-
- Konu Sahibi lilith2013
vay anasınıBenim babam şu an çalışmıyor.Emekli maaşı ile geçiniyoruz. 1300 tl gibi bir rakam. 5 kişiyiz evimiz kira değil. Ben üniversite öğrencisiyim kardeşim üniversite kazandı diğer kardeşim lise 3 te. Ve biz gayette güzl geçiniyoruz. Et- tavuk- balık hepsini yiyebiliyoruz. Kitapta alıyoruz sinemaya da gidiyoruz dışarıda da yiyoruz yani. Bizim de elektirik su genel de o civarlarda geliyor ama geçinmek isteyen geçiniyor. İndirim dönemlerini takip edin. Tüm ürünlerde indirim de oluyor. Biz istediğimiz herşeyi de yiyoruz alıyoruz giyiyoruz. Tam manasıyla giderlerinizi yazarsınız belki fikir verebilirim.
Allah insanlarimiza yardım etsin. Rahat rahat gecindigini söyleyenler et sebze meyve yiyip çocuğuna iyi ayakkabı giydirebiliyor mu acaba... nasıl yetinmeyi ogretmisler benim canım milletime... bizim gelirimiz soylenen rakamdan kat kat fazla bazen et almiyim bugün tavuk yapayım dediğim oluyorken bu halinden memnun tavırları anlayamıyorum. Yaşamak bu mu yani nefes alıyoruz şükür. ..
Valla biz geçinebiliyoruz. Bu konudan sonra babamın yanına geçtim ve kalem kalem not aldım. Sizin maaşlınız üzerinden yazacağım hatta. Yazdıklarımın hepsi aylık. Bir de emlak vergisi yazacağım o 6 ay da bir ödeniyor ama bizböldük sizin için.
Adsl = 50 tl
Gsm = 50 t
elektrik su = 175 tl
Doktor - ilaç farkı = 25 tl
doğlgaz= 100 tl
Pazar alışverişi = 80 tl ( bizim haftalık 15-20 tl arası oluyor dediğim gibi 5 kişiyiz ama size de aynı tutardan yazdık )
Kıyafet = 50 tl
süt yoğurt = 50 tl ( biz ayda ortalma olarak 25 paket süt tüketiyoruz. Ve üst taraflarda yazılan gibi süt 2.50 değil gayette 1.80 tl den alıyoruz. )
Ekmek= 50 tl ( Günde 2 emekten hesapladık )
Tavuk = 50 tl ( banvit ürünlerinden hesapladık )
Kırmızı et = 100 tl
Yağ, salça vb. = 50 tl
Bakliyat vb. = 50 tl
Emlak vergisi = 25 tl
Ev gereçleri tamiratı vs = 25 tl
Aylık yol parası = 70 tl ( bir kişi için )
Toplam 1000 tl ediyor. Her ay cebinize 400 tl kalıyor yani.
ayy kardes aynen dusunduklerimi yazmissin. ben tepki ceker diye yazmamistim. yetinmeyi ogretki isyan cikmasin. nefes almak yaşamak tabiki ama nasil yasamak.
Bu yazdiklarinizdan Istanbul' da yasamadiginizi ve calismadiginizi cikariyorum, yoksa cok daha degisik bir tablo cikardi ortaya.
Bime burun kiviran marka budalalarindan degiliz cok sukurAçıkçası bazı yorumları okuyorum da 3 kişininmutfak masrafı 300 tl ile nasıl geçiniliyor diyorlar bu bana biraz ilginç geliyor.
Günlük 5 tl süt parası denmiş mesela. Hangi marka sütten kaç paket tüketiyorsunuz hanımlar. Bizim evde de her gün 1 paet süt kesin tüketiliyor. Kalitesiz üründe girmiyor eve ama gayette geçinilebiliyor.
İlla X marka y marka olayına takılmayın. Bazı markalar isim hakkı nedeniyle çok pahalı. Örnek vermem gerekirse BİM. Her şehirde mutlaka bi kaç tane şubesi vardır. Bimde ki DOST süt ve yoğurdu falan biliyorsunuz. Pek çok kişi burun kıvırır belki ama çoğu kişi o DOST sütün Ülker grubuna yaptırıldığını bilmiyor tabi ki. Üstünde Ülker yazsa ne fark eder dost yazsa ne fark eder aynı yerde yapılıyor zaten.
