1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

ne yapsın geçinemesede şükredenler? Gidip banka mı soysun yoksa hırsızlık mı yapsın. Şükretmenin de saflık olduğunu düşünmek te neyse birşey diyecektim ama.
Sukretsin sağlığına Sukretsin yaşadığına nefes alabildiğine anne babasının hayatta olduğuna vs.. ama ohoo ne varki 1400 liraya güller gibi geçiniyoruz herşeyimiz de tam ohh demesin. Bu halk böyle halinden memnun olmaya devam etsin.. hıc birseyi haketmiyoruz biz..

Elbetteki herkes daha iyi şartlarda geçinsin isterim. Babam şu an çalışmadığı için böyle ama çalıştığı zaman 7 bin tl gibi gelirimiz olduğu halde biz hemen hemen bu şekilde harcıyoruz yine. Ha bunlar haricinde ailecek yemeğe çıkıyoruz ya da daha lüks yerlerde tatile gidiyoruz ama onun haricinde pekte bir değişiklik yapma gereği görmüyoruz.
Bence kilit n
Elbetteki herkes daha iyi şartlarda geçinsin isterim. Babam şu an çalışmadığı için böyle ama çalıştığı zaman 7 bin tl gibi gelirimiz olduğu halde biz hemen hemen bu şekilde harcıyoruz yine. Ha bunlar haricinde ailecek yemeğe çıkıyoruz ya da daha lüks yerlerde tatile gidiyoruz ama onun haricinde pekte bir değişiklik yapma gereği görmüyoruz.
Babanizin calistigi donemlerde birikim yaptigi paradan calismadigi donemde kullandigi ihtimalini dusunurum yazdiklarinizdan
5 kisi okuyan cocuklar evde hersey var hatta sampuan sut vs stok yapilmis mumkun degil

Ayda 2 kalıp peynir, yarım kilo yeşil zeytin, yarım kilo siyah zeytin, bir kutu kaymak, kaşar peyniri, bir kavanoz nutella ve 2-3 paket aç bitir alıyorum 70 Tl civarı tutuyor. Sadece kahvaltı...

Aç bitirin tanesi 2 tl den 6 tl eder
1 kutu kaymak = 5 tl
1 kg kaşar alsanız = 20 tl
800gr marmarabirlik siyah zeytin indirimsiz 19 tldir.
1 nutella en fazla 10 tldir. Kavanozuna göre değişir tabiki.
1 kalıp peynir =8 tl falandır.

Benim yazdığımda zaten 400 tl gibi bir artıları vardı 200 tl daha detarjan vve kahvaltıya gitsin<. Yine ellerine 200 tl kalabilir. Ben yargılamıyuorum kesinlikle.Geçinmek zor ama insan biraz idare edince geçiniliyorda.

Tek tek marka yazmaktan hiç haz etmiyorum bu gidişle ban yiyeceğim ama eve giren temizlik malzemesi ariel ya da omo matik. Çamaşır suyu ace , bulaşık makinesi deterjanı da Fairy ya da finish.
Bunlar haricinde şampuan ben head & shoulders kız kardeşim ve annem pantene erkek kardeşim ve babam clear kullanıyorlar.
Deodoratnlarımız da nivea oluyor genelde.
Şunlar haricinde mesela makyaj ürünleri. İndirimsiz hali 50 lira ise ben gayette yüz de 50 indirimi bekleyip 25 tl ye alabiliyorum.
Yani geçinmek isteyen indirimleri takip eden insanlar gayette güzel her istediklerini alabiliyorlar. Örnek vermem gerekirse yine a101 , şok vb. yerlerde teknolojik aletler çok uygun fiyatlarda bulunuyor bazen. Teknosada ki 1600 tl lik telefon a101 de 995 tl ye satışa sunuldu mesela. ?? Dikkat etmesem takip etmesem nereden bilecektim bunları. Lafım size değil kesinlikle ama dikkat eden insnalar gerçekte de geçiniyor. Evlerinde çikolotada dondurmada eksik kalmıyor.

Listede neden bunlar yoktu peki? bunlari da ekleyip tekrar hesap yapin bakalim. 1400 liradan 400 de artar diyebilecekmisin o zaman...
Ben de geciniyorum diyorum bakın o parayla, ama ayda 300 lira mutfak nasafi yapıp herseyi yiyorum demek dalga geçmek gibi, senin listende bile peynir zeytin balık vs hiçbir sey olmadigi, sadece et tavuk yumurta sut meyve sebze olduğu halde 300 u cok cok gecmis degil mi?

