafta içi 9 tl Hafta sonu 12 tl
Hatta cinemaxmum ilk seans7 tl. Ben de kendimi ona göre ayarlıyorum.
Söylediğim gibi tabi ki şehirden şehire farklılık olabilir. Aksini asla iddia etmiyorum.
Sizde haklısınız. Ama cidden birazcık takip edildiği zaman bazı şeyler para biriktirelemese bile - ki kimse biriktirmek zorunda da değil - en azından ne biliyim mutfak masrafları 50 tl aalabilir ya da elektirik faturaları 25 tl azalabilir. Ben sadecee basit bir örnek vermek istemiştim.
Evet aynı kampanya burda da var ama ilk sans saatlerinde ben o 1400 için calısıyor oluyorum mesela.bimde de zaman zaman kampanyalar oluyor cok uyguna ama ünsanlar acılmadan kuyruga giriyor ve 1 saat içinde de bitiyor e ben oranın acılıs saatınde de calısıyor oluyorum.

Hayatinda alisveris yapmamis oldugun o kadar belli ki... bimde bile kalibi 8 liraya peynir yok... haftada 20 liraya pazar alisverisi yapilan bir dunya da yok. Bugun 1 kilo fasulye 6 tl, 1 kilo domates 2 tl, meyvenin en ucuzu 4 tl, 5 kisilik bir aile gunde 5 orta boy meyve yese 1 kilo eder yani haftada 7 kilo meyve almaniz lazim sizin nasil aliyorsunuz 7 kilo meyveyi 7 kilo sebzeyi 20 liraya...
Yani bu sekilde biyere varamayacagiz.
Zaten yaptigin bu uc hesapta bile toplam mutfak gida harcamasi 1000 liraya yaklasti, bastan dedigim gibi 300 ile her seyi yiyorum demek ya her seyin ablamini bilmemek ya da dalga gecmektir.

Siz beni nereden anlıyorsunuz cidden anlamıyorum. BEN KENDİ AİLEM AYDA 300 TL İLE GEÇİNİYOR DEMEDİM. Bunu dakaç sefer açıkladım anlamak istemiyorum. Alışveriş yapmadığım belliymiş ?? Nereden belli. Bizimburada gayette bir kalıp peynir 8 tl. Kaç kere açıkladım diyorum ki elbette ki şehirden şehire farklılık gösterir ama oluyor demek ki .
Kusura bakmayında geçinemiyoruz deyip sırf x lt z. yağına bilmem ne kadar vermek sonra farklı harcamalaryapmak garip gelmiyorda benim söylediklerim mi garip geliyor.

Açın migroskop u bir bakın 5 lt komili riveara zeytin yağı = 56.95
Yudum omge 3 ayçiçek yağı 5 tl = 22.95

Demek ki neymiş 100 tl harcanmadan da kaliteli zeytin yağı alınıyormuş ya da ayçiçek yağı. Hem de Türkiye geneli bir marketten fiyat verebiliyormuşum.

Komiksiniz cidden. Basit bir örnek vermeyi ne hale getirdiniz bravo.

