1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

Bunu bizim için örnek çizelge olarak mı hazırladın canım merak ettim de ,benim Tr deki hesabımla seninki çok farklı da onu merak ettim ..
O tavuk 50 lira ya ne kadar tavuk ,ne kadar gidiyor ,hani bunun balığı,kırmızı eti,hani temizlik malzemesi (en çok onlar tutar)1 kilo nohut 10 lira iken 50 lira bakliyat nasıl oluyor mesela ? Kırmızı etin kilosu 49 kilo ayrıca ,65 liraya da var ..
Ekmek gün içinde herkes yarım mı yiyor orasını çözemedim,yumurta dediğin kolisi 8 lira zaten ..
O süt nerde yahu ben 4 liraya alıyordum kilosunu ,yoğurdun kilosu da 13 lira demek ki siz ayda iki kilo süt tüketebiliyorsunuz her gün yarım çay bardağı falan yapıyor galiba ..
Bence siz hapla beslenmeyi bulun dalga geçmek amaçlı değil bu söylediğim çünkü ütopik dünyanızla bunu da başarabileceğinize inanıyorum ..:KK59:
Bir de o pazarı bana söylerseniz zira ben pazardan 80 liradan aşağı çıkamıyorum ..:110:
Bir de siz hiç çay falan içmez misiniz ,kahve,kola :KK57: Kuruyemiş,tatlı,kek,börek,mangal,mesela ağdaya da mı gitmiyorsunuz ,kaşınız ,bıyığınızda mı çıkmıyor :oops:
Bayağı ben sizinle tanışmak istiyorum yahu para harcamadan yaşamayı bulmuşsunuz siz :KK200:
Bu biraz yaşanılan şehirlede alakali aslında Mersin.adana çevresi bu konuda ucuz. Mesela sütun kg burada 2 lira açık. 10 liraya nohut görmedim ben burada 10 liraya 2.5 kg yakın alırsın. Keza kıyma en fazla 30 lira sebze vs bunlarda çok ucuz belki arkadasta ucuz bir şehirde yasiyordur.PAzarda bu mevsimde 80 lira gitmez burada.

Aslında ne yazsam dalga konusu olduğundan konuya yazmama kararı vermiştim ama madem sordunuz söyleyeyim. Gaziantepte yaşıyorum. Merkezde yani ilçe falan da değil. Tavuk gayett Banvit alıyoruz tüm tavukta alınıyor tavuk pirzola açısından da kilo biçiminde söyleyemem çünkü dikkat etmedim.
Ayrıyetten bakliyat vb. şeyleri biz kilo ile almıyoruz. Hani 1 kilo nohut tarzı değil toplu alıyoruz. Ben hiç 5 kg pirinç aldığımızı hatırlamıyorum mesela hep büyük miktarlarla baldo falan lıyoruz.
Sonra süt konusu ise ayda ortalama olarak 25 paket - 1 lt olanlardan - süt tüketiyoruz. Kimi zaman bu Bimden oluyor kimi zaman Sütaş falan gayette uygun fiyata alabiliyoruz.

Pazara falan da eğer buraya gelirseniz bir uğramanızı tavsiye ediyorum fiyatları da görmüş olursunuz. Ütopik dünyanız tarzı dalga geçerek ne yapmaya çalışıyorsunuz onu da bilmiyorum.
Kuruyemişimiz de var memlekete gidince toplu olarak alıyoruz gayette güzel yiyoruz. Pasta börekte ben yapıyorum gayet. Yufka da gidiyor eve mangal da yapıyoruz. Ağdaya gitmiyorum evde kendim yapıyorum. Kaş bıyık için kuaföre gidiyorum ha onun da fiyatını söyleyeyim kaş+bıyık = 7 tl biz de. Kesim = 20 tl
Öyle küçücük sokak arası diye küçümsenen kuaförlerden de değil gittiğim kuaför belki bilmek istersiniz.

Kahve = nescafe alıyorum gold olanlardan< Kola da alıyoruz ben tüketmesemde kardeşlerim tüketiyor. Eğer alma vaktini bilirseniz herşey çift çift giriyor eve. Keşke dalga geçmek yerine birşeyleri takip etmeyi bilseydiniz. Size göre ütopik olan dünyamı kavrayabilirdiniz belki.
Temizlik vb. şeyler için gerekli olanları başka mesajda yazmıştım gerçi çokta farketmez benim için artık. Umarım istediğiniz cevapları alabilmişsinizdir.