Sukretsin sağlığına Sukretsin yaşadığına nefes alabildiğine anne babasının hayatta olduğuna vs.. ama ohoo ne varki 1400 liraya güller gibi geçiniyoruz herşeyimiz de tam ohh demesin. Bu halk böyle halinden memnun olmaya devam etsin.. hıc birseyi haketmiyoruz biz..
Memnun olmayıp ta direnmek için ne yaptık . Kim yürüdü asgari Ücret için. Kim 65 Yaşında emekliliğe hayır için sokaklara döküldü. Benim tek başıma maaşım 5 bin tl . Ama ne Önemi var ?? Toplum için birşey yapamadıktan sonra .. Halinden memnun olmayan da olan da yanlızca söyledikleri laf ta kalırsa aynı yerde sayar. İyi hafta sonları

Son düzenleme:
Bence kilit n

Babanizin calistigi donemlerde birikim yaptigi paradan calismadigi donemde kullandigi ihtimalini dusunurum yazdiklarinizdan
5 kisi okuyan cocuklar evde hersey var hatta sampuan sut vs stok yapilmis mumkun degil

Deterjanlarda falan evet yapılıyor.Ama çalıştığı dönemde de indirimden alıyor. Ya mesela saç boyası annemin saçlarını ben boyuyorum. Normalde 18 tl civarı olan saç boyasını indirimden 7 tl gibi bir fiyataalıyor. 1 tane almaktansa 3-4 tane alıp koyuyor köşeye.
Şampuanlarda öyle. Şu an ismini veremeyeceğim bironline alışveriş sitesinde Gliss şampuanlar ( büyük boy u ) 3.90 a düşmüş mesela ??
Demek istediğim insan takip edince herşey alınıyor.
Elbette ki herkes ister ara sıra yemeğe çıksın tatillere gitsin kendini bu kadar sıkmasın.Ama böyle dönemlerde insan idare etmek zorunda kalıyor işte.

Valla biz geçinebiliyoruz. Bu konudan sonra babamın yanına geçtim ve kalem kalem not aldım. Sizin maaşlınız üzerinden yazacağım hatta. Yazdıklarımın hepsi aylık. Bir de emlak vergisi yazacağım o 6 ay da bir ödeniyor ama bizböldük sizin için.

Adsl = 50 tl
Gsm = 50 t
elektrik su = 175 tl
Doktor - ilaç farkı = 25 tl
doğlgaz= 100 tl
Pazar alışverişi = 80 tl ( bizim haftalık 15-20 tl arası oluyor dediğim gibi 5 kişiyiz ama size de aynı tutardan yazdık )
Kıyafet = 50 tl
süt yoğurt = 50 tl ( biz ayda ortalma olarak 25 paket süt tüketiyoruz. Ve üst taraflarda yazılan gibi süt 2.50 değil gayette 1.80 tl den alıyoruz. )
Ekmek= 50 tl ( Günde 2 emekten hesapladık )
Tavuk = 50 tl ( banvit ürünlerinden hesapladık )
Kırmızı et = 100 tl
Yağ, salça vb. = 50 tl
Bakliyat vb. = 50 tl
Emlak vergisi = 25 tl
Ev gereçleri tamiratı vs = 25 tl
Aylık yol parası = 70 tl ( bir kişi için )

Toplam 1000 tl ediyor. Her ay cebinize 400 tl kalıyor yani.

pazar nasıl 15-20 tl ya???

Deterjanlarda falan evet yapılıyor.Ama çalıştığı dönemde de indirimden alıyor. Ya mesela saç boyası annemin saçlarını ben boyuyorum. Normalde 18 tl civarı olan saç boyasını indirimden 7 tl gibi bir fiyataalıyor. 1 tane almaktansa 3-4 tane alıp koyuyor köşeye.
Şampuanlarda öyle. Şu an ismini veremeyeceğim bironline alışveriş sitesinde Gliss şampuanlar ( büyük boy u ) 3.90 a düşmüş mesela ??
Demek istediğim insan takip edince herşey alınıyor.
Elbette ki herkes ister ara sıra yemeğe çıksın tatillere gitsin kendini bu kadar sıkmasın.Ama böyle dönemlerde insan idare etmek zorunda kalıyor işte.
Babaniz donem donem calisip 7 bin tl gelir elde etmese 1300 lira emekli maasiyla evinizin bu bollugu olmaz
Bumu demek istiyorum
O indirimi takip etmek stok yapmakta para ister
Gunu kurtarmaya calisan insanin buna ayiracak butcesi yoktur zaten

Valla 1 sene İstanbulda 15 seneden fazla da Ankara da oturduk. Yine aynıydı ??
Kız kardeşim İstanbulda okul kazandı. Bir kaç gün önce babamla kayıtaa gittiler. Uçakla gidip geldiler İstanbul kartınıda çıkardılar. Gezmeleri gerek yerleride gezdiler alışverişte yaptılar geldiler ??
Hangi seçenek hoşunuza gitmedi. Kıyafet mi mesela 50 tl az mı geldi. Lcw de 12-15 tl ye basic tişörtler 20 tlye gömlekler var. Ha onlarda olmazsa sosyete pazarı denen birşey var. Yeni kıyafet temiz giysiyse mesele oradanda giyinebilir insan.