Sonra etin kilosundan falan da haberdarım ama her yemeğe 1 kilo et koyulacakta değil yani. Bizimkiler bir kuzu but falan alıyor. Annemonu parçalıyor bir kaç yemeklik çıkarıyor. Çiğköftelikte çıkıyor içinden normal yemeklikte haşlamalıkta. Porsiyonlarda az değil öyle içinde et aramıyorsunuz. Tavuk olarakta hep Banvit tüketiyoruz. Marka vermek yasak mı bilmiyorum ama söyleyeyim istedim. Eğer indirimleri takip ederseniz herşeyden evinizde olur. Misal şu an bizim evde 12 paket süt var 2 tane tava yoğurdu var. 2 kilo yumurta var 10 taneden fazla şampuan var. Pantane vb. markalar hemde. Geçinmek isteyen geçiniyor bayanlar. Bazen zorda olsa geçiniliyor.
kıyafet nasıl 50 tl 5 kişilik bir aile için a yırca 2 üniversiteli var bunlar hiçmi dışarda acıkmaz sizin yaşadığınız yer küçük şehir sanırım her okulunn gideri vardır açıköğretim heralde bunlar ayrıca 5 kişi nasıl 50 tl gsm oluyor siz yaşamıyorsunuz benceValla biz geçinebiliyoruz. Bu konudan sonra babamın yanına geçtim ve kalem kalem not aldım. Sizin maaşlınız üzerinden yazacağım hatta. Yazdıklarımın hepsi aylık. Bir de emlak vergisi yazacağım o 6 ay da bir ödeniyor ama bizböldük sizin için.
Adsl = 50 tl
Gsm = 50 t
elektrik su = 175 tl
doğlgaz= 100 tl
Pazar alışverişi = 80 tl ( bizim haftalık 15-20 tl arası oluyor dediğim gibi 5 kişiyiz ama size de aynı tutardan yazdık )
Kıyafet = 50 tl
süt yoğurt = 50 tl ( biz ayda ortalma olarak 25 paket süt tüketiyoruz. Ve üst taraflarda yazılan gibi süt 2.50 değil gayette 1.80 tl den alıyoruz. )
Kırmızı et = 100 tl
Yağ, salça vb. = 50 tl
Bakliyat vb. = 50 tl
Emlak vergisi = 25 tl
Valla biz geçinebiliyoruz. Bu konudan sonra babamın yanına geçtim ve kalem kalem not aldım. Sizin maaşlınız üzerinden yazacağım hatta. Yazdıklarımın hepsi aylık. Bir de emlak vergisi yazacağım o 6 ay da bir ödeniyor ama bizböldük sizin için.
Adsl = 50 tl
Gsm = 50 t
elektrik su = 175 tl
doğlgaz= 100 tl
Kıyafet = 50 tl
Kırmızı et = 100 tl
Yağ, salça vb. = 50 tl
Bakliyat vb. = 50 tl
Emlak vergisi = 25 tl
Canım biz antalya merkezde yaşıyoruz. 2007 şubatta evlendik,düğün borcu vs ödedik .ben o süre üç ay destek oldum eşime fazla yardımım olmadı. Eşim 1.800 alıyor.Sana kısacası giderlerimizi yazayım. Ev kredisi. 750 tl. Bireysel emeklilik ödüyoruz ikimize 200TL . Eşimin ve benim tlf faturalarını 60 TL. Tahmini elektrik ve su faturalarımız en fazla 200 TL tabi yazın ,kışın ise 120 felan tutuyor.kalanlar geçiniyoruz allahıma şükürler olsun.Hatta herkes şaşırır siz nasıl geçiniyorsunuz diye,Desteğinizde hic ama hiç yok,kurumu yarımı vs yollayacak ,eşimin ve benim babalar anneler öldü.Oğlum 7 yaşında,arkadaşlarımın çocuklarının küçülmüşlerini giydirdim hep,bu sene aldım kıyafet kilo aldığından oğlum,kendime pek kıyafet almam arkadaşlarımla değişik tokuş yaparız,eşimde işyerinin verdiği kıyafetleri giyer.Anlayacağın geçiniliyor.Evin kredisine 5 ay kaldı .Bireysel emeklilik bizi sarsıyor ama iki buçuk yıl kaldı on yılı bitecek.Ama inan bende çok sıkılıyorum,bırak otele tatile gitmeyi,akrabaya gidecek gücümüz yol şehir dışına,arabada yok.Bazen çok bunaldığımız oluyor,Bazen çevremiz gelin şuraya gidelim derler ,bağane uydururuz, ama allaha şükür.Kimseye el avuç açtırmıyor