Hayaller hayaller. 5 tl zeytin yağına 100 tl yi neden veriyorsunuz anlamış değilim.
Meyve sebze kaç kişi ne tür meyveler yiyor acaba.
Şehirler arası farklılıklar tabiki olur. Ben demiyorum ki İstanbulla x bir şehir aynıdır. Ama dikkat etmeyi bilmiyorsanız eğer arkadaş şaka gibi dememelisiniz hanımefendi. BEN markalı ürünleri gayet uygun fiyata alıp geçinebiliyorsam eğer bu beni ütopik bir duruma sokmamalı.
Ben kendi ailem içinde ayda 300 tl mutfak masrafı yapıyoruz demedim asla.
3 kişiler dedim ve onun üzerine örnek verdim.
Ben zeytin memleketin de yaşadığım halde bu fiyata aldım. hatta kendi bahçelerindeki zeytinlerden üretmişler ki aldığım yağ saf sızma zeytin yağı. Hatta fiyatı daha pahalı idi, ama çok sevdiğim bir arkadaşımın ailesi olduğu için bu fiyata alabildim. Market raflarındaki zeytin yağlarının ne kadar saf ve doğal olabileceğini düşünüyorsun? Ki marketlerde dahi 80 lira sızma zeytin yağı.. Senin söylemlerin o kadar ütopik ki.. Artık hangi hayal aleminde yaşıyorsan..
Uzmanlar dahi yoksulluk sınırının 1350 lira olarak söylüyor.. Ama siz hala ısrarla bir çaba içerisindesiniz. Ben anlayamıyorum sizi. Neden daha rahat yaşamak varken, belirli bir bütçeyle yoksulluk sınırında yaşıyoruz diye, isyan eden çözüm bulan üreten yok.. Bunu talep eden de yok.. Hep yarabbi şükür, buna da şükür. Sürekli şükredilmeyi öğretmedi mi? Devlet büyüklerimiz. Neden hak istemek aklımıza gelmiyor? Biz bu parayla geçinemiyoruz, biz daha fazlasını istiyor ve hak ediyoruz. İnsanca insan gibi yaşamak istiyoruz, diye talep etmiyoruz.. Biz bu ülkenin vatandaşı olarak.. Sorunu sistem de aramak gerek..

Bakmayın benim babamıon emekli maaşı da bu kadar olmazdı. Dediğim gibi çalıştığı şirketlerde iyi bir rakam alıyordu. Sağ olsun çalıştığı şirket babamı maaşını tam göstermemiş tutarı yüksek olduğundan yıllarca eksik prim yatırmışlar yan. Eğer onlar yatsaydı muhtemeln 2 bn tl gibi bir maaşımız olurdu. Evet zor ama hiç olmayadabilirdi.
Anne babam cidden duysa üzülürler ama yapacak bişey yok. Okumak zor aslında bu ülkede en çok okumak zor. :KK70:

Svincent
Oglenleri okulda yemek yemedigim oldu dedin ya
Benim esimde babasinin emekli oldugu donemde okumus universiteyi
Bigun mezun oldugu okula gittik
Aradan yillar gecmis yanimizda kizimizla
Bi ara durdu ve eliyle bana kantini gosterdi
Dedi ki
Ben 4 yil surda bi hamburger yiyemeden okulu bitirdim
Mide hastasi ve aclik onu inanilmaz rahatsiz ediyor
Bazen simit bile alamadigimdan acligimi antiasitle bastirirdim dedi
Yalvardim kolundan cektim ama ikna edemedim bi hamburger yemeye
Buda icimde kalsin dedi

Sen ac kalma yemegini ye
Bunun tasarrufu olmaz
Varsin evde iki kutu sampuan eksik olsun
Baban calistigi donemlerde nasilsa geliriniz iyiymis
Birak evi babalar gecindirsin cocuklar okurken
Cok kafani yorma bunlara

2 kişiyiz 1250 tl ye geçiniyoruz ve kredi ödüyoruz zorlanıyoruz ama şükür.
Su faturanız çok biz çok su kullanıyoruz genede 40ı geçmiyor klimamızda hep açık 120 tl fatura geldi bu ay.
internet şu bu derken zar zor geçiniyoruz ama kredi bitince rahatlicaz ondan çok sorun etmiyorum bi iki sene gezip tozmasam çok kaliteli yaşamasamda olur :KK66:
Aynen canım bizde kredi ödüyoruz ama bitince 750 rl cepte:rolleyes:

Siz beni nereden anlıyorsunuz cidden anlamıyorum. BEN KENDİ AİLEM AYDA 300 TL İLE GEÇİNİYOR DEMEDİM. Bunu dakaç sefer açıkladım anlamak istemiyorum. Alışveriş yapmadığım belliymiş ?? Nereden belli. Bizimburada gayette bir kalıp peynir 8 tl. Kaç kere açıkladım diyorum ki elbette ki şehirden şehire farklılık gösterir ama oluyor demek ki .
Kusura bakmayında geçinemiyoruz deyip sırf x lt z. yağına bilmem ne kadar vermek sonra farklı harcamalaryapmak garip gelmiyorda benim söylediklerim mi garip geliyor.