İyi akşamlar dilerim size.
Merhaba :)
Sen oralardasın bu fıyata alıyorsun dusun ben en pahalı denen sehırde İstanbulda yım yine aynı :) hatta burada cogu kısıyı gorunce cok sasırıyorum o_Oherkes ıster daha cok kazansın tabı kı. hele sut ve yogurt fıyatı bana pahalı gelıyordu burayı okuyana kadar ama okuduktan sonra anladım kı bıldıgın ucuza alıyormusuz :KK45: Market var markett var :) aynı urun buyuk marketlerde bazen neredeyse ıkı katı oluyor o_O Örnek verecek olursak bulasık makınesı için ben fairy platinum kullanıyorum ucuzda degıl yanı hatta gayette kalıtelı malum :KK53: indirimi yakalarsan 70 adet tablet 30 tl ( daha uygunu varsa duser bayılırım dermısım :KK45:) ama annemlerın orada bır market var orada her daım 30 tl :21: 2 vesait yolum var ama her gıttıgımde yolda tasıyabılecegım ve fıyat farkı olan urunlerı alıyorum valla :) cunku aynı urunu buradan almak ıcın gezdıgımde ozellıkle buyuk marketlerde fıyat 45 - 50 tl arasında gezdıgını gordum o_O yani kalitesız degıl kalitelıyı ucuza alıyoruz :KK49: asla kımseyı kırmak degıl nıyetım :) kıracak bırsey dersemde sımdıden ozur dılerım :) ama 80 tl kac kısının haftalık pazar parası merak edıyorum o_Omarkette dahıl mı buna yoksa sadece sebze meyve mı o_O ben 80 tl lık alısverıs yapsam 2 hafta bıtıremem ısraf olan bıle olur yanı :KK17: cok sukur evımızde de yemek eksık olmaz. Pazardan yeterınce alısverıs yapıyorum israf oılanda olmuyor.. Çöpe bşey atmam ama attıgım zaman gercekten cok uzuluyorum. Kısın pazar pahalı denmıs evet cok pahalı ee bizde ne yapıyoruz yazın kıslıklarımızı hazırlıyoruz :21: gecen kıs kar vs yagdıgı zamanlar sebzeler hem buzlanmıstı resmen hemnde asırı pahalıydı o_O bende pazarın pahalı oldugu donemlerde ne yaptım meyve mı ve yesıllıklerımı aldımm sebzelerımıde yazın buzluga atmıs oldugum sebzelerımı kullandım :21: yıllardır kadınlar bu sekılde yapıyor karınca misali yazın yap kısın ye (ınsallah) Calısan bayanlar ıcın hazırlık kısmı zor bılıyorum ama ımkansız degıl :) annem ve yengem calısıyorlardı ama o donemlerde bıle kıslıklar yapılırdı mutlaka. Hem calısana kıs ayı ıcın daha bır pratık :) Şimdi biliyorum bu yorumlardan sonra gercekten yıne dalga gecenler olacak zira direk bana yazılmasada benımde yazmıs oldugum mesajdan sonra alay edıcı mesajlar yazılmıs keske olmasaydı o_O Hoscakalın :)

Burda yazan bazı arkadaşlarımı okuyabildim de helal olsun valla çook tutumlu kadinlarsiniz. Şimdi bişey dicem taslamayin beni. Lojmanda oturuyorum ayda 150 tl kira veriyorum elektrik yüksek geliyor banada su normal eşim 3200 civarında maaş alıyor bide ev almıştık önceden onun kirasida geliyor. Ben çok harciyorum ya mesela dolmusa binmiyorum arabayla gidiyorum temizlik manyağı oldum deterjanlara çok para veriyorum. Çocuğumun olduğu için çamaşır makinesi ve süpürge hergün açılıyor. Kuaför vs kıyafet çok gidiyo yani. Bende tutumlu olmak istiyorum ama basaramiyirum makyaj malzemesine verdiğin parayi biriktirseydin bi Arabamiz daha olurdu diyo benimki. Yazılanları okuyup kendime ders cikarticam :KK43:

Sabredin karsiligini alacaksiniz duzelir merak etmeyin ve extra isler yapabilirler calismayan evlere is veriliyor deneyin derim

Burda yazan bazı arkadaşlarımı okuyabildim de helal olsun valla çook tutumlu kadinlarsiniz. Şimdi bişey dicem taslamayin beni. Lojmanda oturuyorum ayda 150 tl kira veriyorum elektrik yüksek geliyor banada su normal eşim 3200 civarında maaş alıyor bide ev almıştık önceden onun kirasida geliyor. Ben çok harciyorum ya mesela dolmusa binmiyorum arabayla gidiyorum temizlik manyağı oldum deterjanlara çok para veriyorum. Çocuğumun olduğu için çamaşır makinesi ve süpürge hergün açılıyor. Kuaför vs kıyafet çok gidiyo yani. Bende tutumlu olmak istiyorum ama basaramiyirum makyaj malzemesine verdiğin parayi biriktirseydin bi Arabamiz daha olurdu diyo benimki. Yazılanları okuyup kendime ders cikarticam :KK43:
Makyajda sorunlu cildiniz varsa cilt bakimi yaptirirsiniz temiz olur yazik cok para gider

Makyajda sorunlu cildiniz varsa cilt bakimi yaptirirsiniz temiz olur yazik cok para gider