Sinirlenmeye ve bol unlemlere gercekten gerek yok, konuyu bu kadar kisisel algilamayin :)
Ancak calismadiginizi, ogrenci oldugunuzu anlamistim. Anne-baba evinde onlarin parasiyla, kendi parani kazanmaya ve kendini gecindirmeye baslamadan bunlari demek daha kolay. Olayi bir de babanizdan dinlemek lazim.

Ayrica herkes sizin standartlarinizda yasamak istemeyebilir, Dost marka sut icmek istemeyebilir mesela gunluk sut icmek ister. Lc waikikiden giyinmeyebilir mesela is icin klasik giyinmesi gerekebilir (ornek benim esim). Organik yiyecekler yemek isteyebilir, pazara cikacak guzergahta olmayabilir. Indirimleri takip edecek, her alacagini farkli marketten kovalayacak vakti olmayabilir. Bir suru olasilik sayabilirim.
O yuzden gecinilmez diye dusunenlere tepki gostermenizin geregi yok.

Listede neden bunlar yoktu peki? bunlari da ekleyip tekrar hesap yapin bakalim. 1400 liradan 400 de artar diyebilecekmisin o zaman...
Ben de geciniyorum diyorum bakın o parayla, ama ayda 300 lira mutfak nasafi yapıp herseyi yiyorum demek dalga geçmek gibi, senin listende bile peynir zeytin balık vs hiçbir sey olmadigi, sadece et tavuk yumurta sut meyve sebze olduğu halde 300 u cok cok gecmis degil mi?

Onları da ekleyin hanımefendi.
Hatta gelin birlikte ekleyelim lütfen.
Zaten sizinde yazdığınız gibi et tavuk yumurta süt sebze ve meyve yazmışım.
ayda 3 kalıp beyaz peynir yeseler tanesi 8 tl den = 24 tl
4 tane aç bitir salam = 8 tl
1 kg kaşar peynir = 20 tl
1 kg siyah zeytin = 18 tl
her ay bi şampuan bitirseler hadi 10 tl olsun
1 kavanoz nutella 10 tl olsun
Deterjan bir ayda 5 kg bitirdiler diyelim her gün yıkasalar bile 3 kişinin 5 kg bile deterjasn bitireceğini sanmıyorum o da 25 tl olsun.
Bulaşık deterjanı da o normalboylardan her ay 1 tane = 5 tl

120 TL etti. Geriye kaldı 280 tl
Hatta düz hesap 200 tl olsun.

Bana böyle çıkışmanıza gerek yok. Ben kimseyi küçümsemiyorum. Sadece yardımcı olmaya çalışıyordum. Bilmem farkında mısınız ?

Aç bitirin tanesi 2 tl den 6 tl eder
1 kutu kaymak = 5 tl
1 kg kaşar alsanız = 20 tl
800gr marmarabirlik siyah zeytin indirimsiz 19 tldir.
1 nutella en fazla 10 tldir. Kavanozuna göre değişir tabiki.
1 kalıp peynir =8 tl falandır.

Benim yazdığımda zaten 400 tl gibi bir artıları vardı 200 tl daha detarjan vve kahvaltıya gitsin<. Yine ellerine 200 tl kalabilir. Ben yargılamıyuorum kesinlikle.Geçinmek zor ama insan biraz idare edince geçiniliyorda.
Pek öyle değil.
Nutella 750 gram 16-17 TL
Bir kalıp peynir 15 TL, ikisi 30 yapıyor.
İsteyen elbette geçinir, sadece peynir zeytinle de kahvaltı olur ama insanların "oooo rahat rahat geçiniyoruz" demelerine şaşıyorum. Rahatlık değil ki bu.

Sinirlenmeye ve bol unlemlere gercekten gerek yok, konuyu bu kadar kisisel algilamayin :)
Ancak calismadiginizi, ogrenci oldugunuzu anlamistim. Anne-baba evinde onlarin parasiyla, kendi parani kazanmaya ve kendini gecindirmeye baslamadan bunlari demek daha kolay. Olayi bir de babanizdan dinlemek lazim.