Rica ederim dikkatli okuyun biz 5 kişiyiz ama ben sizin gelirinize göre uyguladım yazdım orada.kıyafet nasıl 50 tl 5 kişilik bir aile için a yırca 2 üniversiteli var bunlar hiçmi dışarda acıkmaz sizin yaşadığınız yer küçük şehir sanırım her okulunn gideri vardır açıköğretim heralde bunlar ayrıca 5 kişi nasıl 50 tl gsm oluyor siz yaşamıyorsunuz bence
Ayda 2 kalıp peynir, yarım kilo yeşil zeytin, yarım kilo siyah zeytin, bir kutu kaymak, kaşar peyniri, bir kavanoz nutella ve 2-3 paket aç bitir alıyorum 70 Tl civarı tutuyor. Sadece kahvaltı...Açıkçası bazı yorumları okuyorum da 3 kişininmutfak masrafı 300 tl ile nasıl geçiniliyor diyorlar bu bana biraz ilginç geliyor.
Günlük 5 tl süt parası denmiş mesela. Hangi marka sütten kaç paket tüketiyorsunuz hanımlar. Bizim evde de her gün 1 paet süt kesin tüketiliyor. Kalitesiz üründe girmiyor eve ama gayette geçinilebiliyor.
İlla X marka y marka olayına takılmayın. Bazı markalar isim hakkı nedeniyle çok pahalı. Örnek vermem gerekirse BİM. Her şehirde mutlaka bi kaç tane şubesi vardır. Bimde ki DOST süt ve yoğurdu falan biliyorsunuz. Pek çok kişi burun kıvırır belki ama çoğu kişi o DOST sütün Ülker grubuna yaptırıldığını bilmiyor tabi ki. Üstünde Ülker yazsa ne fark eder dost yazsa ne fark eder aynı yerde yapılıyor zaten.
Sonra etin kilosundan falan da haberdarım ama her yemeğe 1 kilo et koyulacakta değil yani. Bizimkiler bir kuzu but falan alıyor. Annemonu parçalıyor bir kaç yemeklik çıkarıyor. Çiğköftelikte çıkıyor içinden normal yemeklikte haşlamalıkta. Porsiyonlarda az değil öyle içinde et aramıyorsunuz. Tavuk olarakta hep Banvit tüketiyoruz. Marka vermek yasak mı bilmiyorum ama söyleyeyim istedim. Eğer indirimleri takip ederseniz herşeyden evinizde olur. Misal şu an bizim evde 12 paket süt var 2 tane tava yoğurdu var. 2 kilo yumurta var 10 taneden fazla şampuan var. Pantane vb. markalar hemde. Geçinmek isteyen geçiniyor bayanlar. Bazen zorda olsa geçiniliyor.
Kaymak kaşar nutella aç bıtır lüks oluyorAyda 2 kalıp peynir, yarım kilo yeşil zeytin, yarım kilo siyah zeytin, bir kutu kaymak, kaşar peyniri, bir kavanoz nutella ve 2-3 paket aç bitir alıyorum 70 Tl civarı tutuyor. Sadece kahvaltı...
Maasallah ne guzel, keske biz de peynir, zeytin, kahvaltilik, balik, icme suyu, temizlik malzemesi, sampuan, sabun, bulasik-camasir deterjani gibi daha sayamadigim yuzlerce gereksiz seyi kullanmayi biraksak da rahat rahat gecinsek
Yanlis anlama dalga gecmiyorum. Onceki sayfalarda da yazmistim asagi yukari ayni miktarlarda parayla geçinen bir aileyiz biz de. Ama bu hesaplar asla burda yazildigi gibi olmuyor. Deodorant aliyorsun sac kremi aliyorsun cocugun varsa bez mama aliyorsun. Insanin cani istiyor dondurma çikolata aliyorsun. Bunlari alamayinca rahat rahat geciniyor oluyorsun iste. Bir sekilde idare etmek denir buna rahat rahat gecinmek denmez.