Sorunlu bir cildim yok fakat profesyonel makyaj ürünlerini tercih ediyorum onlarda biraz uçuk fiyatta. Cogunu da gizli aliorum çünkü kızıyor. Cilt temizleme ürünleri kremler vücut kokuları vs vs

Bazen de diyorum ki kesinlikle yanlış anlamayın beni acaba bizimde ortak mücadele edebilcegimiz bişey olsaydı mutlu olurmuyduk ki mesela bi kredi borcu oturup hesap yapsaydik fikir alisverisinde bulunsaydik. Evimiz oldu Arabamiz oldu bi derdimiz yok şükür ama beraber yaptigimiz bişey de yok

Polis eşiniz galiba genelde polis-asker eşlerinin böyle bir sıkıntısı oluyor yalnızlık ve sıkıntıdan gezme yeme içme giyim kuaför vs. vuruyorlar kendilerini hele de ev hanımıysa.
Yatırım araçlarına yönelin mesela altın hesabı açıp kirayı otomatik olarak oraya aktarabilirsiniz kira geliri hiç yok gibi yaşayın.
Deterjanları da bim tarzı yerlerden uygun fiyata alabilirsiniz

Polis eşiniz galiba genelde polis-asker eşlerinin böyle bir sıkıntısı oluyor yalnızlık ve sıkıntıdan gezme yeme içme giyim kuaför vs. vuruyorlar kendilerini hele de ev hanımıysa.
Yatırım araçlarına yönelin mesela altın hesabı açıp kirayı otomatik olarak oraya aktarabilirsiniz kira geliri hiç yok gibi yaşayın.
Deterjanları da bim tarzı yerlerden uygun fiyata alabilirsiniz

Aynen öyle yoğun çalışma saatlerinden ötürü yalniziz ne yazık ki çalışıyordum ama bıraktım oglumla ilgilenmeyi tercih ettim

okuduguma göre faturalarınız çok fazla oralardan kısmaya çalışın.bide ekonmi yapmak istyorsanız uygun fiyatlı yerlerden alışveriş yapın.marka olan şeyler çok fazla para götüryr.örneğin hesaplı markatlerden alışveriş yapın.arada baya fiyat farkı olur.

Siz ve eşiniz çalışsa belki yardımcı olursunuz birbirinize. Ayrıca faturalar çok
Çok yüksek şimdilik bizde 3 kişiyiz. Ben ve eşim çalışıyoruz. Elektrik 45 su 30 her ay şaşmaz

1400 tl esimin masiyla gecinneye calisiyoruz ustelik kiradayiz 450 tl ...
Elektrik su 50 yi gecmez dogalgaz 100 kusur genelde kredi borcumuzda var ustelik kucuk bebegimizde var oyle boyle bu devran donuyor karnimiz tok basimizi sokavak kirada olsa iyi kotu evimiz var sadece ekstra yasamimiz yok giysi falan alamiyoruz slk slk disarda yemiyoruz karin tokluna yasiyoruz iste :)

1400 1500 gecinmel zor heleki kira ödüyorsan. konu sahibin yine kira derdı yok. para kalmıyorkı size bebek gelcek oda masraf allah yardımcınız olsun
Esimim maasi 1500 lira
Evimin kirasi 600lira
Elektrik su ortalam 150 lira
Telefon,tv,guvenlik sistemi vs faturalari en az 300 lira
Kredimiz var 450 lira
Oyle boyle derken yine gidiyor
Hamile oldugum icin isten cikarildim.bir sure issizlik maasi alacam.yakinda bebis geliyor.kis geliyor.
Sen dusun artik bende senin gibi konumu acsam acaba
Yine allahima sukurler olsun mutluyum.bence sende halinden.memnun olmaya calis

a
Allah kolaylık versin. Bizim sadece mutfaga 1000tl den fazla gidiyo ki 2kişiyiz

aynen mutfak ondan haric gezme tozma. ben izinde 6 haftada 6 bın euro harcadım türkıye ucuz degıl dışarda yeme icme cay bıle 3 tl bir tatlı alıyorsun al sana kışı bası 20 gıdıyor. tr cok pahlı. pazarlar haric

1400 tl esimin masiyla gecinneye calisiyoruz ustelik kiradayiz 450 tl ...
Elektrik su 50 yi gecmez dogalgaz 100 kusur genelde kredi borcumuzda var ustelik kucuk bebegimizde var oyle boyle bu devran donuyor karnimiz tok basimizi sokavak kirada olsa iyi kotu evimiz var sadece ekstra yasamimiz yok giysi falan alamiyoruz slk slk disarda yemiyoruz karin tokluna yasiyoruz iste :)
kıyafet falan umurumda değil,nedense bana hep yapay bir ihtiyaçmış gibi gelir.yani yırtılana kadar giyerim.bir iki temiz kıyafetim vardır.onun dışında ben sadece tatil istiyorum

X