Ayrica herkes sizin standartlarinizda yasamak istemeyebilir, Dost marka sut icmek istemeyebilir mesela gunluk sut icmek ister. Lc waikikiden giyinmeyebilir mesela is icin klasik giyinmesi gerekebilir (ornek benim esim). Organik yiyecekler yemek isteyebilir, pazara cikacak guzergahta olmayabilir. Indirimleri takip edecek, her alacagini farkli marketten kovalayacak vakti olmayabilir. Bir suru olasilik sayabilirim.
O yuzden gecinilmez diye dusunenlere tepki gostermenizin geregi yok.

Sinirlenmemi gerektirecek bir durum yok ortada. Sadece cümleniz biraz karşınızdakini ezici bir biçimde çıkmış gibi hissettim tepkim onaydı. Çalışma konusuna da gelince formasyon paramı kazanabilmek için 1 yıl boyunca eşşek gibi günde 11 saat part time çalışıp formasyon parasını biriktirdim. Çalışmanın ne olduğunu da biliyorum geçinmenin ne olduğunu da çok şükür. Genç ve öğrenciyim evet ama ayaklarım yere basıyor şükür ki. Yeri geldi 1 kitap alabilmek için - aileme yük olmamak için - öğle yemeklerimi yemeyip para biriktirip kitapta aldım. Yeri geldi 300 tl de harcadım.
Ben sadece konu sahibine örnek olabilmesi açısından yazmıştım onları.
Mesele Dost marka süt vb. şeylerde değildi. Biz de sadece o marka süt içmiyoruz. Söylemek istediğim GEÇİNEMİYORUZ eve tavuk ya da et girmiyor tarzı cümlelere karşı olarak yapılabilecek şeylerdi. Verdiğim örneklerin sebepleri de bunlardı.

Onları da ekleyin hanımefendi.
Hatta gelin birlikte ekleyelim lütfen.
Zaten sizinde yazdığınız gibi et tavuk yumurta süt sebze ve meyve yazmışım.
ayda 3 kalıp beyaz peynir yeseler tanesi 8 tl den = 24 tl
4 tane aç bitir salam = 8 tl
1 kg kaşar peynir = 20 tl
1 kg siyah zeytin = 18 tl
her ay bi şampuan bitirseler hadi 10 tl olsun
1 kavanoz nutella 10 tl olsun
Deterjan bir ayda 5 kg bitirdiler diyelim her gün yıkasalar bile 3 kişinin 5 kg bile deterjasn bitireceğini sanmıyorum o da 25 tl olsun.
Bulaşık deterjanı da o normalboylardan her ay 1 tane = 5 tl

120 TL etti. Geriye kaldı 280 tl
Hatta düz hesap 200 tl olsun.

Bana böyle çıkışmanıza gerek yok. Ben kimseyi küçümsemiyorum. Sadece yardımcı olmaya çalışıyordum. Bilmem farkında mısınız ?
Tatil, sinema , tiyatro, kitap hak getire hadi bunlar lüxe giriyo diyelim. Hiç mü eve tamirci gelmiyor? Hiç mi bi esya yenilenmiyor? Ac kalmamayı rahat gecinmek olarak görüyorsunuz sanırım.

Pek öyle değil.
Nutella 750 gram 16-17 TL
Bir kalıp peynir 15 TL, ikisi 30 yapıyor.
İsteyen elbette geçinir, sadece peynir zeytinle de kahvaltı olur ama insanların "oooo rahat rahat geçiniyoruz" demelerine şaşıyorum. Rahatlık değil ki bu.

Sanırım alışveriş yaptığımız yerler farklı yerler. Sorun değil ha biz de bu aralar - olmadığı için - marka olarak Nutella değilde Nestle Chokella yiyoruz 900 gr ını 9 tlye almıştık.
Olabilir haklısınız tabi ki. Rahatlıktan kastım ette yiyoruz tavukta demekti. Ben konu sahibinin hiçbirini almadığımız halde geçinemiyoruz cümlesine ithafen örnekler vermiştim sadece.