Açın migroskop u bir bakın 5 lt komili riveara zeytin yağı = 56.95
Yudum omge 3 ayçiçek yağı 5 tl = 22.95

Demek ki neymiş 100 tl harcanmadan da kaliteli zeytin yağı alınıyormuş ya da ayçiçek yağı. Hem de Türkiye geneli bir marketten fiyat verebiliyormuşum.

Komiksiniz cidden. Basit bir örnek vermeyi ne hale getirdiniz bravo.

Konuya ayda 300 tl mutfaga yetmez diyenleri anlamiyorum diye dalip 300 tl nin 3 katina çıktığıniz halde listeyi tamamlayamadigi icin komik olan sen misin ben miyim bidaha bak eski mesajlarina ok. :KK39:

Ben zeytin memleketin de yaşadığım halde bu fiyata aldım. hatta kendi bahçelerindeki zeytinlerden üretmişler ki aldığım yağ saf sızma zeytin yağı. Hatta fiyatı daha pahalı idi, ama çok sevdiğim bir arkadaşımın ailesi olduğu için bu fiyata alabildim. Market raflarındaki zeytin yağlarının ne kadar saf ve doğal olabileceğini düşünüyorsun? Ki marketlerde dahi 80 lira sızma zeytin yağı.. Senin söylemlerin o kadar ütopik ki.. Artık hangi hayal aleminde yaşıyorsan..
Uzmanlar dahi yoksulluk sınırının 1350 lira olarak söylüyor.. Ama siz hala ısrarla bir çaba içerisindesiniz. Ben anlayamıyorum sizi. Neden daha rahat yaşamak varken, belirli bir bütçeyle yoksulluk sınırında yaşıyoruz diye, isyan eden çözüm bulan üreten yok.. Bunu talep eden de yok.. Hep yarabbi şükür, buna da şükür. Sürekli şükredilmeyi öğretmedi mi? Devlet büyüklerimiz. Neden hak istemek aklımıza gelmiyor? Biz bu parayla geçinemiyoruz, biz daha fazlasını istiyor ve hak ediyoruz. İnsanca insan gibi yaşamak istiyoruz, diye talep etmiyoruz.. Biz bu ülkenin vatandaşı olarak.. Sorunu sistem de aramak gerek..

Ben birşeylerin çabası içerisinde değilim hanımefendi. Ütopik bir dünya da yaşayamayacak kadar da ayaklarım yere sağlam basıyor. Uzmanların neyi söylediğini de gayet iyi biliyorum. Elbetteki daha rahat yaşamak ister HER İNSAN. Ama ülkeyi yöneten insanların gerekli şeyleri yapmıyor oluşunu bana yüklemenize anlam verebilmiş değilim ? Merak ediyorsanız babam bir kaç kere cumhurbaşkanlığına ve başbakanlığa yazı yazdı. E-devlette bimer üzerinden yazılabiliyor.Emekle maaşlarının azlığı vb. konularla ilgili yazdı hatta. AMA aylık gelirimiz 1300 civarı diye kendimi ordan oraya atacakta değilim. Tabi ki şükredeceğim. Evsiz olabilirdim ya da sokakta yatabilirdim. Ayrıyetten çözüm aradığımız halde birşey olduğu da yok. Öğretmen atamaları ilgili başvurmadığımız merci ve parti kalmadı. Ama hala birşey yok. Demek ki neymiş ? Devletin yapmadığı şeyler için sıradan insanlarda kusur bulmamak gerekirmiş. Rica ediyorum etkin bir çözüm bularak yolumuzu açın. Sizi sonuna kadar destekleyeceğimden emin olabilirsiniz.