Misafir gelince napicaz ne ikram edicez
Yada bi dugun dernek olunca napcaz
Bisey takmiycazmi
Hediye almak gerekse
Ne bileyim evde bi tadilat gerekse bisey bozulsa
Bunlar hep ekstraya girer
Kiti kitina gecinen biri icin bunlar o ayki butceyi eksiye atar

Sinirlenmemi gerektirecek bir durum yok ortada. Sadece cümleniz biraz karşınızdakini ezici bir biçimde çıkmış gibi hissettim tepkim onaydı. Çalışma konusuna da gelince formasyon paramı kazanabilmek için 1 yıl boyunca eşşek gibi günde 11 saat part time çalışıp formasyon parasını biriktirdim. Çalışmanın ne olduğunu da biliyorum geçinmenin ne olduğunu da çok şükür. Genç ve öğrenciyim evet ama ayaklarım yere basıyor şükür ki. Yeri geldi 1 kitap alabilmek için - aileme yük olmamak için - öğle yemeklerimi yemeyip para biriktirip kitapta aldım. Yeri geldi 300 tl de harcadım.
Ben sadece konu sahibine örnek olabilmesi açısından yazmıştım onları.
Mesele Dost marka süt vb. şeylerde değildi. Biz de sadece o marka süt içmiyoruz. Söylemek istediğim GEÇİNEMİYORUZ eve tavuk ya da et girmiyor tarzı cümlelere karşı olarak yapılabilecek şeylerdi. Verdiğim örneklerin sebepleri de bunlardı.
aslinda kendin veriyorsun cevabini. iste bu anlattiklarin rahat rahat gecinmek olmuyor. baya baya kasmak oluyor. bunda ne senin sucu var ne babanin. Kitap almak icin oglen yemek yemeyip sonra gecinilir ustunede para artar diyemezsin

Tatil, sinema , tiyatro, kitap hak getire hadi bunlar lüxe giriyo diyelim. Hiç mü eve tamirci gelmiyor? Hiç mi bi esya yenilenmiyor? Ac kalmamayı rahat gecinmek olarak görüyorsunuz sanırım.
Ayrıntılı yazdığım şeye aylık tamir parası da eklemiştim. Hanımefendi kitap okumayı falan bana mı anlatıyorsunuz. Ben ayda 40tan fazla kitap okuyorum _??
Her ay 4 kere sinemaya da gidebiliyorum.
Herkesin ısrarla üstüme gelmeye çalışması da ayrı bir ironi. Ben sadece KONU SAHİBİNE örnek olailecek basit bir liste sunmaya çalışmıştım.

Misafir gelince napicaz ne ikram edicez
Yada bi dugun dernek olunca napcaz
Bisey takmiycazmi
Hediye almak gerekse
Ne bileyim evde bi tadilat gerekse bisey bozulsa
Bunlar hep ekstraya girer
Kiti kitina gecinen biri icin bunlar o ayki butceyi eksiye atar

Bizim de öyle. Ekstra oluyor ve o ay eksiye düşüyoruz aksini iddia etmedim ki. Bir kaç ay önce eniştem vefat etti. Annemle babamın gitmesi gerekti doğal olarak 700 tl den fazla paraları gitti. Yapabilecek birşey yok ki ??
Ben oraya tadilat parası da yazmıştım.Neyse

Pelin ben sana katılıyorum. Pazar alışverişine de 20 lira demiş. Biz sadece meyveye 20 lira veriyoruz. ee bunun patatesi var, soğanı var, sebzesi var..Fasülyenin kilosu dahi 5 lira.. Eee nasıl olacak.. ? Arkadaş şaka gibi.. Ben geçen gün zeytin yağı aldım. 5 litresi 100 liraydı..Ayçiçek yağı da az değil ki.. en kötüsü 25 liradan başlıyor.. Kahvaltılıklar daha pahalı. En kötü zeytinin kilosu 10 lira. En kötü peynir 15 liradan başlıyor.. En kötü bir yumurtanın kolisi 12 lira.. Kimse gelip de 300 lirayla ay sonunu getiriyoruz demesin..
İstatislikler dahi yoksulluk sınırının 1300 lira olduğu söyleniyor.. Bu ne kadar acı bir olay.. Hayata toz pembeyle bakmayın.

aslinda kendin veriyorsun cevabini. iste bu anlattiklarin rahat rahat gecinmek olmuyor. baya baya kasmak oluyor. bunda ne senin sucu var ne babanin. Kitap almak icin oglen yemek yemeyip sonra gecinilir ustunede para artar diyemezsin

Eğer her ay deli gibi okuyorsan. Ya da okuduğun bölümle alakalı olarak alman gereken bir osmanlıca sözlük 100 tlden fazla ise eğer. Tabi ki kasarsın.
Arttırmak isteyen arttırıyor arkadaşlar. Ben kendim için konuşuyorum. Arttırabilen arttırıyor. Allah herkesin gelirini, yaşam standartlarını yükseltsin. Ne diyeyim yani.

X