Allah insanlarimiza yardım etsin. Rahat rahat gecindigini söyleyenler et sebze meyve yiyip çocuğuna iyi ayakkabı giydirebiliyor mu acaba... nasıl yetinmeyi ogretmisler benim canım milletime... bizim gelirimiz soylenen rakamdan kat kat fazla bazen et almiyim bugün tavuk yapayım dediğim oluyorken bu halinden memnun tavırları anlayamıyorum. Yaşamak bu mu yani nefes alıyoruz şükür. ..
Bu nasıl cvp tarzı acaba,bayan derdini yazmış, ve sende diyorsunki bu durumda hala halinden memnun,evet arkadaşım bu memnuniyetlikten ziyade allaha şükretmek ve olanla yetinip hiç olmayanları gördükçe şükretmektir,

Konuya ayda 300 tl mutfaga yetmez diyenleri anlamiyorum diye dalip 300 tl nin 3 katina çıktığıniz halde listeyi tamamlayamadigi icin komik olan sen misin ben miyim bidaha bak eski mesajlarina ok. :KK39:

Çok tatlısın canım gerçekten tatlılıktan öleceksin hatta. Orada ailemle birliktee 5 kişi olarak 300 tl ile geçiniyoruz yazmadığımıza göre anlama problemi olan kim oluyor acaba ??
Listeyi tamamlayamamak mı ?? En son baktığım da herşey tamdı ama tam değilsiniz diyorsanız o da sizin doyumsuzluğunuzda olsa gerek bayan. Neyse uzatmayacağım. Hatalı olan eminim ki benimdir. En doğrusunu da siz diğer hanımlar biliyorsunuzdur.

Açıkçası bazı yorumları okuyorum da 3 kişininmutfak masrafı 300 tl ile nasıl geçiniliyor diyorlar bu bana biraz ilginç geliyor.

Valla biz geçinebiliyoruz. Bu konudan sonra babamın yanına geçtim ve kalem kalem not aldım. Sizin maaşlınız üzerinden yazacağım hatta. Yazdıklarımın hepsi aylık. Bir de emlak vergisi yazacağım o 6 ay da bir ödeniyor ama bizböldük sizin için.

Adsl = 50 tl
Gsm = 50 t
elektrik su = 175 tl
Doktor - ilaç farkı = 25 tl
doğlgaz= 100 tl
Pazar alışverişi = 80 tl ( bizim haftalık 15-20 tl arası oluyor dediğim gibi 5 kişiyiz ama size de aynı tutardan yazdık )
Kıyafet = 50 tl
süt yoğurt = 50 tl ( biz ayda ortalma olarak 25 paket süt tüketiyoruz. Ve üst taraflarda yazılan gibi süt 2.50 değil gayette 1.80 tl den alıyoruz. )
Ekmek= 50 tl ( Günde 2 emekten hesapladık )
Tavuk = 50 tl ( banvit ürünlerinden hesapladık )
Kırmızı et = 100 tl
Yağ, salça vb. = 50 tl
Bakliyat vb. = 50 tl
Emlak vergisi = 25 tl
Ev gereçleri tamiratı vs = 25 tl
Aylık yol parası = 70 tl ( bir kişi için )

Toplam 1000 tl ediyor. Her ay cebinize 400 tl kalıyor yani.

Onları da ekleyin hanımefendi.
Hatta gelin birlikte ekleyelim lütfen.
Zaten sizinde yazdığınız gibi et tavuk yumurta süt sebze ve meyve yazmışım.
ayda 3 kalıp beyaz peynir yeseler tanesi 8 tl den = 24 tl
4 tane aç bitir salam = 8 tl
1 kg kaşar peynir = 20 tl
1 kg siyah zeytin = 18 tl
her ay bi şampuan bitirseler hadi 10 tl olsun
1 kavanoz nutella 10 tl olsun
Deterjan bir ayda 5 kg bitirdiler diyelim her gün yıkasalar bile 3 kişinin 5 kg bile deterjasn bitireceğini sanmıyorum o da 25 tl olsun.
Bulaşık deterjanı da o normalboylardan her ay 1 tane = 5 tl

120 TL etti. Geriye kaldı 280 tl
Hatta düz hesap 200 tl olsun.

Bana böyle çıkışmanıza gerek yok. Ben kimseyi küçümsemiyorum. Sadece yardımcı olmaya çalışıyordum. Bilmem farkında mısınız ?

300 nasil yetmez diyip 650 tl mutfak gideri listesi yapan ve hala listesi eksiklerle dolu olan arkadas bana komik demis:KK14:

X